Siemens WM14T490NL - Reviews

Specificaties
tile-Energieklasse
A+++ energieklasse
tile-Geluidsniveau
72 dB (centrifugeren)
tile-Vulgewicht
8 kg vulgewicht

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 824 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

124Mark 31-01-2016
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

6,2
Voor gebruiksgemak en duurzaamheid expres een lager cijfer. Waarom? Na een Zanussi 20 jaar te hebben gebruikt en deze nog prima werkende wasmachine te hebben vervangen door deze Siemens valt me een paar negatieve dingen op.
Centrifugeren: apparaat zit te jojo-en in de onbalansmode. Van het centrifugeren blijft weinig over. Constant maar zoeken naar een goede balans. Kost soms wel 5 a 10 minuten zoeken, zelfs met een goed beladen machine. Mijn optiek (Ik ben engineer); bespaar eens minder op materialen, maak de ophanging en lagering degelijker zodat de electronica niet de 'klappen' probeert weg te moffelen. Mijn oude machine had ook onbalanscorrectie, maar ging gewoon centrifugeren: waarom: geen slappe ophanging, sterkere schokdempers etc. Bouw anders geen 8 kilo machine!
Iets wat echt tegenviel: Siemens/Bosch houdt geen rekening meer met 90 graden wassen. Als je dat doet wordt het zeepbakje zeiknat van het condenswater en loopt het geregeld eruit. Oplossing: er moest een monteur komen van het bedrijf om een modificatie aan te brengen (twee zwanenhalsjes) waarbij het apparaat half gesloopt werd om een compleet nieuwe zeepbak te monteren. Waarom niet meteen in de fabriek? Nee, de klant mag het probleem eerst aankaarten en dan wordt er een monteur langsgestuurd wat een dure modificatie geeft. Antwoord monteur: u bent een van die weinigen die heet wast, en daarvoor laat de fabrikant dit weg.
Wat heeft dit geintje wel niet gekost...?
Gebruiksgemak: een 3 omdat je het apparaat constant moet afdrogen, degelijkheid een 3 omdat trommel/kuip veels te slap is opgehangen voor het vulgewicht. Ik voorspel problemen na een aantal jaar of eerder.

Positief: zeer bekwame monteur van Siemens/Bosch, goede service en nette afhandeling. Hopelijk is dit een eenmalig iets geweest, want ik heb deze merken nog steeds hoog in het vaandel staan.
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Slecht
Goed
Slecht

Reageer

de Poorter 01-09-2016
  • Product paar dagen in bezit

Groot scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik ben zeer tevreden over het wasmachine.
Het grote scherm is zeer fijn, en duidelijk.
Ik zou het zeker aanbevelen aan andere mensen, want het is prettig om mee te werken.
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Marion Kriger 23-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Gekocht bij de firma Bushoff in Amsterdam. Een geweldige aflever service en daarbij een zeer goede uitleg gekregen.
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Gerda 04-01-2017
  • Product paar dagen in bezit

Mooie wasmachine met grote deuropening.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Uitstekende wasmachine met goed uitgekozen programma,s.
Gekozen omdat oude machine (na 28 jaar) te veel trilde.
Techniek is nu veel beter met deze verrassend stille wasmachine !
Echter: * klein beetje lekkage tijdens 90 C was (condens in koude omgeving)
* eerste was met een heel kort programma was nog heel nat , de langere programma,s gaven wel een prima "droge" was .
Duurzaamheid nog niet bekend.
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Marian 03-12-2016
  • Product paar dagen in bezit

Super gebruiksvriendelijke wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Na het eenvoudig installeren van de wasmachine is het heel eenvoudig om je weg te vinden in het menu. Het wijst zich allemaal vanzelf. Ook als je niet gewend bent aan 'touch screens' word je snel enthousiast!
De grote deur zorgt voor het prettig inladen. Overigens ook fijn dat bij de waterinvoer ook direct een geïntegreerde 'waterstop' is bijgeleverd. Ook een lekbak zit in het apparaat verborgen waardoor je geen externe lekbak meer hoeft te gebruiken.
Als je een wasje aan het draaien bent en er moet nog wat bij dan kan dat gewoon alsnog worden toegevoegd. Op het panel druk je dan op een knopje, het wassen pauzeert, het water zakt automatisch en de deur wordt ontgrendeld. Binnen enkele seconden kan je de vergeten was toevoegen. Deur sluiten en het wasprogramma pakt het verder weer op. Super!

Pluspunten

  • Gebruikersvriendelijkheid
  • Eenvoudige bediening
  • Mooie grote deuropening
  • tot 8 kg was
  • tussentijds wasje toevoegen

Minpunten

  • deur gaat alleen naar links open.
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Gaby 01-10-2016
  • Product paar weken in bezit

degelijke wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
vanwege de werking van de motor met magneten is er geen wrijving tussen de bewegende delen. De wasmachine is muisstil en ik reken erop dat hij daarom langer meegaat. Ook energiezuinig.
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

P. Joosten 25-09-2016
  • Product paar weken in bezit

Mooie stille wasmachine.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Mooie stille wasmachine met ruime toegangsdeur en duidelijk display. Prima keuze mogelijkheden wat wasprogramma's betreft.

Pluspunten

  • display
  • programma keuze
  • Stilte
  • duidelijke wasduur
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Schot 24-09-2016
  • Product paar weken in bezit

De was zo fris als de branding!

Algemene score

10,0
Heerlijke machine!
Je merkt bijna niet dat hij aanstaat, de machine doet fluisterstil zijn werk.
Eenvoudig in gebruik d.m.v. duidelijke keuzeknop en groot LED display.
Deze machine wast zo fris als de branding!
Zeer tevreden mee.

Pluspunten

  • Fluisterstil
  • Robuust
  • Zuinig
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Esther 19-09-2016
  • Product paar dagen in bezit

zeer stil apparaat, makkelijk te bedienen

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Zeer content met deze wasmachine. Geruisloos en makkelijk te bedienen en in te stellen. Handig is wanneer hij net aan staat je hem kunt pauzeren om er nog iets bij te doen. wanneer het waterpeil nog laag genoeg is kan je de deur nog openen.

Pluspunten

  • Stil
  • Was toevoegen
  • makkelijk te bedienen
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Klaas G 18-09-2016
  • Product paar weken in bezit

Prima wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Inmiddels een maand in ons bezit. Eerste indruk was een prima wasmachine met heel veel opties. Zoveel mogelijke programma's en combinatie dat we nog steeds af en toe aan het zoeken zijn welke het beste resultaat oplevert. Gelukkig kan je ongeveer elke gewenste combinatie maken dus altijd de was gedraaid zoals jezelf bepaald hebt.

De was komt er schoon uit. Machine ziet er netjes en strak uit in het echt. Eenvoudig in de bediening, kind kan de was doen. De korte instructie met alle programmas is duidelijk en overzichtelijk. Hij is heerlijk stil, zijn al eens naar boven gelopen om te kijken of we hem wel hadden aangezet. Bij het centrifugeren maakt ie iets meer lawaai, maar dat is nog steeds heel weinig vergeleken bij zijn voorganger.

Duurzaamheid is lastig te beoordelen na een maandje, verwacht dat ie nog wel een paar jaar meegaat, ziet er degelijk uit, maar dat weten we pas over een jaar of 10 echt.

Pluspunten

  • Veel programmas
  • Veel opties om te kiezen
  • Nette prijs

Minpunten

  • Nog niet ontdekt
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Raoul 13-09-2016
  • Product paar dagen in bezit

degelijke apparaat

Algemene score

9,0
Super automaat!
Makkelijk in bediening, veel wasprogramma's, lekker stil en de was komt er zeer schoon uit!
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Ine Oenema 05-12-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Mooie en zuinige machine met overzichtelijke menustructuur. Weinig geluid.
Opvallend is dat het energiegebruik een stuk lager ligt dan die van de vorige Siemens machine.
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Trommeltje2015 11-06-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Een grote inhoud.
Snel en makkelijk te bedienen wasmachine. "Kind doet de was!"
Helaas het wassende wasgoed hoor je vallen tijdens draaien. Dit geluid had minder gekund tot niet hoorbaar. Wrsl omdat de trommel niet helemaal gevuld was.
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Sas39 18-02-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Ik heb hem pas een middag , maar de machine is heerlijk stil , de was is schoon en het design vind ik ook mooi ! Ik ben blij !
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Nieuwenhuis 27-06-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Heerlijk ruim en stil

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Wij zijn al jaren trouwe Siemens apparatuur gebruikers. Deze machine is fantastisch. We kunnen nu ook wassen draaien terwijl de kinderen in bed liggen, want wat is ie stil! De was komt er super schoon uit en ruikt lekker.

Pluspunten

  • stil/minimaal geluid
  • veel soorten programma's te kiezen
  • beoordeelt zelf resttijd a.d.h.v. staat vuile was

Minpunten

  • nog niet tegengekomen
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jeroen 06-02-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

lawaaibak

Algemene score

1,0
De machine zou intelligent centrifugeren maar het mechanisme deugt van geen kanten, hij staat constant te "zoeken" naar de juiste balans om te centrifugeren en maakt zeer geregeld veel herrie, met echt harde klappen. Dit zou ik niemand aan willen bevelen.
Verder is de was minder fris als dat ik bij mijn vorige machine gewend was, het zeepbakje heeft geen goede maataanduiding waardoor ik er notabene vaak meer zeep in gooi dan voorheen maar de was blijft een beetje muffig

Minpunten

  • veel lawaai
  • geen frisse was
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Slecht
Goed
Voldoende
Goed
Slecht

Reageer

Nicole 31-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

energiezuinige wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
energiezuinige wasmachine, past de tijd van je programma aan met de hoeveelheid was die erin zit.
Heel erg stille machine. Top!
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

HermanH 31-12-2017

Eens een Siemens, altijd en Siemens

Algemene score

10,0
Na 12 jaar onze oude Siemens vervangen door een nieuwe,
techniek, bedieningsgemak, geluidniveau en wasresultaat is allen maar verbeterd.
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Herman 24-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Eens Siemens, altijd Siemens

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Na 11 jaar probleemloos wassen, nu weer een nieuwe Siemens gekocht, de techniek, geluidsniveau en was resultaat
is alleen maar verbeterd.

Pluspunten

  • fluisterstil
  • uitstekend was resultaat

Minpunten

  • geen
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Camiel 02-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

handig in gebruik

Algemene score

9,0
Gisteren gekocht, nu 2 keer gewassen en vind de machine met de vele functies nu al makkelijk in gebruik!
Geschreven voor: Siemens WM14T490NL

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Toon meer reviews