Miele WDB030 WPS Eco - Reviews

Specificaties
Vulgewicht
7 kg
Energieklasse
A+++
Geluidsniveau
74 dB (centrifugeren)
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 16 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Carla 11-08-2017 Product paar weken in bezit

Mooi en rustig

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
In verband met verhuizing naar een appartement, moest ik op zoek naar een nieuwe wasmachine. Omdat we in de keuken alle inbouwapparatuur van Miele hebben, was de keuze voor een wasmachine (en droger) van Miele snel gemaakt.
Hoewel we pas 3 weken in ons nieuwe huis wonen en de wasmachine dus nog niet heel veel gebruikt is ( tot nu toe 2 x per week) moet ik zeggen dat hij goed bevalt. Als ik het vergelijk met de oude wasmachine zijn er alleen maar voordelen. Hij ziet er mooier uit ( zeker naast de droger) heeft meer mogelijkheden- de meeste moet ik nog uitproberen. Maar het belangrijkste is dat hij zeer rustig is. Zelfs het centrifugeren horen we nauwelijks. En dat is in een appartement toch wel erg plezierig.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Frans 13-07-2017 Product paar maanden in bezit

Snel, schoon & stil

Algemene score

9,0
Wat een heerlijke wasmachine - wast tot 7 kg snel, schoon en muisstil. De gemakkelijke bediening is een extra pluspunt. We gebruiken hem dagelijks. Blij!

Pluspunten

  • Schoon
  • Snel
  • Stil
  • Gemakkelijke bediening
  • 7 kolo capaciteit

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Geke 12-07-2017 Product paar maanden in bezit

Miele wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Hiervoor had ik ook een Miele en die beviel prima, daarom heb ik weer voor een Miele gekozen. Deze is echter wel anders. Hij wast prima, maar heeft wel een paar nadelen. De was voelt niet droger aan als de machine op 1400 toeren heeft gecentrifugeerd. Ik maak geen gebruik van het energiezuinige 60 graden programma, want in dat programma bereikt de temperatuur geen 60 graden en dat vind ik wel belangrijk voor de handdoeken/ondergoed-was. De wasmachine gaat tijdens het wassen wel op slot, maar als je twee keer het scherm aanraakt, gaat het slot eraf en stopt het programma. Je kunt het gelukkig wel weer hervatten. Hij zou stiller zijn, maar daar merk ik niets van. Ik zou hem wel aanbevelen, want de was wordt goed schoon en er zitten genoeg verschillende programma's op.

Pluspunten

  • wast goed
  • voldoende programma's
  • handig is keus kort programma 20 of 30 minuten
  • lange programma's kun je verkorten

Minpunten

  • was voelt niet droger bij 1400
  • bij twee keer scherm aanraken stopt programma
  • energiezuinige programma wast lager dan 60 graden

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

m.van herwijnen 12-07-2017

Miele wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Mijn vorige Miele heeft 21 jaar trouwe dienst gedaan, met slechts 1x een reparatie.
Dus weer een nieuwe Miele---na 7 weken deed hij het niet meer---maandagochtend vroeg gebeld, dinsdagochtend vroeg reeds de aardige monteur--defect onderdeeltje in de elektronica vervangen (er waren meer klachten, ook uit het buitenland over dit betreffende onderdeel, De monteur regelde zorgvuldig alles opneiuw in en na 45 minuten alles weer prima!
Daarom beoordeling 9 (anders was het een 10 geweest).

Pluspunten

  • zie boven

Minpunten

  • zie boven

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toos 19-08-2017 Product paar dagen in bezit

Stille machine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Mooie machine met een stil resultaat. Schone was ( mag je verwachten). Veel keuze mogelijkheden in het programma

Minpunten

  • Programma duurt langer dan ik gewend was

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Brigitte 16-08-2017 Product paar weken in bezit

Na 26 jaar Miele trouwedienst weer gekozen voor een Miele

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
In 1991 kocht ik een Miele wasmachine en droger, zuil, een hele investering in die tijd. Na 26 jaar trouwe dienst was de wasmachine aan vervanging toe, en de droger verhuisde naar een nieuwe eigenaar die deed het nog goed maar maakte veel geluid. Zo doende nu een Eco wasmachine en warmtepompdroger Eco van Miele.

Pluspunten

  • stiller tijdens het wassen
  • gladde trommel , minder slijtage van het wasgoed
  • 7 kg is ook wel prettig

Minpunten

  • deur gaat gelijk op slot

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

B. vd Berg 27-07-2017 Product paar maanden in bezit

Duidelijke wasopties en helder digitaal scherm.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Stille centrifuge, wast schoner dan vorige Miele bovenlader, heldere info via knop en display. In de rubber sluitring van deze voorlader blijft soms wel restant van waspad achter maar dat is makkelijk te reinigen.

Pluspunten

  • stille centrifuge
  • handig display
  • korte was van 20 min handig

Minpunten

  • waspad blijft achter in rubber sluitring
  • in sluitring blijft water achter

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jolanda 13-07-2017 Product paar weken in bezit

De ideale wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Had al heel lang een Miele. Deze was op dus geen twijfel mogelijk op naar een nieuwe Miele. Deze is nog fijner als mijn oude daar deze zuiniger is. Grote trommel die zich aanpast naar de hoeveelheid wasgoed. Korte progammatje die je op verschillende temperaturen kan zetten.
Dus in 1 woord de ideale wasmachine

Pluspunten

  • Veel keus in temperatuur standen
  • Grote trommel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Corrien 11-07-2017 Product paar weken in bezit

Groot scherm makkelijke bediening

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Was heel schoon fijne keuzemogelijk heden. Wat aan de hoge prijs 1 nadeel de wasmachine slaat op slot bij begin van was progamma

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

Raben050 11-07-2017 Product paar weken in bezit

afwijkende afmetingen belangrijk voor inbouw situatie,s

Algemene score

5,0
Door medewerker Miele niet geïnformeerd over afwijkende afmetingen van de bestelde wasmachine, terwijl monteur ter plaatsen is geweest, met als gevolg voor consument
A) extra kosten loodgieter
B) compensatie van Miele een zee-pakket ter waarde van € 32 euro
Heb dit geweigerd

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Anel 10-07-2017 Product paar maanden in bezit

Miele bewuste keus na jaren ervaring!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
De keuze voor een nieuwe Miele wasmachien was niet moeilijk na 23 jaar probleemloos kunnen wassen.
De nieuwe Miele is wel wennen, door de ECO nemen de programma's meer tijd maar je spaart energie en het is een kwestie van wennen.
De verhouding kwaliteit/ prijs is uitstekend.

Pluspunten

  • Heldere, schone was
  • De was blijft in beweging daardoor minder kreuk.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

WDB030WPS-wasmachine van Miele. 10-07-2017 Product paar maanden in bezit

Wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Wasmachine voldoet aan alle eisen, maar het duurt lang voordat de deur automatisch open gaat. Eco was duurt wat lang, maar is wel heel erg zuinig.

Pluspunten

  • zuinig in gebruik
  • stille machine

Minpunten

  • duurt lang voordat deur automatisch open gaat
  • eco was duurt lang

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Thies 10-07-2017 Product paar weken in bezit

Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit

Algemene score

9,0
Wast geweldig en de was komt er echt minder verkreukeld uit, na 14 jaar storingsloos gebruik was het trommelkruis van de oude Miele WS305 gebroken en deze gekocht bij de monteur van Miele die op bezoek was om te kijken wat er aan de hand was.
Wel even wennen dat de trommel nu 7 kg is t.o.v. de oude van 5 kg, zoveel ruimte!
Ook een compliment voor de zeer vriendelijke bezorging en installatie.

Pluspunten

  • schone was
  • zuinig
  • duurzaam
  • grote inhoud

Minpunten

  • stevige prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bart 10-07-2017 Product paar maanden in bezit

Fluisterstil

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Het is echt een geweldige wasmachine. Veel keuzemogelijkheden, zonder dat ze overbodig zijn. De machine is bovendien ook echt heel erg stil (vandaar de titel) wat belangrijk is voor een machine die niet ver van de kinderslaapkamers afstaat. Die hebben dan ook nergens last van en slapen gemakkelijk door als de machine 's avonds nog een wasje draait.

Pluspunten

  • Geluidsarm
  • gebruiksgemak
  • Overzichtelijk display
  • Handige keuzes voor wasprogramma's

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

R 10-07-2017 Product paar maanden in bezit

Top wasmachine voor een mooie prijs!

Algemene score

10,0
Erg goede wasmachine, wast kleding goed schoon en kreukt weinig.
Lekker stil en makkelijk te bedienen, centrifugeert lekker droog, de droger hoeft nu een stuk minder te werken dan met de oude machine.
Lekker grote trommel, kan veel in 1 x in maar ook kleine wasjes gaat prima!
Gewoon een top apparaat !

Pluspunten

  • Grote trommel
  • Stil
  • Goed was resultaat
  • Degelijk

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Monique 10-07-2017 Product paar weken in bezit

Simpel in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Wij hadden deze wasmachine van Miele aangeboden gekregen (met bijbetaling) omdat ons vorig model (vergelijkbaar) na 10 jaar 'overleden' was. Het is een prima wasmachine die doet wat hij moet doen, namelijk wassen! Bevat verschillende wasprogramma's. Ben zelf erg blij met het korte programma van 20 minuten. Jammer dat het zijde programma ontbreekt, zit niet bij dit nieuwe model. Daarnaast erg jammer dat je geen garantieplan meer kunt bijkopen voor 10 jaar zekerheid. Er is op dit moment geen alternatief. Ik ben erg benieuwd hoe lang deze wasmachine mee gaat. Ons vorige model was na 10 jaar 'op'. Ik zou een bovengemiddeld hoog gebruik hebben (4 personen huishouden). Persoonlijk vind ik dat onzin want ik verwacht natuurlijk veel meer van een Miele wasmachine! Ik weet daarom ook niet zeker of ik weer een Miele zou kopen als deze versleten of stuk is...met name omdat ik nu dus geen garantieplan meer heb.

Pluspunten

  • Simpel in gebruik
  • Kort programma (20 minuten)
  • Elektronische bediening
  • Stiller dan vorig model
  • Indicatie reiniging (60 graden was)

Minpunten

  • Zijde programma ontbreekt
  • Vorig model ging 10 jaar mee...
  • Garantieplan van 10 jaar bestaat niet meer

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer