De Webers zijn legendarische barbecues.
Het Barbecueën met deze OTP 57 is een fluitje van een cent, zeker als je een Weber starter gebruikt om je briketten aan te maken.
Op de Weber zijn vele verschillende soorten gerechten te maken, doordat de temperatuur d.m.v. een schuif vrij eenvoudig is te regelen (wel een beetje geduld, het is immers geen gasfornuis). Ik heb er al van alles op gemaakt, van pizza's en paëlla tot speklappen en hamburgers. Het resultaat was elke keer lovende woorden van mijn gasten waard.
Het probleem doet zich echter voor als het op degelijkheid aankomt. Het punt waar de beugels voor de handvatten aan de ketel zijn gelast blijkt een zwak punt te zijn. Bij de eerste twee exemplaren zaten daar namelijk dikke barsten in het emaille aan de binnenkant van de ketel. Dat is vragen om roestvorming (en uiteindelijk het afbreken van een handvat). Pas bij de 3e(!) ketel waren de scheurtjes zo klein dat ik niet nog een keer het gezeur wilde hebben en heb het er toen maar bij gelaten.
Het tweede probleem qua degelijkheid is het rooster. Weber pocht met 3-voudig vernikkelde roosters. Op zich zijn de roosters mooi. Maar ik heb er in totaal 4, waarvan bij 2 de nikkellaag afbladdert. Schoonmaken doe ik uiteraard nooit met schuursponsjes of harde borstels, dus daar kan het niet aan liggen. Het lijkt er een beetje op dat de kwaliteit van de Weberroosters er niet beter op is geworden na de verhuizing van de productie naar Taiwan.
Misschien toch maar op zoek naar een degelijker alternatief voor de roosters.