Numatic HVR200A - Reviews

Laagste prijzen
Specificaties
Vermogen
1200 watt
Stofopvang
stofzak
Energieklasse
A energieklasse
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 38 reviews die zijn achtergelaten voor de Numatic HVR200A op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Ds1970 28-10-2013
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

2,5
Wat een slecht apparaat. Sommigen werken goed, maar velen hebben zeer weinig zuigkracht en ze gaan ook erg snel stuk. Tegenwoordig moet je om de motor te beschermen de henry in twee instanties aanzetten (zeer irritant!), maar desondanks houden ze het niet vol. Nu weer een van een jaar oud stuk.

Vanwege dat we op alle bedrijfslocaties hetzelfde model willen lang doorgegaan met henry, maar het is afgelopen. Werkelijk de slechtste stofzuiger op de markt!

Review criteria:

Onvoldoende
Slecht
Slecht
Slecht

Reageer

swaney 08-05-2012
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

1,0
Geen indicatie voor een volle stofzuigerzak. Apparaat dient volledig gedemonteerd te worden bij de vervanging ervan en om te kijken of de zak vol is. Is moeilijk om de bijgeleverde clip terug te plaatsen. Geen verschillende stofzuigstanden behalve dan hard of eco. Het apparaat botst overal tegenaan. De rubberen stootrand zorgt ervoor dat het apparaat niet verder te trekken is. Alle onderdelen van de stofzuigerslang vallen constant uit elkaar. Miskoop van de maand!

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
Slecht

Reageer

angie115 06-05-2012
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
heb deze stofzuiger reeds 19 jaar en hij doet het nog prima
zelfs buiten op het terras word hij gebrukt

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

NaamBlinker 28-02-2011
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,5
Heb de stofzuiger nu 3 jaar in bezit. Zuigkracht is uitstekend. Ook fijn is 't lange snoer en slang. Het handmatige oprolsysteem van het snoer is ideaal. Werkt altijd en gaat niet stuk, wat bij een automatisch oprolsysteem vaak wel het geval is. De grote stofzakcapaciteit is zowel pluspunt als minpunt. Heb je bv huisdieren dan doe je eigenlijk te lang met de stofzak en gaat hij ruiken. Echt 'n minpunt vind ik de lengte en de constructie van de schuifbuis. Voor de wat langere mensen (ik ben zelf 176cm) is de buis te kort, waardoor je snel last van je rug krijgt. De constructie van de schuifbuis is ronduit knullerig en valt snel uit elkaar.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Uitstekend

Reageer

H. 02-08-2017
  • Product paar dagen in bezit

Numatic Hetty - slang valt uit elkaar

Geschreven voor: Numatic HVR200A

Algemene score

4,0
Ook de Numatic Hetty gekocht, was aangeprezen als de beste duurzaamste stofzuiger van de wereld. Alleen super onwerkbaar, irritant en schadelijk dat vanaf dag 1 voortdurend de slang uit elkaar valt en dat dit ook beschadigingen op de vloer geeft. Dit moet duidelijk een beter (klik-) systeem worden.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende

Reageer

Beck 28-02-2016
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Al jaren bijzonder tevreden. Simpel, maar doet wat hij moet doen. Verliest geen zuigkracht. Onderhoud en stofzak vervanging is makkelijk.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ameland1732 27-10-2015
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

4,8
Hallo
De stofzuiger is goed, de manier waarop de slang en de metalen buis aan elkaar zitten is echter bedroevend.
Omdat deze steeds losraakt heb ik al een stuk of 12 kleine maar vervelende gaten in mijn laminaatvloer.
Een week na de aanschaf was de aanzet al gescheurd, dat heb ik vast moeten maken met plakband. Een kliksysteem had dit probleem kunnen voorkomen.
Nu zit ik met gaten in mijn vloer.
Bovendien is de halve kracht waarmee de stofzuiger begint naar mijn idee heel raar, temeer omdat dat niet veranderd kan worden.
Volle kracht is toch meer gewenst? Keer die situatie om.
Dank U

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Slecht
Voldoende

Reageer

HappyHomeNow 20-06-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Wat een hoop onzin lees ik hieronder Zuigkracht is gewoon subliem van de Numatic Henry/Hetty en hij kan tegen een stootje want hij is wel eens van de trap af gestuiterd en was nog helemaal heel.
- - - - -
En een stofzak is zo vervangen , twee klemmen los filter omhoog en zak plaatsen nog geen 30 seconde werk.

De Numatic Henry wordt veel door schoonmaak bedrijven gebruikt omdat hij zo goed zuigt en heel veel jaren mee gaat ,ze gebruiken het zelfde model maar dan heeft hij een bumper voorop en is voor de rest gewoon helemaal het zelfde.
- - - - -
Mijn vorige Numatic Henry heb ik na 15 jaar trouwe dienst vervangen voor de Numatic Henry HVR200A met twinflo motor en 600 en 1200 watt stand en doet nog steeds dienst op de camping.
- - - - -

Heb in het verleden Miele , Philips , Dyson stofzuigers gehad en zijn binnen 2 jaar gewoon versleten en die hebben na een paar keer stofzuigen nog maar de helft van hun zuigkracht over omdat de stofzak poriën al verzadigd zijn door het stof waardoor de flo om te zuigen wordt belemmerd terwijl de stofzak nog maar 10 procent is gevuld.
- - - - -
De Numatic heeft daar geen last van omdat het stofzak oppervlak veel groter is en de zakken van goede kwaliteit zijn , zeker de Hepaflo zakken zijn uitmuntend en houden ook fijnstof tegen wat goed is bij stof allergie .
- - - - -

Voor mij nooit meer een ander merk stofzuiger dan de Numatic omdat hij gewoon de beste zijn werk doet en zeer duurzaam is waardoor ik vele jaren geld uitspaar om een nieuwe stofzuiger te kopen.
- - - - -

En klop om de tijd eens het stof filter uit , dan blijft de zuigkracht optimaal en is ook voor het optimale behoud van de stofzuiger motor.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Onvrede 09-05-2012
  • Product maand in bezit

Algemene score

4,2
Wij hebber er ook 1 gekocht en div.review bekeken en allemaal zeer positief.dus er ook 1 aangschaft.maar hebben hier veel spijt van .Zuigkracht valt al gauw weg wanneer de zak iets gevult is en dan zuigt hij niet lekker meer.Na 15 jaar een henkel stofzuiger gehad te hebben met veel plezier valt deze erg tegen.wie deze stofzuiger wel wil kopen ,bied maar eens geld .bijna alle review zijn positief .dus nu ook maar eens de waarheid.Succes
Paul

Review criteria:

Slecht
Slecht
Goed
Slecht
nellyvanhonk 02-04-2013

ik heb de stofzuiger al jaren maar ik zuig zonder zak was zo nu en dan het stoffen filter uit
ben van plan er nog 1 te kopen

Reageer

Willem de Beer 18-02-2012
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

7,0
Op basis van de goede reviews heb de Henry gekocht, maar wat een miskoop! Belangrijkste reden: Te weinig zuigkracht en te smalle stofzuigerbuis waardoor gemakkelijk dingen blijven steken.Inmiddels heb ik voor minder dan de helft van het geld een nieuwe stofzuiger (Philips) gekocht, die wel goed zuigt. Toch zijn er ook wel wat pluspunten de noemen voor de Henry: degelijk, grote stofzak, lang elektriciteitssnoer. Maar het belangrijkste doet Henry onvoldoende: stofzuigen!

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Uitstekend
Uitstekend
basydebeste 21-10-2011

De stofzuiger heeft 2 standen. Start in de economie stand waardoor het energie zuinig is.
Druk op de knop voor de hoge stand en je hebt dubbel zoveel zuigkracht..

Annette23 15-03-2012

inderdaad ik heb ook uitgaande van positieve reviews een henry gekocht maar wat een tegenvaller zeg qua zuigkracht. Ik ben mezelf zelfs nu aan het oriënteren op een andere stofzuiger, bevalt de Philips wel?

Reageer

cornelis g 09-01-2012
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

10,0
deze stofzuiger 6-6-2011 gekocht.
nog steeds van mening dat dit de beste is die ik ooit heb gehad!!!
Jack Russel haartjes enz, geen enkel probleem.
verliest geen zuigkracht.
stofzak is enorm groot.
een super stofzuiger, beslist geen miskoop.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ninjo2811 25-11-2011
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
ik heb nu al 21 jaar een Henry de eerste kon ik kopen via een schoonmaakbedrijf omdat ze nog niet op de vrijemarkt te koop waren ik heb nu mijn 2de henry ook weer al zeker 6 jaar in gebruik ben er weg van ik ben zelf lang en de henry steel is ook lang en een super lange slang en snoer heerlijk al stofzuif ik niet graag maar henry verlicht dit werk heel erg veel zou hem liever een 10 geven maar er is altijd nog ruimte voor verbetering een echte aanrader!!! hier word hij ook zwaar op de proef gesteld met 15 katten en 2 honden maar henry geeft het niet op !!!

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

stachowski 05-11-2011
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,5
Prima Stofzuiger, normaal gebruiken wij per 2 jaar een stofzuiger om gek van te worden. Henry heeft het de eerste 6 maanden prima gedaan. Hopelijk blijft dat zo. Tot nu toe de beste die wij hebben gehad. Eenvoud zo als vroeger, mooi lang snoer aangezien de woonkamer 20 meter is makkelijk. gewoon stofzuigen, motor niet warm bij lang gebruik, loopt rustig. Opbergtas is ??

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

cornelis g 20-09-2011
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

10,0
ONGELOFELIJK wat een fijne stofzuiger.
6-6-2011 gekocht.
we hebben een Jack Russel in huis en als u weet wat dat is weet u wat ik bedoel.
dat ding blijft ongelofelijk goed zuigen en raakt niet vol.
een stopcontact nodig.
is geweldig!!!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Gerrit Mollink 20-05-2011
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Wat een heerlijke machine, geschikt voor kantoren en ziekenhuizen enz..
Sinds eergisteren in het bezit, maar heerlijk we hebben een living van 13,5 m bij 4,8 m en met onze oude stofzuiger 3x de stekker verplaatsen, nu eenmaal in pluggen (centraal) en we zuigen het hele huis (app.)
Heerlijk in eenmaal kunnen door werken en Henri doet het beter dan onze 2000w stofzuiger !!
Zeker ons geld waard !!!!!!!!!!!!!
Ook heerlijk is de extra lange slang.
EEN DIKKE 10 !!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

bollox 31-12-2010
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Zeer veel zuigkracht. Laat je niet misleiden door de 1200 Watt vermogen. Deez staat gelijk aan een miele van 2000 Watt. Eerst de stofzuiger aanzetten dan na 2 seconden kun je hem op hoogvermogen schakelen is niet echt efficient maar werkt goed.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

senne2210 10-05-2010
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,3
De Numatic is een stofzuiger waar je echt aan moet wennen. Dat gold voor mij tenminste, na lange tijd met een compacte Bosch stofzuiger gezogen te hebben. De lange slang en het lange snoer leken mij geweldig; maar ieder voordeel heeft zijn nadeel..
Waar je normaal een 'rukje' aan de slang geeft en de stofzuiger gelijk volgt, moet je bij de Numatic de slang verder naar achteren vastpakken omdat deze anders vanwege de afstand niet gelijk verplaatst.
Het lange snoer is handig omdat je maar op een plaats hoeft in te steken, maar aan de andere kant ook weer onhandig omdat door de hoeveelheid snoer de wielen er weleens in vast blijven zitten.
Er worden 3 hulpstukken bijgeleverd welke met een verbindingsstukje(buisje) aan de steel bevestigd moeten worden. Er wordt echter maar 1 buisje bijgeleverd. Dit is lastig, omdat je dan steeds alles los moet halen als je van hulpstuk wisselt. Zelf heb ik er dan ook 2 buisjes bij gekocht.
Verder begint de stofzuiger altijd op halve kracht te zuigen. Dit is echter niet voldoende om goed mee te stofzuigen. Je moet dus steeds een extra knopje indrukken voor optimale zuigkracht. Dit vind ik echt een minpunt. Had beter andersom kunnen zijn.
De stofzakken zijn inderdaad lekker groot, en een stuk voordeliger geprijsd. Verder is de stofzuiger heel solide, en zal er niet snel iets stuk gaan, afbreken etc. In die zin krijg je dus waar voor je geld omdat deze lang mee zal gaan. Ik ben nu aan de Numativ stofzuiger gewend, maar denk dat ik achteraf gezien toch voor een meer wendbare, gewone sledestofzuiger zou kiezen.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Uitstekend

Reageer

ejba 22-03-2010
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Wil je een super zuigende stofzuiger die genoegen neemt met minder vaak een dure stofzak, een levensduur van 20 jaar(hoeze milieu vriendelijk), met 1200 Watt de meeste 2200 Watt stofzuigers verslaat(ook lekker voor het milieu) kies dan voor een Henry.
Het lekkere lange snoer en de lange slang krijg je er op de koop toe.
Ook bij het klussen deinst de Henry niet terug.

Conclusie: vergeet Miele,Aeg en de rest maar en schaf deze aan, je hebt er gedurende 20 jaar geen spijt van.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

H.numatic 22-10-2009
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Ongeveer 12 jaar geleden had ik besloten een henry te kopen,dit omdat ik voor het eerst op mijzelf ging wonen,geld gespaard,hard voor gewerkt,en tja je kunt het geld maar 1 keer uitgeven dacht ik.
Dus ik wou waar voor mijn geld kort gezegd.
En wat gaat de tijd toch snel,we zijn al weer 12 jaar verder...maar de henry is nog steeds van de partij!,geen spijt van,loopt nog net zo mooi en zuigt net zo goed als toen hij nieuw was,ook het apparaat in zijn geheel heeft zich goed gehouden door de jaren heen,geen defecten.
Oké een nieuwe vloerborstel 4 jaar geleden,maar dat lijkt mij normaal,een auto rijdt immers ook niet 15 jaar op dezelfde banden...

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Stefan uit Beets 07-10-2009
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,5
Nadat mijn AEG stofzuiger zijn laatste zuchtje lucht inademde ben ik op zoek gegaan naar een nieuw exemplaar. Via vergelijkingssites, waar de Henry als zeer goed werd beoordeeld en tegelijkertijd vriendelijk geprijst is, heb ik besloten deze aan te schaffen.

Na enkele weken de stofzuiger te hebben gebruikt kan ik melden dat dit een goede aankoop is geweest. De zuigkracht is groot, het snoer, de stang en slang zijn lekker lang en de stofzuiger is erg wendbaar. Ook de bijgevoegde accessoires voldoen goed (de kattenborstel functioneert geweldig!). Gek genoeg kon ik nergens op de vergelijkingssites vinden hoeveel geluid de stofzuiger produceerd of wat de stanglengte is. De geluidssterkte bedraagt 64-68 dB, afhankelijk of je de economische of de hi-power stand kiest. De stanglengte, gemeten tussen de borstel en slang, bedraagt 132 cm. De constructie is goed, het is solide van opbouw (degelijke schakelaars, rvs stang, degelijke motor en sterke kunststof behuizing) en no-nonsense (basic) uitgevoerd waardoor het ook geschikt is voor commercieel gebruik. Het snoer rolt zich niet automatisch op. Dit gaat handmatig door aan de knop op de deksel te draaien. De capaciteit van de stofzak is maar liefst 9 liter. Er worden 5 stofzakken bij de stofzuiger geleverd. Er zijn losse accessoires verkrijgbaar (bv. Airco brush, harde vloeren borstel, aluminium stang etc.) wat handig is om gelijktijdig te bestellen om extra verzendkosten te voorkomen.

Er zijn ook enkele minpunten. De stang is 3 delig, niet inschuifbaar en niet te bevestigen aan de stofzuiger. Dit maakt het opbergen lastig (neemt dus veel ruimte in). Van de 3 los bijgeleverde accessoires kan er maar 1 m.b.v. een clip aan de stofzuiger worden bevestigd. De overige 2 dien je dus ergens los te bewaren (beetje knullig). Door de ronde constructie is het erg wendbaar maar daardoor niet op een traptrede te plaatsen. Op zich niet zo erg omdat de stofzuiger nog geen 7 kg weegt maar voor sommige gebruikers kan dat te zwaar zijn. Er wordt een los buisje bij geleverd om een borstel (of andere accessoire) direct aan de stofzuigerslang te bevestigen. Deze is net enkele cm's te kort. De accessoire zit dan niet goed genoeg bevestigd en valt daardoor er wel eens af. De zuigkracht is niet traploos regelbaar. De stofzuiger heeft 2 standen: economy en hi-power. Op de stang kun je de zuigkracht nog iets regelen (70-100%) door aanzuiging van ‘valse lucht’ (regelbare luchtopening in stang). Maar voor sommige doeleinden kan de laagste stand nog iets te sterk zijn.

Al met al ben ik erg tevreden met deze stofzuiger (goede prijs-kwaliteit verhouding). Primair vind ik een lang snoer, lange stang/slang en een goede zuigkracht het belangrijkste. De minpunten wegen voor mij een stuk minder.

Pluspunten
•Sterke zuigkracht en toch energiezuinig
•Lang snoer
•Lange slang en stang
•Robuust
•Erg wendbaar
•Grote stofzakcapaciteit van 9 liter
•Veel accessoires bij te kopen
•Goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten
•Geen telescopische stang
•Stang niet te bevestigen aan stofzuiger
•1 accessoire aan stofzuiger te bevestigen. De rest los op te bergen.
•De stofzuiger is niet op een traptrede te plaatsen.
•Hulpstuk (buis) om accessoires aan de slang te koppelen is te kort
•Zuigkracht is niet traploos regelbaar

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews