Siemens LC98BE542 - Reviews

Specificaties
Soort afzuigkap
muurmontage
Afzuigcapaciteit
860 m³/h
Aansluitwaarde
169 watt

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 72 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,2

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Tally 16-11-2015

Prachtige, geruisloze afzuigkap

Algemene score

10,0
Vanwege nieuwe keuken opnieuw voor Siemens gekozen.
Design is prachtig en sluit mooi aan bij onze overige Siemens apparatuur met name de nieuwe combi-oven de CM836GPS1.
Mooie stoere uitstraling, bediening zeer gemakkelijk en heeft verstelbare super gezellige verlichting, top aankoop !
Geschreven voor: Siemens LC98BE542
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Dannie 08-11-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
We hebben hem in eerste instantie gekozen om dat we hem er heel mooi uit vonden zien, we hebben hem nu een aantal keer gebruikt en de zuigkracht is heel goed, als we in de keuken aan het roken zijn dan zie je de rook richting de afzuigkap gezogen worden,
Over duurzaamheid kunnen we nog niks zeggen daar we hem pas een aantal dagen in het bezit hebben
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Nicole 04-11-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
mooie maar ook functionele wasemkap,
veel standen en erg krachtig en ook de led verlichting is perfect.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Eef van leeuwen 01-11-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Wij vinden het apparaat erg mooi en het blijkt heel goed te functioneren. Het is vooral erg stil en we zijn blij dat de verlichting gedimd kan worden.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Goed
Uitstekend

Reageer

bert pit 14-10-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Zeer eenvoudig te gebruiken. Prima afvoer van de luchtjes. Is lekker stil, wel zo fijn bij een open keuken en ziet er heel mooi uit. Voor de duurzaamheid ben ik uitgegaan van de ervaring die ik heb met anders Siemens producten. Want ik heb de afzuigkap nog maar net in het bezit.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pieters 17-09-2015

Onze Siemens LC98BE542 onder de loep

Algemene score

8,0
Test, Review, gebruikservaring, installatie tips en meer

een Solide afzuigkap, mooie degelijke afwerking, met grote stevige rvs filters, Prijs/kwaliteitsverhouding lijkt me heel goed.

hier onder een flinke lap tekst,
maar hopelijk interessant voor wie deze kap ook wil aanschaffen

Zeer goeie afzuig capaciteit en geen kook geurtjes in huis
het geluidsniveau blijft redelijk binnen de perken (luchtafvoer) ,maar de
"Extreem stille werking" zoals Siemens beschrijft valt helaas een beetje tegen
en als je de kap uitzet maakt hij een soort "woooee" geluid ...
we hebben de kap aangesloten met een gladde spirobuis van Ø 150mm
en die gaat met een ruime 90º Bocht via de keuken muur naar buiten

let op als je een buis van Ø 125 gebruikt stijgt het het geluidsniveau met bijna 4 db !

De LED verlichting is te "Hard" wit, bij de specificaties staat Softlight Warm wit kleurtemperatuur 3500 K maar dit oogt meer Koel wit van +/-6000 K
(LED Warm wit is beetje gelig, iets minder dan halogeen verlichting)
de verlichting is dan wel traploos regelbaar zodat je hem minder fel kan zetten,
maar de volgende dag begint hij helaas weer op de max sterkte,
jammer dat je de licht kleur niet kan aanpassen.

Heb om de filters te testen op het dubbele afzuiggedeelte wit filter doek geplakt,
om te bekijken hoeveel vet de rvs filters doorgeven
en na een paar keer vlees bakken, zag je al duidelijk aanslag op 1 van witte filters (wat dus ook in het afvoer kanaal en ventilator kan komen)
de afstand tussen de bovenzijde pannendragers (gaskookplaat)
en onderkant kap is ruim 68 cm.
we gebruiken beetje vloeibare boter, geen olie e.d. en ook niet op heel hoog vuur.

installatie en ophang tips

De pluggen hebben een "kraag" als je deze laat zitten (of het boor gat niet verzinkt)
sluit de Schoorsteen/schouw en de onderkant van de kap
niet mooi aan tegen de achterwand of muur.
bij de "ophangingen" heb ik de "kraag" wel laten zitten
om evt geluidstrillingen te voorkomen

Wil je de afzuigkap bv tussen 2 keukenkastjes hangen,
dan moet je Niet de maten van de tekening overnemen,
omdat je de afzuigkap tijdens het ophangen (door de kastjes)
niet naar links of rechts kan verschuiven !
en de "ophangingen" zijn alle 2 het zelfde (geen L en R)
plus het schroefgat zit niet in het midden.

Als je de afzuig kap op een bepaalde hoogte wil hebben,
bv gelijk met de grepen van de kastjes
boor dan de gaten een paar mm lager, omdat je hem wel omhoog kan afstellen,
maar niet naar beneden !
of maak een stevige stelling, plaats daar de afzuigkap op en richt hem dan uit,
je heb dan gewoon de ruimte om te boren (wel stofzuiger erbij houden)

Zorg dat de afzuigkap niet strak tussen de keuken kastjes zit,
maar met een paar mm ruimte (L en R)
dan later de naden netjes dun af kitten met transparante silicone kit
(kan er later ook geen vet en vuil tussen komen)

Voordat we de Schoorsteen /schouw plaatste,
hebben we tochtstrip op de kap geplakt om trillingen te voorkomen
en de 2 gaten waarmee je de "bevestigingshoek" tegen de muur schroeft
een beetje bij gevijld (sleuf gat)
zodat je net wat meer speelruimte heb om de Schoorsteen / schouw
strak tegen het plafond te krijgen.
(en de afvoerbuis nog even ingepakt met een geluidsisolatie deken.)

De afvoer gaat meteen door keukenmuur naar buiten
als je er dan bv een rooster met een grill of schoepen op zet,
maakt de kap meteen meer geluid, dan kan hij zijn "druk" niet goed kwijt !
in plaats daarvan hebben we een bol rooster van Ø 160 mm met grofmazig gaas
(voor hoge doorlaat) en een terugslag klep gezet, zodat je zoveel mogelijk vrije uitblaas behoud (dit alles om het geluidsniveau zo laag mogelijk te krijgen)
(p.s. de bij geleverde kunststof terugslagklep sluit niet helemaal af)

Pluspunten: Zware kwaliteit, Afzuig capaciteit, Design, Afwerking,

Minpunten: Niet zo stil als verwacht na het lezen van de specificaties,
LED verlichting is te (koud) wit,

een simpelere versie van het aktieve koolfilter, maar dan met een vervangbaar filterdoek zou goeie optie zijn ! om vet in het kanaal te voorkomen.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Elle 17-09-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,0
Goede motor, mooi design. Goed schoon te maken door degelijke design en makkelijk schoon te maken knoppen.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

mvandijk 11-09-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Erg mooi design
Afzuigkap is erg stil maar toch krachtig
Afzuigkap voelt degelijk aan in vergelijking met andere afzuigkappen (Pelgrim)
Hangt stevig en is niet te bewegen
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ReneAP777 04-09-2015

Uitstekende zuigkracht

Algemene score

10,0
Deze afzuigkap heeft een strak uiterlijk wat erg mooi staat in een moderne keuken. De zuigkracht is prima, wij hebben hem meestal op stand 2 staan en je ruikt niks in de kamer (open keuken). Tevens is deze afzuigkap lekker stil. Ook zijn de filters makkelijk schoon te maken.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

stevensiemens 12-07-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,3
Lichtsterkte is instelbaar, werkt erg fijn als even iets meer licht nodig hebt. Ook de intensieve stand die automatisch de snelheid weer verlaagd is fijn voor het tijdelijk bijschakelen van afzuiging.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Ria-h 05-07-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
mooie stoere uitstraling, bediend zeer gemakkelijk en heeft super gezellige verlichting, top aankoop !
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

johannes74 28-06-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,7
Wij hebben de wasemkap nu ongeveer 1 maand en het gebruikersgemak is prima. Hij maakt weinig geluid en is makkelijk te bedienen. Ook de verlichting is een pluspunt, deze is traploos regelbaar. Wij verwachten dat deze wasemkap jaren meegaat.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

looren 27-06-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,7
Afzuigkap in combinatie met koolstoffilters werkt zeer goed. Vooral op de lage standen is er een goede filtering bij weinig geluid. De hoge standen zijn goed te horen.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Gerritdina 11-06-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,5
Prachtige, geruisloze afzuigkap.
Vanwege nieuwe keuken opnieuw voor Siemens gekozen.
Design is prachtig en sluit mooi aan bij onze overige Siemens apparatuur met name de nieuwe combi-oven de CM836GPS1.
Duurzaamheid kunnen we dus niets over zeggen omdat we deze pas een paar weken in ons bezit hebben maar gezien onze vorige ervaringen met Siemens komt dat wel goed.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

passie60 15-05-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
mooi design, makkelijk te bedienen, uitstekende afzuig capaciteit, geeft voldoende licht en je kan het licht zelfs iets dimmen.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

MariekePR 16-04-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Goed werkend apparaat; krachtige afzuiging
Gemakkelijke bediening
Mooie strakke uitstraling
Goede sfeervolle verlichting
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Robby1943 31-03-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,7
Een heel goed apparaat.Indrukwekkend, mooie degelijke afwerking. solide uitvoering. eenvoudig in gebruik
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Otto15 30-03-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Afzuigkap is een streling voor het oog, normaal is het een moetje in de keuken maar door de strakke afwerking en de zwarte band staat het prima bij de rest van een moderne keuken. Luchtafvoer is prima, tot nu toe geen last gehad van restgeuren. Bediening is simpel, licht blijft nog even nabranden zodra deze is uitgedaan en vinden wij handig. Hebben de roosters nog niet hoeven schoon te maken dus duurzaamheid is wat lastig te boordelen maar op zoek naar een serienummer voor de garantie maakte duidelijk dat deze er eenvoudig zijn uit te halen.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

CaDiMa 17-03-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Deze afzuigkap heeft een mooi design, is geruisloos, mooie dimmende ledverlichting en is gemakkelijk te onderhouden.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Smjw 15-03-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,7
Is een mooi design afzuigkap. Geruisloos en zuigt alle luchtjes weg. Super afzuigkap
Is een aanrader voor andere mensen.
Geschreven voor: Siemens LC98BE542

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews