Bosch WAYH2742NL - Reviews

Specificaties
tile-Energieklasse
A+++ energieklasse
tile-Vulgewicht
9 kg vulgewicht
Kleur(en)
wit
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 9 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Nicholas 07-10-2017
  • Product paar weken in bezit

OK machine. Vraagtekens bij kwaliteit...

Algemene score

6,0
Deze wasmachine gekocht in een aanbieding. Toch nog behoorlijk aan de prijs, maar in een home professional range ga je ervan uit dat hij lang meegaat. Vind het op zich een prima ding. Wast goed schoon. Stil. Mooi.

Alleen erg jammer dat er altijd een plas water in het rubber bij de deur blijft staan. Als je dat dus niet weg laat lopen (even erop drukken) en je trekt je was eruit komt die plas water ook mee. Jammer... en verwacht ik niet bij high end product.

Verder moest ik even wennen aan de 'functionele instellingen'. Je stelt dus meer in WAT je was, en niet HOE.

Het deurcontact (na 1,5 maand) heeft al paar keer niet gewerkt. Helaas.

Pluspunten

  • Stil
  • Mooi
  • Wast goed schoon

Minpunten

  • Water bij deur loopt niet weg --> natte vloer.
  • Deurcontact werkt niet altijd
  • Wennen aan 'functionele' instelling

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Babbel 24-08-2017
  • Product paar maanden in bezit

Degelijke machine, veel opties

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Dankzij de Wifi kun je je (speciale) waslading helemaal fine tunen in de app, waardoor je maatwerk programma's krijgt. Hou je niet van moeilijk, dan heb je een uitgebreide keuze aan standaardprogramma's die je op de machine zelf kunt instellen.

Pluspunten

  • uitgebreide instellingen
  • Simpele bediening
  • Wifi bediening

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Nadine 23-08-2017

Hele fijne wasmachine!

Algemene score

9,0
Ik wilde graag een zuinige wasmachine met een grotere trommel. Bosch was ook altijd mijn merk. Dus wilde ik perse een Bosch. Dit was een fantastische aanbieding. Hij is heel schoon en zuinig en kan hem zelfs met de app bedienen. Heel veel opties voor vlekken, programma's voor sportkleding etc. Heerlijk apparaat.

Pluspunten

  • Zuinig in verbruik
  • Wast heel schoon
  • Met app te bedienen

Minpunten

  • Programma's kunnen soms wat lang duren

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Barry 23-08-2017
  • Product paar maanden in bezit

Zeer tevreden

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Machine voldoet ruimschoots aan onze verwachting. Het apparaat beschikt over een uitgebreid arsenaal aan instelmogelijkheden waaronder een programma voor sportkleding en trommelreiniging. Bovendien beschikt de Bosch over een anti allergie programma, dit maakt gebruik van een duurder allergeen wasmiddel overbodig.

Praktisch is de royale laadcapaciteit welke met de ingebouwde weeg functie en de royale vulopening een optimale laadcapaciteit mogelijk maakt. Onze lekbak heb ik naar de kringloop gebracht omdat Bosch de AquaStop waterbeveiliging levenslang garandeert.

Het meest te spreken zijn we over de koolborstelloze EcoSilence Drive motor, we draaien nu zelfs ’s nachts de was zonder dat we gestoord worden in onze slaap, het extra stil wassen programma heb ik hierbij niet gebruikt.

Ik hoop wel dat Bosch nog iets meer aandacht aan de Home Connect functie gaat besteden. In basis is dit een goed concept maar in de praktijk is gebleken dat het opnemen van de machine in mijn thuis netwerk bewerkelijk is. Bovendien lukt het niet om de machine middels de smartphone te starten, hopelijk volgt er een firmware update die dit euvel verhelpt.

Pluspunten

  • Stil
  • Anti Allergie Functie
  • Uitgebreide instellingsmogelijkheden
  • Waterbeveiliging met levenslange garantie

Minpunten

  • Aandachtspunten Home Connect App

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Meijer 23-08-2017
  • Product paar maanden in bezit

Geweldige wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Super wasmachine. Grote opening, enorme capaciteit, dus ook grote wasjes. En kleine trouwens, dankzij het super kort programma. Veel wasprogramma's en de machine is 'connected'. Middels een app kun je een was starten. Zal niet vaak gebeuren, maar het is handig dat je op je telefoon een seintje krijgt dat de was klaar is. De machine is namelijk super stil, dus het wassen hoor je vrijwel niet.
De was komt er schoon en droog, dankzij de 1600 toeren centrifuge uit.
De machine is van de bekende en typische Bosch kwaliteit. Oerdegelijk en mooi afgewerkt.
Bedieningsgemak is groot.

Pluspunten

  • Stil
  • Capaciteit
  • Vulopening
  • Afwerking
  • Connected plus app

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

I. Boot 11-08-2017
  • Product paar weken in bezit

Fijne en stille wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Zeer fijne wasmachine waar veel in past. Daarnaast is de wasmachine opvallend stil. Enige nadeel is het verbinden van HomeConnect, dit is me tot nu toe niet gelukt. Het is nogal omslagtig, de poorten schijnen dezelfde te zijn als die van een synology nas waardoor de synchronisatie vast loopt.

Pluspunten

  • Veel inhoud
  • Stil

Minpunten

  • HomeConnect verbinden

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

De Boer 09-08-2017

Wast stil en schoon

Algemene score

8,0
Machine sinds anderhalve week in het bezit. Wast schoon en centrifugeert goed. Is ook stil tijdens het centrifugeren, indien er geen grote onbalans is. Over de duurzaamheid van de machine is natuurlijk nog weinig te zeggen. Vorige machine was een Miele, die het 17 jaar heeft volgehouden. Die zag er destijds bij de aanschaf wel wat robuuster uit, dan deze Bosch. Is nog wel even wennen aan de nieuwe manier van instellen van de extra mogelijkheden. Voor deze 9 kg machine gekozen omdat er dan ook grotere stukken in gewassen kunnen worden.
Oorspronkelijk gepost op bosch-home.nl

Reageer

Compleet 15-07-2017
  • Product paar dagen in bezit

Geweldige wasmachine

Algemene score

9,0
Geweldige wasmachine.
Kwaliteit van Bosch en zo heerlijk stil. We zijn er erg blij mee.
Erg energie en water zuinig. Veel mogelijkheden, grote vulopening, grote capaciteit (9Kg).
Ook nog connected dus via een app te bedienen en te monitoren.
Voor de komende 15 - 20 jaar zijn we klaar.

Pluspunten

  • Capaciteit en toerental
  • Economisch in verbruik
  • Stil
  • Connected (bediening via App)
  • afwerking

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

K 08-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Echt zijn geld waard!

Algemene score

10,0
Dit is de duurste, maar dan ook de beste wasmachine die ik ooit heb gehad!
Hij is stil (het geluid dat hij maakt is bijna rustgevend te noemen), heeft veel nuttige programma's, veel keuzemogelijkheden binnen de programma's, en doet niet absurd lang over de wasprogramma's.

Pluspunten

  • stil
  • veel nuttige programma's
  • veel keuzemogelijkheden binnen de programma's
  • duur van de wasprogramma's
  • grote laadruimte

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer