Bose 301 Direct/Reflecting Speakers - Reviews

Specificaties
Kleur(en)
hout
Type
boekenplank luidspreker
Type/soort
luidspreker
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de Bose 301 Direct/Reflecting Speakers op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,5

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

oziriz 09-06-2009
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

4,3
In eerste instantie sprong de Bose 301 eruit ten opzichte van andere speakers welke ik beluisterd had. Dacht ik. Want na een maand deze speakers te hebben beluisterd werd ik flauw van de diepe bassen en het hoog. Waar is het midden?! Deze speaker heeft in het middengebied vrijwel niets. Het is alsof ze met de hand voor de mond staan te zingen. Ik ben toen de speaker van iets dichterbij gaan bekijken en kwam tot de conclusie dat het een trucje is wat Bose ons flikt. De midrange is een papieren schoteltje (bij andere speakers conus genoemd) met een zielig magneetje erachter. Goedkoop materiaal is gebruikt en dure marketing. De zeer aanwezige (en overmatige) bas is wat mensen in de winkel over de streep trekt, maar het is een wassen neus. Trap er niet in. Via marktplaats verkocht en gegaan voor Dynaudio.
David 06-03-2017

eens naar kef luisteren, bose trekt inderdaad op niks, heb ik ook zelf thuis moeten ondervinden

gr dave

Reageer

Audiotechnicus 26-01-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

4,3
Wat een slechte speakers.
Bassen klinken erg boemerig en midden en hoge tonen erg agressief.
Het kan ook niet anders want Bose past nog steeds geen wisselfilters toe, gebruikt nog steeds papieren woofertjes met schuimrubberranden die na 15 jaar gaan verteren, en hou-je-vast- papieren tweeters die echt niet meer dan 10euro per stuk kosten.
Erg slechte componenten, goedkoper dan dit kan niet.
Prijs/kwaliteitverhouding is zeer ver te zoeken.
Rotzooi, ik kan er niks anders van maken.
Dr. Bose: doe hier wat aan! Design is niet het enige wat telt.

Ik heb nou JBL Northridge E50 voor een fractie van de prijs wat die 301's kosten.
Aan deze JBL's kan Bose nog een puntje zuigen.
Mijn tip: luister verder dan alleen naar Bose.
Er is echt beter te krijgen voor minder geld.
andrew 64 17-02-2014

Hallo, ik was van plan om de bose 301 te kopen maar zag jou reactie en dat gaf mij te bedenken.
Jij hebt jbl northridge e50 gekocht.
Ik heb overal gezocht,maar kan nergens vinden waar ik ze kan kopen.
Heb jij anders ook een alternatief welke boekenplankspeakers goed zijn voor een redelijke prijs ?
moeten af en toe wel kunnenknallen.

Groeten Andreas

Reageer

Stefan2006 27-02-2008
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,3
Ik heb de Bose 301 nu 4 maanden op mijn redelijk grote slaapkamer staan.
Ik wilde altijd al Bose luidsprekers hebben wegens de top kwaliteit.

En nu begrijp ik ook waarom je beter een paar euro meer kunt betalen voor een setje speakers.

Wat een geluid, bij vrijwel alle muziekgernes.
Ik ben erg tevreden.

Ik heb ze aangesloten op een Yamaha RX-497 Receiver, volgens mij een perfecte combinatie

Reageer

marco1967 19-04-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb deze speakers net een half uur in bezit en heb meteen een cd van pink
floyd in mijn cd speler gestopt en eens lekker gaan liggen. Mensen dit is
kippevel met andere woorden een hele happening.
Alle frequenties die ik in mijn oude speakers miste ( oude goede philips
speakers ) spetterren zo uit de speakers. Ben in bezit van een Yamaha
versterker ( klasse-A) en denk dat dit ook veel invloed heeft. bezuinig niet op
de speakerkabel. Minimaal 1,5mm2
en je wordt beloont met een ervaring alsof je bij het concert zit.klasse !!!

Reageer

Frank__ 02-08-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,7
Ongelofelijk mooi geluid! Ik heb in de audiowinkel m.b.v. een schakelpaneel een 20-tal speakers uitgebreid kunnen testen, en deze Bose 301 speakes sprongen er VER bovenuit. (Er waren ook nog Klipsch speakers die werkelijk magistraal klonken, maar deze waren boven mijn budget geprijsd...). Ik heb ze aangesloten op een Pioneer VSX-1017AV receiver en het geluid is ongelofelijk mooi. Heel breed, goed gedefinieerd en verbazingwekkend veel laag voor zulke kleine kasten.

Reageer

NaoGeddon 19-03-2007
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Laten we beginnen met het woord geweldig ik heb deze momenteel als 1 paar stereo staan op een 6 x 100 watt kenwood versterker met de duurste bekabeling die kan vinden geluid is super en de bass mooi altijd vol geluid eerlijk toe gegeven ik ben niet veel gewent maar zo gaan nooit vervelen zelfs bij films vult ik de hele kamer met bass en geluid en dat zonder sub de 2de set komt er aan dan heb ik eindelijk home cinema ik begin op 5.0 en sub heb ik nog niet gemist op 1 punt moet ik toegeven dat de kritiek gelijk is op bose.com staan ze voor 330 dollar dus 70 euro voor transport kosten is misschien een beetje overdreven dus voor 330 verdienen ze 10 op 10 hier 9 op 10

Reageer

michiel2007 20-02-2007
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
ik heb 301 voor en achter mij 201 van bose en ik ben erg tevreden over het geluid. de gene die hier onder mij het verhaal vertlet over de JBL is een kneus want dat zijn standart boxen die je bij een zet kan krijgen.erg goedkoop zijn die en de box is van rubbel wat total niet mooi geluid geeft. ik als dj werkende werk dagenlijks met geluid dus weet wel waar ik over praat!! deze 301 van bose zijn zeer goed heb er een harman kardon versteker bij en het geluid dat ie weergeeft is erg mooi erg tevreden dus

Reageer

Strider 04-01-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Wow. Na degelijk warenonderzoek uiteindelijk,qua mogelijkheden budget en wensen
uitgekomen op dit fenomeen. Na 20 jaar subwoofer systeem van magnat sonobull
(was op) tijd voor wat anders (voorlopig zonder subwoofer)
samen met harman kardon (Hk3270 receiver) zijn deze speakers als een feest voor
het oor.

Reageer

Paul H 27-12-2004
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Geluid & Vormgeving zij wat mij betreft uitstekend.
Voor de echte diepe bass liefhebbers is er wellicht iets te weinig bass, dit is
echter op te lossen met een goede
subwoofer

Reageer

Fruittypje 26-07-2004
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
Ik heb de 301 serie III overgekocht van iemand.
Ik had al hoge verwachtingen, maar die werden zelfs overtroffen.
De boxen wegen niks, wat niet vaak voorkomt bij boxen met zo'n geweldig diepe
bas. Ik heb er een dikke sony versterker (2x120 W) opgezet, gewoon om diepte in
het geluid te krijgen.
Omdat het geluid uit de tweeters zo scherp en zuiver zijn, kun je met een heel
laag volume een mooi diep geluid krijgen; ook de verhouding Lage en Hoge tonen
blijft natuurgetrouw - vervorming uitgesloten.
Dit zijn de eerste boxen voor mij die geluid weergeven zoals het op de cd
bedoeld is.
NB : Ik gebruik wel een Klasse-A versterker en hoogwaardigheidskabels gebruikt.

Reageer

Dr.Mike 12-06-2004
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,7
Qua prijs en kwaliteitverhouding zijn de speakers erg goed, zit veel laag in
maar wel neutraal zonder te dreunen zelfs bij hoge volume. De afwerking is aan
de achterkant een minpuntje en dat plastic plaatje waar de hoge tonen speaker
in zit aan de voorkant zou beter kunnen. Ik heb de bose in combinatie met de
center en 161 als set vc30 en dat gaat heel goed.
Er zitten in alle speakers een overbelastingbeveiliging in zelfs in de kleinste
surround speakers + 5 jaar garantie....zegt toch iets over de duurzaamheid

Reageer

ejpc 20-01-2004
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,3
Na veel luisteren uiteindelijk gekozen voor deze boxen. Ze klinken echt heel
goed: hoge en midden tonen zijn erg mooi, ook mooie diepe bas. Subwoofer lijkt
mij overbodig: de bassen zijn echt hard genoeg als je bijvoorbeeld dance muziek
draait. Ze zijn aangesloten op een oudere stereo Akai versterker in combinatie
met een nieuwe DVD-speler. Ik heb ze gekocht voor de muziek, de cd's klinken
echt fantastisch. De 301 boxen passen prima in de woonkamer, ik heb ze staan op
standaards van Bose. Overigens, experimenteren hoe ze het beste staan is
aanbevolen. Het design is apart, ziet er mooi uit. Garantie is 5 jaar,
duurzaamheid zal wel goed zijn.

Reageer

Jopiekrekel 12-10-2003
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,7
Ook ik ben de gelukkige bezitter van deze speakers, echter ook de IV-serie. Er
zit een geweldig geluid in, echter voor de special effects op dvd is een
subwoofer wel aan te raden. Met mijn huidige versterker haal ik er helaas niet
uit wat er in zit. Na enig expirimenteren met verschillende versterkers bleek
dat het weldegelijk uitmaakt welke versterker je gebruikt. Een betere
versterker zorgt voor meer diepte. Ik ga in elkgeval nog een extra set
aanschaffen ivm DTS/5.1

Reageer

Bert Fripont 14-07-2003
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,7
Ik moet U even vermelden dat hier de V serie ziet op afgebeeld, ik heb namelijk
de
IV serie, maar ik wil gerust mijn beoordeling geven over de IV serie, ...
alleen het Design is wat verschillend. Om een lang verhaal kort te maken vindt
ik die luidsprekers prachtig. Het geluid is echt ruimtelijk, sommige geluiden
komen zelfs achter uw oren ! De bas is natuurlijk, niet te hevig. Voor wie
zware bas wil hebben dient toch een Sub-woofer aan te sluiten. Details : Mijn
luidsprekers staan zo'n 3 meter van elkaar af, beide 1m70 hoog geplaatst.
Experimenteren is uiteraard aanbevolen. Ik ben meer dan tevreden, maar de
juiste versterker is zéker aanbevolen : 10-150 Watt. Het merk van de versterker
zal niet veel uitmaken want het zijn de luidsprekers die het moeten doen.
Ikzelf heb de luidsprekers op een SONY STR-DB870 (versterker) aangesloten. Nog
een advies : Alvorens deze luidsprekers aan te sluiten en te testen, EERST
handleiding doornemen. Zullen zéér lang meegaan want ik zet het volume
gewoonlijk laag en heb een garantie van 5 jaar !

Reageer

geen 05-07-2003
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
Prachtig geluid komt er uit deze boxen. Echte aanrader, is zijn prijs dik
waard. P.s. Voor een niet al te grote ruimte is een subwoofer absoluut
overbodig. (Heb bij duurzaamheid een 10 ingevuld, omdat de verkooper mij
garandeerden dat deze boxen makkelijk 15 jaar meegaan. En 5 jaar garantie krijg
je erbij.)

Reageer