HTC One M9 goud / 32 GB - Reviews

Specificaties
Display
5.0 inch scherm
Opslag
32 GB opslag
Besturingssysteem
Android
Bekijk 2 andere uitvoeringen

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 117 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,3

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Guido Haesen 04-05-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,2
Erg mooi toestel, jammer dat het teveel op de m8 lijkt, maar deze heeft een betere camera en batterij.
ik heb het toestel nu meer als een maand en kan iedereen dit toestel aanbevelen.

Top
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

tril 03-05-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
HTC M9 review
Alvorens een oordeel te geven over de M9 eerst even wat achtergrond info. Ik heb de afgelopen 6 jaar met een HTC in mijn broekzak rondgelopen. Van de Touch HD naar de Desire HD naar de M7, je kunt dus wel zeggen dat ik enigszins bevooroordeeld ben.
Vanwege de slechte (p)reviews over de M9 toch overstag gegaan om eens iets anders te proberen in de vorm van de Samsung S6. Toestel binnen, win ik een week later een M9. Nu dus de uitgelezen kans om de M9 te reviewen, met af en toe een vergelijking naar de S6

Uiterlijk
De telefoon voelt zwaar en stevig aan. Ook al weegt ie officieel maar 14 gram meer dan de M7 die ik gewend ben, het voelt zwaar. Misschien een kwestie van wennen. De S6 is iets platter, voelt iets lichter aan, maar vooral breekbaarder.Ik ben echt niet bang dat ik de S6 kapot zal knijpen, maar aluminium spant toch de kroon wat gevoel betreft. In menig review wordt gesproken over de vingerafdrukken die achterblijven op de S6, ja dat klopt. Even met je mouw erover en ze zijn ook weer weg.
Liggen beide telefoons op tafel, zullen de ogen van de omstanders eerder naar de HTC gaan dan naar de S6. Waarom? De S6 lijkt in een oogopslag op al zijn voorgangers (als Samsung-leek zie ik het verschil niet), maar erger nog, op een ronde knop na, op een Iphone. De HTC zal in de ogen van de leek ook op zijn voorgangers lijken, maar is wel duidelijk te onderscheiden van zijn concurrenten. De speaker grille vind ik er gewoon cool uitzien, al had deze van mij boven en onder best even breed mogen zijn, net als bij de M7.
Het gouden randje is vind ik niet per se nodig, maar maakt wel een verschil. De telefoon is zo gemaakt dat het lijkt alsof er een (aluminium)backcover om het toestel zit. Dat vond ik in de video’s er niet duidelijk uitkomen, maar kun je wel zien als je hem vast hebt.

Geluid
De boxen aan de voorkant blijft een heel belangrijk pluspunt van HTC. Ik begrijp niet dat andere fabrikanten (lees: Samsung) hier niet in meegaan. Zeer regematig verdwijnt het geluid tijdens gamen of video kijken, omdat mijn vingers over de boxen heen komen. Dat zal je bij HTC niet gebeuren. Los van het feit dat het geluid uit de HTC beter is. Dolby zal vast een mooie toevoeging zijn voor de experts, ik merk weinig verschil als ik Spotify luister en mijn telefoon 3 meter verderop ligt. Daar waar voorheen de M7 veel luider dan andere tijdsgenoten, is het verschil tussen de M9 en S6 minder groot. Let wel, dan heb ik het over volume, niet over kwaliteit. Al met vind ik het gebruikersgemak van de front-facing speakers vele malen belangrijker.

Scherm
Het scherm van de M9 is een paar millimeter kleiner dan zijn concurrent van Samsung, en aangezien laatstgenoemde capacitieve toetsen onder het scherm heeft, is het effectieve beeldscherm dus groter bij de S6. Bij verschillende apps verdwijnen de back, home en recent apps button, zodat de schermen even groot zijn.
Ter vergelijking: op de nu.nl app zie je op de overzichtspagina bij de HTC 6 en halve nieuwskop, waar je op de S6 maar liefst (!)7 koppen kunt lezen. Bij ES explorer zie ik op de HTC 8 mappen onder elkaar staan, en bij de S6 zijn het er 9.
Nu ben ik door toeval in de luxe positie gekomen dat ik de schermen naast elkaar kan leggen. Dan zijn de kleuren beter op de S6. Het is QHD versus full HD. Zou je ze niet naast elkaar leggen, zijn beide schermen een verademing om naar te kijken.
Wat schermgebruik van de S6 betreft zijn mij twee dingen opgevallen. Ten eerste moest ik soms een aantal keer op een linkje of snelkoppeling drukken, voor er een reactie kwam. Ten tweede heb ik al verschillende keren per ongeluk op de back of recent apps knop gedrukt , omdat deze nagenoeg tegen de onderkant van het toestel aan zitten. Deze ongemakken heb ik bij de HTC niet gehad.

Software
Sinds de M7 de update naar Lollipop kreeg ben ik ook weer even afgestapt van Nova Launcher, en terug gegaan om Sense weer een kans te geven. Hier ben ik dus ook mee doorgegaan op de M9. Loopt allemaal prima en vloeiend, maar dat je niet zelf de gebaren (gestures) kunt instellen blijft jammer. Ditzelfde geldt ook voor de S6. Ik was niet bekend met Touch Wiz, maar dit zou een afgeslankte versie moeten zijn vergeleken met eerdere modellen. Ik vind het er gelikt uitzien, met visueel meer effecten dan Sense. Niet alleen ontgrendel je met een druppeleffect, ook je achtergrond lijkt echt achter je voorgrond (!) te liggen, door kleine verschuivingen als je de telefoon kantelt. Het was leuk om even te spelen met de multiscreen window, pop-up window, vingerafdruk scanner en hartslag meter, maar ik denk niet dat ik hier nog veel gebruik van ga maken. Ik wil de vingerafdrukscanner vast nog wel een keer een kans geven, maar ondanks dat deze schijnbaar beter is dan die op de vorig Samsung telefoons, ging het toch te vaak mis. Meestal vanwege droge of natte vingers. Prima natuurlijk, want het geeft ook aan dat je de scanner niet gemakkelijk kunt foppen. Gemiddeld moest ik 1 keer per dag mijn backup wachtwoord invoeren.

Camera
Ik ben geen topfotograaf, en maak zo’n dertig foto’s per maand.
De camera van de M9 is prima om leuke foto’s mee te maken. De camera van de S6 is beter. Het scherpstellen van bewegende objecten gaat vlotter en de het beeld lijkt iets scherper. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de update die HTC onlangs heeft uitgebracht, waar nu de vergelijkingsfilmpjes van op het internet komen.

Conclusie
Beide telefoons zijn prima!
De camera en het scherm van de HTC krijgen een dikke ruim voldoende, waar de S6 een goed verdiend. De unieke uitstraling en het gevoel van de HTC M9 scoren weer beter dan de S6. Sense ligt mij veel beter dan Touch Wiz, maar dat is misschien ook een kwestie van wennen. Voor het geluid kun je beter bij de M9 terecht.
Met intensief gebruik haalt de S6 meestal net het avondeten, en dan moet deze van nieuwe energie voorzien worden. De HTC houdt het wel een dag vol. Ik ben geen professional die beide toestellen exact heeft belast maar dat is het gevoel.
Het was fijn om even te kunnen proeven aan Touch Wiz en de Samsung extraatjes, ter vergelijking met de HTC M9. Mijn beeld zal vast enigszins beïnvloed zijn doordat dit mijn huismerk is, maar de HTC heeft toch echt mijn voorkeur.
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Siem. 03-05-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

10,0
Vanaf het begin dat ik hem in me handen had verliefd geworden op het prachtige ontwerp! Bij de eerste keer opstarten werd al duidelijk dat de M9 me nieuwe trots geworden was. Van geweldig adembenemend geluid tot een camera waar je u tegen zegt, design waar van je gelukkig word en nog zoveel meer! Absoluut verliefd geworden. Deze telefoon is alles wat ik nodig heb. Geweldig design, geweldige response time en de nieuwe mogelijkheden met de Theme app zijn geweldig! Dagen na dagen zit ik nieuwe dingen te maken, de telefoon voelt elke keer als nieuw device aan. De dotview case is absoluut geweldig. Handig, praktisch, beschermend en daar naast nog leuk speelgoed! De m9 is mijn toestel, en ik ben er trots op.

Een aanrader voor elke audiophile, camerafanaat, creatieveling en voor mensen die opzoek zijn naar een premium design.

Ik ben helemaal verkocht!
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Michel19780420 03-05-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Sinds 2 weken de trotse eigenaar van HTC’s nieuwste pareltje de HTC One M9. Ik ben 2 jaar in het bezit van de HTC One M7 en was erg benieuwd naar de M9

Het design van de M9 heeft een bepaalde aantrekkingskracht. De slanke aluminium behuizing met dual tone afwerking, goud kleurige zij rand en geborsteld aluminium vraagt om te worden “bediend”. Mensen om me heen willen “voelen” wat de HTC krachtpatser in huis heeft. De reacties zijn unaniem “wow” met een wegend handgebaar. Daarna word met keurs blik de zij,- achter- en voorkant bestudeerd ook dan komt eenzelfde reactie. Het toestel ligt perfect in de hand en het design is strak en zeer perfectionistisch afgewerkt.
De rechterkant is voorzien van 3 knoppen, de aan/uit knop en volume toetsen. Verder is aan deze kant een micro SD slot aangebracht, een sterk plus punt, om dit 32 GB toestel uit te kunnen breiden.

De voorzijde is voorzien van 2 speakers welke een heerlijke volle sound afgeven bij muziek en filmpjes. Verder is er een 4 MP camera aanwezig. De selfie´s die ik met deze camera heb gemaakt zijn van een kwaliteit die ik nog niet bij andere toestellen ben tegengekomen, b.v. de I-phone 6 plus van mijn vrouw, hierbij komen de details en kleur weergave bijzonder goed naar voren. De selfie´s tonen de sfeer die op het moment van opname aanwezig was, subliem weer. Dit ondervonden aan de hand van wat festival selfie´s.

Deze smartphone is voorzien van een 5” scherm full HD (1920x1080 pixels) met een prachtige helderheid.

De achterzijde is voorzien van een 20 MP camera die kan worden gebruikt voor het maken van foto’s, panorama foto’s en filmpjes. Deze camera maakt foto’s van uitstekende kwaliteit en reageert sneller dan zijn voorganger.

De One M9 heeft een Snapdragon 810 processor aan boord en maakt van dit zogenaamde HTC vlaggenschip een snelle kruiser. Kan tegelijkertijd zwaardere taken uitvoeren waarbij haar prestaties ongekend zijn!

De accuduur van het toestel vind ik gewoon weg goed en gaat met mijn telefoongedrag, regelmatig googlen, whatsappen, facebooken en natuurlijk bellen minimaal 2 dagen mee.

Verder is de telefoon voorzien van een mogelijkheid om de TV en/of mijn Ziggo recorder te bedienen, hier heb ik met mijn M7 erg veel gebruik van gemaakt.

Het is een genot om de smartphone te bedienen en ik ben zoals eerder gezegd een trotse eigenaar! Ik vind het erg jammer om dit prachtige toestel te moeten voorzien van een bescherming case en hoop binnenkort een compleet transparante case tegen te komen waarbij het oog verblindende design behouden blijft.
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

simonniens 02-05-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
HTC heeft opnieuw een geweldig toestel op de markt gebracht, de HTC ONE M9, die nog beter, sneller en mooier is dan de vorige modellen. De HTC M9 heeft een strak maar chique design. Het zilveren metaal waarvan de buitenkant is ziet er stevig uit, en is aan de zijkanten afgewerkt met een gouden randje. Het 1080p scherm is haarscherp en geeft afbeeldingen, video's en games prachtig weer. . De 5MP frontcamera maakt scherpe, mooie selfies. De 20MP camera is ook van goede kwaliteit, maar als je bij een foto die hiermee gemaakt is inzoomt, zie je dat de foto erg korrelig is. Dit is een van de enige minpuntjes die ik aan de telefoon heb kunnen ontdekken. De HTC BoomSound met twee frontspeakers en Dolby Audio™ zorgt voor een geweldig geluid. Ook de M9 heeft HTC Sense als gebruikersinterface. Het design is strak en overzichtelijk. Apps zijn makkelijk te vinden, doordat je apps die je niet veel gebruik kan verbergen. Ook Blinkfeed is een handige software mogelijkheid, hierop verschijnt al het belangrijke nieuws. Ik verbaasde me ook zeer over de batterijduur van deze telefoon. Je zou denken dat een android phone met zo'n schermkwaliteit snel leeg zou raken, maar dit was totaal niet zo. Als ik mijn mobiel normaal gebruik en er niet de hele dag spelletjes op speel kan hij minimaal 24 uur mee. Het toestel is ook erg snel doordat het 3GB RAM-geheugen heeft en een goede processor. Apps starten snel op en je switch makkelijk van app naar app en scherm naar scherm. Wat me wel opviel is dat de telefoon erg heet kan worden, met name als het toestel aan de oplader ligt. Hij wordt niet zo heet dat het oncomfortabel is, maar het viel me toch op.
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Oleg Nazarko 02-05-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Hello, my dear friends, htc owners, geeks end peoples whos thinking about byimg new mobile phone. How we know this year is rich with new relises, and we have a big thinking to do, witch brend to choise-HTC,Samsung,Nokia,Aple...
Bu running in a front im gona tel, for oll geeks whos gona tell- or wtf.. its metal again, where is finger print locker and whai we hawe only 32GB and its only on android but not windows?My recomendation- order phone from US-ower there you can choise between 32 or 64 gb, 3-color wersions crei,golden and silver with golden,also awiablw on windows,in china you can order htc one m9+ with second camera just like on older model M7.but lets stop wolking around and hawe a closer look to a FULLMETAL JACKET monster from HTC.
Speaking about design, we shoud start with the box.Htc packing they phones in realy nice box, that is made in minimalism style, and how oter companyes shoul do.mininum information, phone is packt like a expensive handwathes or rolex pen.I my hands, iw geted moust preatiest color version silver with golden rims.Htc not chancing they phone desigh sinds HTC ONE M7,with was realy preaty phone,just like his oldest brother M8.HTC boasts a two tone design, metal handle complex by the method of anodic oxidation, in the end part of the body differ both in color and structure.I can't blame HTC for the lack of changes, because the body is really beautiful, so why spoil it?ewen aple dont doing it.he dimensions of the smartphone determines 5-inch screen (the item has not changed compared to the predecessor), so the HTC One M9 – compact by modern standards, the flagship.In addition to the design of the HTC One M9 many interesting things. Taiwanese (finally!) refused Ultrapixel camera with a funny resolution, which debuted at One M7, the novelty of the usual 20 megapixel module (though production Toshiba, not Sony). So the main drawback of HTC smartphones seems to be a thing of the past. Otherwise, compared to the One M8 has changed quite a bit: of course, upgraded the processor (here the top-end Qualcomm Snapdragon 810), was added 1 GB of RAM and a couple of hundred mAh.
Immediately I will say about the sound system, both with headphones and built-in speakers. HTC has an agreement with Dolby Laboratories, One M9 certified company. In addition to the certificate, the device got system improvements sound (simulation 5.1 channel on stereodynamics smartphone) and sounds very powerful. .Im shere alot of HTC owners, where inlovd in a quality of dual stereo speakers in first HTC ONE M7.HTC is making realy sound monster smartphones,i like to listen rock on a maximum soun level, but not in this case, i mean if you are jusing headseats from beats audio, or ewen cheap ones. music is so loud, that sound vawe can ,, put your ears in a ass,,.One of the nicest things that htc addet two soud quality options,one is made for music other for movies and between them is big difference.I also like to play some games on a phone,moustley racing games and sound stays on a high level, ewen beter that aple or samsung.
speking about quality of emages,its bacamed much beter that on m7 or m8.Htc yousing the same tehnology, just like on a m7 or m8,and not making biger screans that they concurent, and its rigth.becouse by hawing smaller screan 5ich compares to 5,1 inc by samsung we are having much more ppi.so photos becoming much more detailed.
The nicest thing in a phone also is camerathis year HTC didn yoused ultrapixel camera as a back kamera, they just putted it in a front.from a backk we are having 20 mpx camera wit dual led flashligt.phone is making realu nice and ditailed photos.the nice surprise is also for selfie lowers.in a front is HTC kid-ultrapixel camera that making also good photos.camera also hawe a warios settings, you can also compaire two cameras for making sorte of colage wfom selfie and nice backgroud.phone hawe also nice surprise 4k video.
All flagships based on the Qualcomm Snapdragon 810, must answer a question: they are heated or not.Speaking obout performance there were no questions and the generation before, so that key parameters become the power consumption and heat generation.In my opinion, the problem is exaggerated. Yes. HTC One M9 is heated (in a serious benchmarks and when playing Real Racing). No, heats not bad enough to worry about it. Feels quite comparable to the Samsung Galaxy S6, only Korean is heated closer to the camera module, and HTC distributes heat over a larger surface of the housing. So to accuse a smartphone (or its processor) in the drawbacks are not worth it, the overheating problem common to many top-end devices.But that a smartphone dont hawe a wireless charger is minus, but not for me, in not so geek.Of course, the new HTC is running Android 5.0 with a new shell Sense 7, pleasing many interesting features: the ability to adapt to the user (in a special widget on the home screen to display your most used apps), flexible interface customization (individual "themes" will refer not only Wallpapers, but also the entire issue), support for cloud services and a lot more than.Sheath pleasing design (sense of style among the Taiwanese people have) and by using gestures and motion sensor. For example, you can bring the phone to your ear and it will automatically answer the incoming call. Or a couple of times to touch the screen to unlock. Or you can hold left or right on / off the screen to run specific applications.Renewd interface of the Sense 7.0 of the mother screan becamed much preatier (sense of style among the Taiwanese people have) and by using gestures and motion sensor. For example, you can bring the phone to your ear and it will automatically answer the incoming call. Or a couple of times to touch the screen to unlock. Or you can hold left or right on / off the screen to run specific applications.
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

dimi007 01-05-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Uiterlijk en design
De HTC oogt op het eerste gezicht zeer stijlvol. Afhankelijk van hoe je het toestel in het licht houdt, lijkt het toestel zilver of goudachtig van kleur. De behuizing voelt en oogt zeer degelijk, strak, stijlvol en robuust. In tegenstelling tot zijn voorganger (die ik zakelijk gebruik) is dit toestel geheel van metaal. Dit heeft direct voordeel bij het aansluitpunt voor de oplader. De voorganger was voorzien van een kunststof stukje waar je de oplader kon aansluiten, met als gevolg dat dit kunststof op den duur vorm van slijtage vertoont. Dat is erg jammer, omdat dit het uiterlijk van het toestel niet ten goede komt. Daar heeft HTC met deze verbetering dus goed over nagedacht. Het toestel zelf is iets groter dan zijn voorganger en de aan / uit knop is verplaatst van een kunststof knop aan de bovenkant naar een zeer stijlvol metalen knop aan de zijkant, onder de volumeknoppen. Dit is niet alleen praktisch, maar ook qua design een hele vooruitgang. Qua gewicht en dikte is hij vrijwel gelijk met zijn voorganger, maar oogt hij minder dik.

Snelheid van het toestel
Over de snelheid waarmee het toestel opstart en reageert kan ik kort en bondig zijn; dit is buitengewoon snel. Nu is dit natuurlijk vaak zo met nieuwe toestellen, maar er zit in deze menu structuur en bij het starten van diverse apps werkelijk geen vertraging. Ik heb momenteel een HTC One 8 en een iPhone 4s in bezit, dus dit is qua responsetijd een verademing. Wel moet ik nog erg wennen aan de menustructuur en het Android systeem ‘an zich’ omdat ik IOS gewend was. Maar dit begint inmiddels aardig te wennen. Qua design doet de HTC One 9 in ieder geval zeker niet onder voor de Apple apparaten. In mijn ogen ziet dit toestel er vele malen beter uit dan bijvoorbeeld de iPhone 6.

Beeldkwaliteit
De kwaliteit van het beeld is ongekend. Het lijkt alsof het display een soort ‘spiegel’ heeft ingebouwd want het lijkt te reflecteren. Wat ik zo bijzonder vindt is dat je normaal gesproken door reflectie niet goed ziet wat er op het scherm gebeurt. Het scherm is echter onder een hoek zeer goed leesbaar.

Conclusie
Nooit gedacht dat ik zo enthousiast zou zijn over een ander toestel dan iPhone. Voor mij is de HTC One M9 toch echt een fantastisch alternatief. Het toestel is vele malen sneller en het design is subliem. Ik ben om :)
Geschreven voor: HTC One M9 goud / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

TommyR1981 01-05-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

10,0
In één woord WAUW!! Wat een toestel! Ik kom hiervoor van een Samsung S4 en het overstappen gaat zo makkelijk met de overstap app dat je direct aan de slag kan met je nieuwe toestel. Heel handig dit.
Maar om bij het begin te beginnen. Het uiterlijk van het toestel valt om door het strakke aluminium design met twee-kleurige afwerking. Het lijkt wel een sieraad zo mooi. Zeer degelijk en met de grootste precisie afgewerkt. Ook handig dat ze wel een micro sd ondersteunen. Iets wat de iphone 6 en samsung niet heeft. Kan ik mooi mijn 128GB kaart gebruiken. Ook slim zijn de twee speakers aan de voorkant. Deze klinken beter dan welk ander toestel in de markt op dit moment. De Dolby Audio zorgt zelfs voor een waar surround sound effect. De 20MP camera maakt prachtige foto's en ook de selfie camera maakt met weinig licht goeie foto's. De batterij houdt het bij mij makkelijk een dag vol. Beetje muziek luisteren, gamen, veel whatsapp, 10 min bellen en dan nog 55% einde dag. Tot slot de software. HTC heeft zijn eigen skin en die maakt het gebruik een stuk makkelijker dan dat ik gewend ben met touchwhiz. Ook is het mogelijk om met de thema app alles aan te passen dus geen saaie standaard menu's. Kortom het beste Android toestel van dit moment
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

fivebears 01-05-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Ik ben al jaren een HTC gebruiker en na mijn ONE M7 heb ik nu een HTC ONE M9 mogen ontvangen. Omdat ik niet steeds een de “nieuwste” telefoon heb vind ik de verschillen tussen de HTC ONE en de HTC ONE M9 opzienbarend.
Wat meteen in het oog springt toen ik de telefoon uit zijn doos haalde is de ontzettend strakke behuizing met een mooie gouden rand rond de zilveren behuizing. Je moet er van houden maar mij bevalt het prima. Bovendien ligt de telefoon door dit randje ook lekkerder in de hand.
De knoppen aan de zijkant zijn goed te vinden en de aan/uit knop aan de zijkant bevalt me ook erg goed. Ook het expansie slot voor het SD kaartje een aangename bijkomstigheid. Extra geheugen kan immer nooit geen kwaad.
Het geluid dat de M9 produceert mag prima genoemd worden, zeker met de oortjes eraan is het een top geluid. Mooi vol en warm geluid wat prima past bij mijn muziek keus.
Het beeldscherm is als vanouds prima. Vergeleken met de ONE is de ONE M9 veel helderder en mooi van kleur. Zeker als je buiten staat is het nieuwe scherm een stuk beter te zien. Het contrast had misschien iets groter kunnen zijn, maar is meer dan voldoende.
De camera is weer een verhaal apart. Als je sommige reviews leest is blijft deze wat achter bij de andere toptoestellen. Wat ik ervaar, als bescheiden gebruiker, is dat de foto’s die ik maak er prima uit komen en zijn absoluut beter dan de foto’s die ik maakte op de ONE M7. Had de camera beter kunnen zijn, vast wel, ben ik er dik tevreden mee, zeker! De selfie camera overtreft zeker die van de ONE M7, super kleuren en ontzettend scherp en legt alle details goed vast.
De Sense schil die er erop geïnstalleerd staat voelt vertrouwd aan, genoeg “knopjes” om aan te kunnen draaien om je eigen uiterlijk op je telefoon te krijgen.
Alles bij elkaar genomen kan ik concluderen dat de HTC ONE M9 een erg goede stap vooruit is vergeleken met de ONE M7 en hoop er ook net zo lang plezier van te kunnen hebben. Ik ben in ieder geval super tevreden met deze telefoon.
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Tim Geurts 29-04-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb de One M9 nu een poos in gebruik en het toestel ziet er strak uit.
Hiervoor had ik de One M7 in het zwart maar deze zilveren uitvoering heeft optisch een veel mooier en hogere afwerkingsgraad en dit is een grote verbetering .
De One M9 voelt prettig en ligt ook fijn in de hand.
De knoppen wijziging daarin tegen is even wennen. Waar de powerknop voorheen boven op zat is deze nu naar de zijkant verplaatst.Ook de audio aansluiting voor de oordopjes is verplaatst van de bovenzijde naar de onderzijde.
Het 5-inch 1920 x 1080p Full HD IPS Display geeft een helder en superscherp beeld. Daarbij kijkt en leest het 5-inch scherm toch net weer prettiger dan het oude 4,7-inch display van de One M7.
Waar de One M7 nog uitgerust was met Beats audio is de One M9 nu uitgerust met Dolby audio en klinkt in combinatie met de Boomsound-technologie van HTC geweldig! Wat dat betreft is dit een vooruitgang t.o.v. Beats. Omdat ik fervent hardloper ben en altijd mijn telefoon bij me voor de muziek is dit een waar feestje. Maar ook bij het afspelen van filmpjes of het spelen van games is het geluid uitstekend te noemen.
Verder is De One M9 uitgerust met een 20 megapixel-camera. Voor de “normale “ huis,tuin en keuken fotografie waar ik hem voor gebruik ben ik dik tevreden met de kwaliteit van de foto’s. Met de volume knoppen kun je ook heel eenvoudig in en uit zoomen. Aan de voorkant is de One M9 uitgerust met de 4 ultrapixel-camera voor scherpe selfies. Leuke nieuwe features op de camera zijn oa.de splitscreen modus waarmee zowel met de front en back tegelijk een foto kunt maken.
De nieuwe One M9 draait op Android 5.0 Lollipop met Sense 7 van HTC. Voor mij t.o.v. de One M7 eventjes wennen qua lay-out maar het went snel. Je hebt keuze uit een aantal voorgeïnstalleerde thema’s, maar kunt er ook zelf eentje zelf met b.v. zelfgemaakte foto’s. De mogelijkheden zijn echt heel uitgebreid en heb ik nog niet allemaal uit geprobeerd. De instellingen zijn over het algemeen makkelijk te vinden en naar eigen wensen in te stellen. Verder reageert het toestel lekker snel zonder enige vertragingen. Opstarten gaat lekker vlot en appen,swipen, facebooken en games spelen..alles gaat vliegensvlug.
Al met ben ik zéér tevreden over het toestel…en zeker een aanrader!.
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

CeesWes 29-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Verleden week heb ik de nieuwe HTC One M9 ontvangen. Mijn eerste indruk na het uitpakken was dat ik een strak en solide toestel in mijn handen had. Na het opladen de eerste keer opstarten, wat mij meteen opviel is dat het toestel zeer snel opgestart is. Daarna ben ik begonnen met een tal van updates te installeren, wat overigens ook zeer snel gaat. Ook al is de update erg groot. Ik kon toen wel merken aan de warmte die het toestel uitstraalde, dat er een flinke processor in zit. Vooral wanneer het toestel moest rekenen, werd die toch wat warmer. Vooral als ik dat vergelijk met mijn M7, die dan toch een stuk koeler blijft onder lading. Over het uiterlijk van HTC Sense heb ik niet veel te zeggen behalve dat het er netjes, strak en vriendelijk uit ziet. Het werkt lekker snel en het is overzichtelijk.

Beeld & Geluid

Ik was reuze nieuwsgierig naar het geluid omdat ik natuurlijk de M7 ook heb, en ik daar al behoorlijk van onder de indruk was van het geluid. Maar de geluidskwaliteit van de M9 deed mij versteld staan. Als je een film ging kijken op youtube, en BoomSound op film zette, leek het net alsof de speakers links en rechts van je zaten. Het klinkt super( en apart) maar is heel mooi om te horen. Het geeft inderdaad een surround effect. Nu we het toch over films hebben, ik vond het beeld er wel netjes en scherp uitzien. Maar niks vernieuwends als je het vergelijkt met de M7.

Kracht

Aangezien mijn zoon nog wel van het gamen is, en er dus toch eventjes mee wilde spelen, installeerde hij NOVA 3. Hij was benieuwd naar de snelheid, aangezien de M7, die hij ook heeft, NOVA bijvoorbeeld niet altijd vloeiend en vlekkeloos kan spelen. Maar op de M9 was dit geen probleem. Het toestel werd niet al te warm volgens hem. Wat ik wel merk is dat de accu toch niet zo heel lang mee gaat met zwaar gebruik. Als ik er alleen met bel, en er dus niet veel meer mee doe, gaat die toch wel een dag of 4 mee.

Camera
De camera is wel een tegenvaller. Zowel als scherpte als qua snelheid van het focussen. De kleurechtheid is wel heel erg mooi, en met een beetje oefenen gaat het steeds beter met het maken van foto’s. En natuurlijk met toekomstige software updates wordt dit steeds beter. De frontcamera, of selfie camera, is geweldig. Die maakt echt supersnelle en scherpe foto’s, zelfs bij minder licht.

Software & Extra’s

Wat ik persoonlijk wel handig vind, en wat mist op mijn andere toestellen, is dat er geen dubbel aanraken om het toestel te ontwaken. Dat vind ik persoonlijk wel heel erg handig, vooral omdat dan je power-button niet slijt.
De extra’s die erin zitten met bijvoorbeeld het bellen dat de stemmen duidelijker zijn en noise cancelling, is toch wel heel erg makkelijk en handig als je er eenmaal aan gewend bent.
Sense is ook zeer simpel om te gebruiken, en ziet er strak uit!

Conclusie
Het is een fijn en super snel toestel met die nieuwe Snapdragon. Als je veel muziek luistert is het een geweldig toestel door de speakers. En als je een fotograaf bent, kan je beter een echt fototoestel kopen ;) Maar nog eventjes serieus, het toestel is een echte aanrader!
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

anielnk 29-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
sinds een paar dagen de htc one m9 goud in mijn bezit.
complimenten aan htc over de design en afwerking.
het toestel is mooi afgewerkt met metaal, zelf de zijkanten die voorheen bij de m7 leek op kunststof nu vervangen is door een dikke gouden rand. het enige kunstof wat je ziet zijn de dunne lijnen waar het toestel waarschijnlijk mee word vastgehouden/vastgezet.
alles is tot op de puntjes mooi uitgewerkt. geen goedkope materialen maar kwaliteit.
wat een geweldig geluid komt er uit en mooi beeld.
de meeste apparaten hebben vaak een gaar en goedkoop speaker maar htc doet eer aan met htc boomsound. het geluid klinkt ruim, vol en diep, zelfs als je wat filmt/record dan klinkt het geweldig. ik heb zelfs in drukke ruimten gefilmt en dan nog kwam het opgenomen film perfect naar voren met goed geluid.
geen geruis, maar helder geluid en beeld.
 films kijken of muziek luisteren is een ware genot.
foto  maken is geen probleem , je hebt vele optie mogelijkheden om je beeld zo geweldig mogelijk vast te leggen.
 scherp, mooi, perfect!
ik heb even gespeeld met de vele optie mogelijkheden en de bewerkingsmogelijkheden.
de selfie camera is geweldig om mee te spelen, aangezien de meeste personen vaak in zijn uppie een foto schiet.
de snelheid van het toestel is geweldig en htc sense is lekker strak, uiteraard gecombineerd met google toefjes.
zo heeft htc eindelijk besloten dat we de thema van het toestel zelf kunnen bewerken en toepassen. je kan het toestel helemaal naar je eigen stijl stylen.
multitasken is geen probleem, spelletjes, film kijken, surfen , alles werkt soepel en verfijnd op de htc one m9 door de krachtige geheugen.
ik ben een kritisch persoon en verwacht wel enig vorm van kracht, luxe en uitstraling. de htc voldeed hier al sinds de htc one m7 al aan. kortom de htc m9 is een perfectie van de one generatie.
kwaliteit en luxueze toestel voor een redelijke prijs!
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

everon 28-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
De HTC One M9 is net als zijn voorganger(s) (M7 & M8) een hele goede telefoon. Maar de telefoon is ook heel goed ontwikkeld bijvoorbeeld met de voor camera: Mijn HTC one (M7) zijn voorcamera is meer ''bol'' dus het maakt alles wat je fotografeert ook bol dus met een selfie wordt je gezicht ook bol. Met de HTC One M9 is dat niet zo, alles zit op de plek waar het hoort. Wat de Design (vrom) betreft: hij zit lekker in de hand, hij is niet te klein en niet te groot. De gouden rand erom heen maakt het een stuk mooier.
Wat betreft het geluid is het uitstekend het is heel helder en lekker hard maar ook heel goed in te stellen, dat komt door de 2 speakers voor op de telefoon aan de boven en onderkant zo komt het geluid gelijk op je af. Vergeleken met de HTC One M7 is het geluid heel erg verbeterd ookal heeft de HTC one M7 Beats geluid. Het is heel fijn om een film/video te kijken met zo'n geluid want met zo'n geluid begrijp je meteen al wat er in de film/video wordt gezegd. Waarom een film/video kijken ook een voordeel heeft is omdat het een hele goeie beeldkwaliteit heeft van een 5" Full HD-beeldscherm. De hoofdcamera heeft een resolutie van 20 megapixels, hij kan filmen in 4k dat betekend dat je ultra-hd kwaliteit hebt. De voor camera heeft een groothoeklens en zelfs met slecht licht kan je een mooie selfie maken met je frontcamera dat komt doordat de telefoon een hoge lichtgevoeligheid heeft. De Software is veel beter dan mijn HTC One m7 en die van mijn HTC one m7 is al vrij goed. Hij is heel snel loopt niet vast en doet gelijk wat je wilt. Qua geheugen (voor de personen die heel veel foto's maken) heeft hij 32GB en is uit te breiden met een micro-sdkaart tot wel 128GB!!
Zo te zien heb ik alleen positieve dingen kunnen opnoemen omdat er erg weinig/geen negatieve dingen zijn HTC is een goeie telefoon en dat blijft ook zo, want ik heb helemaal geen spijt dat ik een HTC one M7 heb gekocht en heb nu ook geen spijt dat ik een HTC one M9 heb :). Het is een fantastiche telefoon.
Geschreven voor: HTC One M9 goud / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

fonstein 24-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Vorig jaar heeft NU.nl en diverse andere site's de M8 als toestel van het jaar geprezen, dat was precies wat HTC nodig had. Omdat het toestel van het jaar was en de lat zo hoog was gelegd door HTC waren de verwachtingen uiteraard ook hoog en zijn ze daarom dit jaar kritischer dan ooit. Om deze reden wordt de M9 dit jaar dan ook een stuk slechter ontvangen dan de M8 vorig jaar, HTC heeft gedacht aan een goed product moet je niet teveel slijpen, en de Media heeft gedacht, ze zijn zo innovatief, we willen meer! Maar waarom kan een Merk als Samsung wel uiterlijk dezelfde modellen uitbrengen (De S3 en De S4 zijn namelijk qua uiterlijk identiek) maar mag HTC dit niet doen?, ondanks dat het als je de 2 toestellen naast elkaar ligt en kritisch bent toch meteen ziet welke de M9 is en de M8 en dus toch wel degelijk van elkaar verschillen!

Daarop verdergaand, het design van de telefoon is ongekend goed en doordacht zoals bij mijn M7 al het geval was, alleen nu is het veel verder verfijnd en geperfectioneerd. T toestel ligt fijn in de handen en is niet te groot. Het is een goede stap geweest van HTC om de aan/uit knop te verplaatsen naar de zijkant, hier is deze makkelijker te vinden. meer onderscheid tussen de volume knoppen en de powerbutton had echter wel gemogen. keerzijde is dat HTC nu wel definitief mag beslissen waar die powerbutton nu moet zitten, sinds de HTC One X heeft deze knop al op 3 verschillende plekken gezeten.

Het beeldscherm is helder en geeft een krachtig beeld, het scherm is met 5 inch is even groot als die van de M8 en groter als de M7 en de One X welke ik tot nu toe nog in gebruik had, dit is ook groot genoeg om plezierig erop te kunnen werken. Als t moet neem ik zelfs een server over met mijn telefoon, dan valt er goed mee te werken! verder geeft het toestel een goede weergave van de kleuren aan en zijn deze helder genoeg, in andere recensies wordt er gesproken dat deze zouden tegenvallen en flets zijn, echter vind ik dit meer een persoonlijke smaak wat je ervan vind, In mijn ogen een goed helder en scherp beeldscherm!

De telefoon heeft een super goede performance, deze is door zijn 3GB ram en octacore processor zeer snel te noemen. Het verschil met de M7 en One X is goed merkbaar.

HTC Sense is in mijn ogen al jaren een ontzettend fijne schil dat als je er eenmaal mee hebt gewerkt niet anders meer wilt zien. maar waarom is de zaklamp app nu vervangen door een snelkoppeling in t instellingen menu? had hier een snelkoppeling voor gemaakt, want het openen d.m.v. de app was voor mij een aangenaam genot en erg snel te vinden, sneller als in t drop-down menu! Voor de rest geen opmerkingen hierover en is Sense 7 alleen maar weer een verbetering ten opzichte van de vorige versie's! en zeker door het gemis van Sense zal er geen Samsung worden gekocht!

Bij het instellen van de telefoon kwamen de beltonen als eerste ten gehore wat bij mij wederom een WOW effect bracht. een zeer mooi geluid komt er uit deze dolby audio speakers! De camera schiet op het eerste gezicht goede foto's in het donker en de flitser zorgt voor voldoende bij verlichting om leuke foto's te kunnen maken, echter wanneer je de foto’s op de computer bekijkt kom je tot de conclusie dat er software matig nog veel kan gebeuren om aan te sleutelen zodat de camera in het donker ook goede foto’s kan maken! Zeker doen HTC.

Mijn laatste HTC was een M7 met een ultrapixel camera. deze maakte overdag goede foto's maar
s’ avonds was het een waar rampenplan en had ik voornamelijk donker paarse foto's hierdoor was ik genoodzaakt om de One X te pakken voor de foto's... de eerste indrukken met de nieuwe 20 megapixel camera is vergeleken met de M7 uitmuntend en ben hier dan ook zeer tevreden over.

Wat mij wel direct vanaf het eerste begin opviel is dat de telefoon erg warm wordt bij het opladen, hier hebben mijn One X en M7 geen last van. De One X had alleen last van veel warmte tijdens het spelen van spelletjes. Daarin tegen gaat de accu stukken langer mee dan de M7, na een dag werken staat de accu tussen 65 en 70%. Daarnaast kwamen er meteen bij het inschakelen al 2 vrij grote updates ter installatie aangeboden, voor een toestel van amper een maand oud vind ik dit wel opmerkelijk.

In de Auto is de telefoon vanaf dag 1 meteen een fijne metgezel van mij, zodra het toestel is gekoppeld via de bluetooth carkit kan je instellen dat de telefoon dit als een "vertrouwde" locatie ziet waardoor je niet meer je scherm hoeft te unlocken. Het Synchroniseren van de contacten naar
de carkit gaat stukken sneller als dat het ging met de M7!

Al met al vind ik de M9 een waardige opvolger van de M8 en generaties daarvoor maar hoop bij een volgend model wel graag meer innovatie weer te zien, dat is tenslotte waar HTC om bekend staat, goede kwaliteit en innovatie!
Geschreven voor: HTC One M9 goud / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

BobDo 24-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Mijn vorige toestel was de MTC One M7. Met dat toestel was ik de afgelopen jaren al erg in mijn sas maar de HTC One M9 overtreft dit op bijna alle fronten met gemak.
Het design van dit vlaggeschip van HTC is nog weer prachtig: een mooi afgewerkte degelijke aluminium body en een half afgeronde achterkant waardoor het makkelijk de broekzak in- en uit gaat en het makkelijk in de hand ligt. Mijn exemplaar is zilverkleurig met een goudkleurige zijkant en oogt zeer elegant. De voorkant is weer volkomen vlak, zonder opstaande randen o.i.d. De glazen voorzijde heeft uiterst smalle zwarte randen waardoor het schermoppervlak maximaal benut wordt.
Hij is wel iets groter en zwaarder dan mijn oude M7 maar in de praktijk merk ik daar weinig van.
De geluidskwaliteit uit de speakertjes is uitstekend. Knap dat HTC zoveel en zo helder geluid uit zo’n klein apparaat haalt. Bij het gebruik van een koptelefoon valt des temeer op hoe kraakhelder en vol het geluid is, vooral bij ingeschakelde HTC Boomsound.
De beeldkwaliteit is prachtig op het 5 inch scherm. Gestoken scherpe weergaven. Misschien zou het contrast iets beter kunnen maar het blijft mogelijk om ook buiten redelijk comfortabel te kunnen werken bbij de juiste instellingen.
De 20 MP frontcamera maakt prachtige foto’s en HD video’s. De 4MP camera aan de achterzijde doet nauwelijks onder voor die aan de vóórzijde en maakt ook uitstekende foto’s onder slechte licht omstandigheden. Als je de foto’s of video’s bekijkt op je PC of op je TV dan zijn ze bijzonder mooi van kleur en kwaliteit.
De voorgeïnstalleerde Android 5 is visueel een stuk mooier dan vorige versies met o.a. half doorzichtige notificaties en geanimeerde overgangen (mits apps dit ondersteunen).
De vertrouwde HTC Sense schil is op de M9 een nieuwe en nog mooiere versie.
Het leuke hieraan is dat je bijvoorbeeld achtergronden, kleuren en geluiden totaal naar je eigen wensen kan inrichten. Als gebruiker kan je bijvoorbeeld naast de beschikbare thema’s zelf een aantal thema’s maken op basis van bijvoorbeeld een foto waarna de HTC Thema app automatisch een volledig thema creëert. De mogelijkheden lijken onbegrensd.
Blinkfeed is ook uitgebreid en kan nu informatie tonen over restaurants in de buurt. Ook handig is de mogelijkheid om veelgebruikte apps automatisch per locatie (thuis, onderweg of kantoor) te laten tonen.
De verder blijgeleverde “bloatware” zit zeker niet in de weg en is meestal goed bruikbaar.
Even wennen zijn de home en terug knoppen, deze zijn nu niet meer standaard aanwezig en moeten soms geactiveerd worden in sommige apps. Het voordeel is dat er weer meer ruimte op het scherm overblijft voor de apps. Erg handig is de knop om de recent geopende apps in één keer te benaderen.
Een prettige bijkomstigheid t.o.v. mijn HTC One M7 is dat in de M9 een geheugenkaartje bij de al beschikbare 32GB geplaatst kan worden. Erg fijn als je veel fotografeert en filmt en een flinke muziekcollectie en al je mail bij je wilt hebben.
Met de ingebouwde Galerij app kan je de foto’s en video’s overzichtelijk bijhouden, ook foto’s die je in de cloud hebt opgeslagen kun je daar laten tonen.
Rest me nog te melden dat he HTC One M9 ongelofelijk snel is en zuinig met energie omspringt. Apps starten en werken flitsend. Ik hou na een dag matig gebruik nog meer dan 50% acculading over. Soms doe ik twee dagen met een acculading.
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
BobDo 24-04-2015

Oeps... Hoofdcamera en frontcamera, (voorzijde en achterzijde, het blijft moeilijk) omgedraaid.... Ik blijf super enthousiast over dit toestel en ontdek nog steeds kleinere en grotere verbeteringen t.o.v. de M7.

Reageer

M4rV 13-04-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Na lang twijfelen overgestapt van Samsung naar HTC. Het mooie design, uitbreidbaar geheugen en grotere accu waren voor mij doorslaggevend.

Tot nu toe geen moment spijt gehad, wat een verademing is dit toestel!!

Wat mij het meest heeft doen verbazen is het geluid wat uit de stereo speakers komt! Dat is echt onvoorstelbaar, het lijkt net of je een bioscoop in je handen hebt.

De 20mp camera is ook helemaal top, hij maakt super mooie en scherpe foto's!
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

HTCuser 13-04-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,6
Ik gebruik de M9 nu een kleine anderhalve week en ben erg blij met mijn keuze. Het toestel ziet er gelikt uit daarnaast straalt het echte klasse uit. :)
De M9 is lekker snel! Het geluid is bovendien echt zuiver & krachtig. Er zit gewoon dolby audio surround op! Over de camera performance ben ik dik tevreden. Je kunt er goeie selfies meenemen ook als het best donker is. Met de 20 megapixel camera aan de achterkant heb ik tot nu toe mooie foto's kunnen nemen.
Kortom een toppertje van HTC! :):):)
Geschreven voor: HTC One M9 zilver / 32 GB

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer