Canon PowerShot SX740 HS zilver - Reviews

Best Reviewed nov 2018 Canon PowerShot SX740 HS zilver
Best Reviewed - november 2018
Specificaties
Filmen in full-HD
Filmen in 4K Ultra-HD
Optische zoom
40 x optische zoom
Kleur(en)
zilver
Bekijk 2 andere uitvoeringen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 26 reviews die zijn achtergelaten voor de Canon PowerShot SX740 HS zilver op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Peter 21-10-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

wat minpunten

Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

7,0
In het verleden heb ik de Panasonic TZ8 en TZ40 gehad. Tijdens vele verre rondreizen gebruikt en met goede foto en film kwaliteiten. Omdat ik de TZ40 alweer 5 jaar had gehad, was ik weer op zoek naar een nieuwe compact camera. Ik had dit keer, voordat ik op reis ging naar Indonesie, mede vanwege de goede ervaringen van mijn vorige panasonic camera's, de Panasonic TZ90 besteld, mede doordat je met deze camera ook het scherm kan omklappen, voor het maken van selfies. Eenmaal ontvangen, viel mij meteen op dat het een lompe, zware, rechthoekige camera was. Uiterlijk leek op een ouderwetse camera. Heb deze teruggestuurd en toen kwam de nieuwe Canon powershot SX740 HS uit en heb deze besteld. Deze ook tijdens mijn reis gebruikt. Tijdens het gebruik van de Canon viel mij toch wel wat op in vergelijking met de Panasonic camera TZ40. Een aantal minpunten van de Canon: geen waterpas, geen foto maken tijdens filmen, achterglas mode kon ik niet vinden, geen touchscreen, geen panarama foto maken, geen icoontjes in de scene mode. Verder een uitklapbare flitslamp, wat volgens mij betere resultaten geeft dan ingebouwd, maar moest er wel aan wennen en lijkt mij gevoelig dat deze afbreekt. De Canon is mijnsinziens, meer voor de gevorderde fotografen en de Panasonic meer voor beginners, minder gevorderden. Hoop dat de Panasonic weer een moderner uitziende compact camera op de markt gaat brengen, want dan ga ik overwegen om toch weer over te gaan op de Panasonic.

Pluspunten

  • Accuduur
  • modern, compact uiterlijk
  • inclusief aparte acculader
  • 4K filmen

Minpunten

  • geen waterpas
  • geen touchscreen
  • uitklapbare flitslamp
  • geen panorama foto maken
  • geen foto maken tijdens filmen

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

marjanne de boer 31-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

handzaam mee te nemen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
ik wilde graag een kleinere maar kwalitatief goede camera. Hierin ben ik geslaagd met bovengenoemde camera. 40x optische zoom. ligt gemakkelijk in de hand, goed te bedienen.

Pluspunten

  • niet te groot en zwaar

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Gerjo 08-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

groot zoombereik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

8,0
Ik wilde een kleinere camera met een groot zoombereik en veel instelmogelijkheden. Ook moest de camera Wifi hebben om de foto's direct in de cloud te zetten. Deze Canon camera heeft dat allemaal. Ook bluetooth zit erop.

Pluspunten

  • handzame camere
  • groot zoombereik voor een compactcamera
  • wifi
  • bluetooth
  • veel instelmogelijkheden

Minpunten

  • geen touchscreen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Rinus Knuit 31-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Compact en super prestaties

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

10,0
Ik heb deze SX740HS een paar dagen in huis als opvolger van de Canon powershot SX280HS. De eerste indrukken zijn uitstekend. Door de 40x zoom biedt deze camera nog meer mogelijkheden. Bovendien is het probleem met het snel leegraken van de accu bij het inzoomen bij het maken van filmpjes ook opgelost.

Pluspunten

  • 40 x inzoomen
  • compact
  • wifi verbinding

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Melissa 29-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Time to capture moments

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Ik ben erg tevreden met mijn aankoop. Ik was al een tijdje op zoek naar een camera die makkelijk in de hand ligt en die toch dichtbij het beeldresultaat komt van de meer gesofisticeerde camera. Ik kreeg bij Kamera Express voldoende uitleg en kon ook vergelijken. Hierbij kwam ik tot het besluit om voor de Canon PowerShot SX 740 HS te kiezen. Ik was vooral op zoek naar een camera die mijn momenten en belevingen op mijn reizen kan vastleggen (waaronder safari en wildlife), zonder verlies van beeldkwaliteit, en deze Canon voldoet aan al mijn eisen. Ik raad dit product aan, aan allen die op zoek zijn naar een goede travelcamera en die kiezen voor een model die makkelijk in de hand ligt en makkelijk mee te nemen is.

Pluspunten

  • Compact
  • Komt in de buurt van een gesofisticeerde camera

Minpunten

  • Nog geen minpunten ervaren

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ron 29-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super zoombereik

Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Prima aankoop. Zeer groot optisch zoombereik met goede kwaliteit foto's.
Met auto instelling probleemloos foto's schieten met meestal goede belichting.
Alleen openen flitser vindt ik wat omslachtig omdat de flitser handmatig geopend moet worden.

Pluspunten

  • zoombereik
  • fotokwaliteit

Minpunten

  • flitser handmatig openen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Rulibije 20-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handige compact kamera met vele mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Zeer handzame kompaktkamera. Kan in de broekzak gedaan worden. Vele mogelijkheden. En een optisch zoombereik van 40x is ook prettig. Daarnaast beschikt het over wifi en bluetooth. Handig om foto's en films naar mobiel of tablet over te zetten.

Pluspunten

  • Handzaam
  • Veel mogelijkheden van instellingen
  • Goede prijs/ kwaliteit

Minpunten

  • Niet gevonden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

G.SAR 15-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een EOS verpakt in een Powershot SX740 HS !

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zilver

Algemene score

10,0
Gekocht in Haarlem Kamera Express. En van Sony naar Canon geswitched. Alle EOS technologie is in deze camera gestopt. Het gemak van WIFI met beelden overzetten is super. Zoom is geweldig en de daarbij behorende beeldstabiliteit. Helder scherm en zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt ook het gevoel een echte degelijke camera in handen te hebben. De eerste testfoto's en filmpjes waren te gek. Over inzoomen gesproken....bizar mooi....en snel. Hij start snel op en je kunt meteen aan de slag. Dat worden mooie plaatjes op ons vakantieadres. Het scherm wat je 180 kunt omklappen is superhandig en stevig. Nog geen minpunten kunnen ontdekken.......mijn vrouw had de gehele camera zilver willen hebben ipv de taupe antislip....ach ja....voorzover je dat een minpuntje kunt noemen. Let wel op dat je SD kaart die je koopt 4K compatibel is ivm filmen in 4K. Een aanrader: ZEKER !

Pluspunten

  • Snelheid
  • Inzoomen
  • Gemak
  • Intuitief
  • 180 graden scherm

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Linie 10-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handzaam en super scherpe foto's.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

8,0
Heb het toestel nog maar een week in mijn bezit maar ben er nu al super tevreden over. Scherpe foto's ook bij zwak licht. gemakkelijke bediening en ruime keuze in instelmogelijkheden.
Kan het toestel van harte aanbevelen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

peter 18-06-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

mooi lcd scherm draaibaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

7,0
heb deze camera gekocht bij kamera express in haarlem
werd er goed en rustig geholpen en een goede uitleg
deze camera gekocht voor de maat en de vele opties zo als wifi
ook besloten voor de 5jaar garantie die er op zit via kamera express

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Cees Tol 29-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Klein en oh zo volledig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
we hadden een dergelijke camera al mee voor onze reis naar zuid-Afrika. Veel reisgenoten zagen we al zwoegen met zware lensen en tassen. Deze camera hadden we in onze zak en met de 40 keer zoom konden we geweldige foto's maken, waar anderen jaloers op werden. Nooit meer wat anders. Een mooie retrolook completeert het gebruikersgemak

Pluspunten

  • klein
  • snel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

jan 09-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

een leuk toestel met veel mogelijkheden in broekzakformaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Een fantastische zoom, en een bijna intuitief gebruiksgemak. Beetje omslachtige om de gebruiksaanwijzing af te printen . Al doende leert men is ook hier geldig.

Pluspunten

  • 40 x zoom

Minpunten

  • nogal fragiel flitstoestelletje

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Thessa 24-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Gebruiksvriendelijk, grote zoom

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

8,0
Compacte camera, makkelijk mee te nemen. Hij maakt mooie scherpe foto's en is lekker intuïtief om mee te werken. De grote zoom mogelijkheid is heel fijn.

Pluspunten

  • grote zoom
  • gebruiksvriendelijk
  • maakt mooie scherpe foto's

Minpunten

  • geen touch scherm

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Yvonne 06-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Perfecte camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Als professionele fotograaf wilde ik een goede, maar compacte camera hebben.
Canon vind ik erg gebruiksvriendelijk en daarom heb ik voor dit type gekozen.
Ik ben er erg blij mee. Hij maakt mooie foto’s, is compact en perfect om mee te nemen op reis wanneer ik niet mijn spiegelreflex mee wil nemen.

Pluspunten

  • Compact

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Lieke 13-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Liht prettig in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zilver

Algemene score

8,0
Omdat wij deze zomer naar Afrika op vakantie gaan wilde ik een compacte camera met veel zoom functie, deze camera heeft een groot scherm en ligt heel fijn in de hand.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pieter 10-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Licht fijn in de hand.

Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zilver

Algemene score

8,0
Net in het bezit. Voor de mogelijkheden van de camera moeten we nog wat experimenteren. We hebben deze camera gekozen vanwege zijn compacte formaat, wat handig is om mee op vakanti te nemen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Fotograaf 19-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Compact camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zilver

Algemene score

9,0
Het toestel heeft een groot Zoombereik en je kunt ook objecten van dichtbij fotograferen. Het toestel is mooi zilver aan de buitenkant.

Pluspunten

  • Groot zoombereik
  • Licht gewicht toestel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Guillaume 15-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Krachtige zoom 40x helder 3" scherm vele mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Krachtige zoom 40x helder 3" scherm vele mogelijkheden
compact en gemakkelijk in gebruik, gemakkelijk me te nemen, Goede foto's en kleuren
Filmen in HD en 4K met 40x zoom

Pluspunten

  • 40x zoom
  • Filmen in HD en 4K
  • compact

Minpunten

  • geen panorama's

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jan Rona 25-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handige camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zwart

Algemene score

10,0
Een geweldig toestel met alle aspecten dieje verwacht.
Haarscherpe foto’s , gemakkelijke bediening, kortom een perfecte camera.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

pixiedust 09-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi compacte camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX740 HS zilver

Algemene score

10,0
Als vervanger van mijn Panasonic TZ6 kwam ik uit op de TZ-90 en de canon sx740 HS.
Deze keuze was mede door het klapscherm. Door een interessante aanbieding ben ik gegaan voor de Canon. Wel even wennen maar toch we vergelijkbaar. wel even wennen dat de flitser niet automatisch omhoog komt. zeker een aanrader.

Pluspunten

  • vele mogelijkheden
  • klapscherm
  • 40x optische zoom
  • 4k filmen

Minpunten

  • geen automatische pop-up flitser

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews