Bosch WAW32461NL - Reviews

Specificaties
tile-Energieklasse
A+++ energieklasse
tile-Geluidsniveau
74 dB (centrifugeren)
tile-Vulgewicht
8 kg vulgewicht
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 406 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Erg still met een paar kleine minpuntjes 02-12-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
Duurzaamheid geef ik een 7 omdat de wasmachine pas 3 dagen in mijn bezit is.
Pluspunt is de 10 jaar garantie op de motor na registratie van de wasmachine op de bosch-home website.
Ik vraag mij alleen af hoeveel de voorrijkosten en de arbeidskosten zullen uitpakken want deze dienen wel voor eigen rekening. Wat mij wel gelijk opviel bij het openen van de zeeplade is dat deze wat gammelt en goedkoop aanvoelt en het idee geeft dat deze makkelijk afbreekt.

Vormgeving geef ik een 9. Bedieningspaneel ziet er mooi uit. Niks op aan te merken.

Gebruiksgemak een 7: groot nadeel is dat er geen aparte bakje voor vloeibaar wasmiddel bij zit. Ik had dit wel verwacht voor zo'n mooie machine.

Wasresultaat een 10. Bij de eerste was merkbaar dat de was echt schion word. Wit is ook echt wit. En de 1600 rpm doet ook goed zijn werk, na het ophangen van de was in de avond is deze de volgende ochtend droog.
De machine is met zijn 74 db tijdens het centrifugeren erg stil dit was èèn van de redenen waarom wij voor dit model hebben gekozen.

Mogelijkheden 7: genoeg programmas om uit te kiezen. Enige minpunt is dat het niet mogelijk is om met alle snelprogrammas het aantal toeren op 1600 in te stellen. En de machine kent geen 30 graden instelling.

Wasresultaat een dikke 10

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Luc van Vessm 24-04-2016
  • Product jaar of meer in bezit

De EcoPerfect toets

Algemene score

10,0
Op alle punten is het een top product.
Wel is opgevallen indien de machine in een warme ruimte staat (zoals bij ons in de douche ruimte) en wij gebruiken de machine direct na het douchen met de EcoPerfect toets bij een temperatuur van 40 graden, dan gebeurt het regelmatig dat de was dan koud wordt gewassen, daar de temperatuur censor een te hoge temperatuur meet. Dit is opgevangen door de machine enige tijd voor het douchen aan te zetten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jasper 06-03-2017
  • Product paar maanden in bezit

Fijne Wasmachinne, erg stil

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
In het begin moesten wij erg wennen aan de type programma's. Een 'ouderwets bonte was' programma is er niet, het gaat nu op type was en hoe vuil het is. Een zuinig programma duurt ongeveer 3 uur en een standaard programma 2,5 uur.
De toetsen zijn erg gevoelig, als je even tegen de wasmachine aan tikt dan heb je gelijk iets ingesteld. Even opletten dus.
Hij is erg stil, ook centrifugeren hoor je niet heel erg.
De gewicht indicatie geeft alleen aan hoeveel erin mag voor dat programma, niet hoeveel erin zit.

Pluspunten

  • stil
  • grote trommel

Minpunten

  • wennen aan de programma's
  • gevoelige tiptoetsen
  • gewicht indicatie weegt niet

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

R. Westendorp 25-08-2016
  • Product paar weken in bezit

stille motor, mooi design

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Het is een mooi design wasmachine.
De motor is een stuk stiller dan die van de oude wasmachine.
Makkelijk in gebruik door de aan/uit draaiknop.
Door de oplichtende streepjes is goed te zien welk programma je gebruikt.

Pluspunten

  • de aan/uit draaiknop
  • koolborstel vrije motor

Minpunten

  • gewicht

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

NMatser 27-01-2016
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,2
Wij hebben deze wasmachine nu 1 maand, de Bosch Serie I 8 WAW32461NL. Het is een stille wasmachine met vele instellingen en mogelijkheden. Er zijn diverse soorten wasmogelijkheden. De bediening is makkelijk en gebruikersvriendelijk. Omdat deze wasmachine zo stil is, kan de was prima ’s nachts gedraaid worden. Door de grote vulopening hebben wij nu voor het eerst zelf thuis de dekbedden gewassen. Ook het beddengoed kan makkelijk in 1 x goed schoon gewassen worden zonder dat de wasmachine aan stilte en stabiliteit verliest. Door het hoge toerentaal van 1600 rpm komt de was goed droog gecentrifugeerd er uit .En wordt de was sneller droog met de wasdroger.
Wij zijn verder naast de mooie vormgeving gevallen voor de technische specificaties: extra energiezuinig en de centrifuge met droogklasse A.
Prima prijs-kwaliteitverhouding gezien de technische specificaties. De wasmachine is zelf intelligent en stemt bijvoorbeeld het waterverbruik volledig automatisch af op de hoeveelheid wasgoed. De wasmachine is verder kostenbesparend en ook nog goed voor het milieu.
In het weekend ( wij betalen dan minder voor de energie-afname) gebruiken wij de knop Ecoperfect: extra zuinig wassen.
Leuke bijkomstigheid: wij de laagste prijs op internet betaald.
Wij hebben voor de plaatsing van de wasmachine extra servicekosten betaald € 17,95. Dit was perfect. Deze extra service is netjes afgekocht voor dit bedrag. De nieuwe wasmachine wordt thuis helemaal startklaar aangesloten in onze wasruimte. Ook is het nieuwe tussenblad voor de wasdroger zelfdoor de technicus geplaatst met behoud van garantie. De wasdroger is ook weer netjes geplaatst bovenop de wasmachine.
Ook is onze oude wasmachine netjes afgevoerd, evenals de papieren verpakking van de nieuwe wasmachine.
Ook hebben wij mogen profiteren van de extra aanbieding van de firma Bosch tot eind januari 2016: wij zijn nu tevens de gelukkige bezitters van een Bosch Strijkijzer Stoomstaion Sensixx B10L ter waarde van € 150,00 .

Wij zijn tevreden en gelukkige eigenaren van een nieuwe Bosch Serie I 8 WAW32461NL!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ismail 02-12-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Het is een mooie machine met een mooie prijs (665 eur) doet wat ie moet doen en doet dat stil. De

Plus punten zijn o.a de uitgestelde start, en het zelf wegen en afstemmen van water bij halve belading. Je hebt immers niet altijd 8 kg was.

Grootste nadelen = het is of 1200 toeren of 1600, je kunt geen 1400 toeren kiezen, Er zit geen programma op voor vlekken. Dus 60gr normaal en 60gr Vlekken, op onze oude low budget bosch zat dat wel. Maar de eerste bosch met vlekken programma was 799 euro. dus we kiezen nu alergie+ programma (intensief)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Draaikolk 08-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Bosch fluisterstille wasautomaat met 1600 toeren

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Omdat onze pas 3 jaar jonge wasmachine een geluid produceerde als een straaljager tijdens het centrifugeren, bleek al snel dat vanwege de hoge kosten repareren niet verstandig was. Dus, goed kijken en vergelijken tussen gerenommeerde merken zijn we uitgekomen bij de Bosch WAW32461NL. Door de leverancier binnen de kortste keren thuis afgeleverd en geïnstalleerd. Er werd meteen een programma gestart, dat er ook voor zorgde dat de wasmachine schoon gespoeld werd en gereed zou zijn voor het wasgoed. Meteen al viel ons op dat de wasmachine nauwelijks tot helemaal niet hoorbaar was. De motor is inderdaad méér dan stil maar zelfs met centrifugeren op 1600 toeren hoor je de machine nauwelijks. Ook is het fijn dat deze Bosch wasmachine super stabiel is en ondanks een hoog toerental centrifuge geen milimeter van zijn plaatst komt. Ook de bediening is méér dan eenvoudig en vooral ook duidelijk. Welk wasprogramma ook wordt gekozen op het mooie en duidelijke display kan alles naar eigen wens worden ingesteld, zoals een lager of juist hoger toerental voor de centrifuge gang, de water temperatuur, kortom een wasmachine waar je voor de volle 100 procent vertrouwen in kunt hebben. ook de garantie op de motor van maar liefst 10 jaren geeft al aan dat Bosch achter haar producten staat en tegelijkertijd weet de consument dat hij/zij een top klasse product in huis gehaald heeft. Wat te denken van de zeer royale deur opening?! Geen gewring meer om grote stukken in de machine te proppen, maar simpel en soepel in de trommel leggen. We bevelen deze Bosch wasmachine van harte aan. Het is onmogelijk om niet in je nopjes te zijn van de kwaliteit en gebruiksgemak én niet te vergeten het wasresultaat, schoon en nagenoeg droog.

Pluspunten

  • Zeer geluidsarm
  • Vrijwel geluidloos centrifugeren
  • Grote deur opening
  • Duidelijk display
  • Zeer eenvoudig in te stellen wascyclus.

Minpunten

  • NIET KUNNEN ONTDEKKEN

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Floris 15-10-2017
  • Product paar maanden in bezit

lekker degelijk, stil en schone was

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Prima aankoop, gekozen vanwege goede prijs/kwaliteitsverhouding. Ik was op zoek naar een degelijke machine maar zonder overbodige toeters en bellen. Prima keuze gamaakt dus:
-machine nu 3 maanden in gebruik en voelt allemaal erg degelijk aan
- spoelt bijvoorbeeld ook de manchet van de deur mooi schoon
- voldoende wasprogramma's, snel, eco voor alles wat
- machine staat op zolder waar ik ook mijn kantoor heb, maar ik kan gewoon bellen als hij centrifigeert !
- enige puntje van kritiek: een eenvoudige functie waarmee je piep kan uitschakelen bij het eidne van een wasbeurt was handig geweest..
Echte aanrader.

Pluspunten

  • stil
  • degelijk
  • eenvoudige bedieining
  • schone en droge was
  • goede prijs/kwaliteit

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

hans 24-06-2017
  • Product paar dagen in bezit

Fijne stille machine welke zeer eenvoudig te bedienen is.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
aanbieding van bosch en geleverd Door coolblue met een perfecte service. ik beveel deze machine en de aankoop via coolblue zeer zeker aan.

Pluspunten

  • stille machine
  • zuinige machine

Minpunten

  • geen minpunten

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hermy 06-06-2017
  • Product paar dagen in bezit

Mooie wasmachine met een ruime opening en div programma's

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Deze machine is in te stellen van 0 tot 90 graden, heeft een aantal verkorte variante in de wasprogramma's en de mogelijkheid om de tijd uit te stellen. De machine heeft tevens een sensor waarmee hij het verbruik van het water en elektra aanpast als je een keer minder wil wassen. 8 kg bonte was bij 40 graden duurt toch wel een 2,5 uur, dit is als je het even snel een was wil doen wel lang, echter er is een mogelijkheid om dit programma in een uur te draaien maar dan kan er 3 kg minder in. Het display is duidelijk en de tip toetsen zijn makkelijk te bedienen, wel even de gebruiksaanwijzing doorlezen, want hier staan nog handige weetjes in!
Hij maakt een stuk minder geluid dan mijn vorige Bosch, wat ook weer zijn voordeel heeft.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Angela 23-05-2016
  • Product paar dagen in bezit

Geweldige aankoop

Algemene score

9,0
Ik ben heel blij met de aankoop van deze Bosch wasmachine. Het wasresultaat is prima en de wasmachine is heel gemakkelijk te bedienen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

M Kneppers 22-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Duidelijk en vriendelijk bedienbaar display!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Fijne wasmachine...weinig geluid ook bij centrufigeren....het display spreekt voor zich, waardoor bediening zeer makkelijk is...speedperfect knop is een fijne stand, want toch een schone was in een kortere tijdsduur!

Pluspunten

  • Makkelijk display
  • Speedperfect stand

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

karin 21-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Mooi overzichtelijk en duidelijk.Makkelijk te bedienen.is geruisloos.veel programma`s.Moet nog kijken welke het meest relevant zijn.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

wasmachine koper 20-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
erg blij mee, werkt goed, goed advies van de monteur over het vervangen van de machine, de loyaliteits garantie en de grote van de trommel van de wasmachine

Pluspunten

  • grote trommel
  • stil

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Arootje 19-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

fijne geluidsarme wasmachine

Algemene score

9,0
wasmachine gemakkelijk in gebruik, 1600 toeren en zeer geluidsarm. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten

  • makkelijke bediening
  • zeer geluidsarm

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

d.fokker 16-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Gemakkelijk, stil, duurzaam en economisch.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Vrienden van ons hebben deze gekocht en gaven aan dat het een prima wasmachine is. Wij hebben daarop er ook een gekocht en zijn er zeer happy mee. Goede prijs voor beste keuze en kwaliteit

Pluspunten

  • grote programma keuze
  • meet washoeveelheid
  • goeie prijs
  • economisch in watergebruik
  • vrij still

Minpunten

  • niet ervaren

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

R.P.Pieren 13-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Bosch warmtedroger

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Zowel een wasmachine als warmtedroger van Bosch aangeschaft bij Coolblue.
Los van het gemak via internet te bestellen is de service mbt informatie bezorging , maar ook de omwisseling en installatie echt buitengewoon goed. Dikke plus voor Coolblue , maar zeker ook voor de bezorgdienst!

Pluspunten

  • informatie mbt bezorgen
  • omwisselen oud/nieuw , + installeren

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

patrick 12-11-2017
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

super apparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
goed apparaat
erg stil
grote capaciteit
en veel varianties aan programma's
ideaal voor een gezin met kinderen!

Pluspunten

  • goed apparaat
  • stil
  • veel programma

Minpunten

  • nog niet kunnen ontdekken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

An86 12-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fantastische wasmachine!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Fantastische wasmachine, was schoont, maakt weinig geluid, veel wasprogramma's, goede levering, goed merk!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bianca 11-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie handige groente wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Ik ben erg blij met mijn nieuwe wasmachine. Makkelijk te bedienen een hoop programma's op zowel energie zuinig als snel wasjes

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews