• Best Reviewed 2 keer okt 2021
  • Test panel 8,6 okt 2021
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de LG RH80V5AV0Q op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Natwin 12-01-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldige droger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

9,0
Ik heb deze droger mogen testen en was daar erg blij om omdat ik twijfelde of ik wel weer een droger zou nemen als mijn eigen droger stuk zou gaan. Wij zijn een gezin met twee kinderen en hebben veel wasgoed.

Mijn antwoord is zeker ja! Ik heb de droger in de bijkeuken staan naast de wasmachine en met mijn oude droger werd de hele ruimte zeiknat. Dan moest ik de buitendeur altijd op een kiertje zetten. Nu merk je amper dat de droger aan heeft gestaan. Ik kan de deur nu dicht houden en zeker in de koude maanden is dat ideaal. Deze droger is erg stil en eindigt met een leuk melodietje. Dat vind ik erg handig omdat ik zo weet wanneer de droger klaar is en ik persoonlijk de app daar niet voor hoef te gebruiken en dus ook niet gebruikt heb.

De droogprogramma’s zijn ook allemaal erg makkelijk en duidelijk en de eerst x schrok ik van de droogtijd welke de droger aangaf maar in werkelijkheid versnelt hij tijdens het droogprogramma. Wat ook echt opvalt is dat de was heerlijk fris ruikt wanneer je het uit de droger haalt.

Wanneer ik een andere droger zou moeten kopen zou ik zeker voor deze droger kiezen!

Pluspunten

  • stil
  • ruimte blijft droog

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marjolein 22-12-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Mooie droogkast met wifi!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

8,0
De droogkast is heel erg snel, sneller dan dat de tijd op voorhand zegt.
Ruikt altijd lekker fris en is makkelijk in onderhoud.
Ik moet zeggen dat ik wel snel naar het gewone programma grijp en dit ook bijna alleen gebruik.
De app gebruik ik iedere keer, het is zo gemakkelijk dat die even melding geeft dat de droger klaar is, op die manier krijg ik meer was gedaan in het weekend. Dat snufje zou ik niet meer kunnen missen.
Voor de rest vind ik de droogkast niet altijd even gemakkelijk in gebruik, het is even zoeken. Zo vind ik bv niet hoe ik een aantal minuten kan instellen dat ik wil dat de droogkast draait.
Het is nog even wennen maar ik ben zeer tevreden momenteel!

Pluspunten

  • app die zegt wanneer droger klaar is
  • mooi design
  • Was is nel klaar en ruikt goed

Minpunten

  • moeilijke app
  • straffe deur
  • neit altijd even simpel in gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sanehv 13-12-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product getest

Een makkelijk bedienbare wasdroger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

9,0
Ik heb de wasdroger mogen testen, en heb de handleiding helemaal gelezen. Deze is erg duidelijk en je kunt een app downloaden. In de app kun je nog meer programma's downloaden die je nodig hebt. De app is makkelijk te bedienen en het is erg handig dat je op je gsm een melding krijgt dat de cyclus klaar is .(ik wil dat n.l. wel eens vergeten) De droger schakelt zichzelf uit en dat is , voor mij ook een plus. Mijn oude wasdroger deed dit niet.
Wat betreft het drogen. Ik heb meerdere programma's gedraaid en de was kwam er goed droog uit. Bij het instellen van het programma komt de totale cyclus tijd er op te staan. Mijn favoriete programma is delicaat, dan droogt de machine voorzichtig en de was komt daar netjes uit.
Het is een goede wasdroger , zeker prijs/kwaliteit verhouding is goed. Ik zal zeer zeker deze droger overwegen als ik een nieuwe aan zou schaffen. (ik heb het immers kunnen testen)

Pluspunten

  • het aantal programma's
  • de app
  • extra programma's kunnen downloaden
  • Was komt er droog uit
  • is erg stil

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed
stadler 02-04-2022

Ik heb deze droger gekocht en zeer zeker geen spijt van. De was komt er droog en zacht uit. Tevens werkt de pluizenfilter beter dan mijn vorige wasdroger. (Die zat in de deur) . Ook de melding o mijn telefoon als de was klaar is, is makkelijk. Ik vergeet n.l. dat ie aanstaat.

Reageer

JolienVH 14-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Deze droger is onmisbaar in ons huishouden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

9,0
Wij verzetten zo'n 5 machines was per week en zochten daarom een degelijke droger die ook milieuvriendelijk is. Deze droger voldoet op alle vlak aan onze verwachtingen: hij is zuinig, mooi qua design, gemakkelijk in gebruik en droogt prima.
Mijn wollen truien kwamen er goed droog en in perfecte staat uit. Ook handdoeken en mix-wasjes kreeg ik door het juiste programma te kiezen mooi droog. Enkel mijn lakens kwamen niet helemaal droog uit de machine, maar ik stopte er een hoeslaken teveel in. Bij een minder volle machine was dit wel oké.
Het programma kies ik eenvoudig door aan de knop te draaien en het programma te kiezen dat letterlijk beschrijft waarvoor het dient: mix, handdoeken, wol, etc. Eenvoudiger kan niet.
Mijn man werkt in de mode en ik heb een eenjarige zoon in huis: met deze droger is de was doen ineens een pak eenvoudiger geworden dan ervoor ;)
Deze droger zou ik absoluut aanbevelen.

Pluspunten

  • Heel eenvoudig in gebruik
  • Super zuinig
  • Milieuvriendelijk
  • Mooi design
  • Aangenaam geluid bij bedienen knoppen

Minpunten

  • Lakens max twee stuks, anders niet helemaal droog

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

v**s@h**l.com 07-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

fijne warmtepompdroger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

8,0
Wij zijn erg blij met de warmtepompdroger van LG.
We hebben een groot gezin waarin veel wordt gewassen en richting de herfst/wintermaanden dus ook veel snel droog moet zijn. Door de ruime capaciteit kunnen we veel tegelijk kwijt in de trommel, hierbij kun je denken aan meerdere bedden goeden tegelijkertijd.
In vergelijking tot mijn vorige wasdroger is deze ook veel prettiger qua geluid.
Hij is bijna geluidloos, erg handig als je de droger bijvoorbeeld op dezelfde verdieping hebt staan als je slaapvertrek.

Voor het eerst durf ik nu ook onze kleding in de warmtepompdroger te doen.
In de handleiding staat precies omschreven op welke standen je de machine dan moet instellen en dit werkt perfect!
Kortom een erg handige en zuinige machine voor een (groot) gezin.

Pluspunten

  • strak design
  • kinderslot
  • weinig geluid
  • geschikt voor kleding

Minpunten

  • sommige duurzame programma's duren lang

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Ruudje 03-10-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

lEUK TOESTEL DAT BEANTWOORDT AAN DE VERWACHTINGEN

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

8,0
Algemeen bevalt het product. Het levert het gewenste resultaat, het wasgoed is droog zoals het moet. Veel keuzemogelijkheden in programma's. Leuke app die aangeeft wanneer het droogproces afgelopen is. Leuke geluidjes. Enige minpuntje is dat het toestel wel wat lawaai maakt bij het drogen. Aangezien het bij ons in de garage staat, is dit niet zo'n groot probleem.

Pluspunten

  • VEEL KEUZEMOGELIJKHEDEN
  • GROTYE TROMMEL

Minpunten

  • LAWAAI

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

CarmenP. 30-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

LG RH80V5AV0Q droger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

8,0
De LG RH80V5AV0Q droger ziet er zeer gebruiksvriendelijk uit, geen te gekke knopjes waardoor je denkt 'Wauw, deze kan mijn partner ook perfect gebruiken wanneer ik niet thuis ben.'
Zodra opgestart, wordt je verwelkomd door een ietwat opgewekt deuntje, waardoor je net weer dat tikkeltje meer zin krijgt om aan je was/droog te beginnen.
Door de verlichting binnenin kan je ook perfect zien wat er in je machine zit, of wat er niet niet hoort in te zitten.

Door zijn capaciteit, wel een 8kg kan ik mijn was van een gezin van 5 perfect in één keer droog draaien. De handdoeken gaan ook lekker snel, door zijn bijkomend programma 'handdoeken'. Ook sportkleding kom er feilloos uit. Meerdere machines achter elkaar draaien kan deze LG RH80V5AV0Q droger ook perfect aan. Zelfs na mijn 4de machine op dezelfde dag en allemaal achter elkaar komt er nog steeds droog uit.

De dubbele filter is super handig, en laat dit nu net iets zijn dat ik miste bij mijn vorige toestellen. Hierdoor heeft het pluis net 2 keer minder kans zich ergens op te bouwen in de machine, wat volgens mij de levensduur alleen maar ten goed kan komen.

Het toestel draait super zacht, hij zoemt stilletjes wanneer je hem opstart en zodra hij in gang is en de deur van mijn wasplaats gesloten hoor ik hem eigenlijk niet meer draaien.

Kortom dit toestel doet wat hij moet doen, en zijn bijhorende programma's ook. De dubbele filter en de zelfreinigende condensor doen het toestel volgens mij ten goede aan de levensduur.
Het enige nadeel is de A++, gezien de huidige maatschappij en de drive naar een groenere samenleving denk ik dat er veel concurrentie is voor A+++ toestellen. Echter laat nu net de prijs u overhalen om toch voor dit toestel te kiezen.

Pluspunten

  • Capaciteit
  • dubbele filter
  • zelfreindigend

Minpunten

  • A++

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

Sabrina 29-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Elegante stille droger met ruime keuze aan programma's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

8,0
Ik heb in mijn hele leven maar één droger gehad en dat is de erfenis van mijn oma. Inmiddels is de droger 20 jaar oud en wilde ik graag een hedendaagse droger testen. Ik ben aangenaam verrast door deze LG droger, maar heb ook wat kritische noten. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik niet iemand ben die alles in een droger durft te stoppen, dus heb voornamelijk getest op handdoeken, beddengoed en sokken.
Ik zie een elegante machine met een makkelijk te bedienen digitale display en aanvullend een grote ronde draaiknop met verlichting.


Bespaar energie of bespaar tijd - Eco Hybrid™

De Eco Hybrid™-technologie biedt een optie om ofwel energie ofwel tijd te besparen

Handige functie met name de tijdbesparing gebruik ik af en toe. Een volledig programma behaald met een volle trommel wel het beste resultaat.


Zelfreinigend, presteert altijd - Auto cleaning condensor

De condensor wordt minimaal 3 keer per programma onder druk schoongespoeld. Dit kan oplopen tot wel 7 keer. Je hoeft hem dus nooit meer schoon te maken en bent verzekerd van de beste resultaten. Altijd.

Briljant! Mijn oude droger moest ik vaak zelf schoonmaken want ik vind het gevaarlijk als er overal stof en vuil blijft zitten. Bij deze niet nodig, er zit een filter vooraan wanneer je de deur opendoet en die is makkelijk even schoon te maken. That's it!



Meer zorg voor allergie voor een betere gezondheid - Allergy Care™


(Nog) niet getest, maar lijkt mij heel prettig bij het wassen van dierenspulletjes en het tegengaan van huisstofmijt.


Perfect gesynchroniseerd met ThinQ™


Van het instellen van de juiste droogcyclus tot het downloaden van nieuwe programma's, jouw droger is nu nog slimmer. Wi-Fi-connectiviteit zorgt voor eenvoudige interactie en toegang tot de nieuwste innovaties.

Hier was ik het meest benieuwd naar als gadgetfreak. Ik zou het liefst mijn hele huis SMART maken. Ik heb hier dubbele gedachtes bij: heel handig dat je de droger op afstand kan bedienen en kan zien hoe lang het programma duurt en een melding bij programma klaar. Maar ik had er ook iets meer van verwacht. De droger gaat namelijk altijd helemaal uit maar dan werkt de app niet meer, die werkt alleen in slaapstand. Ik vind de LG ThinQ app ook wat goedkoop ogen. Maar het is wel een toevoeging en vooral nieuwsgierig ben ik naar het koppelen van een LG wasmachine.

Wat ik heel fijn vind is de grote capaciteit in de trommel waar ook groot mee geadverteerd wordt en de omkeerbare deur. Echter wanneer je de handleiding erbij pakt en de verschillende programma's doorleest, blijkt dat er maar 1 programma is waar je ook echt 8 kg kan laden. Andere programma's variëren van 2,5 tot 4,5 kg.

Pluspunten

  • Mooi design
  • LED verlichting in trommel
  • Op afstand bedienbaar met LGThinQ
  • Zelfreinigend met praktisch filter
  • Ruime keuze aan programma's

Minpunten

  • Zonder droogtrommeldoekjes geen lekkere geur
  • Prijzig
  • Kastdroog alleen met extra hulpstuk
  • Capaciteit 8 kg is maar bij 1 programma

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hilko 27-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Premium gebruiksvriendelijke en moderne LG droger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

10,0
De LG RH80V5AV0Q is een gebruiksvriendelijke warmtepompdroger met een capaciteit van 8 KG en A++ energiezuinigheidslabel. Deze LG droger kan zowel op een afvoer aangesloten worden als werken met een (groot) water reservoir. Je hebt dus geen slang naar buiten nodig, maar wel een goed geventileerde ruimte. Geen afgesloten kast dus. Nou ja, kan wel, maar dat gaat je een hoger energieverbruik opleveren.

Geluid
Het melodietje als de droogcyclus klaar is, is erg uh... Aziatisch. Gelukkig kan het ook uit. Hoewel ik er inmiddels aan ben gewend en het nu wel ok vind, maar de eerste keer dat ik het hoorde was ik niet enthousiast.

Verder is de droger eigenlijk wel vrij stil. Hij blaast wel hard voor de luchtcirculatie, maar dat is op een klein afstandje maar beperkt hoorbaar. De droger is in ieder geval heel veel stiller dan de wasmachine met slechts 65 db geluidsproductie.

Kleine ruimte
Wat ook duidelijk genoemd staat in de handleiding, maar voor wie de handleiding niet eens aanraakt: zet een droger niet in een klein kamertje - of zorg tenminste voor goede ventilatie. Zoals in de vorige paragraaf genoemd heeft de droger een goede luchtcirculatie nodig (elke droger..) en als de droger in een klein kamertje zou zetten waar de luchtvochtigheid snel oploopt, zal je een minder goed droogresultaat krijgen en dubbelop ook een hoger energieverbruik om toch zo droog mogelijk uit te komen.

Stofreservoir en zelfreinigend
Een van de belangrijkste voordelen van deze LG droger is de zelfreinigende functie. Veel drogers moet je filters schoonmaken en doen, en dat vrij regelmatig. Bij sommige drogers is dat gewoon ronduit veel werk. Deze LG hoef je eigenlijk alleen maar het stofreservoir dat voor in de droger zit eruit te pakken, open te klikken om leeg te maken en terugplaatsen. Super mega simpel en handeling van niets. De droger doet de rest gewoon zelf. Ideaal en gebruiksvriendelijk. Vergeet dat stofreservoir echter niet, want hij vult wel snel - vooral als je een viervoetig klein monstertje - met staart, hebt rondlopen die haren overal op achter laat.

App
De droger heeft een mogelijke WiFi verbinding en daarmee kun je een app gebruiken, LG ThinQ. Veel huishoudelijke LG apparaten ondersteunen deze app, maar meestal is dat beperkt tot "diagnose". Dus ondersteuning bij storingen of zoiets. Deze droger kan echter echt met de app bedient worden. Het is wel wat beperkt, vooral handmatig op afstand uitzetten (waarom zou je dat willen?) of de notificatie krijgen dat de cyclus klaar is zijn de belangrijkste functies. Op afstand aanzetten kan wel, maar alleen vanuit de 'lege' startpositie. Wat ik daarmee bedoel is, als de droger draaide en je stop die - dan kan je daarna niet weer met de app het programma herstarten en moet je fysiek naar het apparaat zelf. Kleine beperking. Op afstand aanzetten van een droogcyclus die klaar staat, kan dus wel.

Persoonlijk vind ik de app ondersteuning vooral handig om de notificatie te krijgen dat de cyclus afgerond is, voor als je het (heel extreem blije) melodietje niet hebt gehoord.

Er is ook nog een "download programma"-functie, maar ik begrijp eigenlijk niet echt goed het nut. De standaard programma's voldoen meer dan prima en doen praktisch hetzelfde als de downloadbare programma's. Of ik heb iets niet goed begrepen.

Verscheidenheid aan programma's
Er is een grote verscheidenheid aan te kiezen programma's. Van "gewoon" katoen, mix, delicaat (ondergoed), synthetisch tot ... etc. En daarnaast zijn er ook 2 simpele Koude Lucht en Warme Lucht programma's. Vooral de koude lucht is een interessante, omdat je dan toch gebruik kan maken van de mogelijkheid om de kattenharen van objecten te verminderen, terwijl het ding niet veel te heet wordt. Een kattenmand met plastic bodem of zoiets bijvoorbeeld. Werkt als een trein.

Droogresultaat
Prima. Klaar. Afhankelijk van het programma (en dus vooral: afhankelijk van welk materiaal je in de droger doet) is het droog, klam of vochtig. 'Kastdroog' is ook echt serieus kast droog. Strijkdroog zou ik misschien als iets te droog omschrijven, misschien dan toch nog even de watersprayer er bij pakken - als nodig.

Vochtsensor
Regelmatig heb ik dat programma's nog korter duren dan ingesteld. De automagische vochtsensor doet goed zn werk. Droogresultaat is zoals verwacht, zie vorige paragraaf :)

Energieverbruik
Bij optimale condities, grote open en/of goed geventileerde opstelplek, verbruikt de droger niet extreem veel. Deze droger heeft energieklasse A++ (ik zag een paar plekken waar klasse E onterecht genoemd werd). Er zit wel een aanzienlijk energieverbruik in welk programma je gebruikt, dus vindt je dat heel belangrijk let dan op dat je de eco programma's gebruikt.

Stapelbaar en design
Ik heb een wasmachine van een ander merk, dus die heeft een ander ontwerp, maar heb je een LG wasmachine en deze droger dan zul je een vergelijkbaar design hebben en als je ze stapelt natuurlijk een prachtig resultaat. Ik heb beide machines naast elkaar onder een schuin dak staan, dus niet gestapeld - ben er ook niet zeker van dat je 2 merken door elkaar heen kunt stapelen.

Conclusie
Simpelweg: top apparaat.

Pluspunten

  • ThingQ app voor notificaties
  • Stapelbaar
  • Zelfreinigend
  • Stofreservoir super simpel te legen
  • Deur keerbaar

Minpunten

  • Prijzig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

dejongpatrick 24-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zuinige, stille, perfecte droger!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

9,0
Dit product nu enkele weken in mijn bezit en al vanaf het eerste gebruik erg tevreden. Het mooie design valt gelijk op, hij staat bij mij in een kast op de overloop maar had deze zichtbaar elders gestaan had het ook absoluut geen doorn in het oog geweest.

Het in gebruik nemen is erg gemakkelijk. Duidelijke knoppen, verschillende heldere opties die ook nog duidelijk beschreven staan in een beknopt overzicht in de handleiding. De droger is voorzien van een WiFi functie, dit ging de eerste keer even niet zo handig maar was daarna zo geïnstalleerd. Erg handig om de programma te zien, de resterende droog tijd en een op afstand te kunnen starten.

Voor een klein gezin is dit apparaat groot genoeg, maar ook voor een net wat groter gezin is dit prima. De droogtijd is vergeleken met oudere drogers niet heel lang dus het is eventueel ook gemakkelijk in twee te delen.

De droger maakt verder een erg modern geluidje bij het aan en uitzetten. Deze valt op, maar is niet storend. De droger zelf maakt bijna geen geluid en droogt geruisloos. Ideaal, want ook avonds kun je hem zonder problemen aanzetten. De kleintjes worden er niet wakker van ;-).

Op dit moment gebruik ik de droger met de opvangbak voor het water, maar met gemak is de droger ook aan te sluiten op de afvoer. Dit moet ik nog doen, maar dat maakt het legen ook niet meer nodig. Ideaal!

Zonder meer een hele prettige droger!

Pluspunten

  • Stil
  • Zuinig
  • Wifi
  • Design

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

I@mBrie 22-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geluidsstille en energiezuinige droger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

8,0
Review wasdroger
Wij hebben deze Wasdroger nu enkele weken in ons bezit en wij zijn hier erg tevreden over. Om te beginnen ziet hij er fantastisch uit. De droger staat bij ons in de bijkeuken en hierdoor behoorlijk in het zicht maar deze mag gezien worden hoor. Een mooi strak design met display, zilveren draaiknop en mooie grote deur. De inhoud overigens is 8 kg en voor ons gezin van 4 is dat meer dan voldoende.
Een heel groot pluspunt zijn de vele mogelijkheden in de programma’s. Van dekbedden tot fijne stoffen, alles kan erin.
Ook is er de mogelijkheid om op koude en/of warme temperatuur verschillende kledingstukken op te frissen en te luchten. Dit is geweldig als je kort al iets hebt gedragen en het nog een keer aan wilt trekken maar wel net zo schoon en fris.
De droger heeft korte programma’s en lange programma’s. De langere hebben als voordeel dat de machine een stuk energiezuiniger is. Dit is een soort eco stand wat wij graag gebruiken.
De droger maakt het mooi zoemend geluid wat totaal niet storend is, je hebt bijna niet in de gaten dat hij aanstaat. Na afloop van de totale cyclus geeft hij een signaal maar dit is eventueel uit te zetten.
De droger geeft niet veel warmte af wat ons een veilig gevoel geeft. Toch zet ik dergelijke apparaten nooit ‘s nachts aan maar dat is een keuze.
Een app voor je mobiel maakt dat de droger op afstand kan worden bediend. Dit is bijvoorbeeld fijn als je al wilt gaan slapen maar de was nog een half uur moet drogen of als je onderweg bent. Met de app kun je het apparaat dan alsnog aan en uitschakelen. Ook is er een uitgestelde tijd optie om de droger op een gewenst tijdstip te laten starten.
Het filter moet nog wel na iedere droogbeurt schoongemaakt worden. Dit is een klein (dubbel) filter in de onderzijde van de opening. Even wennen maar ook dit is prima te doen. Bij ons is het apparaat aangesloten op de afvoer dus we hoeven het waterreservoir niet te legen.
Al met al zijn wij zeer tevreden met deze droger en kunnen deze zeker aanbevelen.

Pluspunten

  • snelheid
  • geluidsniveau
  • design
  • bedienen op afstand
  • geschikt voor fijne stoffen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Loes Hendriks 21-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne warmtepompdroger die snel droogt

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

8,0
De warmtepompdroger LG RH80V5AV0Q is mij erg goed bevallen.
Zelf had ik een ander merk droger en deze was aan vervanging toe. De was werd wel nog droog maar had een sterke “geur”. Deze LG warmtepompdroger heeft dat absoluut niet vanwege de zelfreinigende functie en de dubbele filter. Het design van de droger is erg modern en de deur is omkeerbaar. De capaciteit van de droger is 8kg wat meer dan voldoende is voor ons 3 persoonshuishouden. Er zijn verschillende programma’s voor elk soort wasgoed. Denk hierbij aan een speciaal programma voor donsdekens, een snel programma voor minder wasgoed en een anti-allergie programma wat erg fijn werkt. Je kunt overigens ook programma’s downloaden en via de LG-app jouw wasmachine op afstand bedienen. De energieklasse van deze droger is A++ wat toch echt een voordeel is vanwege zijn weinige energieverbruik. Het fijn is ook dat je kunt kiezen dat de droger snel droogt wat meer energie kost, of dat deze langzamer droogt, wat minder energie kost. Je kunt ook op een lagere temperatuur drogen en je wasgoed is bij deze droger ook minder gekreukt. Wij hebben de droger op de zolder staan, maar hebben hier geen deur en onze oude droger maakte veel lawaai. Aangezien ik vooral s ’avonds en s ’nachts de droger gebruik is het ideaal dat deze droger maar 64 dB geluid geeft. De kwaliteit van je wasgoed blijft ook mooi door de Allergy Care functie wat helpt jouw kleding te verzorgen en te beschermen. De prijs ten op zichte van wat de droger voor een voordelen heeft is goed. Kortom deze droger zorgt voor een fijn gebruiksgemak en is absoluut een aanrader.

Pluspunten

  • A++
  • Geluidsniveau 64dB
  • Lichtje in de deur
  • Omkeerbare deur
  • 8kg capaciteit

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

carolina_e 21-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer goed . Makkelijk te bedienen en droogt perfect!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

9,0
Fantastische droger . Zeer gemakkelijk in gebruik . Veel keuze mogelijk heden .Drogen duurt iets langer dan vorige droger maar komt dat hij energiezuiniger is .A++ . Droogtijd word tijdens het drogen automatisch aangepast waardoor de tijdsvlak van drogen korter kan zijn dan begin tijd op de display . Hij is erg stil , maakt een laag geluid als hij aanstaat . Stof-filter werkt super goed . Geen pluisjes of stofjes na gebruik . Ook niet op deurranden . Je kan een LG app instaleren op je mobiele telefoon. Deze kan je zelfs met je huisgenoten delen , zo weten zij bv ook dat de droger aanstaat en wanneer hij klaar is .

Pluspunten

  • veel verschillende functies
  • maakt niet teveel geluid
  • Zelfreinigende condensor
  • energie zuinig
  • droog zeer goed

Minpunten

  • geen verlichting in trommel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dirk 19-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer stille droger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

8,0
Deze droger enkele weken morgen testen. Wat het eerste opvalt is het design, strak. Op het scherm is duidelijk al te zien dat er veel programma's opzitten. Een grote deur, die ook andersom te plaatsen is.

Afhankelijk van de soort stof, hoeveelheid van de was kies je één van de vele programma's. Hierbij kun je ook extra opties kiezen, bijv. kastdroog of strijkdroog. Maar ook uitgestelde starttijd is mogelijk. Na van afloop van het programma klinkt er een signaal, deze is ook uit te zetten.

Tijdens het draaien valt op dat deze droger stil is in vergelijking met wat wij gewend zijn. Het volume is te vergelijken met en ventilatorkacheltje.

Warm wordt deze droger aan de buitenkant ook niet, dit in tegenstelling tot wat wij gewend zijn.

Het waterreservoir is makkelijk te legen, mocht dit vergeten worden en deze vol zijn, is er een symbook op het scherm te zien wat aangeeft dat het reservoir vol is. Het is ook mogelijk om de droger op een afvoer aan te sluiten.

Het filter is een dubbelfilter, waardoor er meer stof in de filters blijft hangen. Deze zijn makkelijk te verwijderen en schoon te maken. Ook hiervoor kan er een symbool op het scherm aangeven als deze niet schoongemaakt zijn.

Door de verschillende programma's per stof te selecteren, duren de programma's korter dan wij gewend zijn. Doordat de machine geen warmte naar buiten kwijtraakt is hij ook zuiniger in gebruik.

Voor tere stoffen zijn er ook speciale programma's waardoor alle stoorten kleren gedroogd kunnen worden zonder deze te beschadigen met een speciaal rek zijn er ook schoenen in te drogen.

Al met al een droger met heel veel mogelijkheden, die zeer goed bevalt in gebruik.

Pluspunten

  • geluidsarm
  • veel programma's
  • weinig warmteafgifte
  • uitgestelde starttijd
  • deur twee kanten op

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

JMschra 19-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Goede droger met genoeg opties

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG RH80V5AV0Q

Algemene score

10,0
Ik heb de LG RH80V5AV0Q droger een aantal weken mogen testen.
Wat mij meteen opviel was meteen het  design en dat de deur omkeerbaar is, zo kun je hem overal plaatsen en er makkelijk bij. Ook heeft hij trommelverlichting wat het zeer gemakkelijk maakt om te zien of er nog was in de trommel ligt.
Hij heeft een capaciteit van maar liefst 8 kilo,  voor ons gezin ideaal is! Met een groot gezin wordt er veel gewassen en veel gedroogd. Met deze droger gaat het allemaal een stuk sneller. De kleren zijn snel gedroogd, maar ze komen er ook bijna zonder kreukels uit.
De programma's zijn simpel te bedienen met de zilverkleurige draaiknop. En de keuzes uit verschillende programma's zijn ruim, zodat je voor elk soort was de juiste programma kunt kiezen, aansluitend op je eigen wensen.
Zelfreinigend,  lagere temperatuur, Allergy care functie, bescherming voor kleding en vooral A++ zijn de grote pluspunten.
Toen ik hem voor het eerst aan deed merkte ik meteen op dat hij niet veel geluid maakte, wat ik zeer prettig vind, 64db.
Wat ik een vrolijke bijkomstigheid vind is dat hij een vrolijk deuntje afspeelt als hij klaar is met zijn programma. 
Ik beveel deze droger zeker aan door zijn gebruiksgemak en ruime keuze aan programma's.

Pluspunten

  • Makkelijk bedienbaar
  • Genoeg keuzes in programma's
  • Grote trommel
  • Verlichting in de trommel
  • Draaibare deur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer