Canon Digital IXUS 100 IS zwart

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 8 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Canon Digital IXUS 100 IS zwart op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,5

Schrijf een review

henk342 11-12-2010
  • Product afgelopen maand in bezit

Algemene score

6,0
Camera was binnen 1 maand stuk. De lens schuift niet meer terug, de software geeft een lensfout aan.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Goed
Slecht

Reageer

Martijn-CanonI100 12-03-2010
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

8,0
Onlangs deze camera besteld en geleverd gekregen, bij topdeals voor 130 euro (136 incl. bezorging) prima prijs voor deze camera. Hoge afwerking, zeer degelijk, klein en zeer compact.Bijna te klein, met andere woorden kleiner moet echt niet, wil je het handzaam en handig in gebruik blijven noemen. Materiaal: Geen kunstof maar metaal/aluminium, wat de camera een duurzame en stevige indruk indruk geeft.

Bedieningspaneel; de knoppen aan de achterzijde, eigenlijk te klein, maar nog wel redelijk te bedienen. Toch hadden ze wel wat groter gemogen, zoals op de Ixus 95.
Dat had wat meer comfortabel gemaakt. Nu heb je de neiging om de geheugenkaart met foto's in je pc te af te lezen, om de foto's te bekijken.

Scherm, prima niks op aan te merken. Had nog wat groter gemogen door de optische zoeker eraf laten. Maar dat is in de Ixus 120 wel gedaan, die ook weer zo'n 50 euro meer kost. Dat is een keuze.

Fotoresultaat, prima gezien prijs kwaliteit verhouding.
Helder en scherp genoeg. In hogere ISO, vanaf ISO 200/400 presteert deze camera niet zo goed, teveel ruis, gelijk aan bijna alle compact camera's.

Ik heb de camera gekocht naast mijn DLSR camera, wellicht te vergelijken in lagere ISO instellingen. Resultaat in hogere ISO,.. ren je hard weg...

Filmpjes maken, kan ik niet beoordelen en ga ik ook niet beoordelen, daarvoor heb ik deze camera niet gekocht. Ik denk dat je daarvoor beter een "filmcamera"kan kopen".

Advies lekker de programma modus gebruiken tot 200 ISO (stappen van 80,100,200)en max 400 ISO (eigenlijk al teveel). Dus af en toe wat switchen tussen de ISO en belichting, dan komt het meestal wel goed met het resultaat. Klinkt lastig, maar dat is het niet. De meeste foto's worden gemaakt bij lagere ISO's. De auto modus, berekent goed, maar het apparaat weet niet dat hij bijv. op 600 iso niet goed presteert.

Al met al voor de prijs waar ik hem voor heb gekocht, een prima apparaat, en dus behoorlijk tevreden.Voor de prijs die ik er voor heb betaald krijg j eniets beters.

Beoordeling is dus vooral gebasseerd op:"krijg ik waar voor mijn geld ?"

Ik moet wel vermelden dat deze camera bij "lancering" ofwel introductie te duur was... (rond de 200 euro)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Kleur(en)
zwart
Opties
PictBridge, histogram
Lach detectie
Nee
Sluitertijd instelbaar
Nee
Diafragma instelbaar
Nee
PictBridge
Ja
Megapixel
12,1 megapixel