TomTom Runner zwart - Reviews

Specificaties
Aanbevolen activiteit
hardlopen
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 47 reviews die zijn achtergelaten voor de TomTom Runner zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,1

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

YvoTuk 13-01-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Leek een koopje, blijkt een miskoop

Geschreven voor: TomTom Runner zwart, roze

Algemene score

1,0
De TomTom fitness horloges werden in eerste instantie aangeboden als Sporthorloge met smartwatch faciliteiten.
In de marketing praat werd gesproken over berichten van de smartphone en uiteraard alle sport faciliteiten.

Toen het horloge uit de doos kwam bleken de smartwatch mogelijkheden er 'nog niet' in te zitten. Dat heeft ruim een jaar geduurd en als je nu kijkt naar de mogelijkheden kan je niet anders concluderen dat het zwaar achterloopt op de concurrentie.

De nauwkeurigheid van metingen zijn discutabel. Ik meet 24/7 het aantal calorieen wat ik zou verbruiken. Van de ene op de andere update zat daar plots een verschil in van meer dan 500 kcal per dag. TomTom kon en wilde dat niet verklaren, maar het verschil was er en het was structureel. Toch wel vreemd. (ik was overigens niet de enige die daar vragen bij had)

De accu ging in eerste instantie ruim twee dagen mee, inclusief minimaal een uur sporten (met hartslag sensor aan en BT muziek). Na twee jaar gebruik gaat de accu niet eens meer een dag mee. Ook met BT uit en alleen de hoognodige sensoren is 24 uur al te veel gevraagd. De levensduur lijkt ook steeds meer random te worden. Soms lukt het met 's ochtends opladen om tot de volgende ochtend te komen, de volgende dat word je wakker en is het horloge zo dood als een pier. Niet handig als je hem als alarm wil gebruiken.

De bandjes... man oh man.. ik ben in twee jaar tijd aan het achtste bandje toe. Die dingen lijken hard te worden of zo. Na verloop van tijd zitten ze vol met scheuren en kan je het bandje in de vuilnisbak gooien.
Inmiddels maar overgestapt op een Ali bandje, die gaan nog langer mee dan de originele TomTom bandjes ook.

BT is een beetje houtje touwtje... Het kost nogal wat moeite om een BT headset te laten pairen met het horloge. Als dat eenmaal gebeurd is werkt het wel, maar voordat..
Tip: zorg als u de boel laat pairen dat er in de buurt geen enkele andere BT zender is. Het lijkt er op dat het horloge niet in staat is om meerdere bronnen van elkaar te onderscheiden.

Een bijzondere vermelding is het TomTom forum waard.
Op het moment dat je daar kritiek uit op rekenmethoden, bandjes etc wordt je steeds door dezelfde 'gebruikers' belaagd. Die mensen komen je vertellen dat je het allemaal mis hebt, verkeerd doet en het niet snapt etc.
Op het moment dat je datzelfde richting die 'gebruikers' doet krijg je per ommegaande een waarschuwing van een moderator dat ze je bij de volgende keer van het forum mikken.

Die speciale gebruikers zijn overigens wel heel bijzonder. TomTom introduceerde op een moment een nieuwe reeks modellen, waarop een potentieele klant wat vragen stelde op het forum.
Een van die bijzondere gebruikers wist binnen een uur na de officieele introductie van de nieuwe modellen tot in diepte uit te leggen hoe die dingen technisch in elkaar zaten. Dat is best knap als de enige communicatie van TomTom top op dat moment een aankondiging in een persbericht is en de feitelijke hardware nog helemaal niet leverbaar is.

TomTom gebruikt dus medewerkers die als gebruiker op het forum zitten om de discussie ten faveure van TomTom te draaien.
Heel vervelend, zeker op het moment dat je met valide problemen zit die je niet anders op kan lossen dan door discussie / ondersteuning van of met een programmeur (bijv het probleem dat de calorische metingen van de ene naar de andere update plots op grote schaal afweken).
Uiteraard zou je kunnen stellen dat het buiten 'vervelend' ook vooral misleidend is om op zo'n manier een 'gebruikersforum' aan te bieden.

Na twee jaar gebruik verdwijnt het TomTom horloge in de prullenbak. Niet omdat het glaasje kapot is (wat overigens niet gerepareerd kan worden!) maar omdat de accu onbetrouwbaar is, de metingen onbetrouwbaar zijn en omdat ik nu we klaar ben om keer op keer bandjes te moeten kopen.
Conclusie: rommel! Begin er niet aan, het levert vooral heel veel frustratie op.

Wat overigens in de winkels niet vermeld wordt: TomTom is gestopt met de ontwikkeling van de horloges... ze worden uitverkocht en dat is het dan weer.

Pluspunten

  • Goed afleesbaar

Minpunten

  • Accu onbetrouwbaar
  • Bandjes blijven keer op keer kapot gaan
  • Smartwatch functionaliteit ver beneden peil
  • Metingen kloppen niet
  • TomTom is oneerlijk met gebruikers op het forum

Reageer

Gio 09-11-2016
  • Product half jaar of langer in bezit

Gebruikersvriendelijk en een mooi groot display

Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

5,0
Het is een gebruikersvriendelijk sporthorloge met alle functies die je nodig hebt bij het sporten. De instellen van het horloge is gemakkelijk en de display is groot en goed leesbaar, ook in het donker. Mijn horloge heb ik binnen ongeveer 1 jaar al tweemaal wegens een defect naar TomTom moeten sturen en een "refurbished"exemplaar teruggekregen. Met mijn Garmin heb ik 6 jaar zonder problemen gedaan.

Pluspunten

  • display
  • instellingen

Minpunten

  • snel defect - gevoelig
  • reageert langzaam bij verandering van snelheid.
  • batterij hartslagband snel leeg

Reageer

Hanna 02-03-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

tom tom runner

Geschreven voor: TomTom Runner zwart, roze

Algemene score

6,0
Ik vind het TomTom horloge heel makkelijk in gebruik. Helaas heb ik wat twijfels over hoe accuraat hij is. Overgangen in snelheid pakt hij niet snel op, wat nogal onhandig is. Ook bij langere tochten , met name in het bos, heb ik vaak het idee dat er toch iets niet klopt. Ik vind het nogal vervelend, maar toch ook overdreven om een nieuwe te kopen. Ook was hij wel erg snel leeg bij de nachtfunctie.

Pluspunten

  • gebruiksvriendelijk
  • meerdere sporten

Minpunten

  • overgangen in snelheid traag?
  • gps niet altijd accuraat?
  • snel leeg bij nacht functie

Reageer

Rnowd 27-03-2017
  • Product paar weken in bezit

Onnauwkeurig

Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

6,0
Dit product valt me tegen. GPS verliest kennelijk soms contact, is dan ook zo 100m kwijt (en ik loop niet onder de bomen dan).
Verder valt ie bij ongeveer bij halve accuduur gewoon uit (En dan heb ik de GPS niet aanstaan.

Minpunten

  • valt uit bij halve accuduur
  • onnauwkeurig

Reageer

Gio Smits 28-02-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Groot scherm, prima leesbaar en eenvoudig in gebruik

Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

6,0
Ik heb deze Tomtom 2 jaar en is nu al 4 maal opgestuurd naar Coolblue vanwege defect. De klacht is door Coolblue zeer goed opgelost. Ik kreeg een refurbished exemplaar of een nieuwe hartslagmeter. Met mijn Garmin heb ik in 6-7 jaar nooit klachten gehad.

Pluspunten

  • display goed leesbaar
  • gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • regelmatig defect
  • pakt actuele snelheid traag op
  • niet betrouwbaar

Reageer

Steef 15-02-2017
  • Product paar maanden in bezit

Makkelijke bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

7,0
Fijn horloge, makkelijk te bedienen, betaalbaar, stevig, goed leesbaar, goede gps ontvangst. Duidelijke handleiding via internet.

Pluspunten

  • Mooi groot scherm
  • Stevig,robuust
  • Goede gps
  • Duidelijke bediening
  • Goede pc ondersteuning

Minpunten

  • de Android app is erg slecht,gemiste kans

Reageer

Nic Van Calster 11-02-2017
  • Product paar weken in bezit

Vrij kompleet

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

9,0
Is mijn 2de tomtom zijn ten opzichte van garin handiger in gebruik (bezit een 15 tal toestellen) en ben vanaf commercialisering met GPS vertrouwd
Enige minpunt is de batterij indicatie als die in % zou zijn zou aangeven wanneer je moet opladen .

Pluspunten

  • Duidelijk
  • Handig in gebruik

Minpunten

  • Batterij niveau niet in %weergegeven

Reageer

Mike 08-02-2017
  • Product paar maanden in bezit

Maakt beloften waar!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

8,0
Het apparaat maakt zijn belofte waar. Ik kan mijn hardloopprestaties zowel tijdens een training als gedurende een langere periode goed volgen en vergelijken. Daarbij is het makkelijk in gebruik.

Pluspunten

  • Functies
  • Gebruik

Minpunten

  • Soms even tijd nodig om gps-signaal op te pakken

Reageer

maria 29-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Goed en makkelijk horloge voor mijn doeleinden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

8,0
Ik vind het een heel makkelijk horloge. Ik gebruik hem voor het wandelen. Onderweg kan ik zien hoeveel kilometers we hebben gelopen hoelang en hoe laat het is (je kunt dit instellen wat je allemaal wilt zien op je scherm) Nadien kan ik hem koppelen met een app op de telefoon of op de PC en kun je alles in grafieken ed bijhouden. hij is precies wat ik nodig heb, onderweg niet teveel poespas en later alles rustig bekijken.

Pluspunten

  • makkelijk bedienbaar
  • makkelijk te koppelen met pc en app
  • goede accuduur
  • duidelijk leesbaar

Minpunten

  • soms duurt het even voor de gps gevonden is

Reageer

Willibrord 11-01-2017
  • Product paar weken in bezit

De beste GPS meting

Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

10,0
Ik heb de GPS meting vergeleken met die van een Garmin horloge, een Samsung S5 smartphone en met meting op de fiets. De Tomtom is de enige die geen last heeft van dichte bebossing en de meest accurate meting levert. Verder is dit horloge simpel tijdens het lopen te bedienen en af te lezen op een grote keuze aan scherm layouts. Alleen jammer dat na het stoppen van de training de gegevens meteen van het scherm verdwijnen en je die pas te zien krijgt als je hem thuis gedownload hebt.

Pluspunten

  • nauwkeurige GPS meting
  • geen GPS verstoring door bomen
  • makkelijk bedienbaar tijdens lopen
  • mooie app om alle trainingen terug te zien

Minpunten

  • gegevens niet zichtbaar als je de training stopt

Reageer

Adriaan 25-11-2016
  • Product paar maanden in bezit

Voldoende opties, synchroniseren met telefoon is drama

Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

6,0
Echt een fijn horloge dat je ook 'normaal' kunt dragen. De opties die het biedt zijn voor de hobby-hardloper ruim voldoende.
Accu gaat zonder dat de GPS aanstaat meer dan een week mee. Mooi duidelijk scherm

Het synchroniseren met de telefoon is een drama. Ik heb het na drie weken nog niet voor elkaar gekregen en heb zo ongeveer elke helppagina op internet geprobeerd.
Dus die hoop heb ik maar opgegeven.

Pluspunten

  • Accu
  • Scherm

Minpunten

  • Synchronisatie met telefoon

Reageer

Lisa 29-09-2016
  • Product paar maanden in bezit

Fijn sporthorloge voor de gemiddelde sporter

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

7,0
Voordeel van dit horloge is dat je loop, zwem en fiets prestaties kan meten. Nadeel is wel dat als je eerst gaat fietsen en daarna gaat hardlopen handmatig de sportonderdelen moet wisselen. Tijdens een triatlon is dit niet handig. De losse hartslagmeter werkt prima, echter zou ik nu kiezen voor een met geïntegreerde hartslagmeter.

Pluspunten

  • Zowel voor zwemmen, hardlopen en fietsen

Minpunten

  • Handmatig wisselen van onderdelen
  • Kan lang duren voordat ie GPS ontvangst heeft

Reageer

jeroen 09-09-2016
  • Product paar weken in bezit

prima horloge, slecht werkende app

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

7,0
De horloge is erg fijn. Duidelijk display en met de juiste informatie. Batterij gaat erg lang mee. GPS in no-time wanneer het horloge goed is geupdate.
De tomtom mysports app is erg traag. Duurt echt veeeeel te lang voordat de gevraagde pagina wordt geopend (bijna niet werkbaar). uploaden van de activiteit is ook erg langzaam. Als de app zou werken, zoals bv runtastic gewoon goed en snel, is het helemaal top! hier ligt nog (heel) veel werk voor tomtom.

Pluspunten

  • horloge doet wat ik wil
  • Makkelijk te bedienen.
  • Goed display

Minpunten

  • Slechte App

Reageer

André 27-07-2016
  • Product maand in bezit

Geen aanrader

Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

5,8
GPS signaal wordt traag gevonden.
Bijhorende app werkt flauwtjes. Onduidelijk hoe of wanneer gegevens doorgestuurd worden naar app.

Reageer

leo jongen 15-07-2016
  • Product maand in bezit

Prima sport horloge

Geschreven voor: TomTom Runner grijs

Algemene score

8,0
Als je enkel wilt rennen en trainen zonder al teveel gedoe is dit een prima sport horloge voor een goede prijs. De software is duidelijk en functioneert naar behoren. Enkel het zoeken naar de satelliet duurt soms even, maar dat vindt ik geen probleem. Voor mij voldoet dit horloge prima aan mijn wens.

Reageer

mrhulzink 10-01-2016
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
Ik ben er erg tevreden mee. Had in het begin een probleem met handmatig klokken maar dat werd perfect opgelost door Tomtom.

Reageer

wil 26-12-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

6,4
Huidige snelheid is niet meteen actueel.
De gegevens zijn niet precies ik heb 2 horloges en deze geven een andere uitslag bij dezelfde afstand (tegelijk gemeten)
Jammer dat je geen piramide interval kunt instellen
griwim 29-12-2015

Mijn ervaring is ook dat de Garmin Forerunner nauwkeuriger is. Allebei tegelijk omgehad en de Garmin gaf een hogere snelheid aan. De Tomtom bleef ook regelmatig hangen om dan even later weer te gaan lopen.
Het display is erg duidelijk. Ook omdat de nachtstand is in te schakelen en je niet op een knop hoeft te drukken om bij te lichten. Bij mij gaat de voorkeur toch uit naar de Garmin en ga mijn Tomtom in de uitverkoop gooien.

Reageer

Opajan schiedam 03-01-2015
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
ik heb inmiddels een tomtom horloge met ingebouwde hartslagmeter;
en sinds de tomtom de software heeft geupdate werk alles perfect.
alles woord netjes in MY-Sports gezet routes worden getekend en als je regelmatig loopt en dus je prestaties wil registreren laat hij automatisch weer op.ben trots op mijn speeltje

Reageer

Protocol 07-09-2014
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

4,0
Wat een miskoop. Satellietontvangst is zeer wisselvallig. Quick GPS werkt alleen als je het horloge dagelijks aan de PC hangt. Vandaag voor het eerst een wedstrijd mee gelopen en ja hoor: na 3 km verliest het horloge zomaar ineens het GPS signaal, en vindt het de rest van de wedstrijd niet meer terug.

Had ik toch maar meteen een Garmin gekocht...

Reageer

paulband 20-07-2014
  • Product maand in bezit

Algemene score

7,5
Horloge heeft alle functies die je nodig hebt en je kunt op één scherm drie functies naar keuze zichtbaar maken.
Minpunten zijn de upload functie naar de Website die vaak niet werkt en de quick GPS functie die ook vaak niet beschikbaar is zodat je lange tijd moet wachten voordat je kunt beginnen.

Reageer

Toon meer reviews