Er zijn op dit moment geen prijzen beschikbaar.

Sony camcorder mini dv DCR-HC42 zilver

Vergelijkbare producten

Panasonic HDC-SD1EG World smallest High Definition (1080i) with 3CCD zilver

Panasonic HDC-SD1EG World smallest High Definition (1080i) with 3CCD zilver
9,2
Bekijk alle Videocamera's
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 30 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony camcorder mini dv DCR-HC42 zilver op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

jegelie 02-02-2009
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,7
Ik heb nu een DCR HC-22E, met ook een LCD-scherm dat het niet meer doet.
Eerst werd het scherm gelig (blauw ontbrak) toen rood (blauw en groen ontbraken), en toen werd het zwart en tenslotte ging het backlight uit. Touchscreen functies werken wel nog.

Nader onderzoek wijst uit dat inderdaad de kabel FP-185 gebroken is. Kan ook niet anders, want elke keer het schermpje open of dicht gaat, wordt het kabeltje op dezelfde plaats geplooid. Spreek dan nog niet over het scherm kantelen, wat dus een echte scheurbeweging op de kabel uitoefent.

Hoe je het ook draait of keert; dit is een constructiefout. Het bewijst ook maar weer eens dat fabrikanten tegenwoordig de producten zodanig ontwerpen dat ze het net na de garantieperiode begeven. Dit fenomeen heeft een naam, maar die ben ik even kwijt.

Trouwens, ook de sensor van het lensklepje hapert; dit blijft de hele tijd knipperen dat de klep niet open is - het beïnvloedt de opnamen verder niet.

Hoe dan ook, ik heb de service manual op zak en de reparatie kan ik zelf uitvoeren. Ik moet alleen nog het onderdeel zien te krijgen.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Slecht

Reageer

Theo van der Sluijs 05-08-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
Geweldig apparaat ! Filmen, aansluiten en op pc zetten gaat prima !!!

Mijn eerste filmpje na 5 minuten testfilmen al gemonteerd.

Ook het zetten van mijn oude videobanden/cam 8 tapes naar deze camera gaat
super !!! Gewoon met de bestaande kabels die in de doos zitten !!!!

Heb via internet gelijk even de grootst mogelijke batterij besteld

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Moviemaker 22-02-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb de camera 8 maanden in bezit en ben erg tevreden. Hij is erg compact en
functioneel. Ik heb deze gekocht vanwege de True Widescreen (breedbeeld heeft
de toekomst is mijn mening) en de mogelijkheid om analoge video's over te
zetten op mini-dv via de camera video input.

Beeld is erg mooi en in de juiste omstandigheden (mooie zomerdagen of studio
met goed licht) is het nauwelijks te onderscheiden van hd cams. Het geluid is
ook goed, hoewel de microfoon al snel last heeft van de wind, zelfs bij een
matig briesje. Bovendien hoor je contactgeluiden en geluiden ten gevolge van de
bediening al snel terug in de opname. Maar dat heb je nou eenmaal met compacte
camera's.

Wat Sony wel heeft opgelost is het gezoem van het motortje dat automatisch werd
opgenomen. Deze hoge zoem (frequentie) wordt automatisch gefilterd. Het
resultaat is dat je aan het begin van elke take even de zoom van het motortje
hoort (ongeveer 2 seconden) en daarna is het weg.

De mogelijkheden zijn prima. Het is jammer dat er geen time lapse op zit zodat
je bijvoorbeeld een zonsondergang met minder beelden per seconden kunt filmen,
maar dit is met de betere video editing programma's op te evenaren.

De touchscreen LCD werkt goed en is erg makkelijk. Ik ben er erg blij mee en
kan m iedereen aanraden. Let wel, ben je niet geinteresseerd in die video-input
functie, koop dan de HC 39 (scheelt weer een paar euro's).

Een nadeel dat aan alle camera's kleeft (niet alleen sony), is de smalle hoek
van de lens. Als je een gezelschap of landschap wilt filmen moet je al snel van
links naar rechts pannen (draaien) om alles erop te krijgen. Mijn advies luidt
dan ook 'koop een groothoeklens en laat die er standaard opzitten'. Dan worden
je filmpjes filmachtiger, rustiger en veel mooier.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

okkep 05-02-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

6,3
sony hc 42 ik heb met deze camera van begin af aan al een hoogfrequent geluid
die ook bij de opname hoorbaar is.
ik heb de camera opgestuurd naar sony badhoevedorp en na 2 weken terug gekregen
.
na de reparatie ` mechanisme vervangen` is het probleem nu nog veel erger.
ik heb geen hoge pet meer op van sony

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Onvoldoende

Reageer

Aad van Andel 03-08-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Nu twee weken in bezit, gekocht bij één van de internet winkels Zeer scherp
beeld, geen opname van eigen motorgeluid, foto kwaliteit matig (maar daar is
hij ook niet voor gekocht) De mounting is bijzonder handig in gebruik.
Steadyshot werkt perfect.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Ingrid616 18-07-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,3
Ik heb afgelopen vrijdag deze camera gekocht.het is een Nederlands model.
Vrijdagmiddag om 1 uur het geld overgemaakt (gewoon telebankieren)en
zaterdagmiddag de camera binnen. Geweldig!
De camera is klein, maar ligt wel lekker in de hand. Nog niet zo heel veel
ervaring mee, maar de beelden die ik tot nu heb gemaakt zijn bijzonder mooi.
Handig lcd touch screen (ik toets aan met mijn nagel, geen vingerafdrukken!!)
Bij een internetwinkel kun je trouwens accu's kopen die niet origineel zijn,
dus van Sony, maar wel compatible.
Volgens mij moet zo'n accu het toch prima doen.
Moet alleen nog een firewire kabel hebben. Tot nu heel tevreden, maar kom hier
na de vakantie nog wel op terug.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

henk Schilder 15-07-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Gisteren aangeschaft na een korte tour over het internet via KIESKEURIG. Dank
voor alle commentaren, medebezitters! en een beauty! had 6 jr. geleden een JVC
compacte camera gekocht (fl. 3450,00!!!), maar dit is top! JVC gaf
'veel'motorgeluid en dit is veel mooier! JVC nam niet meer op. Avies... nieuwe
kopen, lekker makkelijk! Breedbeeldopname, via touchscreen simpele bediening
(ook met mijn vingers!) en compleet geruisloos. mini-accu met lange levensduur.
Lekker klein en gemakkelijk te handlen. Top dus.
Uiteraard nog geen mogelijkheid om degelijkheid te beoordelen.
Verder in mijn vakantie het boekje nog eens extra doornemen.
IK BEN NIET technisch dus wel een beetje jaloers op al die vragen mbt
technische zaken, ga ik ook lezen en ik hoop bij vragen dat jullie me (even)
willen helpen.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

ralph van der veen 09-07-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,2
ik vindt het een mooie compacte camera ikzelf ben zeer critisch, ik vindt het
geluid wel goed enige nadeel is het gezoem in de opnames ik hoor het
motorgeluid terug in de opnames verder het beeld is wel goed alleeen voor het
geld had ik er toch meer van verwacht
nadeel hiervan vindt ik de lichte beeldruis hebben meer mensen dit probleem?

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

peter hil 22-06-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,5
Mijn vorig digitale vidoe camera was verdronken, was ik heel tevreden mee, JVC
DVX7. Voor het geld van de reisverzekering, ±50%, kon ik deze DCR-HC42 kopen en
ik ben zeer tevreden. Nog wat kleiner, past zo beter in m'n heuptasje en alleen
die zoeker is voor een brildragende wel erg klein geworden, zeker met een
dikkere batterij. Geluid is acceptabel en beter als mijn vorige camera.
Mijn computer herkende direct de camera en de eerste montages zien er goed uit,
met Pinnacle Studio Plus 9.4
Allen het voelt allemaal wel fragiel aan, incl touch-screen, maar dit werkt
uistekend, maar ik moet de vingerafdrukken maar afwachten..

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

angilo 21-06-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
hallo ik heb de dcr-hc42 gekocht ik heb ook nog de dcr-pc100e al zoon 6 jaar
maar hij hapert af en toe dus kocht ik maar de dcr-hc42 leuke prijs in duisland
met nederlandse handleiding heb hem nu 10 dagen maar het is een geweldige
camera zeer licht en handig voor mij zijn de foto,s niet zo belangrijk heb ook
nog de nikon 8700 voor foto,s maar ze zijn wel redelijk 10x15
ik heb geen last van bijgeluiden de camera is stil alleen bij spoelen dan hoor
je een klein beetje .
echt een aanrader. super videocamera.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

cmkools 15-06-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,7
Deze camera heb ik nu vanaf begin mei. We hebben vanaf 12 mei tot 3 juni
getrokken vanaf Costa Rica naar Guatamala.
Met temperaturen tot 40 graden celsius. De camera heeft geen krimp gegeven. De
beelden zijn uitstekend en waar in de groep andere camera's het af lieten weten
met filmen in het donker kon deze camera nog rustig door gaan . Alleen niet als
het pikdonker was natuurlijk. Ook capturen gaat prima, alleen vind ik het wel
jammer dat de i-link kabel = firewire, er niet standaard bijgeleverd wordt. Ook
heb ik 2 extra accu's (2500 mhp) er bijgekocht plus een extra acculader ivm de
reis. (niet overal stroom) Capturen doe ik overigens met premiere van adobe.
Pinaccle bevalt me niet zo. Alleen ga ik er wel een surround mic opzetten Want
het geluid van de ingebouwde micro vind ik niet zo goed. Maar dat kan ook niet
anders. Een echte mike is altijd beter.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sunfield 14-06-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,3
Na 10 jaar genoten te hebben van Hi-8 camera van Sony was ik toe aan een
digitale videocamera. Na enig research bleven de Canon MVX350i en Sony HC42E
over. Bij diverse winkels om advies gevraagd ook m.b.t. het monteren en de
meerderheid adviseerde toch de Sony. Dus dat is 'm ook geworden. Nu een paar
dagen in bezit en zeer tevreden over bediendingsgemak, beeld, geluid en
verbinding met PC gaat ook super. Ik monteer met Pinaccle 9 en heb de eerste
testfilm binnengehaald, bewerkt en op dvd gebrand. Mooi resultaat. Ook binnen
filmen gaat redelijk goed, zonder extra lamp.
Ga binnenkort op vakantie dus dan kan ik er meer over zeggen, maar eerste
indrukken zijn goed. Foto's zijn overigens matig, maar daar heb ik een
fotocamera voor. Toch heb ik na registratie bij Sony een opmerking gemaakt over
het ontbreken van een Firewire kabel en memory stick. Er zitten zoveel kabels
bij, dat die ene er ook wel bij kan. (nog geen reactie teruggehad)

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Adriaan-H 05-06-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Ik ben overgestapt van een goede kwaliteit Hi8 camera naar de Sony DCR-HC42E.
De Sony DCR-HC42E geeft een prima beeld maar is niet echt een grote
kwaliteitsverbetering t.o.v. mijn oude camera. Het geluid is volgens mij zelfs
iets minder. Misschien moet ik er aan wennen.
De digitale techniek geeft natuurlijk nieuwe mogelijkheden t.o.v. analoog. De
nieuwe Sony ziet er natuurlijk heel mooi uit en is handig klein van formaat. Ik
ben er tevreden mee en ga hem verder uitproberen. Mijn eerste ervaring is dat
je zo weinig mogelijk moet zoomen tijdens het filmen. Lastig vind ik het ook om
de camera stabiel te houden. Misschien vallen de beelden daardoor iets minder
goed uit dan verwacht; mijn oude camera kan ik goed stabiel houden en geeft
doordoor een rustiger beeld.
Heeft iemand nog goede tips voor voor het stabiel houden van zo'n kleine
camera? Ik hoorde bijv. over een 1-poot statief of 'rijstzak' om de camera te
stabiliseren. Heeft iemand daar ervaring mee?

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Kraal 31-05-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Net een week in bezit deze compacte dv videocam. Eerste indrukken zijn zeer
positief: zeer scherp beeld met mooi contrast en kleuren. Mooi Zeiss objectief
en lekker klein van formaat. Redelijk goed opgenomen geluid via de ingebouwde
microfoons. Geen motorgeluid of andere camera geluiden hoorbaar op de opname.
Ook prettig is de 16:9 viewer. De menu's zijn te bedienen door het aanraken van
het schermpje. Ongeveer 90 minuten filmen op een (fp50) accu. En een handige
dockingbase waar de camera ingezet kan worden voor opladen, connectie met de pc
etc. Had ook gekeken naar een canon mvx330i maar deze was slecht leverbaar.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Rayman 29-05-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
vraagje: Ik heb de 42 bestelt en wil weten of ik beter een firewire kabel kan
aanschaffen ivm het sneller overzetten op hardeschijf of gewoon via de
meegeleverde kabel?
Graag een reactie!!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Nessers 20-05-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Ik ben uitermate tevreden over deze kleine camera.
In het begin was het even wennen aan de kleine behuizing maar doordat er weinig
knopjes op het toestel zitten en omdat je het LCD scherm kunt gebruiken als
handvatje levert dit geen probleem voor stabiele opnamen. Het beeld is
qualitatief zeer goed.
De bediening is super eenvoudig. De bijgeleverde accu is meer dan voldoende
voor leuk te kunnen filmen.
Alleen de fotofunctie is ver onder de maat, de foto's zien er vrij grof uit,
maar dat kan ook niet anders met de geboden resolutie. Voor het invoegen van
kiekjes in een gemonteerde film is dit echter geen probleem. Dus alleen
gebruiken om filmbeelden te voorzien van snapshots.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Frans N 18-05-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,5
Inmiddels ben ik weer wat meer te weten gekomen over de mogelijkheden en de
onmogelijkheden van de camera.
Heel in't kort:
- Automatische scherpstelling gaat vaak fout. Handmatig scherpstellen is met
mijn vingers een lastig karweitje (op het lcd-scherm). Maar, als hij scherp is,
dan is 'ie loepzuiver.
- Het afspeelgeluid tijdens terugkijken is erbarmelijk slecht. Ik dacht dat een
concert wat ik had opgenomen mislukt was ivm krakend geluid uit de
cameraboxjes. Thuis bleek het gelukkig mee te vallen. De aanschaf van een
omgevingsmicrofoon van sony is misschien toch aan te raden als je concerten
gaat opnemen. De cameramicrofoontjes trekken dat niet. Stemgeluid,
natuurgeluiden en ander normaal geluid zijn wel perfect.
- Het vasthouden van de camera gaat op den duur echt pijn doen, met als
resultaat trillende handen e.d. Dit is te compenseren door ook het lcd-scherm
vast te houden. Let wel: dit geldt alleen voor lang filmen in dezelfde positie.
- Het zoomen gaat erg snel met de standaard zoomknop, maar heel gecontroleerd
met de knop op het lcd-scherm. Goed!
- op een 512 mb-stick passen zo'n 1000 foto's. De foto's zijn aardig, maar niet
geweldig. Daar koop je ook geen videoapparaat voor.
- Als webcam doet de camea het perfect!

Over 3 maanden weer een evaluatie. Dan heb ik de camera volledig uitgeput
waarschijnlijk, wegens lange vakantie naar Brazilië en Venezuela.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

robvae 29-04-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
HANDLEIDING Nederlands http://pdf.crse.com/manuals/2584907521.pdf

Ik heb de camera nu 2 week.
Ik had altijd een dure canon mini dv maar deze Sony is bijna op alle fronten
beter.
Zeer goed filmen in het donker, weinig motorgeluid, doet heel lang met de
accu's. De kleinste gemiddeld 5 kwartier (np-fp50)
Bovenstaand was voor mij het belangrijkste om over te stappen naar deze Sony.

Een leuk speeltje:
Je kan de camera in de afspeel stand van bijvoorbeeld een digitale satelliet
ontvanger laten opnemen. Kwestie van even het bijgeleverde kabeltje met
tulpaansluiting gebruiken. Je krijgt hiermee een top beeld en geluid op je mini
dv, die kan je weer met je firewire naar je computer overzetten en vervolgens
als een gewone film bewerken.
Leuk om bijvoorbeeld vanaf TMF/MTV een muziek DVD te maken.

Minpunten:
De camera grip is een nadeel tegenover mijn canon mv3, deze pakte beter beet.
Je moet je pols een beetje draaien waarbij iets langer filmen al snel
vermoeiend word.
Ook vind ik bij het plaatsen van een dikke accu dat het model uit het gareel is.

Ik heb er 5 jaar garantie bij genomen en dat kan makkelijk uit want 1 x een
defect en je hebt de kosten er al uit.

Firewire:
Deze heeft totaal geen problemen gegeven zoals sommige hadden.

De HC-42E is gewoon een goede camera.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Miesje 20-04-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,5
Sinds een paar dagen heb ik de HC 42 in mijn bezit en ik ben al laaiend
enthousiast. Hij is gemakkelijk in gebruik en de kwaliteit is prima. Vanavond
ga ik e.e.a. op de pc installeren. Nu vraag ik mij af of ik de film het beste
via de bijgeleverde software kan importeren of via bijvoorbeeld Pinnacle of
Nero Vision Express. Wie kan mij hierin adviseren?

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kees de Graaf 17-04-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,7
Mooie, ergonomisch ontworpen camera die alles aankan wat ik zou willen, alleen
de zoomknop wil nog wel eens onbedoeld geraakt worden. Memorystick zit er
inderdaad niet bij, lees de manual maar eens goed! Verder alles prima met name
het geluid, ongehoord! Je kunt de 42 inderdaad gewoon aansluiten op tv, zonder
netstroom en zonder dockingstation, de zwarte kabel met de drie stekkertjes. En
wat een onzin over usb of fire wire, het duurt altijd even lang, de band moet
immers gewoon afspelen om een film af te geven aan je pc, het uiteindelijke
resultaat met fire wire is wel veel beter en zonder verlies van kwaliteit. Wie
windows moviemaker gebruikt moet de aanbevolen instelling negeren en de
middelste instelling kiezen voor invoer van beeldmateriaal, die is avi. en
geeft je alles terug zonder verlies, probeer maar eens het verschil, je schrikt
ervan! Een vraag: met welk programma kan ik DVD'schrijven en hoofdstukken
aanmaken. Oh ja, de memorystick uitlezen gaat wat lastig inderdaad, en om de
camera hoog in de waardering te houden heb ik ook een 10 voor degelijkheid
gegeven maar ik vind het een onzinnige vraag, want hoe weten wij nu hoelang de
camera meegaat? Verder vind ik dit een mooi forum, kun je iemand nog eens
helpen!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews