Review: Sitecom Wireless Range Extender 300n van rxdekoster
- Plaats een vraag
- Plaats een review
rxdekoster
17-05-2010
- De Sitecom WL-330 Range Extender, ook wel repeater genoemd, geeft een zeer krachtig signaal. Krachtiger dan mijn Philips 802.11n router zelf. Geplaatst op een tussenverdieping waar de 300 mb/s is teruggevallen naar 270 geeft de Sitecom het signaal naar de volgende verdieping door zonder verder snelheidsverlies. Wel soms problemen met de DNS, dus dan ondanks verbonden te zijn toch geen wan ip adressen te bereiken. Dit heb ik opgelost door naast de primaire DNS van de router een secundaire DNS uit het publieke circuit op te geven in de TCP/IP instelling van de wireless adapters van de aangesloten pc's. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de razendsnelle public DNS-en van Google. Afgezien van dit probleem is de installatie a.d.h.v. de grote stripverhaalachtige handleiding snel te doen. Het zou mogelijk moeten zijn(hoewel niet gedocumenteerd) om een notebook bij verplaatsing automatisch te laten overschakelen (ROAMING) van de router naar de repeater door de Sitecom hetzelfde SSID te geven als de router zelf. Het apparaat kan ook media-apparatuur die alleen bedrade netwerkaansluiting heeft draadloos benaderbaar maken. Dat heb ik echter niet uitgeprobeerd. De prijs is netjes en de 10 jaar fabrieksgarantie is ruim te noemen.
- Bereik
9 - Installatie