Siemens LC98BE542 - Reviews

Best Reviewed dec 2016 Siemens LC98BE542
Best Reviewed december 2016
Specificaties
Afzuigcapaciteit
860 m³/h
Aansluitwaarde
169 watt
Kleuren
roestvrijstaal
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 61 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,2

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Fam van der Haak 26-04-2016

Harde werker

Algemene score

8,0
Mooie kap die doet wat hij moet doen zonder al te veel geluid. Lichtjes zijn mooi dimbaar en het geheel is makkelijk schoon te maken
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

rgmnijenhuis 06-04-2016

Mooi design en groot gebruiksgemak

Algemene score

8,0
Eenvoudig te gebruiken afzuigkap met een mooi design. Filters kunnen in de vaatwasser dus ook zeer makkelijk te onderhouden.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

Corné en Miranda 19-03-2016

Prima zuigkracht

Algemene score

10,0
Goede zuigkracht zodat er geen geurtjes in de huiskamer komen.
LED verlichting heel goed....
Design mooi...
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

Bash 28-02-2016

Afzuigkap met looks

Algemene score

10,0
Vooral gevallen voor het uiterlijk, bevalt me de kwaliteit me ook erg goed! Houdt mijn huis dampvrij en zorgt voor een minimaal luchtje in huis. Vooral dat laatste ben ik erg gevoelig voor. Compleet met display helemaal prachtig.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

leeon 19-02-2016

fluister stil en enorme zuigkracht

Algemene score

10,0
Wij hebben m niet op binnen huis circuleren maar met een pijp van 150mm naar buiten. Eerst had die aannemer een buis van 125mm en toen maakte die echt herrie! met 150mm platte buis gaat perfect. Op hogere standen na stand 2 ga je hem wel horen natuurlijk maar niet storend.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

Nijdam 13-02-2016

Strak vormgegeven prima afzuigkap

Algemene score

8,0
Nu ca 2 maanden in gebruik, is vrij stil en heeft voldoende instel mogelijkheden voor een "schone atmosfeer".
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

Dansen 29-01-2016

Mooie en fijne wandschouwkap

Algemene score

8,0
Sinds december een nieuwe keuken met nieuwe apparatuur, waaronder deze wandschouwkap. Fijn dat de kap iets breder is dan de kookplaat. Hij zuigt goed af zonder al te veel geluid. Je ziet de dampen echt de kap in gaan. Ook de verlichting is prettig.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

henor 29-11-2015

Super afzuiger en zeer stil

Algemene score

10,0
deze kap nu een maand in onze nieuwe keuken. Hij zuigt echt perfect af in onze open keuken. Nergens geen kookluchtjes in onze kamer. Bovendien is hij super stil. Het design is ook prachtig. Kortom super blij met deze siemens :)
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

L Reit 26-11-2015

Zeer stille afzuigkap

Algemene score

10,0
Strakke afzuigkap heel stil, zelfs op stand 1 goede afzuiging en bijna geluidloos. 1 klein minpuntje de bovenste kap voor de afvoerbuis heeft brede gleuven waardoor je de buis blijft zien, deze had dicht mogen zijn
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

Tally 16-11-2015

Prachtige, geruisloze afzuigkap

Algemene score

10,0
Vanwege nieuwe keuken opnieuw voor Siemens gekozen.
Design is prachtig en sluit mooi aan bij onze overige Siemens apparatuur met name de nieuwe combi-oven de CM836GPS1.
Mooie stoere uitstraling, bediening zeer gemakkelijk en heeft verstelbare super gezellige verlichting, top aankoop !
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

Dannie 08-11-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
We hebben hem in eerste instantie gekozen om dat we hem er heel mooi uit vonden zien, we hebben hem nu een aantal keer gebruikt en de zuigkracht is heel goed, als we in de keuken aan het roken zijn dan zie je de rook richting de afzuigkap gezogen worden,
Over duurzaamheid kunnen we nog niks zeggen daar we hem pas een aantal dagen in het bezit hebben

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Nicole 04-11-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
mooie maar ook functionele wasemkap,
veel standen en erg krachtig en ook de led verlichting is perfect.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Eef van leeuwen 01-11-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Wij vinden het apparaat erg mooi en het blijkt heel goed te functioneren. Het is vooral erg stil en we zijn blij dat de verlichting gedimd kan worden.

Review criteria:

Goed
Uitstekend

Reageer

bert pit 14-10-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Zeer eenvoudig te gebruiken. Prima afvoer van de luchtjes. Is lekker stil, wel zo fijn bij een open keuken en ziet er heel mooi uit. Voor de duurzaamheid ben ik uitgegaan van de ervaring die ik heb met anders Siemens producten. Want ik heb de afzuigkap nog maar net in het bezit.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pieters 17-09-2015

Onze Siemens LC98BE542 onder de loep

Algemene score

8,0
Test, Review, gebruikservaring, installatie tips en meer

een Solide afzuigkap, mooie degelijke afwerking, met grote stevige rvs filters, Prijs/kwaliteitsverhouding lijkt me heel goed.

hier onder een flinke lap tekst,
maar hopelijk interessant voor wie deze kap ook wil aanschaffen

Zeer goeie afzuig capaciteit en geen kook geurtjes in huis
het geluidsniveau blijft redelijk binnen de perken (luchtafvoer) ,maar de
"Extreem stille werking" zoals Siemens beschrijft valt helaas een beetje tegen
en als je de kap uitzet maakt hij een soort "woooee" geluid ...
we hebben de kap aangesloten met een gladde spirobuis van Ø 150mm
en die gaat met een ruime 90º Bocht via de keuken muur naar buiten

let op als je een buis van Ø 125 gebruikt stijgt het het geluidsniveau met bijna 4 db !

De LED verlichting is te "Hard" wit, bij de specificaties staat Softlight Warm wit kleurtemperatuur 3500 K maar dit oogt meer Koel wit van +/-6000 K
(LED Warm wit is beetje gelig, iets minder dan halogeen verlichting)
de verlichting is dan wel traploos regelbaar zodat je hem minder fel kan zetten,
maar de volgende dag begint hij helaas weer op de max sterkte,
jammer dat je de licht kleur niet kan aanpassen.

Heb om de filters te testen op het dubbele afzuiggedeelte wit filter doek geplakt,
om te bekijken hoeveel vet de rvs filters doorgeven
en na een paar keer vlees bakken, zag je al duidelijk aanslag op 1 van witte filters (wat dus ook in het afvoer kanaal en ventilator kan komen)
de afstand tussen de bovenzijde pannendragers (gaskookplaat)
en onderkant kap is ruim 68 cm.
we gebruiken beetje vloeibare boter, geen olie e.d. en ook niet op heel hoog vuur.

installatie en ophang tips

De pluggen hebben een "kraag" als je deze laat zitten (of het boor gat niet verzinkt)
sluit de Schoorsteen/schouw en de onderkant van de kap
niet mooi aan tegen de achterwand of muur.
bij de "ophangingen" heb ik de "kraag" wel laten zitten
om evt geluidstrillingen te voorkomen

Wil je de afzuigkap bv tussen 2 keukenkastjes hangen,
dan moet je Niet de maten van de tekening overnemen,
omdat je de afzuigkap tijdens het ophangen (door de kastjes)
niet naar links of rechts kan verschuiven !
en de "ophangingen" zijn alle 2 het zelfde (geen L en R)
plus het schroefgat zit niet in het midden.

Als je de afzuig kap op een bepaalde hoogte wil hebben,
bv gelijk met de grepen van de kastjes
boor dan de gaten een paar mm lager, omdat je hem wel omhoog kan afstellen,
maar niet naar beneden !
of maak een stevige stelling, plaats daar de afzuigkap op en richt hem dan uit,
je heb dan gewoon de ruimte om te boren (wel stofzuiger erbij houden)

Zorg dat de afzuigkap niet strak tussen de keuken kastjes zit,
maar met een paar mm ruimte (L en R)
dan later de naden netjes dun af kitten met transparante silicone kit
(kan er later ook geen vet en vuil tussen komen)

Voordat we de Schoorsteen /schouw plaatste,
hebben we tochtstrip op de kap geplakt om trillingen te voorkomen
en de 2 gaten waarmee je de "bevestigingshoek" tegen de muur schroeft
een beetje bij gevijld (sleuf gat)
zodat je net wat meer speelruimte heb om de Schoorsteen / schouw
strak tegen het plafond te krijgen.
(en de afvoerbuis nog even ingepakt met een geluidsisolatie deken.)

De afvoer gaat meteen door keukenmuur naar buiten
als je er dan bv een rooster met een grill of schoepen op zet,
maakt de kap meteen meer geluid, dan kan hij zijn "druk" niet goed kwijt !
in plaats daarvan hebben we een bol rooster van Ø 160 mm met grofmazig gaas
(voor hoge doorlaat) en een terugslag klep gezet, zodat je zoveel mogelijk vrije uitblaas behoud (dit alles om het geluidsniveau zo laag mogelijk te krijgen)
(p.s. de bij geleverde kunststof terugslagklep sluit niet helemaal af)

Pluspunten: Zware kwaliteit, Afzuig capaciteit, Design, Afwerking,

Minpunten: Niet zo stil als verwacht na het lezen van de specificaties,
LED verlichting is te (koud) wit,

een simpelere versie van het aktieve koolfilter, maar dan met een vervangbaar filterdoek zou goeie optie zijn ! om vet in het kanaal te voorkomen.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

Elle 17-09-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,0
Goede motor, mooi design. Goed schoon te maken door degelijke design en makkelijk schoon te maken knoppen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

mvandijk 11-09-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Erg mooi design
Afzuigkap is erg stil maar toch krachtig
Afzuigkap voelt degelijk aan in vergelijking met andere afzuigkappen (Pelgrim)
Hangt stevig en is niet te bewegen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ReneAP777 04-09-2015

Uitstekende zuigkracht

Algemene score

10,0
Deze afzuigkap heeft een strak uiterlijk wat erg mooi staat in een moderne keuken. De zuigkracht is prima, wij hebben hem meestal op stand 2 staan en je ruikt niks in de kamer (open keuken). Tevens is deze afzuigkap lekker stil. Ook zijn de filters makkelijk schoon te maken.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com/nl

Reageer

stevensiemens 12-07-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,3
Lichtsterkte is instelbaar, werkt erg fijn als even iets meer licht nodig hebt. Ook de intensieve stand die automatisch de snelheid weer verlaagd is fijn voor het tijdelijk bijschakelen van afzuiging.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Ria-h 05-07-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
mooie stoere uitstraling, bediend zeer gemakkelijk en heeft super gezellige verlichting, top aankoop !

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews