Harman Kardon Citation 200 zwart - Reviews

Bekijk 1 andere uitvoering
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 8 reviews die zijn achtergelaten voor de Harman Kardon Citation 200 zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

BansieProductions 28-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Review: Test Harman Kardon Citation 200

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Harman Kardon Citation 200 zwart

Algemene score

7,0
Algemene indruk van de draagbare slimme speaker:

Enkele weken geleden hebben wij de Harman Kardon Citation 200 mogen ontvangen om te testen,
Persoonlijk heb ik nog niet eerder een draagbare speaker getest of in bezit gehad dus ik wist niet wat ik precies kon verwachten betreft de prestaties.
Maar eerlijk is eerlijk de speaker heeft toch redelijk mijn verwachtingen overtroffen.
Het design is mooi, het geluid is op laag volume gewoon steengoed, het werkt makkelijk en snel in te stellen als je al gebruik maakt vaan het Google Home platform.

Geluidskwaliteit:
De geluidskwaliteit volstaat prima, ook in de tuin kun je goed genieten van mooi geluid.
Het volume is makkelijk in te stellen via de fysieke knoppen bovenop de speaker of via spraak, met de commando hey google zet het volume lager/hoger of zet het volume om 10% werkt hier erg goed, als de soundbar in gebruik is zal de volume automatisch dimmen om te luisteren wat je te zeggen hebt. Een enkele keer wanneer ik het volume boven de 50% had staat reageerde google niet meer goed op mijn stem.
De speaker beschikt niet over een equalizer waardoor sommige muziekstijlen vervormd klinken (niet de muziek die ik luister).
onder de 40% volume klinkt de speaker erg goed, vol in bas en helder in de hoge tonen, echter wanneer het volume niveau boven de 50% komt klinkt de speaker helaas niet meer zo goed, het geluid is erg hol en hier hoor je duidelijk vervorming van het geluid.
De rede dat ik vind dat de speaker best goed klinkt is omdat ik persoonlijk het volume nooit boven de 50% heb staan.
De Speaker en Google Home/Assistent:
De speaker valt in mijn huidige setup perfect in mijn huis, ik heb meerdere apparaten binnen de Citation lijn in de woning staan en mede door het gedeelde platform van Google sluit alles naadloos op elkaar aan.
Zo hadden we laatst een BBQ waarin we de Soundbar van de woonkamer en de Speaker in tuin hadden laten syncen zodat er uit beide speakers de zelfde muziek werd afgespeeld, wat het fijne hieraan was, was dat de speaker en de soundbar op laag volume konden worden ingesteld en iedereen in het huis en buiten in de tuin de zelfde muziek konden luisteren, en dit zonder dat het storend was.
Met het volume niveau op 45% ging de speaker ongeveer 6 en een half uur mee.
Een groot pluspunt van deze speaker is dat je de gevoeligheid van de spraak commando kan instellen, dit kan bij de soundbar helaas nog steeds niet.
De speaker is mooi vormgegeven en heeft een stevig draagriem, en met een gewicht kan 2,85 Kg is het apparaat niet ontzettend zwaar.
Je plugt het zonder moeite weer in de dockingstation wanneer de batterij leeg is en het volledig opladen duurt +- 3 uurtjes.


Bluetooth:
De Harman Kardon Citation 200 beschikt over bluetooth versie 4.2 terwijl versie 5 allang beschikbaar is.
Het nadeel is dat je er nu maar 1 apparaat op kan aansluiten en het bereik 30 meter is, als bluetooth versie 5 werd ondersteund kon je meerdere apparaten tegelijkertijd aansluiten op de speaker en was het bereik iets meer dan 100 meter.

Knoppen:
Achteraan de Citation 200 vind je een wifi-indicator, de usb-c-poort en een fysieke schakelaar waarmee je de microfoons elektronisch uitschakelt. Deze schakelaar is aanwezig bij bijna alle smart speakers.

Pluspunten

  • Google Home Platform
  • Goed geluid onder de 40% volume

Minpunten

  • Verouderde Bluetooth versie
  • hol geluid boven de 50% volume

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ruud2468 05-08-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Krachtige speaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Harman Kardon Citation 200 zwart

Algemene score

8,0
Met de Citation 200 haal je een krachtige speaker in huis. Het geluid is meer dan goed op alle volume standen. Hij heeft een krachtige bas en vervormd niet als je het volume open draait.

De speaker is draagbaar, maar is wel groot en zwaar. Ik heb gemerkt dat ik hem voornamelijk rondom het huis meeneem en naar de camping waar je hem goed neer kunt zetten. Persoonlijk vind ik hem te groot om hem overal mee naar toe te nemen. Wel handig is dat je altijd een powerbank bij je hebt voor je telefoon. De accu gaat +/- 7u mee afhankelijk van het volume niveau, opladen gaat daarna eenvoudig door hem weer op zijn baseplate te plaatsen.

Na de installatie van de google home app is de speaker klaar voor gebruik met diverse streaming diensten, hey google en eventuele smart home koppelingen.

wat mij betreft zijn de enige minpunten dat je het volume niet kunt regelen met een app en geen radio app hebt.

Pluspunten

  • geluid
  • draagbaar
  • design

Minpunten

  • geen bediening via app
  • geen radio app

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Henri226 03-08-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

hele mooie speaker voor thuis

Geschreven voor: Harman Kardon Citation 200 zwart

Algemene score

7,0
de Citation 200 is een mooie smart speaker met goed geluid voor thuis maar minder voor buitenshuis.

de speaker heeft een geweldig geluid als deze muziek afspeeld via de wifi en niet harder als 50% wat trouwens al aardig luid is. via bluetooth verbinden is een uitdaging en als het lukt blijft het geluidskwaliteit achter ten opzichten van casten. ook zet ik buiten de speaker graag wat harder en dan klinkt het geluid wat hol. nog steeds goed geluid maar valt wat tegen in vergelijking met casten.

verder is het een hele mooie degelijke speaker. mooi afgewerkt met een vuil afstotend stofje en ook het laad dock is mooi onopvallend onder de speaker, en de home assistent werkt ook ontzettend goed.

Pluspunten

  • multifunctioneel
  • goed geluid

Minpunten

  • matige bluetooth

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Henk354 31-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie alleskunner

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Harman Kardon Citation 200 zwart

Algemene score

8,0
De citation 200 box is schitterend! Het heeft een mooi design en een mooi stofje om de box heen zitten. Hij is draadloos en waterafstotend en daarmee perfect om mee te nemen waar je ook wilt. De box zelf is alleen wel wat groter dan verwacht en weegt ook best wel wat, daarnaast is het stofje heel mooi en vind ik het zonde als die vies wordt. Hierdoor zou ik hem zelf niet snel meenemen naar het strand of het meer. Voor in de tuin of het park daarentegen is hij perfect. Dit is alleen wel een persoonlijke voorkeur, volgens de specs moet dit zeker kunnen.
Het geluid van de box is erg mooi. Diepe bas, een vol geluid en zowel mooie hoge als lage tonen. Zowel klassieke muziek, rock, jazz of house klinkt er schitterend door. De batterij gaat ook lang mee en doordat hij zowel via bluetooth als wifi (google home) verbinding kan maken is het een heel veelzijdig apparaat. Ik ben er heel blij mee!

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Luxe uitstraling

Minpunten

  • Gewicht

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Jbakker 28-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super speaker!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Harman Kardon Citation 200 zwart

Algemene score

9,0
Sinds enkele weken nu de Harman Kardon Citation 200 (OPT) in gebruik en het product bevalt me echt zeer goed. De unboxing was al leuk om te doen. Installeren was erg gemakkelijk en was zo gekoppeld aan mijn Google Home account. Daarnaast ook snel Google Assistent ingesteld en ook dit werkte snel en top. Door Voicematch wordt Google Assistent eigenlijk nog een stuk beter. Ook was de Harman Kardon Citation 200 (OPT) makkelijk te koppelen aan mijn bestaande Citiation speaker (Harman Kardon Citation Multibeam 700). Hierdoor kan je dezelfde muziek in verschillende ruimtes of plekken tegelijk afspelen, top! Het mooie aan deze speaker is dat je hem heel makkelijk ergens naar toe neemt, verschillende ruimtes, naar buiten, naar vrienden, naar de tuin, naar het strand, etc. Dan merk je dat deze speaker echt een wereld van verschil is met kleinere Bluetooth speaker zoals een JBL Flip. Heel erg fijn dus om een portable speaker van kwaliteit te hebben. Ook de accuduur is echt meer dan genoeg (8u volgens het boekje). Design is ook echt top, zeker de handvat. Concluderend: TOP SPEAKER.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Makkelijk installeren
  • Portable
  • Spatwaterdicht
  • Te gebruiken met andere Citation producten

Minpunten

  • Gewicht
  • Beetje duur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

PN123 28-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Hoogwaardig en kwalitatief goede speaker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Harman Kardon Citation 200 zwart

Algemene score

8,0
Hele goede kwaliteit speaker, zowel het geluid als gebruikte materiaal. Doordat hij spatwater dicht en draadloos is neem je hem zo mee naar de tuin.

Pluspunten

  • Mooi helder geluid
  • Spatwater dicht
  • Draadloos met goede accu
  • Mooi design
  • Handig te bedienen

Minpunten

  • Batterij gaat "maar" 8 uur mee

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Wouter Huiberts 25-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldig product - goed geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Harman Kardon Citation 200 zwart

Algemene score

9,0
De afgelopen maand hebben we de Harman Kardon Citation 200 in huis en het is een geweldig product. Hoewel de speak vrij zwaar aanvoelt heeft een goede leren hengsel waarmee je hem overal mee naar toe kan nemen.

De Harman Kardon Citation 200, ondersteund Google Assistent en heeft een integratie met Spotify. De spraak commando's worden bijna altijd meteen herkend en ook met Apple airplay vanaf mijn iPhone kan ik prima muziek streamen naar deze speaker.

Er komt een zeer goed geluid uit deze speaker. Het is wel belangrijk de speaker in de goede richting te draaien want het geluid komt duidelijk uit de voorkant en niet in alle richtingen. In vergelijk met de Sonos One is deze speaker duidelijk beter en het geluid is ook veel warmer en mooier. Er zit een goede bass in en kan een huiskamer of achtertuin prima voorzien van lekkere muziek.

De Harmon Kardon Citation 200 is spatwaterdicht en daarom goed in een badkamer te plaatsen. Uiteraard is deze speaker niet volledig waterdicht, dus zet hem niet naast de douche of badkuip.

Tot slot gebruik ik deze speaker ook voor direct geluid vanaf mijn PC en het model heeft een prima bluetooth ondersteuning welke automatisch in werking treedt wanneer de PC wordt opgestart. Opnieuw koppelen is niet nodig, eenmaal verbonden, komt het geluid automatisch vanaf mijn PC uit deze speaker.

Ik ben zeer tevreden over dit product en vind de prijs kwaliteit verhouding correct.

Pluspunten

  • geluidskwaliteit
  • spatwaterdicht
  • Google Home spraakcommando's

Minpunten

  • gewicht (zwaar)
  • geen playlist apps
  • geluid aan een kant

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Nykieh 24-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Topper

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Harman Kardon Citation 200 zwart

Algemene score

9,0
In een grote mooie doos word deze box verzonden. Vanaf het moment dat je hem op de kast zet is hij niet meer weg te denken! Het zetten van een timer, een weerbericht checken, Routes berekenen en natuurlijk de heerlijke muziek. De box ziet er mooi stevig en luxe uit. Door de opladers schijf waar hij op staat is het erg stabiel. Reageert bijna altijd als je hem aanroept met Hey Google. Alleen het volume wat zachter zetten gaat soms makkelijk met het knopje bovenop het apparaat dan het aanspreken van Google zelf. Zelf vind ik de prijs best aan de hoge kant voor zo een klein boxje. Maar doordat je hem zelfs mee kan nemen en door het geluid wat eruit komt is het toch wel een toppertje! Kost wat meer dan een chrome nestje maar is het dan naar mijn mening zeker wel waard. Zoals ik al zei..niet meer weg te denken.

Reageer