JVC GZ-R405BEU zwart - Reviews

Specificaties
Optische zoom
40 x
Beeldstabilisatie
Ja
Megapixel
10
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de JVC GZ-R405BEU zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Wim 15-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

De JVC GZ-R405BEU......Klein, maar erg fijn!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

9,0
Alweer enige weken ben ik in het bezit van deze camcorder.
Direct valt het kleine formaat op: hij zou zomaar 'ns in een dameshandtasje kunnen passen.
Het belangrijkste argument voor mij om voor deze camcorder te kiezen, is zijn waterdichtheid. Niet dat ik er mee het water in ga, maar in geval van een stevige regenbui hoef je 'm niet op te bergen.
Bovendien kan hij tegen een stootje: met een accessoire is hij zelfs te monteren op je fietsstuur! Mocht je op de wintersport gaan: geen probleem, want deze camcorder kan tegen de koude. Tot -10 graden Celsius blijft ie het gewoon doen.
Er zit geen echte aan- en uitknop op de camcorder: aan en uit zetten doe je door de lcd-monitor open en dicht te klappen. Deze lcd-monitor is in uitgeklapte toestand ook draaibaar: naar voren 180 graden (leuk voor selfies) en naar achteren 90 graden. Handig!
De opties op de lcd-monitor bedien je met je vingertoppen; zelf met mijn dikke vingers gaat dat prima. Het menu is op zich heel eenvoudig en intuïtief te bedienen.
Bij aankoop tref je een quick-start guide aan, maar de uitgebreide handleiding in het Nederlands (pdf-formaat) haal je eenvoudig van het internet af. Het menu op de camcorder en de uitgebreide handleiding zitten prima in elkaar; met de nodige illustraties en overzichtjes in de handleiding wordt alles duidelijk uitgelegd. Dat was vroeger bij JVC wel 'ns anders.
Een andere reden voor mij om voor deze camcorder te kiezen, is dat ie is uitgerust met een filterschroefdraad van 37 mm. Voor extra bescherming in bijvoorbeeld stoffige ruimten zet je er dan iets van een UV-filtertje op. Ook voorzetlenzen zijn door dat filterschroefdraad te gebruiken. Mocht je met de camcorder het water in gaan, dan moet je dat UV-filtertje er van te voren even af halen. Dát dan weer wel.
Let op! Je kunt met de camcorder gerust de zee of het zwembad in gaan tot 5 meter diep, maar vergeet nooit om 'm elke keer na afloop af te spoelen met drinkwater en goed droog te maken met een zachte doek. Deze camcorder kan maximaal 30 minuten onder water.
De camcorder kan SDXC-geheugenkaartjes tot 128 Gb aan. Aanbevolen wordt om de class 10 kaartjes te gebruiken. Gebruik in géén geval van die smartphone-micro-kaartjes die je in een adapter kunt schuiven; dit kan leiden tot defecten in de camcorder. Ikzelf gebruik 64 Gb-kaartjes van Sandisk (SDXC Ultra 80Mb/s cl. 10) en qua schrijfsnelheid is dat ruim voldoende.
En dan de videobeelden: die zijn zonder meer prima. Niets op aan te merken. De camcorder neemt de beelden op in MPEG-4 AVC/H.264 formaat en schrijft ze weg als .MTS bestand. Gebruik een conversieprogrammaatje als je de videobestanden wil omzetten naar .MP4 formaat.
Een heel klein nadeel is wel dat je de zoomknop hoort klikken tijdens het in en uitzoomen als je daarna de videobeelden bekijkt. Met een eenvoudig videobewerkingsprogramma is dit echter te verhelpen. Ook maakt deze camcorder gewone foto's in .JPG formaat. De kwaliteit van deze foto's is uitstekend.
JVC belooft een accuduur van plm. 5 uur......over het algemeen klopt dit wel, maar een powerbank achter de hand houden is geen overbodige luxe.
Kortom: voor nog geen Eur. 200,- krijg je héél véél camcorder voor heel weinig geld. Zoek je een fijne camcorder voor beginners, en zeker in de prijsklasse tot Eur. 300,-, dan is de JVC GZ-R405 een absolute aanrader!

Pluspunten

  • Quad Proof
  • Lekker klein en licht van gewicht

Minpunten

  • standaard geen .MP4 formaat
  • je hoort zoomknop klikken in de opname

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Relicvus R 01-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goed te vertrouwen camcorder

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

10,0
Ik kocht deze speciale camera voor gebruik bij sportactiviteiten, namelijk snowboarden. Zodra ik het ontving, heb ik de adapter aangesloten om de batterij op te laden en heb ik de gebruiksaanwijzing een beetje doorgenomen. Over het algemeen is de camera zeer intuïtief voor iedereen die in contact is gekomen met een camcorder of camera. Ik was verbaasd over hoe klein en licht deze kamer is, je kunt het effectief verbergen in de palm van je hand en dit doet niets af aan de ergonomische kwaliteiten van camcorder. Erg ergonomisch vind je de zoomknop, geweldig dat hij goed voelt met dikke handschoenen en gevoeligheid voor zoomsnelheid is voelbaar. Nu op het werk, direct op het snowboardpark, wat betekent indoor skihal. Temperatuur -4 graden, 4 uur video-opname in de kou. De andere kamer duurde niet langer dan 40 minuten (DSLR-camera). De ingebouwde Enhanced Advanced Image Stabilizer maakt een geweldige klus, vooral bij tricks uitgevoerd met de snelheid waarmee ik de camcorder in de hand heb geschoten zonder een andere externe stabilisator (cardanische ring). Autofocus werkt goed door de bewegende onderwerpen snel aan te passen. Over het geluid kan ik allen een ding zeggen, het is meer dan perfect. Het windgeruisverminderaar is ideaal geïmplementeerd op deze camcorder. Over het algemeen ben ik erg tevreden met deze overname. Veel vrienden zeiden dat deze camcorder er beter uitziet, er beter filmt en zich beter voelt dan de huidige professionele actiecamera's.

Pluspunten

  • Filmen in kou langer dan andere camcorders
  • Grote zoomknop als je handschoenen draagt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rowan 10-08-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede prijs-kwaliteit verhouding!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

8,0
Een prima camera voor de beginner. De camera ligt goed in hand en heeft prima opnames. De touch screen vind ik niet altijd fijn reageren, daar is wat geduld bij nodig. Een goede accuduur en prettige bijkomstigheid is dat de camera quad proof (waterdicht, stofdicht, valbestendig en tegen vorst kan) is.

Pluspunten

  • Quad proof
  • Accuduur
  • Prijs-kwaliteit

Minpunten

  • Touch screen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

meijelsat2 22-06-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

GOEDE CAMERA

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

9,0
Mij broer heeft voor mij een nieuwe camera besteld bij www,cameranu.nl, omdat oude JVC gz e15 SD card enige tijd lost veertje kapot, het werk nog en daarom kan niet meenemen op vakantie .ik heb tijdens vakantie in Tenerife was heelveel uren met JVC gz r405 deze is beter dan oude,,,,,

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

J.C. den Boer 13-06-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Geweldige camera. Goede prijs/kwaliteit verhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

9,0
Camera werkt volledig naar wens.
Fantastische accu. Mooi beeld.
Ligt goed in de hand.
Een echte aanrader.

Pluspunten

  • Geweldige accu.
  • Perfecte bediening.
  • Scherpe opnames.
  • Na een paar dagen al dik te vreden.

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rob 05-06-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie kleine compacte camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

9,0
Mooie camera en erg fijn dat je eronder water mee kan filmen. Hier ga ik nog veel plezier aan beleven.

Pluspunten

  • Compact
  • Quadproof

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Maralex 30-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Klein handzaam maar full HD

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

8,0
Toestel gekocht om zijn handzaamheid incl. 40 x optische zoom.
Daarnaast full HD en vanwege zijn grote een goede reispartner.

Pluspunten

  • Full HD
  • 40 x optische zoom

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Rabbers 25-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

prima prijs kwaliteit verhoudingr

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

8,0
mooie degelijke camera. goed duidelijk scherm. De camera heeft ook voldoende zoom. Voelt degelijk aan.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Afmeting

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

jdoubleu 11-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handzaam en eenvoudig in gebruik!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

8,0
Fijne compacte videocamera waarmee eenvoudig mooie shots opgenomen kunnen worden. Camera ligt fijn in de hand en de accuduur is prima

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Magje 08-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Camcorder

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

8,0
Handig en compact.
Praktisch voor gebruik buiten in slechte weersomstandigheden (water en stofbestendig)

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

jos 06-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Jos Schlaman

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

8,0
ben er blij mee want ik wil films maken voor een youtube kanaal en ben daarmee veel buiten mee en op deze manier hoef ik niet bang te zijn dat die tegen een paar druppels kan en daarom heb ik deze gekocht

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Roy 02-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Klein handig en scherpe beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

10,0
Een compleet pakket met veel mogelijkheden. Makkelijk te bedienen en goed te gebruiken.
goede prijs, kwaliteit verhouding voldoet aan verwachting en gebruiksvriendelijk.
De GZ-R405 is jouw ideale reisgenoot, familie-camera, actioncam en nog veel meer! Deze Full HD camera is voorzien van een interne accu, goed voor 5 uur filmen

Pluspunten

  • Goede accu 5 uur filmen
  • Full HD camera
  • veel meer mogelijkhede
  • 4 GB opslagruimte

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

sharonwww 20-09-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Removable lens cover that you put on webcam

Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

1,0
I would prefer that it would have an internal lens cover as the one that is on it can be easily lost.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Michel 30-08-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne compacte camcorder met simpele bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

8,0
Daar we toch graag wat betere filmpjes wilde maken dan met onze telefoons en een zoom functie toch wel erg handig is gekozen voor deze camera. Een vriend van mij had deze ook al en was er erg over te spreken.

Nog geen spijt van gehad.

Pluspunten

  • Licht en compact
  • Goede zoom functie
  • Robuust en watervast
  • Touchscreen
  • Automatisch aan/uit bij openen/sluiten scherm

Minpunten

  • Scherp stel geluid te horen in opname

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Hub 19-05-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie camcorder

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JVC GZ-R405BEU zwart

Algemene score

8,0
Mooi compact en goede prestaties moet hem nog verder uitproberen wat de mogelijkheden zijn.
Ga hem meenemen op vacantie

Pluspunten

  • Klein en compact
  • Goede prestaties

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer