Deze droger heb ik nu ongeveer een maand met plezier in gebruik.
* Met de ronde knop is eenvoudig het gewenste programma te kiezen en met de touch-knoppen onder/ naast het goed afleesbare display kun je dan nog wat detail-instellingen doen (afhankelijk van het gekozen programma zijn sommige details wel of niet instelbaar).
* Handig vind ik dat je tussendoor het programma op pauze kunt zetten om bijvoorbeeld de deur te openen en er reeds vrijwel droge was uit te halen of toch nog iets toe te voegen indien gewenst.
(hierbij gaat de binnenverlichting aan, erg handig om goed te kunnen zien hoe de was erbij ligt)
* De droger maakt weinig geluid.
(je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een gesprek met elkaar voeren zonder dat de droger storend aanwezig is)
* Het stoffilter (dubbele filtering in 1 filter) is, na elke droogbeurt, eenvoudig leeg te halen.
* na het stoffilter gaat de vochtige lucht naar de Condensor, op de lamellen aan begin van deze condensor is na ~1 maand gebruik nog maar heel erg weinig stof zichtbaar... dus het stoffilter haald het meeste stof er goed uit.
Deze condensor lamellen zijn eenvoudig bereikbaar achter een klep onder de deur.
(persoonlijk zet ik deze klep open, na droogbeurt, om het restvocht daar te laten verdampen)
* ik heb de bijgeleverde condenswater-afvoerslang op mijn afvoer aangesloten zodat ik de condenswater bak niet hoef te legen.
* afhankelijk van de vochtigheid van de was en gekozen programma (meestal Mix-programma) is hij daar ongeveer 1 tot 1,5 uur mee bezig.
Daarbij heb ik dan de anti-kreuk knop actief gezet op 30min...dus als ik dan thuis kom van bijv mijn sport avond dan vouw ik meteen de was op en zitten er weinig kreukels in.
(soms is er nog een heel lichtvochtig kledingstuk of handdoek aanwezig... maar dit is géén probleem, zeker in combinatie met anti-kreuk)
* Als klein nadeel zou ik kunnen noemen dat er weleens een klein model sok in de linker hoek bij de deur blijft hangen (Links van het filter)...
die haal ik daar dan tussendoor wel eens weg... maar als ik dat niet doe is hij wel droog na afloop van het droogprogramma... dus eigenlijk is het géén probleem. :-)
* samenvattend ben ik er zeer tevreden mee en ik gebruik hem ongeveer 4x per week voor groot deel van de was (sportkleding, 2p beddengoed, handdoeken + Washandjes,...)
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl