Panasonic Lumix DMC-G1 + G VARIO 14-45mm zwart

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 10 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Panasonic Lumix DMC-G1 + G VARIO 14-45mm zwart op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,3

Schrijf een review

mjhorenberg 08-11-2009
  • Product half jaar of langer in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb ruim een jaar geleden de panasonic G1 aangeschaft toen die net uit was, nadat ik tijdens mijn vakantie naar zuid-afrika tegen de nadelen van een compactcamera ben aangelopen (Olympus SP 550-UZ). De reden waarom ik juist deze camera heb gekocht was in eerste instantie toch welhet formaat. Hij is toch wel aanzienlijk kleiner als de DSLR camera's.

Tot op heden ben ik heel tevreden over de camera. De kwaliteit van de foto is erg goed en zeker met aankoop van de tweede lens (45-200) heb je een goede combinatie en een groot bereik om foto's mee te nemen. Ik heb hem vergeleken met mijn oude camera en het zoom bereik was ongeveer gelijk, wat van mijn oude camera 18 keer was.

Ook zitten er natuurlijk wel een aantal nadelen aan de camera. Na een tijd gebruiken slijten de teksten wel van knoppen aan de achterkant van de camera. Bij mijn camera is de tekst van het iso knopje er inmiddels wel afgesleten. Nou is dit op zich niet zo erg. Een groter nadeel vond ik wel de multishot in deze camera. Wanneer je deze gebruikt, zie je alleen de foto's die gemaakt zijn. Hierdoor wordt het moeilijker om een object te volgen dan bij een reguliere DSLR camera. Bij andere DSLR camera's zie je namelijk het beeld door de camera, waardoor je beter weet waar het object zich op dat moment bevind. Je kunt hier wel aan wennen, maat het blijft altijd moeilijker als dat je het beeld tussentijds kunt zien.

Al met al ben ik zeer tevreden over de camera en zou ik zeker niet voor een andere camera gekozen hebben. Er mogen alleen wel wat meer lensen op de markt komen. Bij voorkeur een met een extreem zoombereik (400mm ofzo)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

AFW 25-09-2009
  • Product paar maanden in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb nu aantal maanden deze camera in bezit en daarvoor had ik alleen compactcamera's. Ik zat al langer na te denken over een SLR na te denken maar het probleem wat ik zag bij een DSLR camera is dat het vaak zware dingen zijn. En omdat ik graag mijn camera overal mee naar toe wil slepen, zat ik nog erg te twijfelen. Totdat ik bij een fotografie workshop iemand tegenkwam met deze camera en wat bleek; een lichte DSLR! Toen ben ik op internet gaan zoeken naar meer informatie en er bleken veel positieve verhalen op internet te staan. Het blijkt dan ook een top camera te zijn(wat ik kan beoordelen als beginnende SLR gebruiker). Hij is handig in gebruik, veel opties maar ook de automatische standen doen het goed. Ik zie duidelijk mooiere foto's dan bij mijn vorige compactcamera (ook een panasonic lumix). Het enige nadeel is dat er op dit moment niet heel veel lenzen zijn(minder mogelijkheden), maar met een 14-45mm en 45-200mm kom je al een heel eind. Ik zag dat er ook weer een nieuwe camera in de lumic G serie komt: http://www.panasonic.nl/html/nl_NL/150239/No%20value%20assigned.html . Hoe meer camera's er worden ontwikkeld, hoe meer lenzen er komen hoop ik dan maar!

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Kleur(en)
zwart
Overige bijzonderheden
Face detection
Opties
PictBridge, zelfontspanner, anti-stof
Schermopties
scherm kantelbaar
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Anti-stof functie
Ja
Zelf in te stellen
flits, witbalans