Cartridges vergelijken en kopen (16062 resultaten)

Filteren

Beste

Nieuwste

Cartridges vergelijken

Een inktcartridge, ook wel een inktpatroon genoemd, is een essentieel onderdeel van de inkjetprinter. De cartridge bevat de verschillende kleuren printerinkt die gebruikt worden om afdrukken mee te maken. De inktcartridge kan gemakkelijk vervangen worden wanneer de inkt op is.

Inktpatronen zijn in de meeste gevallen voorzien van drie kleuren inkt: rood, geel en blauw. Met deze drie basiskleuren kan vrijwel iedere mogelijke kleur gemengd worden. Deze kleuren kunnen samen in één cartridge aanwezig zijn, of in losse patronen. Naast de kleurencartridge wordt vaak een zwart inktpatroon gebruikt om ook zuivere zwarttinten te kunnen printen.

Inktcartridges zijn enkel geschikt voor inkjetprinters en sommige fotoprinters, die echter in de meeste gevallen folies gebruiken voor het maken van afdrukken. Laserprinters maken gebruik van toners.

Inktcartridges kopen

Vrijwel iedere nieuwe inkjetprinter is standaard voorzien van een inktcartridge waarmee direct kan worden geprint. Het komt echter vaak voor dat de meegeleverde inktpatronen slechts deels zijn gevuld, met als gevolg dat deze snel vervangen moeten worden.

Het aanschaffen van een nieuwe inktcartridge afkomstig van de printerfabrikant kan duur zijn, vooral wanneer je deze prijs vergelijkt met de originele aanschafprijs van de printer, die vaak slechts enkele tientjes hoger ligt. Het is dan ook verstandig te kijken naar de alternatieven.

Zo is het mogelijk zelf inktcartridges bij te vullen, of dit door een hierin gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Dit kan echter slechts een aantal keer per inktpatroon gedaan worden en geeft niet altijd het beste resultaat. Daarnaast zijn er bedrijven die bijgevulde of nagemaakte inktcartridges verkopen.

Wanneer je verzekerd wilt zijn van het beste printresultaat, is het nog altijd het verstandigst een officiële inktcartridge van de fabrikant aan te schaffen.