Kenwood KMM-BT505DAB - Reviews

Best Reviewed feb 2020 Kenwood KMM-BT505DAB
Best Reviewed - februari 2020
Specificaties
USB-aansluiting
Ja
Vermogen
22 watt
Kleuren
zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 26 reviews die zijn achtergelaten voor de Kenwood KMM-BT505DAB op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,5

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Stefan 15-09-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede radio voor een zachte prijs!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
In mijn vorige auto heb ik de voorganger van dit model radio gemonteerd (KMM-BT504DAB) en die was mij uitstekend bevallen dus stond dat type weer op de shortlist toen ik een radio zocht voor m'n huidige auto. Ondertussen bleek er echter een nieuwe versie te zijn en dat is dus degene die ik nu heb gekocht. Qua prijs maakte het bijna geen verschil of ik het uitgaande type zou kiezen of de nieuwe dus koos ik voor degene die ik het mooiste vind. Bij de nieuwe vind ik de lay-out van de knoppen net wat fraaier. Als je naar de specificaties gaat kijken dan verschillen dit type en z'n voorganger niet noemenswaardig van elkaar.

Ik heb ook nog wel gekeken naar andere merken radio's maar ik kom toch meestal weer bij Kenwood uit. Als het om 1DIN-radio's gaat spreekt hun design me vaak het meeste aan en ik vind de knoppen van een Kenwood vaak net wat steviger aanvoelen dan bij de meeste concurrenten.

Wat echt ontzettend handig is aan de KMM-reeks van Kenwood is de geringe inbouwdiepte. Zowel bij m'n vorige als m'n huidige auto hield het niet echt over qua ruimte achter de radio. Zeker wanneer je ook nog adapterkabels kwijt moet zien te raken achter de radio. In mijn geval 2; Quadlock - ISO en ISO - Mitsumi. Die laatste wordt overigens meegeleverd bij de radio.

Het is netjes dat Kenwood ook een DAB-plakantenne mee levert, maar zelf gebruik ik dat soort antennes liever niet. Als je dan toch geld uitgeeft aan een goede radio neem ik liever ook direct een goede DAB-dakantenne van Calearo.

De geluidskwaliteit is prima en het is niet al te moeilijk om de basis-functies van de radio zonder het lezen van het instructieboekje te doorgronden. Koppelen van de telefoon is ook makkelijk.

Als het gaat over handsfree bellen komen we wel een minpuntje tegen; de microfoon vind ik niet bovengemiddeld goed, ik zou zeggen 'matig'. In m'n vorige auto had ik daarom ook een andere microfoon ingebouwd dan het meegeleverde exemplaar, aangezien ik die nog had liggen koste dat niks extra, maar nu was ik dus aangewezen op het meegeleverde exemplaar. Bovendien ben je met de standaardinstellingen echt slecht te verstaan voor degene die je belt. Het boekje dat wordt meegeleverd bij de radio is echter slechts een 'Snelstartgids' en daar staat niet in hoe je dit probleem kunt oplossen. Je moet hiervoor de gebruiksaanwijzing op de website van Kenwood downloaden. Als je die leest kom je er vervolgens wel achter hoe je de gevoeligheid van de microfoon anders kunt instellen. Met de microfoon op de gevoeligste stand vind ik het 'acceptabel'.

Wat mij betreft had Kenwood die snelstartgids beter achterwege kunnen laten en gewoon de gebruiksaanwijzing kunnen meeleveren.

De radio bied de mogelijkheid de kleuren van het scherm aan te passen, maar mocht je tussen de voorgeprogrammeerde kleuren nou niet de juiste kleur kunnen kiezen dan is het een aanrader op de 'Kenwood Remote app' te installeren op je smartphone. Die bied je onder andere de mogelijk om uit oneindig veel kleuren te kiezen. De rest van de app vind ik niet de moeite waard, maar voor de kleurinstellingen is het super.

Al met al ben ik reuze tevreden en heb ik zeker geen spijt dat ik weer een Kenwood heb aangeschaft. De radio ziet er goed uit, voelt solide aan, indien gewenst kun je ontzettend veel instellingen zelf wijzigen en hij is ook nog eens heel prettig geprijst. Wat mij betreft een aanrader!

Pluspunten

  • Short body (geringe inbouwdiepte)
  • Variabele schermkleuren
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Voelt solide aan
  • 2 telefoons tegelijk verbinden via Bluetooth

Minpunten

  • Microfoon matig van kwaliteit
  • Gebruiksaanwijzing moet je zelf downloaden
  • Mitsumi aansluiting ipv ISO

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

VRN 10-07-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

BMW e38

Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
Autoradio past in BMW e38 doordat het maar 10 cm diep is. Past op de plek van de cassetterecorder. Samen met speciale koppelmodule werkt ook de stuurwielbediening. Zowel voor volume knoppen als voor telefoneren :)

Pluspunten

  • Koppelt automatisch met iphone
  • Simpele bediening

Minpunten

  • geen?

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Kalk 06-07-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

KMM-BT505DAB

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

7,0
Gebruik deze set nu een week. Tot dusver wisselende dagen qua tevredenheid. Het aansluiten en installeren ging makkelijk. Prima indeling qua knoppen en zeer overzichtelijk. Heel veel mogelijkheden om instellingen aan te passen naar eigen voorkeur. Eerste gebruik telefoon zeer verbaasd over goede kwaliteit geluid. Zowel voor mij als de ontvanger. DAB+ is goed als de zender niet weg valt. Dat is nog even wennen. De Bluetooth verbinding is het geen wat mij de 7 laat geven. Anders was het voor mij echt een 9. Soms hapert de Bluetooth verbinding en soms niet. Of het nu de BT audio is of Spotify BT verbinding, het valt soms weg. Al geprobeerd de telefoon op een andere plaats te plaatsen maar geen verbetering. Een andere dag kan het maar zo zijn dat alles perfect werkt. Dan geniet ik echt van de afspeellijsten. Ik weet niet of het aan het buffer programma is te wijden maar ik moet daar nog iets op zien te vinden. Verder echt blij met de radio. Prima versterker van 50watt. Is voor de "normale" luisteraar voldoende maar de aansluitingen voor een versterker of subwoofer zijn uiteraard voorbereid. Er van uitgaande dat er bij mij in de auto iets niet helemaal in orde is kan ik de set echt aanbevelen. Pluspunt voor mij is de perfecte geluidsverbinding en instel mogelijkheden van de telefoon. Gewoon super.

Veel plezier ervan mocht je 'm aanschaffen.

Pluspunten

  • Kwaliteit verbinding telefoon.
  • Overzichtelijke indeling en knoppen

Minpunten

  • Haperende Bluetooth ( kan in de auto zitten)

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Hendry 06-06-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi kleurrijk scherm. Goed te bedienen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

10,0
Mooie autoradio, met vele opties. Werkt zoals een radio hoort te werken. Geluid afstellingen perfect

Pluspunten

  • Veelzijdige afstellingen audio
  • Radio kleuren apart in te stellen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

stefan michael 20-05-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi duidelijk toestel.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

10,0
Ik heb deze radio gekozen vanwege bleutooth in combinatie met D.A.B.
Ik ben sinds 30 jaar al gebruiker van kenwood radio's .
Altijd mooi display , gebruiksvriendelijk en mooi geluid.

Pluspunten

  • Duidelijk scherm
  • Mooi geluid
  • goede beschrijving
  • meerkleurig scherm
  • prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

andre 14-05-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

prima radio

Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
Goed geluid. Gebruik in boot. Voldoet aan verwachtingen, veel mogelijkheden, prima radio, goed geluid. Goed geluid. Gebruik in boot. Voldoet aan verwachtingen, veel mogelijkheden, prima radio, goed geluid.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Ronny 05-05-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Niet ingewikkeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
Een mooie autoradio met een mooie prijs. Vrij simpel te bedienen. Fijn dat er Bluetooth op zit, zodat je in de auto ook Spotify kunt luisteren.

Pluspunten

  • Simpele bediening.
  • Display kleur kiezen.

Minpunten

  • Zou er geen weten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

FrancisThePope 25-04-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Radio

Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
De stappen zijn goed beschreven in de gebruiksaanwijzing. Als je deze volgt kan het bijna niet misgaan. De microfoon werkt goed met bellen ook werkt Spotify prima via bluetooth.

Pluspunten

  • Microfoon werkt prima
  • Bluetooth werkt ook god

Minpunten

  • Wel basiskennis hebben van elektra

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

P. Hendriks 19-04-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Dab+

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

10,0
Mooi display ,kan elk gewenst instrumenten lichtkleur afgestemd worden, zo blijft het een moot geheel, veder handig te bedienen, dab+ lekker helder en zuiver, goede kwaliteit, telefoon helder en goed, super allemaal! Een aanrader.

Pluspunten

  • Dab+
  • Display
  • Helder geluid
  • Bedienen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Martin 30-03-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super fijne Digitale Media Receiver

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

9,0
Ter vervanging van de standaard radi/cd speler in mijn Fiat Panda 2016.
Apparaat werkt goed, mooi geluid en nu DAB+. Wat een gemak.
Daarnaast zijn nu mijn werk en privé iPhone gekoppeld via BlueTooth. Geen geklooi meer met de ene aan de ander uit.
Inbouw was een fluitje van een cent, instellen ook zeer gemakkelijk.

Pluspunten

  • Handig voor twee smartphones
  • DAB+
  • Diverse aansluit mogelijkheden

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Paul 24-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fijne radio met goed geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
Precies wat is beloofd.
Afneembaar, te plastic, front had voor mij niet gehoeven.
Volume knop met handige functies maar voelt daardoor wat minder robuust.

Pluspunten

  • Geluid
  • GUI
  • Mogelijkheden

Minpunten

  • Plastic front
  • Wiebelige volume knop

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

Nenm 15-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Makkelijke bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
Goede autoradio ziet er goed uit en goed geluid makkelijk bedienbaar via de app tevens ook via de druk en draai knoppen
Werkt perfect samen met IPhone en Samsung tevens fijn dat je meerdere telefoons kan koppelen
Bellen met de Bluetooth carkit werkt ook goed

Pluspunten

  • Duidelijk beeldscherm
  • Goed geluid

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Louis van den Hurk 04-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

KMM-BT505DAB

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

9,0
Mooi product, klein en makkelijk in te bouwen. Kabels goed weg te werken omdat er geen cd-rom in zit. Ik heb dit product gekocht vanwege de vele mogelijkheden, zoals BT-audio, USB, DAB+, aux, spotify, je kunt de kleur aanpassen. Helaas werkt de Android app niet op android 10, maar dat zal in de toekomst opgelost worden vermoed ik. Ik heb het ingebouwd in een renault clio 3 uit 2011, module bijgekocht i.v.m. antenne en stuurwiel bediening, maar dat werkt nu perfect. Geluid is goed, vele instelmogelijkheden wat dat betreft. DAB+ nog niet kunnen testen want ik heb de antenne nog niet ingebouwd wegens tijd gebrek, maar dat komt nog.

Pluspunten

  • bediening
  • geluid
  • mogelijkheden
  • modules voor aanpassing aan bediening bij stuur

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

boxdreamer 31-08-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

geweldige radio voor weinig geld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
Mooie radio , goede ontvangst in alle modes. Handig alle andere snufjes zoals Spotify. Inbouw is extra makkelijk door het kortere formaat. Display kleuren zijn ideaal aan te passen.
Kortom een aanrader !

Pluspunten

  • prijs
  • veel snufjes

Minpunten

  • tot op heden geen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Fred 29-08-2019
  • Product gekocht

Zeer complete autoradio

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

9,0
Super complete autoradio, bevalt erg goed, 2 telefoons tegelijk verbinden, DAB+, iPod, Spotify functies, top.
Heel veel techniek voor een nette prijs. Eenaanrader dus.

Pluspunten

  • 2 telefoons tegelijk verbinden
  • Spotify functie
  • DAB+

Minpunten

  • door felle zon is scherm soms slecht leesbaar

Reageer

Gerard 17-08-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Top radio

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

7,0
Werkt perfect, werkt snel, goede ontvangst, makkelijk te gebruiken, goede kwaliteit muziek en dergelijke

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

nancy 10-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

prima toestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

7,0
kwalitatief is het een goed toestel.
is even wennen aan het menu, maar daarna prima te doen. goede ontvangst.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Frits 07-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goed geluid met veel mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

9,0
Goed geluid, veel features, leuk uiterlijk, makkelijk in gebruik, goede prijs kwaliteit verhouding, intuïtief.

Pluspunten

  • Wijst zichzelf
  • Mooi geluid

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Boudewijn 03-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede prijs kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
Goed geluid veel mogelijkheden. Goede prijs kwaliteitverhouding. Makkelijke bediening. Makkelijk in te bouwen.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Tony 20-07-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

DAB autoradio met perfect geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Kenwood KMM-BT505DAB

Algemene score

8,0
Deze radio ingebouwd in een Audi A4. Er zat al een versterker in de auto, maar met een verloopstuk was dit snel aangesloten. De DAB antenne op de voorruit geplakt en daarna getest. Supper geluid! Kraakvrij en helder. Kleur van de display aangepast aan het interieur dus rood. De radio past er perfect bij. Kan er 2 tekefoons op aansluiten, heel handig. Muziek streamen via bluetooth werkt als een speer. Muziek bedienen via de radio werkt ook goed. Al met al zeer teveden.

Pluspunten

  • Kleurendisplay aan te passen
  • 2 telefoons aansluiten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews