• Test panel 8,2 jun 2021
Bekijk 11 andere uitvoeringen
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 81 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,2

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Anoniem 04-02-2022
  • Product gekocht

Slechte kijkhoek

Geschreven voor: LG 43NANO756PR

Algemene score

6,0
Aangeschaft vanwege goede reviews. Echter zijn wij veel minder/niet tevreden vanwege de hele slechte kijkhoek. Alleen als je er rechtvoor zit zijn er perfecte kleuren, maar zit daar een beetje naast dan worden de kleuren direct flets. Bij ons staat de tv in een hoek, dus is het voor ons een miskoop geweest.

Reageer

Anoniem 20-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede breedbeeld tv voor een redelijke prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Ik wilde een grootbeeld tv vergelijken met het relatief kleine beeld van mijn huidige tv. Mijn verwachting qua duidelijkheid en helderheid werd bevestigd met name bij natuuropnamen en andere beelden waarbij een goed beeld nodig is. Het toestel heeft een scherp beeld en een goede kleurweergave, zelfs tot in de hoeken. De geluidskwaliteit vond ik goed en is voor mij geen aanleiding om met een subwoofer en/of extra geluidsboxen te gaan werken. Het menu van de smart functies is uitgebreid en redelijk makkelijk te bedienen. De filmmaker mode heb ik niet kunnen vinden evenmin als de mogelijkheid om te gamen. Hierover kan ik geen oordeel vellen.
Met gebruiksgemak ben ik tevreden zeker voor wat betreft het dagelijks gebruik. Om de bijzondere functies te gebruiken moet de handleiding word geopend: de tekst daarvan is wat lastig te lezen omdat het grote beeld aan blijft staan en daardoor de letters/cijfers minder duidelijk zijn. Dit zou wat mij betreft voor verbetering vatbaar zijn. Het tv - toestel ziet er netjes afgewerkt uit.

Pluspunten

  • helder en duidelijk beeld
  • goede kleurweergave tot in de hoeken

Minpunten

  • handleiding is wat minder goed te lezen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

TinieVriens 14-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Leuke TV om er bij te hebben

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Opmerkingen bij test van LG 55NANO75

Algemeen:
De afstandsbediening werkt na enige tijd prettig. Vooral het richten met het pijltje is een leuke bezigheid. Er is ook een mogelijkheid om je mobiele telefoon te gebruiken om je tv aan te sturen. Door het koppelen van je mobiel aan je tv kun je filmpjes en foto's van je telefoon naar je tv sturen en dan op een groot scherm bekijken. Heel prettig is dat de afstandsbediening voorzien is van speciale toetsen voor Netflix, Disney+, Amazon Prime en Rakuten tv en Alexa zit onder de blauwe knop. De knop met de drie puntjes geeft aan dat de Google-assistent niet voor dit land beschikbaar is. De tv opstarten met stemcommando's gaat ook goed, alleen moet je dan wel de microfoonknop op de afstandsbediening ingedrukt houden. Het geheel werkt snel en laat dan ook horen wat je ingesproken hebt.

Beeld:
De tv geeft een rustig beeld. De kijkhoek is redelijk, je kunt van veel kanten kijken zonder dat het beeld vervaagt. De rand van de tv is niet al te breed en daarom niet storend. Er zijn echter weinig handmatige instellingen te doen. De instellingen zijn voorgeprogrammeerd en dat is niet altijd zoals je wilt kijken. Het zou handig zijn als je zelf licht en donker zou kunnen sturen.

Geluid:
Het geluid mag beter, klinkt een beetje hol. Andere uitvoeringen zoals bioscoop, sport geven wel een ander maar niet altijd beter geluid. Doordat er geen tulpsteker aansluitingen op de tv zitten kun je er geen “ouderwetse” stereo-installatie op aansluiten en dat is een gemis

Aansluitingen:
Jammer dat er niet meer aansluitingen op zitten. Het zou leuk zijn als er een ouderwetse muziekinstallatie op aangesloten zou kunnen worden. Ben je meteen van het holle geluid af. De 3 HDMI aansluitingen zijn meteen bezet als je een soundbar en Blue Ray speler aansluit. De netwerkaansluiting is standaard J45, maar je kunt de tv niet in een thuisnetwerk mee laten draaien om foto's en films van het netwerk te bekijken. Een laptop via een HDMI-kabel is wel een leuke oplossing, alleen draai je dan alles via de laptop af omdat de tv de laptop niet aan kan sturen.De 2 USB aansluitingen zijn goed te gebruiken.

Apps:
Er zijn voldoende apps om mee te beginnen, de meeste zijn echter van buitenlandse programma's en voegen geen waarde toe. Nadelig is de term gratis, ja de app is gratis totdat je hem gebruikt dan moet je namelijk gaan betalen. De term gratis is dus onduidelijk en/ of niet waar.De ruimte om apps te installeren is 2 GB groot. Jammer dat er praktisch geen Nederlandstalige apps op staan. Het installeren gaat eenvoudig, alleen starten veel apps niet op. Ook apps die je van internet download werken niet of niet goed. Wat wel verbetering behoeft is het menu. Er staan onbegrijpelijke teksten op zoals Gepresteerd, wat betekend gepresteerd?? En Nieuw en Info moet volgens mij Nieuws en Info zijn. Waarom worden geinstalleerde apps aan de achterkant toegevoegd? Die zou je toch als eerste willen zien.

Conclusie:
Dit is een tv die behoorlijk presteert, verwacht er echter geen topprestaties van. Voor deze prijs kun je niet meer verwachten. Prijs/kwaliteit verhouding is goed. Zou een goede tweede tv kunnen zijn als je geen al te hoge eisen stelt. Wat wel leuk is, er zit een game instelling op de tv. Die zou perfect als tweede monitor voor een game laptop gebruikt kunnen worden. En als je dan speelt via de HDMI-kabel heb je een prachtig groot scherm. Er is met geen mogelijkheid een uitgebreide handleiding te vinden op internet waardoor je alles zelf moet uitzoeken en maar gokken of je het goed doet.

Pluspunten

  • Installatie
  • Afstandsbediening

Minpunten

  • Geluid

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Anoniem 14-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

LG Nano TV test

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

9,0
Ik heb deze TV gekregen omdat ik me aangemled had bij review.nl en zelf op zoek was/ben naar een nieuwe TV.

Komende van een 8 jaar oude Samsung waar het zwart nu grijs is en het rood ongeveer roze, had ik verwacht stappen vooruit te gaan, Dit is deels waar gebleken.

De kleuren van de Samsung zijn (veel) rijker, zelfs na 8 jaar, waar de LG mijns inziens, flets oogt.
De kleuren zijn erg mat in mijn geval en alle standen die je kan kiezen (Sport, Rich enhanced, en anderen) maken het er voor mij niet veel beter op en zien er behoorlijk kunstmatig uit.

Het geluid is voor een platte TV erg goed, en ik ben nogal een audiofiel. De software die de TV draait is erg prettig en ik denk dat niet veel fabrikanten dit beter kunnen, in combinatie met de smart remote werkt dit pijlsnel en heel goed.

Ik zou zelf deze tv waarschijnlijk laten gaan, maar gezien de prijs/kwaliteit verhouding is het een hele goede tv.

Zelf geef ik liever iets meer uit en koop een meer Premium model.
Hoogstwaarschijnlijk wordt dat wel een LG!

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Beeldkwaliteit
  • Modus beeld kunstmatig

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

keesb58 12-12-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Prima tv voor een mooie prijs.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

7,0
De eerste indruk, toen de tv bezorgd werd, was dat 55 inch in de woonkamer groter lijkt dan 55 inch in de winkel. Nadat de tv geïnstalleerd was viel dit uiteindelijk toch wel mee. Wij zitten op ongeveer 3 meter afstand van het toestel en dat is voor dit formaat prima. De tv heeft een mooie smalle rand en staat stevig op zijn twee pootjes.

Het beeld viel in eerste instantie wat tegen qua helderheid. Dit was echter snel verholpen met de vele instelmogelijkheden die het toestel biedt. De eco stand geeft een wat fletser beeld. De standaardstand beviel al een stuk beter en door wat grotere helderheid en meer contrast in te stellen was het beeld perfect. Door het blauwlicht te verminderen was de kijkervaring bovendien rustiger en dus minder vermoeiend voor de ogen. De sportstand vind ik te fel en te groot contrast, dus niet prettig om naar te kijken.

Wat tegenvalt is de kijkhoek. Als je niet recht voor het beeld zit wordt de weergave valer. Tot ongeveer 40 graden is het beeld prima, daarboven gaat de helderheid hard achteruit.

Het geluid op de standaard stand is mooi helder en ruimtelijk. Wat mij erg aansprak was de stand “heldere stem”, waardoor praatprogramma’s duidelijk te volgen waren zonder dat het volume daarvoor hoger gezet hoefde te worden (ik heb een gehoorapparaat dus dit is een erg mooie extra optie voor mij). Bij muziekprogramma’s heeft de muziekstand zeker meerwaarde. Het geluid wordt dan in alle frequenties wat versterkt.

Het instellingenmenu is duidelijk en ook dit werkt intuïtief. Beeld en geluid zijn eenvoudig aan te passen via het snelmenu. Voor de uitgebreidere opties moet het volledige menu geopend worden. Ook hierin vind je gemakkelijk je weg. Bij iedere optie wordt duidelijk weergegeven wat het met je beeld of geluid doet.

De apps zijn makkelijk te bereiken en eenvoudig in te stellen. Apps openen snel, worden indien nodig direct bijgewerkt en werken probleemloos.

De smart afstandsbediening is even wennen. Het aanwijzen van de opties vraagt wat oefening. Eenmaal onder de knie ga je er snel mee door de diverse menu’s. Het zou nog fijner geweest zijn als de afstandsbediening een toetsenbord had gehad. Het aanwijzen van de letters, bijvoorbeeld bij internetgebruik is wat lastiger/tijdrovender. Hierdoor zul je wat minder snel van deze mogelijkheid gebruik maken. De besturing door spraak werkt makkelijk en is zeker van toegevoegde waarde. Muziek of films opzoeken wordt zo wel erg makkelijk.

Samengevat is dit, zeker voor de prijs, een prima toestel met heel veel mogelijkheden, die ik iedereen aan kan raden die recht voor de tv kan zitten.

Pluspunten

  • instelmogelijkheden beeld
  • instelmogelijkheden geluid
  • soepel werkende apps

Minpunten

  • kijkhoek is beperkt
  • geen toetsenbord op afstandsbediening

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Anoniem 07-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie LG TV

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

7,0
Mooie tv met prachtig beeld. Zeker vergeleken met mn 15 jaar oude tv. Handige apps om lekker vlug naar bv netflix te gaan.
Youtube werkt ook prima. Draadloze verbinding werkt perfect

Pluspunten

  • handige apps

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Tobias 22-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede middenklasser met uitgebreide functionaliteiten

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Ik heb gekozen om de LG 55NANO756PA 2021 te testen omdat ik opzoek ben naar een nieuwe tv voor in een nieuwbouwwoning. Het formaat van 55" leent zich voor een grotere kijkafstand. Alhoewel dat voor 5 m een maat groter in de buurt van 65"" waarschijnlijk de beter oplossing is.
Als je al beschikt over aansluiting met HDMI-kabel is de installatie super simpel. Een voedingskabel in het stopcontact, een HDMI verbinden met de digibox en in mijn geval heb ik ook een soundbar aangesloten met behulp van de HDMI Arc voor de betere geluidservaring. In dit klassement van led televisies vind ik het nog steeds een meerwaarde om een additioneel verbeterd geluidsysteem aan te sluiten omdat de standaard ingebouwde luidsprekers niet echt top zijn.
Het beeld is goed, wellicht bestaan er toestellen met nog betere kleuren en scherpte, maar ik vind dit al zeer heel prima.
De televisie is ook gezamenlijk aan te sluiten op het lokale Wi-Fi netwerk. Daarmee kon ik bijvoorbeeld heel snel YouTube filmpjes starten vanaf de mobiele telefoon voor de kinderen of liedjes afspelen en bedienen vanuit Spotify, heel handig als je bezoek hebt bijvoorbeeld. Het toestel beschikt ook over Apps en je kan ook nog eigen Apps toevoeging om de functionaliteit van het toestel uit te breiden. Standaard op de afstandsbediening staat een knop om direct Netflix te kunnen opstarten. De steun waarop het scherm wordt gemonteerd is nogal wankel, maar éénmaal op zijn plek heb je daar weinig last van.
De afstandsbediening beschikt over een leuke feature, en soort 3D bedienbare muis. Je kan daarmee toetsen op het scherm bedienen door ernaar te wijzen met de afstandsbediening, het werkt aardig goed en vlot.
Algemeen is dit een goed toestel dat voor mij voldoet aan de standaard die geldt voor het instapklassement van led televisies anno 2021.

Pluspunten

  • Grootte
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Wankele steun

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

Anoniem 11-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie televisie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Deze Tv enkele weken mogen testen. Algemene indruk is positief.
Beeldkwaliteit algemeen erg goed , haarscherp beeld ; je kan deze tv in verschillende beeld modussen zetten, wij vonden de modus levendig het mooist ander modussen waren een beetje flets/geel. De Sport modus was ook heel mooi enFormule 1 en voetbal worden mooi weergeven. De geluidskwaliteit is gewoon goed .

Smartfuncies en afstandbediening zijn echt een openbaring . De voorkeursknoppen zijn of aanwezig (Netflix, Disney+, Prime) Andere shortcuts zijn makkelijk te installeren onder de nummerieke toetsenboord. De pointer/scrollwiel op de afstandbediening werken echt super. De spraakbesturing dan weer minder. Het Web OS systeem is erg snel. Een nadeel is wel dat je de apps moet installeren voordat je iets van je smartphone kan casten. Wij kijken bijvoorbeeld vaak de Nederlandse zenders via de KPN Tv app, deze is eigenlijk alleen in Nederland beschikbaar zodat ik niet rechtstreeks kan casten vanaf de smartphone (oplossing is via de webbrowser van de tv dat wel perfect werkt).

Tenslotte het Design een mooie TV ; De pootjes zijn helaas erg kwetsbaar en niet stevig Ook is de zwarte rand rond het scherm volgens mij vrij breed (1cm) .

Conclusie toch een top TV zeker prijs/kwaliteit

Pluspunten

  • Uitgebreid menu
  • Casting telefoon
  • Afstandsbediening

Minpunten

  • Niet stevige pootjes
  • geen ambilight

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Anoniem 11-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Waar voor je geld!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Na een drietal weken testen, komende van een oude HD-tv:
*Design: bij het uitpakken valt direct de fijne rand op, ook de smalle pootjes geven hem een erg slank uitzicht.
*Installatie en opstart: de montage van de voetjes is wat zoeken. Eens geïnstalleerd ben je op enkele minuten door het opstartmenu gelopen. (geen gedoe met online accounts aanmaken etc.).
*Eerste impressie beeldkwaliteit: de beeldkwaliteit is, in vergelijking met onze voorgaande tv, een enorm verschil. Aanzienlijk scherper (4k) en levendige kleuren. Contrast vinden we standaard iets te hoog ingesteld maar dat is eenvoudig aan te passen. Vergeleken met andere (duurdere) modellen merk je qua beeld wel dat hij hier iets minder scoort. Dat de tv een verversingssnelheid van “slechts” 50Hz heeft merk je wel tijdens snelle actiescènes.
Het geluid is impressionant voor de dikte van de tv. Zowel de lage als hoge tonen zijn in balans en komen niets tekort (getest in staande opstelling, muurmontage niet getest).
*Functionaliteiten: De menu’s en layout van WebOS werkt erg intuïtief en navigeert heel natuurlijk. Standaard staan de meest courante apps al voorgeinstalleerd, handig. 1 minpuntje, de “Tadaam”-app werkt niet op deze tv.
De afstandsbediening is hier de grootste plus: de muisfunctie werkt erg goed en vergemakkelijkt het navigeren enorm! Ook het scrollwieltje is erg handig! De afstandsbediening bevat sneltoetsen voor de meest gangbare apps (Netflix, Disney+,...) en ligt fijn in de hand.
*Stembesturing: deze werkt zoals bij vele tv’s en apparaten maar matig. Ik ondervind er dezelfde moeilijkheden als bij de andere apparaten waar dit ingebouwd is.

Kort samengevat: voor een schappelijk budget heb je met dit model een heel degelijke 4K-tv in huis! Zowel op vlak van beeld als functionaliteiten stelt hij de mid-end gebruiker niet teleur.

Pluspunten

  • prijs/kwaliteit
  • afstandbediening
  • uitstekend beeld/geluid binnen zijn prijsklasse

Minpunten

  • vernieuwingsfrequentie 50Hz

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Anoniem 08-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een goede Smart TV prijs/kwaliteit verhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Deze Tv enkele weken mogen testen. Algemene indruk is positief.
Beeldkwaliteit algemeen erg goed , haarscherp beeld ; je kan deze tv in verschillende beeld modussen zetten, wij vonden de modus levendig het mooist ander modussen waren een beetje flets/geel. De Sport modus was ook okay Formule 1 en voetbal worden mooi weergeven. Filmmakers modus viel tegen Netflix , Disney+ worden zoals eerder aangeven flets getoond, dit kan natuurlijk ook een persoonlijke mening zijn. De kijkhoek is overdag/zonlicht niet goed ; onder een hoek van plusminus 30 graden zie je dan niks; 's avonds is dit wel okay .

Geluidskwaliteit is even wennen maar is eigenlijk gewoon goed .

Smartfuncies en afstandbediening zijn echt een openbaring . De voorkeursknoppen zijn of aanwezig (Netflix, Disney+, Prime) Andere shortcuts zijn makkelijk te installeren onder de nummerieke toetsenboord. De pointer/scrollwiel op de afstandbediening werken echt super. De spraakbesturing dan weer minder. Het Web OS systeem is erg snel. Een nadeel is wel dat je de apps moet installeren voordat je iets van je smartphone kan casten. Wij kijken bijvoorbeeld vaak de Nederlandse zenders via de KPN Tv app, deze is eigenlijk alleen in Nederland beschikbaar zodat ik niet rechtstreeks kan casten vanaf de smartphone (oplossing is via de webbrowser van de tv dat wel perfect werkt).

Tenslotte het Design een mooie TV ; jammer dat hij vier pootjes heeft en dus niet draaibaar is. Ook is de zwarte rand rond het scherm volgens mij vrij breed (1cm) .

Conclusie toch een top TV zeker prijs/kwaliteit

Pluspunten

  • Beeld
  • Afstandbediening

Minpunten

  • Design
  • Kijkhoek bij zonlicht

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Onvoldoende
Voldoende

Reageer

hardou 08-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Er zit véél in voor een redelijke prijs!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Deze TV is héél groot dus goed kijken als deze past.
Het beeld is héél mooi, de kleuren zijn levendig, diep en scherp. 4K Youtube video's zijn echt indrukwekkend men kan zich heel goed inbeelden hoe het ter plaatse is.
Gamen op deze TV is ook héél aangenaam. Ik heb enkel goede punten.
De verschillende opties van beeld zijn een sterkte van deze TV. Enkel bij eco modus vond ik het scherm te donker.
Qua geluid was ik ook onder de indruk, zowel voor films als voor muziek of docu's, is het geluid meer dan voldoende. Wel niet te vergelijken met een soundbar.
Als SmartTV vind ik deze TV wat minder. De LG store heeft veel minder apps dan de Play Store. Ik heb van land moeten switchen om mijn meest favoriete apps te kunnen installeren terwijl ze op de Play Store allemaal toegankelijk zijn uit 1 land.
Het navigeren zelf is heel intuïtief, zowel met Voice Control als met de muisfunctie.
Spijtig genoeg heeft deze TV geen ingebouwde chromecast dit had het neusje van de zalm kunnen zijn.
Al bij al is dezev TV zeker een aanrader!

Pluspunten

  • beeldkwaliteit
  • geluid
  • navigatie

Minpunten

  • geen chromecast
  • ecomodus te donker
  • lg store

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Hilko 08-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima TV als je er recht voor zit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Deze LG is geen premium TV, maar een betaalbaar 4K model met LCD backlight. Kijkhoek is vrij slecht, geluidskwaliteit is veel beter dan je zou verwachten van een platte TV. 50Hz scherm, wel met HDR10 UHD. Lees verder voor meer details.

Disclaimer: Ik heb dit product te leen gekregen om de TV te testen en een review te schrijven. Ik mag echter schrijven wat ik wil en wat ik hier schrijf is dan ook echt mijn mening, zonder opgelegde beperkingen.

LG Smart TV
De LG 55NANO756PA is een instapmodel, maar het heeft wel het volledige WebOS smart TV systeem en het werkt vrij vlot om overal doorheen te navigeren. Hiermee heeft de 756PA een uitgebreide SmartTV service met alle moderne streaming diensten beschikbaar zoals Nextflix, Disney+, Amazon Prime en ook Rakuten TV; deze 4 zijn allemaal ook via een knop op de afstandsbediening rechtstreeks te starten. Zelfs de Filmmaker modus is beschikbaar op dit instapmodel, wat schijnbaar automatisch geactiveerd wordt bij het gebruik van Amazon Prime; die met Filmmaker ondersteuning haar content streamt. Ik heb zelf geen Prime, dus ik vertrouw er maar op dat het waar is.

Met de Magic Remote, die ook als air mouse (aanwijspijltje via je afstandsbediening) werkt, kun je vrij gemakkelijk door de apps heen navigeren. Er is een flinke set apps beschikbaar speciaal voor Nederland + internationaal.
Persoonlijk vind ik WebOS een van de fijnere Smart services geven. Het werkt logisch en wat je zoekt is makkelijk te vinden. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak en beleving. Maar mijn eigen TV is van een ander merk (iets met een S) en de indeling daar vind ik na ruim 2 jaar het ding al in bezit te hebben, nog altijd onlogisch.

De Magic Remote heeft 4 knoppen om rechtstreeks naar Netflix, Disney+, Prime en Rakuten te gaan en 2 voor Google Assistant en Alexa. Dat had voor mij niet gehoeven, maar verhoogd natuurlijk wel de WAF (wife acceptance factor).
Negatief is wel dat je dan misschien nog wel, [i]nog[/i] sneller eindigt met al deze losse abonnementen.

Deze afstandsbediening vindt je momenteel bij alle LG producten; eventueel met een andere knoppen-indeling. Maar: hoog glans en met erg snel vuil oppikkende rubber knopjes. Vooral de achterkant van de afstandsbediening krast als een bezetene. Ik ben geen fan van hoe het er uit ziet. Ze ligt wel lekker in de hand.

Design
Nu we het toch over smaak hebben, design. De 756PA heeft een strak en simpel design. Vierkant, dunne randen, klaar. Geen metalen randjes, franjes of andere poespas. De voetjes zijn simpel. De TV staat stabiel, maar als je aan de voetjes gaat trekken, dan wil je wel een hand bovenop de TV hebben liggen om te voorkomen dat de TV omver gaat. Design - prima, niets bijzonders. Je kan op de voetjes een soort (meegeleverde) trekbandjes plaatsen om de kabels zo netjes mogelijk via de voetjes weg te leiden. Je kan de kabels er alleen op binden, dus ze blijven wel zichtbaar.

Gaming modus
Gezien de prijs zal deze TV voor veel mensen een 2e TV zijn naast een duurder topmodel. Bijvoorbeeld voor in een slaapkamer, of gaming kamer als je zoveel ruimte hebt. De 756PA heeft een gamingmodus gericht op accurate weergave van games met HDR Gaming en HGiG. Een nadeel is dan wel de maximaal 50Hz van dit scherm en er is ook geen G-sync of FreeSync.
Voor 100Hz en FreeSync (geen G-Sync) moet je naar de luxere 75NANO866PA uitwijken.

Weergave
Dus, dan het belangrijkste: de weergave. Zolang je recht voor de TV zit, is het allemaal helemaal prima en is dit apparaat echt een prima keus met mooie heldere en/of volle kleuren en is er nog heel veel instelbaar om het allemaal nog net iets meer in te richten naar jouw smaak. Maar zoals geschreven, deze LG 55NANO756PA is geen premium TV, en er zijn tekortkomingen. Die zie je vooral als je onder een scherpe hoek naar de TV kijkt. Zit je heel ver naar rechts of links van de TV en kijk je onder een hoek van 20 graden, dan zal je zien dat de kleuren helemaal vervagen en flets worden.

Geen enkel weldenkend mens kijkt onder 20 graden naar een TV scherm; zou je denken. Maar ik heb zelf mijn eigen TV een klein beetje gedraaid staan in de woonkamer, zodat we vanaf de eettafel naar TV kunnen kijken. Dat is geen 20 graden hoek, maar de kwaliteit van kleuren e.d. gaat bij een scherpe hoek zeker omlaag bij deze 756PA.
Maar: zit je er recht voor dan is de weergave ronduit prima.
Het blijft natuurlijk wel een entry-level LCD scherm. Zwart is niet echt helemaal perfect zwart.

Geluid
Best prima! Het valt enorm mee wat er aan geluid uit deze TV komt en ik zou het zelfs wel als "acceptabel" durven te omschrijven. Natuurlijk is het niet de kwaliteit van een serieuze soundbar met subwoofer, maar de blikkerige dunne geluidjes van de eerste generaties platte TVs heb je hier geen last meer van. Voor een TV op de slaapkamer of zoiets - is dit geluid helemaal prima.

What else?
De 756PA is / heeft:
- Ziggo gecertificeerd
- CI+ module ondersteuning
- Ziggo Go app is (natuurlijk....) niet op WebOS beschikbaar
- Apple Airplay 2 is er voor de Apple fanboys
- WebOS 6.0 met ThinQ AI
- Geen local dimming
- Geen Dolby Atmos
- Wel 8K upscaling (maar je hebt nog steeds een 4K scherm...)
- Niet-nader-genoemde Quad Core CPU (in vergelijk: bij de 886 wordt speciaal genoemd 7e generatie)
- VESA voor muurbeugels
- Totaal gewicht ongeveer 18 kilo
- Optical connector
- 3x HDMI met 1x ARC - allemaal HDMI 2.0.
- LAN kabel connector
- 2x USB connector
- WiFi 802.11ac (5GHz)
- Geen 'oude' koptelefoon plug
- Bluetooth "Ja" (zonder detaillering).

De USB connectoren hebben een lage output voltage, dus zijn niet geschikt om je telefoon snel mee op te laden; maar waarom zou je dat ook willen. Of het genoeg is om een externe HDD met alleen USB connectoren van genoeg peut te voorzien... misschien.

Eindconclusie
Deze TV is geen top-of-the-line premium (OLED) TV, dus ik beoordeel de TV ook niet als zodanig. Als we deze TV zouden vergelijken met een topmodel, dan komt de beoordeling van deze TV op max 2 sterren uit. Maar bij eerlijk vergelijken van een meer entry-level TV en vergelijken op basis van prijs, dan is - voor de prijs - deze LG LED LCD 4K TV een prima Smart TV. Wel eentje met een aantal tekortkomingen (kijkhoek, beperkte gaming modus). Dus het is noodzakelijk om goed te beoordelen wat de eisen van de gebruiker zijn en of de tekortkomingen van dit model problematisch zijn voor waar de TV voor bedoelt is. Als je gewoon simpelweg 'ouderwets' TV wilt kijken of wilt Netflix'en en je zit recht voor de TV - dan is er helemaal niets mis met deze LG 55NANO756PA en de prijs zeker waard.
Ik hou het op 4 uit 5 sterren.

Pluspunten

  • 4K UHD HDR10
  • Geluid is beter dan verwacht
  • Filmmaker mode
  • WebOS
  • Prijs-kwaliteit verhouding

Minpunten

  • 50Hz / 60Hz
  • Kijkhoek vrij beperkt
  • 3x HDMI 2.0

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Bart 06-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeker een aanrader voor de prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

9,0
Ik heb de kans gekregen om deze recente TV te testen van LG, wat voor mij heel aangenaam was.

*Beeldkwaliteit:
Komende van een Full HD Tv van 10 jaar oud is dit beeld werkelijk een verademing.
Al is het op de digibox, YouTube of andere streamingsdiensten, het beeld en de kleuren zijn zeer scherp en niet afgerond of wazig.
In het begin was het 55 inch grote scherm wel een aanpassing maar naar de avond toe waren we dit al gewoon.

*Geluidskwaliteit:
De boxen in de Tv zijn zeker voldoende voor mij en geven het geluid zeer goed weer.
Met kleinere kinderen moet de Tv niet te hard gaan en op een normaal volume is alles nog goed verstaanbaar of te horen.
Als je een cinema-ervaring wil, ga je er wel extra boxen of een soundbar op aan moeten sluiten.

*Smart Functies:
Dit is iets wat je niet weet als je het niet hebt, maar eens je hebt kan of wil je niet meer zonder.
Doordat deze LG een Smart-Tv is, zijn de mogelijkheden oneindig.
Op YouTube een filmpje of een liedje laten zien/horen.
Op Disney+, Prime of Netflix een filmpje of serie meepakken met een druk op de knop van de afstandsbediening.
Een externe harde schijf aansluiten achteraan op de USB-poort voor een film met ondertiteling of liedjes af te spelen.
Een grappige foto die ik met mijn smartphone getrokken heb, laten zien op de Tv door te casten of een grappig filmpje.
Zelfs het weer checken kan allemaal op deze Smart TV.
Ik zou/wil het Smart gedoe niet meer missen.

*Gebruiksgemak:
Na een vlotte levering heb ik de Tv zelf geïnstalleerd.
De gebruiksaanwijzing loods je makkelijk door het ineen zetten en installeren van het toestel.
Hierna nog even de software instellen en klaar is kees. Dit was een eitje.
De slimme afstandsbediening is heel handig, met een aparte knop voor de verschillende streamingdiensten en een wieltje in het midden voor door menu's te scrollen.
Het enige minpuntje hier is dat voor iets te accepteren of iets aan te duiden, moet je op het "wieltje" drukken die dienst doet als een knop. Deze knop klikt nogal luidruchtig en hierdoor gebruik ik de zeer handige app op mijn smartphone van LG.
Via de app kan heel je Tv bedienen op een geruisloze manier.

*Design:
Het is een heel strak toestel dat op 2 stevige voeten staat.
Past heel mooi in ons interieur en zelfs in strakkere omgevingen.

Pluspunten

  • 4K - scherp beeld en kleuren
  • Strak design
  • Aangenaam startscherm met veel informatie

Minpunten

  • Luidruchtige knop op afstandsbedienig
  • 50 Hz
  • Afstandsbediening werkt niet op digibox

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Jovannie 30-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een prima TV voor een mooie prijs!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Deze TV mocht ik testen. Het is voor mij de eerste kennismaking met een LG televisie en dat is me zeker niet tegengevallen. Mijn huidige TV is een Led scherm van 49 inch van 10 jaar oud. Dan zie je wel dat er in 10 jaar tijd een hoop veranderd/verbeterd is. Na de vlotte installatie door de jongens die de tv kwamen brengen, wel even nodig gehad om de juiste instellingen te vinden. Maar toen dat geregeld was en mijn soundbar gekoppeld was,

De beeldkwaliteit: Mooie heldere kleuren en een goed contrast en je kon wel duidelijk het verschil zien bij het kijken naar 4K kwaliteit beelden.

De geluidskwaliteit: Die heb ik niet getest omdat het geluid via een soundbar wordt afgespeeld.

De smartfuncties: Het WebOS systeem werkt soepel op deze TV.

Afstandsbediening: Eigenlijk heb ik, na het afstellen van de TV, voornamelijk de afstandsbediening van mijn Ziggo Next box gebruikt. Alleen voor Netflix en Disney+ hebben wij (meestal de kinderen) de afstandsbediening van LG gebruikt. Maar het meteen voor die streamingsdiensten kunnen kiezen op de afstandsbediening vind ik wel een pré. De stembesturing (ook mogelijk op de Ziggo afstandsbediening) hebben we eigenlijk niet gebruikt.

Gameprestaties: Niet getest, we hebben namelijk geen Gameconsole in huis!

Design: Mooie strakke afwerking wat de randen betreft. De pootjes daarentegen vind ik juist wat minder fraai en ook ietwat fragiel ogen.

De filmmakermode: Deze optie heb ik niet getest.

Over het geheel genomen een prima TV met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Dit model kan niet tippen aan een Oled scherm (mijn broer heeft onlangs een OLED TV van LG aangeschaft dus dat kon ik vergelijken), maar daar is de prijs uiteraard ook naar.

Pluspunten

  • mooie, heldere beeldkwaliteit
  • prima prijs/kwaliteit verhouding
  • de afstandsbediening

Minpunten

  • maar 3 HDMI poorten
  • de "iele" onder het beeldscherm

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Tom127 23-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima televisie, geen aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

7,0
Een televisie met prima beeld en geluid. Het beeld is helder met een goed contrast in de standaard weergave. Qa beeld instellingen zijn er diverse opties waaronder film-maker mode wat een mooie toevoeging is als je hoge kwaliteit films gaat kijken. Daar is de televisie op zijn best. UHD films via streamingsdiensten laat hij ontzettend mooi zien met mooie diep zwart en goede helderheid, wat opmerkelijk is gezien het prijsniveau van de televisie.
Je merkt wel dat dit een 50Hz televisie is. Je merkt zeker het verschil met 100Hz vooral bij sport, films of bij gamen. Het beeld houdt het niet altijd helemaal bij.

Wanneer je reguliere kabel televisie kijkt zijn de kleuren wat neutraal en is het zwart erg mat. Hier laat de televisie wel wat de wensen over. Wanneer je schuin tegenover de televisie zit lijkt het alsof er een waas over het beeld zit.

De televisie heeft vol geluid met mooie lage tonen. Voor echt goed geluid moet je externe geluidsbronnen inschakelen maar voor televisie geluid is dit zeker voldoende.

Na een soepele installatie en het invoeren van de smartcard (let op, oude versies smartcards werken soms niet bij nieuwe televisies) kom je in een prachtig begin scherm waar je heel snel kan navigeren tussen diverse apps en ingangen. Met de pointer op de afstandsbediening maakt dit het heel gemakkelijk. Het menu sorteert automatisch naar je voorkeuren en via de afstandsbediening kun je heel snel naar allerlei streamingsdiensten. Daarnaast kun je via stembesturing gemakkelijk je favoriete film of serie zoeken. Dit alles werkt heel prettig en is bij zeker een plus ten opzichte van andere merken.

Qua design heeft de televisie een slank design met de 2 voetjes die de televisie stevig laat staan op je televisie meubel. Vaak is dit veel fragieler maar dat is bij deze tv niet.

Pluspunten

  • LG Smartfuncties
  • Navigatie tussen apps
  • Geluid

Minpunten

  • Beeld helderheid
  • 50 Hz

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

In2borders 23-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een knappe tv voor deze prijsklasse met toch vele extra’s.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

6,0
Deze LG heb ik enkele weken mogen testen.
Na een ietwat slechte start (het niet nodig hebben van een kabeltje!) dus wel… Liep de installatie als een zonnetje zelfs voor een A-technische is het te doen. En dan kom je in een mega grote wereld waar van alles te zien is buiten de “normale tv kanalen” is de wereld van de sociale media ook aanwezig. Je bent wel even zoet met het vinden van alle mogelijkheden die er op de LG zitten. Het is een groot verschil met deze LG en de tv’s van een aantal jaren oud, mocht u die voor deze LG inruilen dan zult u zeer verrast zijn. Ook beeld en geluid zijn zeer goed verbeterd en het komt echt meer bij u binnen. Ik vond alleen het verschil met de Tv’s die er nu al zijn erg groot. Dit is een mooi begin model waar men tevreden mee kan zijn, maar het kan beter. Deze LG heeft niet de kleur scherpte of het beeld niveau van heden. Het is of het een voor en achter grond beeld heeft met een duidelijke scheiding tussen die twee. En de kleur scherpte laat mijn idee ook wat te wensen het zwart is niet zo als mogelijk is. Geluid technisch zeker niet slecht maar ook hier is er betere kwaliteit mogelijk. Mogen we dat voor de prijs van deze LG verwachten dat denk ik niet. Heeft u meer over voor een betere kijk dan even verder. Is dit wat u ervoor over heeft dan koopt u geen slechte tv.

Pluspunten

  • Prijs
  • Mogelijkheden

Minpunten

  • Beeld kan echt beter
  • Het geluid is niet zo zuiver

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

Anoniem 22-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede TV voor een realistische prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Beeldkwaliteit
Wat een heerlijk scherp beeld. Er is duidelijk verschil tussen mijn vorige TV (HD-plasma) en deze Nanocel LED 4K tv. Het valt me elke keer weer op als ik er naar kijk. De Kleurweergave in fabrieksafstelling vind ik niet heel naturel maar met een beetje afstemwerk is het super. In de film setting vind ik het allemaal te donker maar de basis setting is helder en in de donkere beelden is genoeg nuance te zien. Wat me wel tegen viel is de inkijkhoek. Als je er van te schuin naar kijkt kan er een blauwachtige zweem over het beeld komen. Hier presteert mijn 15 jaar oude plasmascherm beter.
Ik heb niet gemerkt dat dit een 50Hrz scherm is, dus geen lichtspoor achter een snelle bal. Netjes

Geluidskwaliteit
Tja, voor het formaat van de klankkast best ok. Toch maar aangesloten op de versterker met de ouderwets grote zuilspeakers. gewoon goed maar via de versterker is het beter.

Gebruiksgemak
De afstandsbediening heeft een pointer waarmee je op het scherm kunt richten en zo de cursor bestuurd. Dit werkt geweldig makkelijk. In de menutjes zitten alle afstelmogelijkheden onder hoofdstukjes en per thema is er ook een hoofdstuk waar alles in staat. Prima!

Diezelfde pointer kun je ook gebruiken bij de online apps en streaming. Super!

Design
Zwart, strak, dunne rand en dun. Dit is een 55"en die is net zo breed als mijn oude 50". Bovendien is hij 5 cm minder hoog. Mijn vrouw wil geen grotere tv en daar voldoet deze zeker aan.

Pluspunten

  • beeld
  • geluid
  • gebruik afstandbediening

Minpunten

  • inkijkhoek

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Natasja 21-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie TV

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Beeldkwaliteit LCD:

De beeldkwaliteit is goed. Het beeld heeft wat lichte schaduw in de 4 hoeken, maar niet enorm storend. De kleurweergave is mooi en zeer scherp en zeker bij 4K weergave.
De kleurweergave is eenvoudig aan te passen in het menu.
De invalshoek is uitstekend, weinig kwaliteitsverlies.

Geluid:

Heb ik niet getest, gezien ik gebruik maak van Sonos.
Het aansluiten met de Sonos ging heel eenvoudig enkel door de fiber kabel aan te sluiten.

Smart functies:

De TV maakt gebruik van WebOS wat best vlot werkt en tevens gebruiksvriendelijk is.
De smart functies hebben we gedeeltelijk getest alleen via een vaste kabel, dus niet draadloos.
De apps zijn eenvoudig te selecteren via de knoppen op de afstandsbediening of via een pointer welke je met de afstandsbediening kan bewegen (lijkt op een Wii controller).
Voor de meest voorkomende apps, zoals Netflix en Disney+ is een sneltoets op de afstandsbediening te vinden. Met 1 druk op de knop start de betreffende applicatie op.
De geteste apps werken naar behoren, ik ben geen problemen tegen gekomen.

Gebruiksgemak:

De installatie van de TV en ook het menu zijn zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk.
De afstandsbediening werkt goed, de toetsen voelen goed aan. Ook de pointer bewegen met de afstandsbediening gaat goed, zeker als je wii in huis hebt (gehad).
De directe knoppen naar o.a. Netflix zijn erg handig.
De TV start snel op en de snelheid van het schakelen naar een ander kanaal werkt ook vlot.

Gameprestaties:

Niet getest aangezien ik geen gameconsole heb.

Design:

Ziet er mooi strak uit door de dunne randen.
De TV staat zeer stabiel op twee V vormige voeten en kan eventueel worden opgehangen d.m.v. VESA.

Minpunt: Bij een aangeboden update wordt er niet aangegeven wat er wordt verbeterd of gaat veranderen (changelog).

Pluspunten

  • De invalshoek is uitstekend
  • Eenvoudige bediening en installatie
  • Schakelen naar een ander kanaal werkt vlot

Minpunten

  • Geen changelog bij een update

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Sanne 21-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie tv met fijn formaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Beeldkwaliteit van deze tv is erg mooi, de kleuren zijn erg helder. dit uit zich vooral erg mooi met films kijken. daarnaast is het beeld ook erg scherp en helder.

Geluid van de tv is redelijk. voor een tv zeker niet slecht maar zou hem toch met boxen gebruiken.

Er zitten veel smartfuncties op de tv. denk bijvoorbeeld aan disney+, netflix, internet, videoland enzovoort.

Daarnaast vind ik de afstandsbediening echt super fijn werken. is in het begin wat wennen met het richten maar dit went snel. de afstandsbediening werkt door middel van een pijl in je scherm die beweegt door middel van de afstandsbediening te bewegen. zo ga je vliegensvlug door je scherm en is iets typen ook veel makkelijker geworden.

Ook zit er stembesturing op de tv. dit gebruik ik zelf persoonlijk minder omdat ik het niet prettig vind werken maar dat is iets persoonlijks, het werkt zoals het moet werken.

Ook het design van de tv is erg mooi. zeker een aanrader om te kopen!

Pluspunten

  • afstandsbediening
  • smartfuncties

Minpunten

  • energieverbruik, valt onder G

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Onvoldoende

Reageer

Tim G. 18-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een goede doorsnee TV, niet voor gamers

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 55NANO756PA

Algemene score

8,0
Het is een mooie TV om naar te kijken, dunne bezels en dat is prima voor een 55”TV. De installatie ging ook soepel en eenvoudig.

Beeldkwaliteit LCD

De beeldkwaliteit is prima, vooral omdat het om een nieuwe technologie gaat NanoCell. Dat is veel beter dan de standaard LCD’s. Je kunt ook kort op het scherm zitten om niets van de technologie te zien of in kwaliteit onder te doen. Daardoor is de kleurweergave ook heel scherp en kleurrijk. Dit valt zeker op als je films kijkt. Zwart is in dit geval ook zwart en niet flets. Dat maakt de kleurbeleving alleen nog maar intenser.
Wat ook heel positief is, is dat de hoek van kijken ook vrij groot is. Je kunt onder een hoek ook nog gewoon kijken naar het beeld zonder echt kwaliteitsverlies te hebben in de kwaliteit. Dus met meerder mensen op 1 bank voor de TV werkt prima

Geluidskwaliteit
Het geluid is prima voor een TV. Er staat dat er AI geluid in zit, maar daar hoor je het verschil niet van. Enige jammere vind ik dat er staat dat er een SPDIF (Optical out) op moet zitten, maar deze is er wel. Maar kon ik niet gebruiken. Dat is natuurlijk wel noodzakelijk als je films gaat kijken met je eigen surround systeem.

Smart functies
Als je je TV verbindt met je WIFI of via een netwerkkabel kan je heel veel met deze TV. Maar ook heel veel zal je niet doen. Ik heb nog iemand zien browser op het internet via je TV. Dus die functie is wat overbodig. Maar een directe koppeling naar Disney+ of NETFLIX: Perfect! Ik heb nog geen TV gezien met een directe knop voor Disney+ bijvoorbeeld. Ook heeft deze TV bluetooth zodat je, als je dat zou willen, muziek kunt streamen naar de TV.

Filmmaker mode
Als echte film liefhebber natuurlijk ook de speciale filmmaker modes geprobeerd, maar deze viel mij wat tegen. Je ziet dat het allemaal wat donkerder gemaakt wordt qua beeld en dat hoeft voor mij niet zo. Het wordt allemaal wat ‘geblurb’ of de harde lijntjes wat verzacht. Ook viel het mij op dat je heel soms in snelle actie scenes de 50GHz helaas kunt zien. Je ziet dan niet meer een heel vloeiend beeld maar je ziet de frames van de film. Dat is wel jammer. Als deze TV op 100Hz had gezeten was het perfect geweest.

Gebruiksgemak
De TV is makkelijk en eenvoudig in gebruik. Het menu aan de linkerkant als je aan het kijken bent werkt prima en prettig. Wat daarmee wel onwennig is, is dat je dus de afstandsbediening als een pointer (muis) moet gebruiken. Dat is in het begin even wennen, maar je merkt snel dat dit best intuïtief werkt. Je zou de TV ook met spraakbesturing kunnen besturen, echter ben ik hier zelf zeker geen fan en voorstander van. Maar de optie is er wel.

Gameprestaties
Dit valt dus een beetje tegen. Dit komt doordat het scherm, slechts, 50GHz heeft en daardoor is niet alles even vloeiend. Ligt er natuurlijk ook aan welke games je speelt. Een shooter is prima te doen, maar als je gaat racen dan is het goed zichtbaar dat dit speelt. Ook groot minpunt is dat de ingebouwde USB-poort niet genoeg power geeft om een Chromecast te voorzien van voldoende stroom voor 4K beeld. Hierdoor ben je genoodzaakt om een extra stekker bij je TV te plaatsen voor specifiek de Chromecast

Design
Het design is natuurlijk altijd persoonlijk; wat vind je wel of niet mooi. Dit model staat op 2 kleine omgekeerde V voetjes links en rechts van het scherm. Dit lijkt heel fragiel en wankel, maar de TV staat als een huis en ikzelf vind dit heel strak en past goed in een modern huis. Je hebt hierdoor niet 1 heel grote voet onder het scherm zitten. Maar juist een meer wat subtiele standaard. Daarnaast is de bezel (+/- 5mm) van de TV mooi klein en valt het dus ook niet zo op dat de TV er staat.

Samengevat:
De TV werkt prima en heeft directe integraties met de meest gebruikte streamingdiensten en daarmee kan je direct TV kijken. Als je geluid via de TV laad lopen dan werkt het prima, in mijn geval werkt het (nog) niet naar een soundbar of surround system via SPDIF. Voor een diehard gamer zou ik toch echt naar een 100Hz TV gaan voor wat soepelere gamebeelden.
Voor een doorsnee TV-avond: TV kijken, soms een filmpje via een streamingdienst is het een prima aankoop! Wil je meer, dan dien je denk ik toch ook wat meer uit te geven.

Pluspunten

  • Strakke TV (dunne bezels)
  • Mooie diepe kleuren door NanoCell technologie
  • Directe knop op afstandsbediening voor streaming
  • Mooi geluid voor uit een TV

Minpunten

  • SPDIF werkt(e) niet
  • 50Hz beeldfrequentie, dus niet voor gamers

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews