Canon SX740 HS zilver - Reviews

Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 43 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Canon SX740 HS zilver op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

h**t@g**l.com 09-06-2022
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Indrukwekkend zoombereik maar dat is ook het enige pluspunt

Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

7,0
De Canon SX740HS gekocht vanwege zijn indrukwekkende zoombereik. Tijdens de testdag kwam ik met digitale zoom zo'n 2 - 3 kilometer ver. Dat is direct het enige positieve punt van deze camera want verder presteert de Canon SX740HS maar matig.

Het apparaat is weliswaar compact maar relatief zwaar. Het apparaat heeft geen touch screen. Dat is geen gemis maar voor een modern apparaat wel gewenst. Dan is er het 'klik' geluid. dat pas klinkt enkele seconden nadat de foto al is gemaakt. Dus je drukt af, de camera maakt de foto en circa twee seconden later klinkt (waarschijnlijk een MP3 geluidje) het 'klik'-geluid. Dat is uiterst irritant, want dat geeft je het idee dat er nóg een foto wordt gemaakt terwijl dat niet zo is.

De camera filmt in 4K maar die bestanden zijn best groot.

Koop de Canon SX740HS alleen voor zijn 40x zoombereik. Verder is het een erg matig presterende camera.

Pluspunten

  • Indrukwekkend zoombereik

Minpunten

  • Klik geluid pas enkele seconden na het afdrukken
  • Relatief zwaar
  • Geen aanraakscherm
  • 4K bestanden relatief groot

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed
Onvoldoende

Reageer

c**n@r**m.nl 16-03-2022
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie compact camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zilver

Algemene score

7,0
Canon Powershot SX740 HS zilver, mooie compact camera met een bijzonder groot zoom-bereik. De camera is wel even wennen na een Panasonic compact camera maar met de inmiddels uitgeprinte (zeer uitgebreide) handleiding gaat dat zeker lukken. Op het oog is de camera wat lastiger te bedienen dan de Panasonic. De keuze voor deze Canon is m.n. gebaseerd op het grote zoom-bereik en de pixels.
De komende tijd en vakanties zullen in het teken staan van uitvogelen hoe de camera optimaal benut kan worden.

Pluspunten

  • zoombereik
  • aantal pixels

Minpunten

  • lastiger te bedienen
  • ontbreken van de handleiding bij de camera

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

J. van der Velden 01-02-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Geweldige compact-camera met wifi

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Voor vakantie en ook om makkelijk mee te nemen zocht ik een compact-camera.
Via de site van Kamera-Express uitgekomen voor de CanonSX740 HS, een goede camera met mooie resultaten en een goed zoom-bereik.

Nog niet zo heel veel foto's gemaakt, maar de eerste resultaten zijn zeer goed. Voorheen Sony camera's gewend, dus het was wel even wennen met alle knopjes. Bewust een camera uitgezocht met wifi om ook via de telefoon foto's te kunnen bekijken en via een app te bedienen.

Pluspunten

  • zoombereik
  • wifi
  • mooi resultaat

Minpunten

  • verbinding maken via wifi was even wennen
  • nog niet kunnen vinden

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

A.W. Nieuwland 19-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Perfecte camera in zakformaat meet veel mogelijkheden

Geschreven voor: Canon SX740 HS zilver

Algemene score

10,0
Was op zoek naar een handzame camera in zakformaat met veel zoom naast mijn spiegelreflexcamera. Deze camera voldoet super aan mijn wens en heeft veel mogelijkheden en maakt perfecte foto's.

Pluspunten

  • Veel zoom
  • Handzaam
  • Perfecte foto’s

Minpunten

  • Geen kunnen ontdekken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

J**j@g**l.com 18-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zilver

Algemene score

8,0
Prima apparaat is mijn eerste indruk met veel mogelijkheden. Het zal nog wel even duren voor ik alle mogelijkheden gezien heb. Ik ben hem nog volop aan het ontdekken. Maar dat is een mooi avontuur. Een erg uitgebreide handleiding is te vinden op de site van Canon. Doordat die best wel complex is krijg je maar langzaam een idee van overzicht.

Pluspunten

  • degelijk
  • veel mogelijkheden

Minpunten

  • nog geen zicht op

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

m**s@l**e.nl 26-08-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Zeker een een aanrader onder de compact camera's.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Mooie compacte en stevige camera. Ligt fijn in de hand. Goed zoom bereik. Maakt mooie heldere foto's. moet nog wel het nodige ontdekken wat de camera allemaal kan.. Eerste ervaringen zijn goed.
Ik wilde geen gesleep meer met een grote spiegelreflex. Deze past mooi makkelijk in de tas.

Pluspunten

  • Heldere foto's
  • Lekker compact
  • Groot zoombereik

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Marijke68 19-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Scherpe foto's en compacte camera met veel mgelijkheden

Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Ik had hiervoor de Canon powershot SX620. Deze heb ik helaas laten vallen op de lens. Omdat ik tevreden was met de Canon powershot, heb ik Canon Powershot SX740 HS gekocht. Ik vind het erg prettig dat er een kantelscherm op zit, handig voor selfies en voor macrofotografie. Veel mogelijkheden om je camera in te stellen op de juiste belichting, iso etc. Helaas geen RAW foto's. Licht gewicht camera, die je zo even bij je steekt met wandelen. Minder zwaar dan de spiegelreflex camera die ik er naast heb. Bij ver inzoomen nog steeds scherpe en stabiele foto's maakt. Zeer tevreden.

Pluspunten

  • compact licht gewicht
  • kan ver inzoomen
  • scherpe foto's
  • mogelijkheid zelf in te stellen op M, A, S of P.

Minpunten

  • Geen RAW foto's

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ulysses 30-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Handig apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zilver

Algemene score

9,0
Ik kocht dit toestel voor het nemen van foto's van het eerste kindje van mijn zu.
Maar wat voor een handig apparaat en wat voor mooie messcherpe foto's

Pluspunten

  • Formaat
  • Scherpte foto's

Minpunten

  • Voorlopig nog niks opgemerkt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Canon Powershot SX740HS zilver 03-12-2020
  • Product gekocht

Groot scherm.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zilver

Algemene score

9,0
We waren toe aan een nieuwe compact camera van Canon. Uit deze serie is het onze derde.
Over de vorige twee waren we erg tevreden. Tijd voor iets nieuws, met nog meer mogelijkheden!

Pluspunten

  • groot zoombereik
  • groot scherm

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Peter 23-09-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Compact en van alles voorzien

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

8,0
Een compacte, handige alleskunner om mee te nemen tijdens de wandeling. Makkelijk te delen via WiFi.

Pluspunten

  • Compact
  • Van alle markten thuis

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Nico van Os 04-09-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

veelzijdige camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zilver

Algemene score

9,0
Veelzijdige camera die scherpe foto's maakt, zelfs met erg weinig licht. Wat zwaarder dat sommige vergelijkbare modellen maar daardoor lekker stevig in de hand. Nog lang niet alles uit kunnen proberen maar de eerste ervaringen zijn erg goed.

Pluspunten

  • veel mogelijkheden
  • erg scherpe foto's, ook met weinig licht
  • klapbaar scherm

Minpunten

  • meer dan 180 pagina's handleiding
  • geen eigen GPS chip maar GPS via smartphone

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Mertersem 06-05-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne en snelle camera, met veel mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Mooie en prettige camera. Goed voor vogelfotografie. Is snel en zoent diep en ver in (digitale zoom). Follow track-functie is even wennen en in het begin lastig.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Uitgebreide zoomfunctie

Minpunten

  • Flitsersysteem kwetsbaar

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

OR 05-05-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Powershot camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zilver

Algemene score

8,0
Kleine, handzame camera en zeer praktisch voor op reis.
Super zoom en maakt mooie scherpe foto’s.
Een aanrader!

Pluspunten

  • Super zoom
  • Scherpe foto’s

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Carmina 06-12-2019
  • Product gekocht

Ik ben zeer tevreden.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Ik had eerst de nikon a900, die was wat verouderd dus ben ik gaan zoeken naar een opvolger.
Ik wilde het wel makkelijk en klein houden, een goede macro lens en ook verraf goeie scherpe foto's kunnen maken. Ik ben tot nu toe zeker tevreden met deze camera, . Ik raad deze Canon Powershot sx740 hs absoluut aan.

Pluspunten

  • Macro functie
  • zoom+scherpte
  • Klein en fijn in de hand

Minpunten

  • Zicht op scherm is niet zo scherp.
  • Gevoelig.
  • Kantel scherm alleen omhoog
  • Gevoelig voor water.

Reageer

Adrie 26-09-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Handzame compacte camera met 40x zoom

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Ik wilde graag een kleinere, kwalitatief goede camera met flinke zoom. Hierin ben ik geslaagd met bovengenoemde camera. 40x optische zoom. Voelt degelijk aan, ligt gemakkelijk in de hand, goed te bedienen en de accu gaat zonder problemen een dag mee ook al maak je een paar honderd foto's.

Pluspunten

  • compact
  • 40x zoom
  • accu duur
  • Kwalitatief goede foto's

Minpunten

  • geen touchscreen
  • geen panorama foto maken

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rees 22-09-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Canon Powershot SX740Hs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

9,0
Mooi compacte camera waar je snel mooie scherpe foto's mee kunt maken. Vooral binnen gemaakte foto's zijn prima gelukt. Makkelijk te bedienen en zeer veel functie's waarvan ik de meeste nog moet ontdekken. Makkelijk mee te nemen in een handtas zodat je niet met 2 tassen hoeft te sjouwen. Ben heel erg blij met deze aanschaf. En bij Foto de Vakman in Uden super vriendelijke en kundige uitleg gekregen.

Pluspunten

  • compact
  • ziet er prachtig uit
  • makkelijk te bedienen
  • maakt mooie scherpe foto's

Minpunten

  • gebruiksaanwijzing op internet is slecht leesbaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Kadoro 10-09-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie scherpe foto’s en een geweldige zoom.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

8,0
Canon Powershot SX740 HS zwart Travel Kit.
De camera is licht en compact maar voelt toch stevig aan en ligt goed in de hand. Voor in de broekzak vind ik hem toch nog te groot (was de Canon Ixus gewend). De anti slip grips vind ik erg fijn, maar dit is wel de rede dat ik voor zwart heb gekozen en niet voor zilver (vanwege de taupe kleur).
Ik heb de camera nu een paar weken en hem gebruikt op vakantie. Maakt prachtige, scherpe foto’s en ook bij weinig licht maakt hij zonder flitser prima foto’s. De flitser zelf vind ik iets minder. Als je de flitsstand op automatisch zet gaat de flitser niet zelf open maar moet je dit handmatig doen. De flitser geeft wel veel licht en werkt goed.
De 40x zoom is echt fantastisch. Helemaal ingezoomd kun je zonder statief en uit de hand nog een hele mooie scherpe foto maken. Er zitten veel instellingen op die al kende van de Canon Ixus, maar ik gebruik meestal de Auto en de Scene modus. De camera is lekker snel en maakt weinig geluid bij het in en uit zoemen. Ook de accu gaat lekker lang mee. Een volle accu de hele dag gebruikt, veel in en uit gezoomt, aan en uit gezet, ongeveer 140 foto’s gemaakt, een paar kleine filmpjes gemaakt en de accu was nog niet leeg aan het einde van de dag. De opname knop om te filmen vind ik lastig (zit iets verdiept) en niet op een fijne plek zitten. De knop om te verbinden met je smartphone raak je regelmatig aan als je de camera vast hebt. Deze twee knopjes mogen wat mij betreft omgedraaid worden. Het kantelbare scherm is handig en stevig.
Het overzetten van de foto’s naar een PC werkt goed en simpel met de wifi (toch jammer dat er niet een kabeltje bij geleverd zit en de aansluiting er een speciaal voor een Canoncamera kabel is).
Kortom een leuke camera die mooie scherpe foto’s maakt met een geweldige zoom.

Pluspunten

  • 40x zoom
  • compact

Minpunten

  • Flitser handmatig uitklappen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Alyssa 19-08-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Goed geluid en goede functies

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

8,0
Mooi en handig toestel. Ligt lekker in de hand en maakt TOP foto's! Blij met 4k functie en kantelbaarscherm. Makkelijk in gebruik.

Pluspunten

  • flits
  • 4k functie
  • wifi/bluetooth
  • zoom

Minpunten

  • geen touchscreen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Gerjo 08-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

groot zoombereik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

8,0
Ik wilde een kleinere camera met een groot zoombereik en veel instelmogelijkheden. Ook moest de camera Wifi hebben om de foto's direct in de cloud te zetten. Deze Canon camera heeft dat allemaal. Ook bluetooth zit erop.

Pluspunten

  • handzame camere
  • groot zoombereik voor een compactcamera
  • wifi
  • bluetooth
  • veel instelmogelijkheden

Minpunten

  • geen touchscreen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Rinus Knuit 31-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Compact en super prestaties

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon SX740 HS zwart

Algemene score

10,0
Ik heb deze SX740HS een paar dagen in huis als opvolger van de Canon powershot SX280HS. De eerste indrukken zijn uitstekend. Door de 40x zoom biedt deze camera nog meer mogelijkheden. Bovendien is het probleem met het snel leegraken van de accu bij het inzoomen bij het maken van filmpjes ook opgelost.

Pluspunten

  • 40 x inzoomen
  • compact
  • wifi verbinding

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews