Wat een fijne camera! Na de afgelopen jaren vooral foto’s te hebben gemaakt met de camera van mijn telefoon is deze camera een verademing!
Er ligt een systeemcamera van Fujifilm in de kast maar die is toch echt te groot om zomaar even te pakken. Ook vallen de foto’s uit die camera me tegen. De foto’s die de Panasonic maakt echter zijn echt subliem qua kwaliteit!
Nadeel vind ik de losse lensdop, die raak je gemakkelijk kwijt. Ook is de camera natuurlijk aan de prijs.
Maar, de camera heeft behoorlijk wat voordelen! Zoals gezegd de kwaliteit van de foto’s, de wifi connect mogelijkheid met je telefoon, de vele opties, het gebruiksgemak en het touch scherm vind ik grote voordelen! En laten we het compacte design niet vergeten.
Gebruikte functies
Ik heb vooral op de automatische stand foto’s geschoten en die worden echt heel mooi! De kleuren zijn prachtig en ook de focus vind ik super. Uiteraard heb ik ook gespeeld met de vele aanwezige standen, zoals het maken van een zwart-wit foto met 1 kleur die aanwezig is in de foto. Grappig! Ook de selfie-functie uiteraard getest; alleen, met mijn man, met de kinderen en ook de kinderen alleen even laten testen. Leuk! En ook mijn kinderen konden prima een foto maken; simpel dus!
Het is erg handig dat je de camera kunt koppelen met een app op je telefoon en zo de mooiste foto’s op je telefoon kunt zetten en uiteraard kunt delen via whatsapp of op social media.
Conclusie:
Na 1 week gebruik ben ik zeer enthousiast. Mooi compact zodat hij gemakkelijk mee genomen kan worden, goede kwaliteit foto’s en gemakkelijk in gebruik! Ik speel graag nog even verder :)
Pluspunten
- wifi
- design
- kwaliteit foto's
- mogelijkheden
Minpunten
- losse lensdop
- prijs
- geringe zoom met standaard lens