Mijn mobiele ervaring begon met een 5 kilo zware mobiele autotelefoon (ja zo oud ben ik). Ik had altijd de nieuwste modellen. Van de eerste echte mobile van Ericson naar Nokia en weer door naar de eerste Android telefoon van HTC. Vervolgens de stap naar Samsung Galaxy S gemaakt. Ik was direct Samsung verslaafd. Heb ze allemaal gehad, tot aan de S7. Samsung begon mij tegen te vallen, met name de prijs/prestatie verhouding. Net als de Iphone betaal je te veel voor te weinig. Je betaald voor de naam en het succes! Dus opzoek naar wat anders. Geen fancy toestel maar een duidelijk, handzaam operationeel toestel. Die je geeft wat je nodig hebt. Niets meer, Niets minder.
Ik heb vaak discussies met gebruikers van kwalitatief betere toestellen (ja, natuurlijk zijn die er) over beter geluid (hoezo?? 95% van de gebruikers heeft een koptelefoon) of betere foto's (hoezo beter? Alsof je de world press photo er mee moet winnen) of betere filmpjes (de meeste filmpjes zijn soms maar beter dat ze niet zo scherp zijn) maar nooit over beter gebruiksgemak. Uiteraard is het gebruik van jou toestel makkelijker dan die van mij of je buurman maar dat is een gewenning. Ik heb de Huawei nu een week en ben al helemaal verliefd en gewend. Het doet precies wat ik wil, misschien niets fancy, niet flashy, niet hip maar alles wat ik wil!
Doet helemaal niet onder van de rest van de markt. dusse,.. doe ff normaal!!
En als Huawei het niet hoog in de bol gaat krijgen van het komend succes, zal ik voorlopig dit Chinese merk trouw blijven.