LG DSN9YG zwart - Reviews

Beste deals -12% Laagste prijs ooit!
Specificaties
Bluetooth
bluetooth
Geluidsvermogen (gem.)
520 watt
Type/soort
soundbar
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 11 reviews die zijn achtergelaten voor de LG DSN9YG zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

JessieD 28-09-2020
  • Product getest

LG Soundbar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

8,0
De LG Soundbar is zeer makkelijk en snel te installeren waardoor je er direct mee aan de slag kan. De subwoofer hoeft niet met je tv toestel verbonden te worden waardoor je deze kan plaatsen waar je wil. Zo kan je een extra cinema gevoel creëren in je woonkamer. De LG Soundbar heeft wel wat ruimte nodig waardoor het in een kleine ruimte of op een kleine tv kast direct alle aandacht trekt. De geluidskwaliteit is waanzinnig goed ! Je waant je echt in een cinemazaal.

Pluspunten

  • Strak design
  • Snelle installatie

Minpunten

  • Neemt veel ruimte in

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Steffie vc 24-09-2020
  • Product getest

LG Soundbar DSN9YG

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

8,0
een paar weken geleden kwam onze LG Soundbar DSN9YG aan. Ik was enorm benieuwd om het uit te proberen.
Elke vrijdag films kijken Dit is dus de ideale moment om de soundbar te gebruiken .
Wat een geluid. Net of je zit echt midden in de film.
Kwaliteit en gebruiksgemak zeker en vast. Ik raad deze LG Soundbar DSN9YG zeker aan. Heel tevreden van

Pluspunten

  • Gebruiksgemak
  • Kwaliteit
  • design
  • grootte

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

rop9 06-09-2020
  • Product getest

Lg soundbar

Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

4,0
Bij binnenkomst van de soundbar zag het er veel belovend uit, het aansluiten op de tv was erg makkelijk te doen.

het aan de praat krijgen van het apparaat was wat lastiger. hiervoor heb je 2 apps nodig de lg app en de google home app. Het lastige was om de soundbar te zien in de app.
het geluid viel mij een beetje tegen omdat de subwoofer regelmatig de verbinding met de soundbar verbreekt. Wat erg vervelend is tijdens het kijken van series films of het luisteren van muziek.
het resultaat hiervan is een schel geluid.

het afspelen van een playlist via wifi werk goed.

het design is wel strak en mooi, daar mee slaat lg de spijker op zijn kop.

het geluid van de soundbar is zuiver alleen mag het van mij wel wat voller klinken, bij mij komt het geluid schel over ook na het spelen met de instellingen.

het verscil tussen de verschillende instellingen van de soundbar vind ik ook tegenvallen.

Pluspunten

  • mooi design

Minpunten

  • geluid is wat schel
  • subwoofer valt regelmatig uit

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Denny 04-09-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

“LG Soundbar DSN9YG

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

10,0
Het product zit verpakt in een mooie stevige verpakking. Het uitpakken is echter een fluitje van een cent en installatie was snel gedaan.

Eenvoudig te verbinden met Google Home en je eigen WiFi netwerk en binnen een paar minuten geniet je al van de mooie volle klanten van deze soundbar. Voor het aansluiten van de TV op de soundbar heb ik gebruik gemaakt van de bijgesloten optische kabel, ook dat werkt erg simpel.

Verder werkt het systeem ook erg makkelijk met je smartphone samen en Spotify etc. luisteren via de soundbar is zo gepiept.

Qua vormgeving staat hij super mooi in het huis en zit het er helemaal niet raar uit. Er zitten ook spullen bijgeleverd zodat je hem indien gewenst aan de muur kunt ophangen, inclusief een duidelijke beschrijving hoe je dat dan moet doen.

Wat overigens ook een groot pluspunt is, is de draadloze subwoofer. enige wat je nodig hebt is dat de stekker in het stopcontact moet, maar er lopen geen kabels vanaf de soundbar naar de subwoofer.

Het geluid van de soundbar is erg goed. Mooie volle bas samen met de subwoofer en verder een mooi helder geluid. Qua volume heb je ook zeker niets te klagen.. Ik heb hem nog nooit vol open gezet omdat dat echt te hard is, dus zelfs met een feestje in de tuin bv. zou je hier nog genoeg aan hebben verwacht ik.

Kortom, het is echt genieten met deze aanwinst in huis.

Pluspunten

  • goed werkende app
  • makkelijk te gebruiken
  • mooi geluid.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

boys_review 31-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Is een geweldige Soundbar met voortreffelijk geluid!!!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

9,0
Na het in het ontvangst nemen van de soundbar gelijk alles uit gaan pakken, en viel gelijk op dat de design van de soundbar nog mooier was dan het al op de foto te bewonderen was!
Na het uitpakken en alles op zijn plaats te zetten ben ik de soundbar gaan aansluiten, alles word stap voor stap precies uitgelegd via de LG ThinQ app ik vind de app ook heel gebruiksvriendelijk!

Vanaf de eerste minuut ben ik zeer te spreken over de soundbar een geweldig geluid en zeer gemakkelijk in gebruik....zelfs onze zoon van 10 jaar kan hem bedienen.
Je kan uit meerdere opties kiezen qua geluid, movie, muziek, Bass blast en standaard.
Ook zit er een zeer fijne optie op die AI Sound Pro heet, deze analyseert automatisch de beelden om direct de audio-instellingen te optimaliseren deze optie is ook zeker een meerwaarde waar ik zelf veel gebruik van maak!
Dolby Vision, Dolby Atmos en DTS:X om je huis te transformeren in een theater ben ik ook zeer over te spreken en vind het ook zeker een plus punt!

Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten en dit werkt ook perfect.

Ik had best hoge verwachting van mijn nieuwe soundbar met de geavanceerde digitale signaalverwerking technologie van Meridian, maar moet eerlijk bekennen hij maakte mijn verwachtingen meer dan waar en raad deze soundbar dan ook zeker aan!

Pluspunten

  • strak design
  • mooi geluid met diepe bass
  • AI Sound Pro

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Jeffreyvdb93 29-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi design, groot van omvang

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

8,0
De LG DSN9YG is een soundbar met de nodige ballen die hij zeker laat horen wanneer je zijn volume de hoogte in jaagt, ideaal om jouw in een film of een game mee in te slepen en van ider klein detail te laten genieten. De Google cast functionaliteit is hier een mooie toevoeging, je kan deze nodige decibels en fantastische klanken ook gebruiken voor je favoriete songs als je bv aan het thuiswerken bent.
De AI sound Pro is het paradepaardje van deze soundbar, door een AI room calibration door te voeren zou de soundbar geoptimaliseerde geluidskwaliteit voor de geplaatste ruimte leveren.
Tip: doe deze calibratie liefst overdag waar je al wat lawaai mag maken, want het kan wel heel luid zijn.
Je kan na het uitvoeren van deze calibratie voor en na geluid horen, persoonlijk merkte ik hier niet zoveel verschil in.

Pluspunten

  • Geluid
  • Google cast mogelijkheid

Minpunten

  • AI kalibratie
  • Geluid soms op mute

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

haroldinho 28-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Zalig geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

8,0
Zeer goed verpakt en zeer makkelijk om uit te pakken. Er is een optisch kabel in de doos maar spijtig genoeg geen hdmi aansluitings kabel. De subwoofer is aantesluiten via wifi, heel gemakkelijk dus.

De design van deze soundbar is sober maar hij is wel héél lang.

Het geluid van de soundbar is héél goed maar brengt geen meerwaarde tijdens het journaal of een documentaire.
De verschillende geluidopties zijn vooral te gebruiken tussen films of muziek.

Met de ingebouwde chromecast is het simpel om een gsm aan de soundbar te verbinden een naar muziek te luisteren zonder de tv aan te zetten.

Ik hoor geen verschil voor en na de automatische calibratie van de AI.

App werkt niet altijd zoals het moet nl.hij vindt niet altijd de soundbar.

Pluspunten

  • makkelijk te installeren
  • goede surround gevoel

Minpunten

  • de app
  • de AI caliratie

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Claudija 26-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi design soundbar met prachtig geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

9,0
We hebben onlangs een nieuwe (smart) televisie gekocht en toen ik de reviews daarover las, las ik dat veel mensen er een soundbar bij gekocht hebben om nog meer te genieten van de geluidsbeleving. Toen ik de kans kreeg om deze soundbar te testen, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Toen de doos binnen kwam, schrok ik eerst een beetje, jeetje wat groot! Gelukkig zit er een hoop opvul materiaal in de doos, waardoor de soundbar toch minder groot bleek te zijn. Maar desondanks nog steeds een groot geheel. Het past onder onze televisie maar achteraf gezien, zou een kleinere toch beter staan in combinatie met onze televisie en plek. Maar ik vind het een supermooi design, strak en niet teveel knoppen oid op de box. Er is 1 display waar je de benodigde informatie op kunt lezen. Het display is niet groot en de letters lopen als het ware van links naar rechts, net als en reclame bord zeg maar. Dat vind ik af en toe nog wel vervelend, je leest dus niet alles in 1 keer af. Maar maakt het het minder mooi? Nee, zeker niet. De installatie was duidelijk beschreven en makkelijk te doen. Binnen een half uur was de box geïnstalleerd en konden we het gaan uitproberen. We kijken veel films en het liefst spannende films met veel geluidseffecten. Hoe hard het geluid ook staat, het blijft helder en scherp. Ik ben me al een aantal keer rot geschrokken van het harde geluid, alsof het echt in de woonkamer gebeurd wat je ziet, prachtig. Onze eigen thuisbioscoop kunnen we ermee maken. Een nadeel van de afstandbediening vinden we dat als je het volume harder of zachter wilt zetten, het volume met een paar naar beneden of omhoog gaat. Hierdoor is het lastig het exacte niveau aan te passen. Dit doen wij nu dus met een andere afstandsbediening. Muziek luisteren is ook fantastisch. En dankzij de Google assistent makkelijk op te zetten via Spotify. Hey Google... en hij doet wat je vraagt. Wij vinden het een leuke feature van de soundbox. Het geluid van pratende mensen vinden we toch mooier via het geluid van de televisie, misschien wel omdat het te intens is.
Wij vinden het een prachtig product en van toegevoegde waarde om het geluid van je televisie nog mooier te maken. We vinden de aanschafwaarde alleen wel aan de hoge kant.

Pluspunten

  • mooi strak en modern design
  • makkelijke bediening
  • makkelijke installatie
  • mooie geluidsbeleving

Minpunten

  • volume via afstandsbediening
  • hoge prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sander S 25-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Perfecte soundbar

Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

8,0
Wij hebben deze set mogen testen.
De set is eenvoudig aan te sluiten en te installeren.
De set is volledig naar wens in te stellen.
Het geluid is prachtig en goed verdeeld
Ook beschikt het product over de google assistent.
Erg makkelijk als je even niet bij de afstandbediening in de buurt bent.
Helaas kan de google assistent nog wel een flinke update gebruiken, maar dat geheel terzijde.

Wij zijn erg tevreden over de prestaties van de soundbar!

Pluspunten

  • De losse bass box gaat via wifi
  • eenvoudig aan te sluiten
  • overzichtelijke afstandbediening

Minpunten

  • verschillende apps
  • weerkaatsende geluid via plafond

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Nick22 19-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mijn eerste soundbar: zoek de juiste content!

Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

8,0
Spannend, wat kan zo'n soundbar? Ik had nog nooit eentje gehad, dus wist niet echt wat te verwachten.

Beginnen bij het begin: de installatie.
Het uitpakken ging vlot en het installeren eigenlijk ook. Maar ik stoot al direct op een vraag: hoe sluit ik dit ding aan? Dit kan zowel via de (meegeleverde) optische kabel of met een (niet-meegeleverde) hdmi kabel. Uiteraard wou ik de beste optie en dat kon ik niet direct uit de (beperkte) handleiding afleiden. Gelukkig is online alle info te vinden en daar vond ik dat als je tv dat ondersteunde dat E-ARC via hdmi de beste optie was (als je tv dat ondersteunde, wat de mijne gelukkig deed.) Dus maar snel een hdmi kabeltje uit de schuif gezocht en hem zo aangesloten. Het instellen ging probleemloos via een app. Ik moest de doorstroom via E-ARC i.p.v. ARC nog wel ergens aanzetten in mijn tv-instellingen, maar dat is ook maar een vakje aanvinken en dat heeft eerder met de tv te maken.
De geluidservaring
Werd ik nu onmiddellijk van mijn stoel geblazen? Eerlijk gezegd, neen. Gewone televisie klinkt niet veel anders dan via de tv-luidsprekers. Het dolby-atmos gegeven (wat ik via enkele speciale testfragmenten online uittestte) bleek niet veel anders te genereren via de soundbar dan via de tv-luidsprekers. Volledigheidshalve moet ik zeggen dat mijn tv in online reviews ook wel geprezen wordt om zijn standaard geluid. Ik vond beide dan ook gewoon goed geluid produceren.
Is er dan helemaal niks anders? Neen, bij het bekijken van films vallen 2 dingen echt wel positief op in het voordeel van de soundbar. Allereerst het bereik: lagere tonen komen via de soundbar toch wel beter tot hun recht. Dit genereert een geluidservaring die we, in onze eigen woorden thuis, beschrijven als een ‘voller geluid’. Maar vooral basgeluiden, en de bijhorende trillingen, krijg je niet van tv-luidsprekers, en dat doet deze soundbar heel goed. Bij het bekijken van films krijg je zo toch wel meer die bioscoopervaring. Ook bij het gamen en concreet het spelen van actiegames en shooters geeft deze soundbar echt wel een surplus.
Je kan via de afstandsbediening verschillende geluidsprofielen selecteren en ook zelf verschillende niveaus instellen. Na hier wat mee gerotzooid te hebben, laten we toch gewoon de slimme modus zijn werk doen, want die doet dat goed!
Design
Ik ben geen fan van het design. Ik vind de soundbar iets te diep uitvallen en de subwoofer (die automatisch draadloos verbonden is met de soundbar) te groot uitvallen. Ook al staat er 75 inch tv, vooral die subwoofer is in ons interieur moeilijk goed inpasbaar te plaatsen. Het scherm van de soundbar is duidelijk en helder bij het wijzigen van instellingen, dat na enkele seconden dimt.
Google assistent
‘Hey Google’ en een random vraag stellen werkt perfect. Het kan maar een gimmick lijken, maar we gebruiken het vaker dan ik op voorhand dacht. Snel even vragen wat het weer wordt, of hoe ver het rijden is naar een bepaalde plaats zonder een device te moeten nemen en aan te sluiten is echt wel handig.

Conclusie
Produceert je high end tv geen goed geluid, dan is deze soundbar toch zeker een aanrader. Houd wel rekening dat je een grote subwoofer ergens kwijt moet kunnen in je interieur. Heb je al een zeer degelijk geluid via je tv speakers, dan is het een beetje dubbel. Kijk je vaak film of wil je in shooters net wat meer effect wanneer je speelt, dan raad ik het ook aan o.w.v. de diepere tonen en de bas, die je platte tv toch nooit zo indrukwekkend kan produceren. Kijk je vooral gewoon tv en heb je geen klagen over het geluid, dan lijkt deze (of eender welke) soundbar me geen meerwaarde te creëren.

Pluspunten

  • Vol geluid
  • Diepe bas
  • Google assistant

Minpunten

  • Grote subwoofer
  • Log

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Colliej88 15-08-2020
  • Product gekocht

Mooi vol en krachtig geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DSN9YG zwart

Algemene score

8,0
Het apparaat heb ik nu een paar weken. Wat mij direct opviel was de degelijkheid van het apparaat. Een vrij zwaar en robuuste soundbar.

Ik heb een aantal films bekeken en spellen gespeeld via de PS4. Het geluid is echt aanwezig. Voor het goede effect vind ik wel dat je het geluid vrij hard moet zetten. Anders is het geluid net niet voldoende om de beleving te krijgen van het moment.
Het geluid vult de ruimte met mooie heldere klanken en ook als het geluid goed hard staat zoals bij muziek, zijn de klanken en de bass van de subwoofer van goede kwaliteit. (Buren van 5 huizen verderop kunnen makkelijk meegenieten :) )

De soundbar is makkelijk te verbinden via Spotify om direct te luisteren. Daarbij werkt de google assistent erg fijn om een ander nummer op te zetten of het geluid aan te passen. Ook via de google home app en de wifi LG speaker app werken goed.

Wat daarin tegen jammer is, is dat google assistent alleen werkt als je de WIFI kanaal hebt ingeschakeld. Ik gebruik altijd HDMI/ARC en daardoor moet ik altijd de knop op de afstandbediening of via app indrukken om een opdracht geven via de soundbar.

Een persoonlijke smaak, maar ik vind het erg jammer dat de display niet in het midden van de soundbar is geplaatst. De display blijft altijd aanstaan in gedimde modus en dat vind ik wel storend. Het went wel gelukkig. Verder is de soundbar stevig en mooi van kleur. Ook hier moet het net weer je smaak zijn.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het geluid en Meridian geeft een bepaalde verwachting. Ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. Hoewel ik helaas niet de beleving heb dat het geluid echt via het plafond zorgt voor een Dolby geluid, is het geluid ruimte vullend zoals eerder beschreven. Het is wel duidelijk te horen waar een explosie, helicopter of een beschieting vandaan komt. Maar altijd links of rechts van het scherm, niet dat ik merk dat er iets boven me hoofd voorbij komt.

Ja, ik zou deze soundbar met subwoofer aanbevelen. Maar met een kanttekening dat hoewel het geluid super top is, ik niet echt het Dolby effect ervaar die ik had verwacht.

Pluspunten

  • Volle klanken en helder geluid
  • Genoeg verbinding mogelijkheden
  • Bluetooth verbinding werkt zonder vertraging
  • Robuust en mooie soundbar
  • Werkt goed met de LG en Google Home apps

Minpunten

  • Google ass. werkt alleen met WIFI kanaal
  • Niet de echte Dolby geluid ervaren
  • Geluid moet vrij hard om beleving te ervaren
  • Display niet in t midden van de soundbar

Reageer