Deze camera is zijn geld waard! Ik heb mijn D500 iets meer dan een half jaar. In dat jaar heb ik er goed gebruik van gemaakt en heb ik wel mijn mening over dit apparaat.
Hij ligt lekker in de hand doordat het een grote body is en ziet er goed uit. De knoppen zijn makkelijk te vinden. Mocht het nou donker zijn, geen zorgen je kunt de knoppen verlichten!! Perfect!
foto en filmen in donkere weersomstandigheden is geen probleem en maakt de mooiste beelden. De eerste foto die ik maakte in het donker was gelijk een prijswinnende foto. Dat mag wat zeggen over de kwaliteit denk ik.
Qua snelheid van het bufferen van foto's kan ik nog niet veel over zeggen omdat ik niet beschik over een XQD kaart. Wel weet ik dat ik een hoge snelheid SDkaart gebruik en dat als ik in RAW z'n maximale snelheid van het fotograferen bereik dat hij daar geen problemen mee heeft. Op ten duur wordt het iets trager maar dan heb je echt je best gedaan met klikken. Deze snelheid hervat zich snel weer als je de D500 even rust geeft.
Wat ik prettig vind is dat het scherm kantelbaar naar boven en onder is. Doordat ik ook veel video's maak kijk je altijd door het scherm. Het kantelbare scherm werkt je in minder snel in ongemakkelijke situaties door je schermpje te kunnen blijven zien. Een tegenvaller vind ik dat als je foto's terug kijkt en uitzien om het overzicht van je foto's te zien, dat je er weer een aan klikt maar dat de camera automatisch inzoomt in de foto waardoor je uiteindelijk uit moet zoomen. Ik weet niet of je dit uit kan krijgen, heb dat in ieder geval nog niet gevonden! Touch screen is echt perfect. Dacht dat ik die niet vaak zou gebruiken maar ik neem mijn gedachtes terug! Super handig
De batterijen gaan goed lang mee met het schieten van foto's, maar als je videos gaat maken mag je wel een extra batterij bij je hebben. Ik vind dat hij redelijk snel leeg gaat als je aan het filmen bent. Als je 2 batterijen hebt zou je het vol kunnen houden om de hele dag te kunnen filmen. Dat is nog te overzien!
Filmen doet de D500 echt goed! Ik heb daar nog geen problemen mee ondervonden! Ik gebruik hierbij de Røde Videomic Pro en die is in combinatie perfect met de D500.
Kortom, een beest van een camera, doet wat je vraagt maar laat je vaak versteld staan van de kwaliteit die hij geeft!
Pluspunten
- Goede houvast
- Touch screen
- Kantelbaar scherm
- Goed tijdens donkere weersomstandigheden
- Gebruikers vriendelijk
Minpunten
- Batterij redelijk snel leeg tijdens filmen
- Inzoomen na overzicht van foto's