Beste BBQ ooit! Ik heb nog de oer-versie van de premium; die met het zilveren aspannetje. Gaat nu al zo'n 6 jaar mee en is nog prima! Nadeeltjes; de werkhoogte is te laag, je staat altijd voorover gebogen en je hebt geen ruimte om wat er wat naast te leggen. Heb daarom het onderstel verwijderd en 'm in een buitenkeukenblad op 1m hoogte gehangen. Ik BBQ nu het hele jaar door minimaal 1x p/week, helemaal top, en iedereen die te gast komt is het daar roerend mee eens.
Recentlijk het rooster vervangen voor een gietijzeren exemplaar, even opnieuw leren BBQ'en, maar topresultaat.
Tips;
Met de rekjes op het onderrooster kun je het onderrooster vergroten/verkleinen, je kunt dan plaatselijk briketten/houtskool erin doen voor direct/indirect grillen.
Schoonmaken van het rooster pas doen bij de volgende keer BBQ'en; Het vieze rooster eerst even 5 minuutjes boven de hete kolen en vervolgens met een krabber schoonmaken, gaat 10x makkelijker.
Gebruik van een brikettenstarter ook veel makkelijker dan aanmaakblokjes tussen de kooltjes/briketten. Ik heb de starter zelfs op een 1-pits campinggasstelletje staan, helemaal geen blokjes meer.
Qua onderhoud af en toe even een doekje erover. Handvaten met een doek met allesreiniger weer als nieuw te krijgen. Binnenzijde wordt altijd wel een beetje vies, ik haal 'm zo af en toe even leeg en spuit 'm dan met de tuinslag schoon, en ook een paar emmers heet water erdoor.