Ik heb gekozen voor de Huawei Mate 20 pro, omdat ik na 2 jaar intensief mijn mate 9 gebruikt te hebben nog steeds erg tevreden was over dit toestel. Het was nog erg snel en de batterij nog erg goed. Vanaf deze ervaring ben ik helemaal weg van de Mate serie van Huawei. Toen de Mate 20 Pro uitkwam met alle nieuwe features was ik dan ook erg benieuwd. Na 10 dagen gebruik en alles grondig getest te hebben kan ik het volgende zeggen.
Beeldscherm:
Het scherm ziet er fantastisch uit. Hele mooie weergave van kleuren. 4K videos zijn een lust om naar te kijken.
Camera:
Ook de camera mogelijkheden zijn erg goed. De komst van de groothoek lens en de mogelijkheid voor het maken van supermacros is geweldig. Al is de software niet altijd vlekkeloos bij het maken van foto's met effecten. Uit ervaring met mijn vorige toestel, zal hier waarschijnlijk nog een software update voor released worden.
Snelheid:
Deze mate is ook weer erg snel en doet zijn naam eer aan. Apps laden snel en games spelen kun je vlekkeloos.
Geluid:
Het geluid van de boxen is minder dan van mijn oude toestel. Dit komt doordat het toestel water en stof dicht is gemaakt. Maar met oordopjes of een Bluetooth speaker heb je hier natuurlijk helemaal geen last van.
Batterij/oplader:
De batterij gaat behoorlijk goed mee gezien de resolutie van het scherm. Ik gebruik hem 16 uur per dag op de hoogste resolutie en ik krijg zo'n 8-9 uur scherm on time bij intensief gamen (2-3 uur), you tube videos kijken en foto's/filmpjes maken.
Als deze dan uiteindelijk leeg is dan hoef je je geen zorgen te maken. Want door de 40w super charger ga je weer van 20% naar 95% in nog geen 35min. Dus je bent snel weer klaar om verder te gaan.
Beveiliging:
Dan nu mijn ervaring met het unlocken van het toestel. De inscreen fingerprint scanner doet het normaal best goed. Hij is lang niet zo snel en betrouwbaar als de oude fingerprint scanners die op de oudere toestellen gebruikt werden.
3D face unlock is naar mijn mening een beter optie. Deze werkt in 95% van de gevallen goed. Als het niet werkt, dan probeer het opnieuw en waarschijnlijk unlocked hij dan zonder probleem.
Minpuntjes die ik ben tegengekomen zijn.
Bij het unboxen zag ik dat Huawei bij dit toestel er voor het eerst geen bescherming heeft aangebracht op het scherm.
Na het bevestigen van een glazen high impact screenprotector die speciaal ontworpen is voor de Mate 20 Pro, kwam ik erachter dat de Knuckle gestures net zoals de inscreen fingerprint scanner niet meer werken. Na mijn onderzoek blijkt het zo te zijn dat er geen enkele glazen screenprotector is die ervoor zorgt dat het toestel zijn functionaliteit gehoudt na het aanbrengen hiervan. Dus je bent aangewezen op een folie die je zelf zult moeten aanbrengen en die niet beschermt tegen stoten of vallen. Dit vindt ik erg jammer, want je wilt je toestel van €900,- beschermen tegen dergelijke schade, maar ook wil je geen van de nieuwe functies waarvoor je wellicht dit toestel hebt aangekocht verliezen. Helaas na een aantal dagen in contact geweest te zijn met de klantenservice van Huawei. Wilt deze het probleem ook niet erkennen, maar kunnen mij ook geen protector sturen die wel zou werken.
Eindconclusie:
Dit is weer een zeer compleet toestel, dat waarschijnlijk weer jaren meegaat en echt niet te missen is in mijn dagelijks leven. Zeer makkelijk in gebruik en ik kan er erg snel mee doen wat ik moet doen.
Erg mooi ontworpen en op de meeste vlakken ben ik dus erg tevreden.
Het zou alleen mooi zijn als Huawei ons een goede high impact screen protector zou kunnen meeleveren of adviseren.
Pluspunten
- Mooi scherm
- Erg snelle processor
- Goede batterij duur en zeer snelle oplader
Minpunten
- I screen vingerprint scanner niet goed genoeg
- Geen screenprotector bijgeleverd
- Foto software laat iets te wensen over