Olympus µ TOUGH-3000 groen

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 4 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Olympus µ TOUGH-3000 groen op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,9

Schrijf een review

M. Veldboer 10-03-2011
  • Product paar maanden in bezit
Geschreven voor: Olympus µ TOUGH-3000 rood

Algemene score

6,0
Ik heb deze camera nu al een tijdje in mij bezit en hij bevalt opzich prima waarvoor ik het gekocht heb. Dit is namelijk mee nemen naar zee en mee nemen naar het cafe. Doordat hij waterdicht is is het namelijk ook niet erg als er een keer een glas drinken over heen gaat. Gewoon even afspoelen en weer verder.

Wel is hij met flits bijna altijd overbelicht en ook erg langzaam.
Verder Ging er bij mij allemaal zand achter het klepje zitten van de camera wat ik vreemd vond omdat hij wel waterdicht zou moeten zijn dus ook zanddicht lijkt mij. Maar na dat ik hem weer schoon gemaakt had was hij nog gewoon waterdicht.

Ook geeft hij erg veel problemen met de geheugen kaart. Bij mij ging na een maand of 3 de kaart er ineens niet mee goed in. Na een paar keer geprobeerd te hebben deed hij het nog niet. Een week daarna weer geprobeerd en toen deed hij het weer. Alleen een sinds een week daarna doet hij het helemaal niet meer met kaart en kan ik hem nu alleen nog maar op het interne geheugen foto's maken.

Helaas zit ik momenteel voor 5 maand in Portugal en kan ik dus geen aanspraak maken op mijn garantie in nederland maar dat komt dan wel wanneer ik thuis ben.


Over het algemeen dus een goede camera voor waar ik hem voor gekocht heb. Alleen heb ik ernaast ook nog een Panasonic TZ4 en deze blijf ik ook het meest gebruiken want die kwaliteit is toch echt wel veel beter.

MVG M. Veldboer

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

mari200 25-05-2010
  • Product paar weken in bezit
Geschreven voor: Olympus µ TOUGH-3000 groen

Algemene score

7,0
De camera valt me in foto- en filmkwaliteit tegen, ik had meer verwacht. Daarnaast heeft hij veel extra's (die ik waarschijnlijk niet gebruik) en die ik lastig te bedienen vind.

1. In 12 Megapixel kan meer detail opgeslagen worden dan de camera erop zet. 12MP geeft dus niet de fotokwaliteit weer. In veel standen wordt de 12 MP overigens niet gehaald.
2. De HD-filmpjes zijn matig van kwaliteit. De potentiele kwaliteit die haalbaar is bij de HDopslagtechniek wordt niet (volledig) benut.
3. De bedieningsknopjes zijn klein, ik moet ze met een hoekje van mijn nagel indrukken. Onmogelijk om dit met handschoenen aan of verkleunde vingers te doen; Voor het lezen van de pictogrammen is zon op het display vervelend; ook heb je mogelijk een leesbril nodig. Zo "stoer" is de camera dus niet in gebruik.
4. Wel valbestendig en waterproof, maak hij zinkt wel.
5. Zeer veel (te veel?) instelmogelijkheden en -noodzakelijkheden, ook mogelijkheden voor fotobewerken. Ik had liever meer kwaliteit in de optiek gezien dan in deze programmatuur. Fotobewerken kan later ook op de computer, details in de foto opnemen kan later niet meer.
6. Op 1 acculading kan ik een middag werken, met een usb-autolader (niet meegeleverd)kun je de camera ook in de auto opladen. Dat is handig.
7. Scherpstellen (alleen automatisch) kost merkbaar tijd; druk je te snel door dan heb je een onscherpe foto.
8. Handzaam formaat, geen "uitschuiftoeter", mogelijk dat dit de kwaliteit van de optiek beperkt.
9. de "papieren" gebruiksaanwijzing is als PDF in het geheugen opgeslagen. De tekst is Nederlands maar verwijst alleen naar de engelstalige menu's in het fototoestel. Hierdoor zijn de nederlandstalige menu's niet altijd begrijpbaar.
10. Tijdens het fotograferen is een duidelijke gerichte korte nederlandstalige informatietekst beschikbaar.

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Onvoldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Kleur(en)
groen
Overige bijzonderheden
Schokbestendig tot 1,5 m en bestand tegen temperaturen tot -10°C
Opties
PictBridge, histogram
Lach detectie
Nee
Onderwater tot
3 m
Sluitertijd instelbaar
Nee
Diafragma instelbaar
Nee