Philips Prestigo Universele afstandsbediening SRT8215/10

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 26 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips Prestigo Universele afstandsbediening SRT8215/10 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,8

Schrijf een review

Marcelschrijft 18-01-2014
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

6,0
Het apparaat is hoogstaande kwaliteit qua materialen etc etc, redelijk eenvoudig in te stellen en afstandbedieningen zijn eenvoudig over te nemen. Afstandbedieningen kunnen ook knop voor knop worden ingesteld, dit is samen met de bijgeleverde software prima te doen.

En toch zou ik dit apparaat niet nog een keer kopen.

De gebruikersvriendelijkheid qua bediening laat behoorlijk te wensen over.

- geen swipe, maar druk touchscreen
- gebruik je meerdere apparaten, dan kunnen er maximaal 3 apparaten op per scherm.
- aanpassingen die je wilt doen in de software qua volgorde waarop de apparaten displayen op je afstandbediening kunnen niet zonder de apparaten te verwijderen om ze opnieuw op volgorde in te vullen.
- de indeling van het de toetsen is niet helemaal logisch. De nummer knoppen zitten te laat voor zappen (tv kijken) hierdoor zitten niet alle knoppen die je het meest gebruikt op de gemakkelijkste plaats

Dus voor mij is de gebruiks toegankelijkheid van het apparaat te klein om hier echt gebruik van te maken. Als het swipen wel zou werken, dus echt touchscreen, dan zou dit al heel anders zijn. Je kan het apparaat gewoon niet snel bedienen zoals je zou willen.

Review criteria:

Goed
Slecht
Goed

Reageer

lampje1968 10-01-2014
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

8,0
Ben jaren in het bezit geweest van een Logitech Harmony 555
Deze was gewoon versleten en uiteindelijk heb ik voor de Philips SRT 8215 gekozen. Gezien de recensies leek me dit een waardige opvolger. Verwacht niet dat deze 8215 het gelijk doet wat hij moet doen. Dit vergt wel inzicht in je apparatuur en een avondje programmeren.

De software werkt heel gebruiksvriendelijk en veel simpeler dan de Logitech software. Apparatuur (TV, receiver, mediaplayer en mp3-speler)zijn eenvoudig te programmeren.
Voorwaarde is wel dat je van elk apparaat (nog) de afstandbediening hebt. Bij mij kende de 8215 alleen de afstandsbediening niet van de MP3-speler. Hiervan heb ik de knoppen die ik nodig had simpelweg geleerd.
Activiteiten leren vergt wat meer inzicht in de apparatuur. Bij mij was vooral het probleem dat apparatuur niet dezelfde snelheid opstart. Maar geen nood, dit is ook makkelijk op te lossen door wachttijden te plaatsen in de activiteitenlijst.

Toch blijft ook deze afstandsbediening moeite hebben met in-uitschakelen van apparatuur. Mits er handmatig niets aan de aan/uit knoppen van de apparatuur gewijzigd is gaat het goed.

Verder heb ik een mediaplayer AC-Ryan. De pijltjestoetsen scrolde wel heel snel van boven naar beneden. Oplossing was door de pijltjestoetsen apart in te leren en te plaatsen in het touchscreen.

Nu enkele dagen in bezit en er moet nog wat gefinetuned worden. Toch al erg tevreden over het product!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Toelichting type
Prestigo
Partnumber
SRT8215/10
Introductie model
2010
Op Kieskeurig sinds
October 2010
Releasedatum
August 2010
EAN
8712581514976
Kleuren
zwart