Philips HTL3160B/12 - Reviews

Specificaties
Bluetooth
Ja
Totaal uitgangsvermogen
200 watt
Soundbar vermogen
96 watt
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 17 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Voldoende
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

JohanGeerts 14-11-2016
  • Product paar weken in bezit

Goede hardware, slechte software.

Algemene score

5,0
Omdat wij een Philips 43PUK7000 UHDtv met ambilight hebben (ook niet de beste software) en graag hadden dat onze soundbar hier probleemloos mee zou samenwerken, een Philips soundbar gekocht. De eerste dagen deed hij het niet naar behoren. Nieuwe HDMI kabels gekocht en het probleem leek verholpen. Nu, na 3 weken weer problemen. ARC knippert in het scherm, geen geluid via de soundbar. Zowel de tv als de soundbar opnieuw opstarten helpt soms. Easylink uit en aan soms ook. Andere keren helpt niks. Helaas zijn de 14 dagen bedenktijd voorbij. Als er geen passende oplossing komt zijn dit de laatste Philips producten die ik gekocht heb.
Als het apparaat wel eens werkt dan is het ook meer dan prima. Geluid is goed.
Bluetooth werkt goed tot een meter of 3 en dan komt er ruis. De instelling "scherm dimmen" wordt voor het gemak maar niet onthouden dus zie je constant dat irritante ARC of PCM.

Pluspunten

  • Mooi geluid
  • Prins design

Minpunten

  • Werkt maar af en toe
  • Onthoudt sommige instellingen niet
  • Irritant fel display met nutteloze info

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Goed
Onvoldoende

Reageer

Robert E Lee 28-05-2016
  • Product paar dagen in bezit

Goede soundbar die doet wat 'ie moet doen!

Algemene score

8,6
Soundbar biedt veel waar voor z'n geld, zeker in verhouding tot andere soundbars in deze prijsklasse. Middels HDMI ARC enorm makkelijk aansluiten, bediening middels afstandbediening televisie (aan/ uit en volume regelen). Kijk voor je koopt wel goed of je huidige televisie HDMI ARC ondersteunt! Anders nog steeds een prima aankoop, maar dan moet je de losse afstandsbediening gebruiken.
Enorme verbetering ten opzichte van standaard televisie geluid, met name in spraak ervaar ik een wereld van verschil!
Qua geluidskwaliteit moet je natuurlijk geen Sonos of Teufel verwachten, maar gelet in deze prijsklasse zonder meer de beste in z'n soort. Subwoofer voegt zeker waarde toe bij lage tonen, ik heb 'm zelfs iets zachter gezet omdat de bas anders te overheersend was.
Ook iPhone koppelen middels bluetooth gaat heel eenvoudig. NFC heb ik niet uitgeprobeerd.
Kortom, een voor z'n geld bovengemiddeld goede soundbar die zonder meer doet wat hij moet doen: een veel beter geluid uit je televisie. Ik verwacht hier jarenlang plezier van te zullen hebben.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jasper 31-07-2016
  • Product paar dagen in bezit

Prima soundbar icm met de Philips Ambilight Tv

Algemene score

8,0
Strakke soundbar met draadloze subwoofer en het geluid overtreft mijn verwachtingen. Heb deze met hdmi aangesloten op mijn Philips Ultra Hd Ambilight Tv. Nu heb ik super beeld en geluid dankzij Philips. De soundbar gaat netjes aan en uit met de tv en het volume is te bedienen met de afstandsbediening van de tv. Met mijn Android telefoon kan ik Spotify streamen via bluetooth naar de Soundbar, want ook mooi geluid geeft. De soundbar is niet de goedkoopste maar is elke euro waard.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

PoellieOne 30-07-2016
  • Product paar dagen in bezit

Happy met mijn Philips soundbar

Algemene score

8,2
Philips soundbar HTL3160B aangeschaft en in alle opzichten heel tevreden.
Geeft voor mij de perfecte aanvulling op mijn smart tv en mijn mobiel.
Kan muziek streamen via Bluetooth en daarnaast een prachtige bioscoop ervaring als aanvulling op mijn tv.

Meer ontbrak er niet en meer heb ik nu niet nodig. Ging hiervoor en vond een betaalbare en mooie invulling via deze Philips soundbar.

Ka het iedereen aanraden

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

MJP 03-07-2016
  • Product paar dagen in bezit

Prima aanschaf

Algemene score

8,4
Passend bij televisie, gemakkelijk aan te sluiten, prima geluid

ps: bij keuze winkel gekozen voor bol.com omdat media markt niet bij de opties stond.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

JohanGeerts 07-03-2017
  • Product paar maanden in bezit

Mooi geluid, softwarematig drama

Algemene score

5,0
We kozen voor een Philips soundbar omdat we ook een Philips TV hebben. De soundbar heeft prima geluid, mooie bass welke goed af te stellen is. Het draadloze gedeelte van de sub werkt prima.
Vervelend is dat de soundbar automatisch uitschakelt wanneer de TV 15 minuten op pauze staat. Nog vervelender als de TV de soundbar niet weer kan vinden na inschakelen. En de overtreffende trap van vervelend: na uitschakelen van de TV blijft de soundbar weer inschakelen. Hij staat dus de hele nacht aan.
De display is te fel en te druk. ARC knippert vaak wat erg afleidt zo kort onder het scherm. Bluetooth werkt t ene moment perfect en het andere moment is het niks dan kraak en ruis.
De bedieningsknoppen bovenop zijn niet prettig wanneer de soundbar kort onder een TV hangt.

De bouwkwaliteit is wel aardig maar zeker niet meer dan dat. Ik verwacht geen levensduur van meer dan 2 jaar.
Op de site van Philips schijn je updates te kunnen downloaden echter is de versie op site ouder dan die op het apparaat.

Pluspunten

  • Mooi geluid
  • Draadloze subwoofer
  • CEC, bedienen met ab van TV

Minpunten

  • Software
  • Software
  • Fel/druk display

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Onvoldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Leo K. 17-01-2017
  • Product paar dagen in bezit

Uitstekende soundbar

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Soundbar voldoet volkomen aan de verwachtingen. Goed geluid, draadloze subwoofer, voldoende aansluitingen, bluetooth. Soundbar vond meteen subwoofer. Voldoende mogelijkheden om geluid aan te passen.

Pluspunten

  • draadloze subwoofer
  • goede geluid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Krol 08-01-2017

Subwoofer connect niet

Algemene score

6,0
Gisteren soundbar ontvangen, in eerste instantie niks mis mee, na nadere inspectie blijkt de subwoofer niet te werken, heeft wel stroom en het lampje van "connect" knippert ook vrolijk als je er op drukt. Daarna gebeurt niks en heb je alleen geluid uit de soundbar, wat zonder subwoofer nogal blikkerig is.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

roberto1949 18-12-2016

prima product

Algemene score

10,0
Mijn Philips Home Cinema set ging kapot (was al 10 jaar oud) en zonder surround set is het geluid van mijn nieuwe Philips TV waardeloos dus wat op internet gekeken en kwam uit op deze set tot nu toe werkelijk goed geliud!!!
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Jeroen7701 25-09-2016

Optische kabel

Algemene score

8,0
Ik heb de soundbar verbonden met mijn philps smart tv middels de optische kabel , nu valt af en toe het geluid weg en knippert het display van OPT naar PCM.
Wat betekend dit en hoe kan ik dit oplossen?

Groet,
Jeroen
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Hein28 28-07-2016

Ziet er leuk uit

Algemene score

6,0
Geluid is prima ter ondersteuning van het tv geluid.
Mijn verwachting was niet bijster hoog ivm de draadloze actieve woofer. Maar dat valt nog wel (positief) mee qua geluid.
De kleine afstandsbediening is erg prettig en duidelijk.
Bluetooth wordt constant onderbroken waardoor muziek streaming via de tablet erg onplezierig is. Dit was in de winkel niet, daar waar er wat mij betreft veel storingsbronnen zijn. Andere Bluetooth speaker werkt in dezelfde kamer wel zonder haperen, ander merk overigens. Graag hoor ik een oplossing voor dit probleem want dit vind ik erg teleurstellend.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Mooi en goed product maar 28-07-2016
  • Product paar dagen in bezit

MOOI PRODUCT MAAR ...

Algemene score

7,2
ik heb een nieuwe Philips TV en soundbar maar het samenwerken valt tegen (ik zou willen dat de hoofdregeling via AB vd TV werkt). Bovendien moet ik regelmatig synchroniseren dat niet eenvoudig is.
De reactietijd tussen indrukken knop en actie van de TV?soundbar is lang, erg traag allemaal.

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Goed
Goed
Officiele reactie van Philips Nederland 01-08-2016

Beste Mooi en goed product maar,

Hartelijk dank voor uw review. Wij zijn blij dat u uw Soundbar een mooi product vind. Graag helpen wij u bij het synschoniseren van uw Soundbar met uw TV. Hiervoor gebruiken wij een techniek die EasyLink heet, ook wel bekend als HDMI-CEC. Wij hebben een speciale pagina met instructies gemaakt hoe u EasyLink (en ook HDMI-ARC) het beste in kunt stellen.

Deze vind u hier: http://philips.to/2aGeBOo

Komt er er alsnog niet uit? Dan staat onze kundige klantenservice u met liefde bij. Gaat u naar http://philips.to/1JPX4fL en kies voor het tweede hoofdstuk: Home Cinema & Audio. U kunt contact leggen per telefoon, e-mail, chat, Facebook en Twitter.

Met vriendelijke groet,
Pascal
Philips Webcare

Reageer

Alex 12-07-2016
  • Product paar weken in bezit

Niet te moeilijk

Algemene score

7,4
Mooie soundbar met mooi geluid. Bas lijkt alleen soms wel een beetje te klapperen bij het beluisteren van muziek en de instellingen zoals display dimmer onthoud het apparaat helaas niet. Verder prima geluid en vormgeving

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

DiAngelo 25-06-2016
  • Product paar dagen in bezit

HTL3160B/12 Soundbar

Algemene score

9,0
Nu een paar dagen in bezit. Zeer tevreden. Installatie heel eenvoudig en geluid is goed. Zeker voor deze prijs een prima product.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Philips TV 25-05-2016
  • Product paar dagen in bezit

Prachtig smart TV

Algemene score

8,2
Geen onnodige knoppen
Strak design en een eenvoudige bedoening
Het installeren met de mediabox was erg simpel en goed te doen.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Qasimodo 11-01-2016

Prachtig geluid.

Algemene score

10,0
Ik heb deze soundbar nu enkele weken in huis, om het kort samen te vatten voor de prijs/kwaliteit verhouding een perfect geluidsysteem.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Kalebiet 12-11-2015

geweldige prestaties

Algemene score

8,0
Heb hem een aantal dagen in bezit en wat me opvalt is het krachtige en zuivere geluid dat hij geeft. Alleen met praten krijg je nog een digitale kraak te horen. Voor de rest een prima prestatie wat geluid betreft. De aansluitingen meer dan genoeg alleen de hdmi arc werkt nog niet naar behoren met mijn lg televisie. Heb hem nu optisch aan de soundbar. Ik ben er zeer tevreden mee en heb nog geen spijt gehad.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer