Door reclame lijkt Dyson de top notch onder de stofzuigers, maar ik heb nog nooit zo'n slechte ervaring gehad als met deze. Inmiddels een aantal jaren in bezit en elke keer dat ik moet stofzuigen zie ik er erg tegenop. De slang en vloerzuigmond zijn zwaar en lomp, het design van waar je je hand moet zetten is onergonomisch. Als je op tapijt zuigt, dan zuigt het apparaat zich zo vast dat je veel kracht moet gebruiken om het apparaat te bedienen (ik ben een gezonde volwassen man van 1.78 dus kan me voorstellen dat het voor een wat kleinere vrouw helemaal een nachtmerrie moet zijn). En als je de zuigmond zo instelt dat hij zichzelf niet vastzuigt, dan blijft het stof gewoon liggen. Ik denk niet zo zeer dat het aan de zuigkracht van de machine ligt, en ook de machine zelf is niet lomp, maar de accessoires lijken meer op uiterlijk ontworpen dan op gebruikersvriendelijkheid en wat mij betreft sla je dan compleet de plank mis.
Ook het ledigen is een vies karweitje, want je zuigt namelijk geen mooie rijstkorrels die er netjes uit vallen zoals op de instructie video (uberhaupt een instructie video voor een stofzuiger... ?), stof en haren klampen zich vast en moet je er uit zien te pulken. Daar zit een dingetje voor bijgeleverd, maar die was al snel in 2en gebroken en nam niet weg dat het legen een vies karweitje is, al helemaal voor iemand met astma, en daar is deze stofzuiger zogenaamd voor ontworpen... Dit was mijn 1e Dyson, dat was eens en nooit meer.
Pluspunten
- Zuigkracht
- Formaat stofzuiger
Minpunten
- Slang en zuigmond te lomp
- Zware bediening
- Onergonomisch