Heel uitgebreid zal ik de review niet maken, daar heb je DPreview voor en vele andere reviews online. Zeker waard om te kijken!
De camera gekocht omdat ik toch een kleinere camera wou, zonder concessies te maken op kwaliteit. Hoewel het geen Olympus systeemcamera met een 12-40 2.8 pro lens is, ben ik tevreden met de kwaliteit.
Er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je deze camera aanschaft. Zo heb ik hieronder enkele minpunten beschreven.
Pluspunten
- Formaat
- Scherm goed te zien in daglicht
- camera is erg stil
- Kwaliteit van de video is prachtig.
- Kwaliteit foto's prima
Minpunten
- Voor zo'n dure camera is het ronduit belachelijk dat er geen dedicated battery charger bij zit. Ik heb een losse moeten kopen van Jupio. Seriously Sony, voor €1150 mag dat er echt bij!
- Wat jammer is dat als je in film bijvoorbeeld de S-Log insteld, dat deze ook bij de foto instelling blijft staan!!! Je kan hiervoor MR gebruiken, maar ik ben daarover nog niet uit over hoe het nu precies werkt.
- En meer over de menu's, je kan niet snel bij de filminstelling komen. Dus wil je schakelen tussen 4K en 1080? Yep, in het menu.
- Helaas is HFR maar 2 seconden, en niet echt bruikbaar hoger dan 250 fps.
- Ik had het ook fijn gevonden als ik de ring aan de achterkant apart had in kunnen stellen. Nu is hij hetzelfde als de voorkant. Het zou fijn zijn als je in A modus staat dat de ring aan de voorkant gewoon A is, en de achterkant bijvoorbeeld exposure compensation.
- Als ik hem vast pak met twee handen, dan druk ik ook op de viewfinder, ik moet daar even opletten want ik denk dat het kwetsbaar is.
- De klepjes van hdmi/usb voelen ook erg kwetsbaar aan.
Aan te raden:
- Meerdere batterijen
- Losse oplader
- SDXC kaart. Gebruik de juiste SDXC kaart (64gb of meer) anders kan je niet van alle functies gebruik maken.