AEG T88595IS - Reviews

8,7 Lees 19 reviews
Specificaties
Uitvoering
warmtepompdroger
Geluidsniveau
65 dB
Energiekosten per jaar
59,57 euro
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 19 reviews

8,7

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

fvdveen 02-12-2014 Product kwartaal in bezit

Algemene score

4,5
Dit apparaat valt ons zwaar tegen. Voor een (bijna) topmodel van AEG presteert dit apparaat zwaar onder de maat. Onze vergelijking is met een condensdroger van AEG, die we zeer intensief konden en hebben gebruikt.

Met een normale belading (tussen 6-9 kg) duurt drogen bij onze extreem lang, soms wel tot 5 uur! Na 2-3 uur is de was nog niet voldoende droog. Wegens familie-omstandigheden moeten we veel wassen, soms wel 3 machines per dag. Kunnen drogen in voldoende hoeveelheid is dan een vereiste.

Wat betreft het reinigen van de warmtewisselaar stelt de handleiding:
"Als het indicatielampje (de filters van de warmtewisselaar reinigen) aan is, moeten de filters worden gereinigd. De frequentie waarmee de filters gereinigd moeten worden, is afhankelijk van het type en de hoeveelheid wasgoed. Reinig de filters na elke 3 droogbeurten met maximale lading."

In ons geval geeft de machine aan dat de warmtewisselaar na iedere was moet worden gereinigd. Een zeer reinigingsintensieve machine dus.

We hebben het apparaat gekocht vanwege de zeer positieve commentaren hierboven. Deze worden in ons geval dus in het geheel niet waargemaakt.

Om twijfels weg te nemen, hebben we vandaag een AEG servicemonteur naar de wasdroger laten kijken. Hij gaf aan dat het apparaat geheel naar specificatie functioneert en geen foutcodes heeft. De klachten die we aan hem gemeld hebben blijken bij vele klanten voor te komen.

Klaarblijkelijk is de techniek van drogen m.b.v. warmtepomp veel te snel in de markt gebracht, en kunnen de fabrikanten hun verwachtingen niet waarmaken, inclusief de claim op energiezuinigheid: 5 uur drogen!....

Voor ons dus duidelijk een miskoop. Inmiddels hebben we een tweede wasdroger gekocht (Miele condensdroger), die zeer aan onze behoeften voldoet: 6kg aan handdoeken zijn nu binnen 1.5 uur droog. De hogere energierekening nemen we dan maar voor lief.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
A.J.H. 15-03-2014 Product maand in bezit

Algemene score

8,2
tot nu toe tevreden over het resultaat
makkelijk te reinigen filter.
eenvoudig in gebruik.
stoomfunctie nog niet geprobeerd

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed
Marina4 10-03-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Prachtige droger met uitstekende resultaten.
Heb deze droger nu een week en hij bevalt me prima.
Ik was de eerste keer erg verbaasd over hoe droog de was eruit kwam, bij mijn vorige droger moest de was altijd eerst nog uitdampen en nu is het echt droog!
De machine heeft vele programmamogelijkheden en is makkelijk in te stellen, het spreekt allemaal voor zich.
De stoomfunctie is ook perfect. Ik had blouses samen met handdoeken op 1600 toeren gecentrifugeerd en de blouses zaten daarna vol kreukels. Na een stoombeurtje geen kreukel meer te bekennen en strijken was niet nodig.
Het water kan ook via de afvoer weglopen( met bijgeleverde slang), zo hoef je nooit meer de watertank te legen, ideaal. Het schoonmaken van het filter gaat heel eenvoudig.
De vormgeving van het apparaat vind ik erg mooi en is qua ontwerp volledig in overeenstemming met mijn AEG
L88689FL wasmachine.
Over duurzaamheid kan ik natuurlijk nog niet oordelen, maar ik hoop nog erg lang plezier te hebben van deze geweldige wasdroger.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
g lourens 07-03-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,6
Net in huis maar nu al zeer tevreden over het resultaat. Ook het geluidsniveau valt ons enorm mee ondanks dat het een warmtepompdroger is. Het Prosteamsysteem werpt nu al zijn vruchten af, dus de strijkbout kan het even wat rustiger aan doen. Nog even een kleine noot: service van dealer EP uit Apeldoorn/de mheen was super.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Karen1701 05-03-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Het is een mooi apparaat om te zien en maakt weinig geluid. Droogresultaten zijn goed, maar het is wel uitzoeken wat voor programma je kunt gebruiken bij welk wasgoed. Handig is de stoomfunctie, die ook gebruikt kan worden om kleding op te frissen. Deze functie heb ik zelf nog niet gebruikt. Er kan 9 kg in, dus je hoeft je geen zorgen te maken of het wasgoed er allemaal inpast. De handdoeken komen er heel zacht uit, en dat deed de vorige droger niet zoals deze. De droger wordt van buiten niet warm, dus kan niet als "kacheltje" fungeren. In aanschaf wel prijzig, maar omdat het een A+ label heeft, is het de bedoeling dat je dit in verbruik ooit terug verdient. Al met al een prima droger en een aanrader. Hoop dat er een keer een "workshop" komt om de toepassingen uit te leggen voor een optimaal gebruik van deze mooi vormgegeven droogmachine.
Minpuntjes zijn: - deur is standaard linksdraaiend bevestigd, bij omhangen naar rechts werd er 25 euro extra gerekend. - Water (voor stomer) is bijgeleverd, maar moet nog uitzoeken wat voor water er in mag. - wasprogramma duurt gemiddeld wat langer dan mijn oude apparaat. Verder nog geen minpunten kunnen ontdekken, maar ik heb hem pas een week maar wel dagelijks gebruikt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
sheean 26-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,5
Hiervoor had ik een AEG T88800, die is helaas kapot gegaan waardoor ik uiteindelijk deze als vervanging heb aangeschaft. Er zijn niet veel drogers met stoomfuncties, waardoor mijn keuze op dit model is gevallen.

Wat stoomresultaten betreft is het goed vergelijkbaar met die vorige droger. Het is zeer handig voor het (redelijk) kreukvrij krijgen van halfsynthetische overhemden, t-shirts en andere dunne kleding. Dit scheelt zeer veel strijkwerk, wat deze droger op zichzelf zeer de moeite waard maakt.

Deze droger heeft naast de stoomfuncties een aantal positieve punten: hij is heel erg stil, bij de vorige droger hoorde je hem in de kamer ernaast nog duidelijk - nu hoor je hem überhaupt niet meer in die kamer. Verder wordt de droger nauwelijks warm, bij de vorige werd de ruimte waarin de droger stond zo opgewarmd dat het bijna als sauna te gebruiken was. Nu voelt de droger niet veel heter dan een laptop aan en blijft de kamer koel. Een ander gunstig punt is dat er zeer veel in de droger past, er passen waarschijnlijk wel twee wasladingen (kleine wasmachine) in. Gelukkig draait de droger niet op vol vermogen als er minder in zit.

Het scherm is zowel positief als negatief te zien. Het vorige exemplaar had een LCD-scherm waarop duidelijk in tekst de opties te zien waren, de huidige status en eventuele instructies in beeld kwamen. Bij deze droger is dat vervangen door een set van vaste iconen en nummerblokken - meer vergelijkbaar met een gemiddelde magnetron. De iconen zijn niet allemaal even begrijpelijk waardoor het in het begin nodig is de handleiding er een paar keer weer op na te slaan. Het scherm is gelukkig wel minder fel, bij de vorige was het zo fel dat hij tevens als nachtlamp kon fungeren.

In tegenstelling tot het vorige exemplaar kan nu wel de zoemer worden uitgezet zonder het programma te pauzeren, het is echter niet mogelijk om de anti-kreukeltijd aan te passen terwijl de droger bezig is. Het is niet helemaal duidelijk waarom, net zo min als dat het ook niet uitgeschakeld kan worden. Het is ook een minpunt dat het apparaat niet uit te zetten is zonder de uitknop ingedrukt in te houden, die knop is niet zomaar per ongeluk in te drukken (gelukkig).

Dan nog het design: de droger ziet er goed uit, modern, zonder al te schreeuwerig te zijn. Het bovenstuk is van echt metaal wat er chique uit ziet. Het is wel jammer dat de "metalen" ring rondom de deur niet van echt metaal is maar van metalig geverfd plastic. Wit óf écht metaal zou fraaier zijn geweest. Daarnaast is het vreemd dat er een soort van plastic raam voor het daadwerkelijke drogerraam zit, misschien is dat voor isolatie maar het doet een beetje afbreuk aan het design - echt glas zou mooier zijn geweest.

Als laatste nog een punt voor wie hem bovenop een SKP11 tussenstuk wil plaatsen: dat ziet er uiteindelijk goed en netjes uit, zorg alleen wel dat de pootjes iets meer dan 8 mm zijn uitgedraaid, rechts voorin zit een de onderkant een stuk dat uitsteekt waardoor hij anders schuin komt te staan. Hopelijk kan ik daarmee iemand een keer een droger tillen besparen.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Jan Spaak 23-02-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb de droger net. Droogt goed, maakt weinig geluid, kan veel in. Helaas werd het apparaat in niet geheel goede orde geleverd. Hij bleek een klap te hebben gehad waardoor de kat iets verbogen was. Gelukkig heeft AEG snel gehandeld en er komt binnen 10 dagen een nieuw apparaat ter vervanging.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
sapje1 23-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Geweldige droger, ruime toegangsdeur. Het slot werkte eerst niet goed maar met twee dagen was dit verholpen door de monteur. Super service.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
RGVerhoog 17-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Ben erg tevreden over de droger en wasmachine.De wasmachine is stil met veel mogelijkheden en wast erg schoon.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
't Wasvrouwtje 16-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Wij hebben de droger nog maar net, maar vooralsnog voldoet de droger aan de verwachtingen............

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
jojo 71 12-02-2014 Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Ik ben erg blij met mijn droger. Hij is super stil.
veel mogelijkheden om verschillende was te drogen.
De stoom en opfrisfunctie is prettig, zodat je kleding niet direct hoeft te wassen maar even stomen of opfrissen en het kan weer in de kast.
Het mooiste is ook dat hij erg zuinig is in gebruik en dat is weer goed voor het milieu. alle beetjes helpen denk ik dan maar.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed
JD86 12-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Superfijne droger, in principe kun je al je was er in drogen: jeans, dekbed, tere stoffen, etc. Ook de stoomfunctie is top. Heerlijk zachte handdoeken en lekker snel klaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
suuzw 11-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
De grote van de droger is 9 kg en dat is erg prettig voor het drogen van bv beddengoed. Het komt er veel minder gekreukt uit.
Wat ook erg handig is, is de stoomfunctie om enkele kledingstukken op te frissen. Vieze luchtjes van eten/koken of rooklucht zijn zo goed als weg.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
rene gerritsen 10-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Altijd AEG gehad,zowel was als droog machine, mijn vorige droger (lavatherm 5400) is 16 jaar meegegaan, deed t nog goed, maar wilde graag iets energiezuinigers, met bepaalde programma's die voor mij belangrijk zijn, en dat heeft deze nieuwe machine dus.
Tot nu toe zeer tevreden met deze machine,hij is geluids stil, snel met drogen, goede droogresultaten, over de duurzaamheid, daar ben ik niet bang voor, dat zit wel goed met AEG.
Ideaal is de afvoer aansluiting achterop,zodat je hem meteen met een slangetje rechtstreeks op de afvoer kunt aansluiten. Duidelijke gebruiksaanwijzing zodat je meteen aan de slag kunt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
mammasee 10-02-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
De vele mogelijkheden en het goede droogresultaat blijven mij verbazen. Een heel goede machine! Ondanks het gegeven dat ik de machine nu een week in huis heb, heb ik al (bijna) alle programma's geprobeerd. In een gezin met 7 personen komt deze machine heel goed van pas.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Alexio 07-02-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
We hebben de droger net geleverd gekregen maar hebben er nu al plezier van. Stil , energiezuinig, tijd instelbaar waardoor nachtstroom. Nu al blij!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Stomp1962 03-02-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,4
Zeer uitgebreide machine. Doet wat hij moet doen en meer. Met meer bedoel ik de stoomfunctie. Echt minder kreukels te zien in het wasgoed.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Arie33 01-02-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,4
Een prima apparaat die ook nog eens energiezuing is.
En naar de stomerij hoeven we niet meer omdat we dat mooi zelf op onze zolder kunnen regelen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Oma Moppie 31-01-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Het resultaat is fantastisch, de zachte handdoeken zijn een lust om te gebruiken. Ook sokken doe ik nu in de droger zonder dat ze een maat kleiner uit de droger komen. De vormgeving is geweldig en sluit goed aan op de uitvoering van mijn AEG wasmachine (sinds eind vorig jaar in mijn bezit). Kortom een geweldig apparaat.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend