Philips SP9861 - Reviews

Specificaties
Scheermethode
nat en droog scheren
tile-scheersysteem
vibrerende kop(pen)
Kleur(en)
metallic
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 14 reviews die zijn achtergelaten voor de Philips SP9861 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Fieldmaster 28-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een mooi en degelijk apparaat met goede scheer resultaten.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

9,0
Inleiding:
Ik heb de SP9861 vergeleken met mij huidige RQ1160.

Scheerresultaat:
De SP9861 scheert uitstekend! Que gladheid net wat beter dan mijn huidig apparaat, al is het verschil niet groot.

Uitstraling van de SP9861
Een prachtig sjiek apparaat met door zijn materiaal een zeer degelijk oogt en aanvoelend, van mij huidig apparaat is de folie over de aan/uit knop stuk dat lijk bij de SP9861 door de constructie niet snel te gebeuren.

Geluid: Het is een stil apparaat zowel met de tondeuse als met de scheerkop.

Opladen:
Thuis gemakkelijk en snel draadloos met kanttekening dat ik vind dat de laadunit wel veel plaats innemen. Vooral voor op reis vind ik de set door de oplader echt te groot.
Met een 100% oplading kan ik zeker een week scheren en dan is het lading percentage rond de 50% ik heb het apparaat nog niet verder ontladen omdat het opladen snel en simpel gaat. Voor een korte reis is dus ook te overwegen om het apparaat 100% op te laden en dan zonder de oplader mee te nemen.

Display:
Het apparaat heeft een duidelijk display waarop diverse gegevens duidelijk leesbaar zijn vooral het laad percentage is super groot zichtbaar.

Opbergdoos:
Zeer fraai en degelijk alles kan erin, ook de oplader en accessoires. Praktijk bij ons is echter dat deze ergens onder in de kast verdwijnt en het apparaat en de oplader in de badkamer staat.

Eind conclusie:
Een mooi en degelijk apparaat met zeer snele en goede scheer resultaten. kanttekening is dat de aanschafprijs vanaf €350,- vrij hoog is.

Pluspunten

  • luxe uitstraling
  • Degelijke bouw
  • lange accu levensduur
  • uitstekende scheer resultaten

Minpunten

  • grote oplader
  • relatief hoge prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

shani 25-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede accuduur, scheert goed

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

9,0
Het is prima product, , lux, maar veel te duur. EEn goedkopere variant kan hetzelfde resultaat opleveren.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

michaelsega 21-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super mooi en zeer effectief scheerapparaat.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

10,0
Het is echt een gaaf scheerapparaat. Het scheren gaat echt snel, zelfs met een stoppelbaard. Met mijn oude Philips scheerapparaat moest ik heel lang doorscheren voordat ik een goed resultaat had. Nu is het na een paar minuten al helemaal goed. Ook was er bij mij oude apparaat het soms weleens pijnlijk om een stoppelbaard te scheren. Nu heb ik daar totaal geen last van. Ook handig de regelbare scheersnelheid (3 standen). De snelste stand is heel krachtige turbostand. De laadstation ziet er mooi uit en geeft precies aan met ledlichtjes of ie aan het laden is of juist klaar is. Ik ruim de laadstation wel op, want die is wel te groot. Jammer is dat er geen ouderwetse laadconnector onderaan zit. Er zit een mooie case bij waar je alles in op kan bergen. Die neemt wel meer ruimte in als je op reis, maar het is wel fijn dat het een stevige case is, die zo compact mogelijk is gemaakt.

Kortom ik ben super tevreden over de scheerresultaat en moet nog wennen aan de grote laadstation. De hoge prijs is het zeker waard, want ik wil niet meer terug naar mijn oude Philips scheerapparaat.

Pluspunten

  • snel en handig opgeladen
  • zeer snel glad geschoren
  • snelste scheersnelheid is een gave turbostand

Minpunten

  • hoge prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Enrique98 21-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

luxe scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

9,0
Het uitpakken van het scheerapparaat uit de doos is al een heus feestje. Het geeft je het gevoel dat je een zeer luxe apparaat hebt aangeschaft. Dat komt met name door het kleine koffertje waar het scheerapparaat in past, samen met de luxe oplader.
Na een paar uur opladen heb ik mijn eerste scheerbeurt gedaan. Het valt me op dat hij stil is en soepel over mijn huid gaat. Ik heb tot nu toe geen irritatie. Ik had verwacht dat de haartjes meteen weg waren, maar ook met dit apparaat moet je er wel een paar keer overheen. Maar dat vind ik ook heel normaal. Het volgt zeker de contouren van mijn huid en komt overal goed bij. Omdat ik ook een stukje baard heb, is het opzetstuk handig. Helaas zitten hier maar een paar standen op, zodat het niet geschikt is voor langdurige baardverzorging, maar daar is het apparaat in eerste instantie natuurlijk ook niet voor bedoeld. De eerste ervaring is dan ook positief: het scheert op een prettige manier weg wat weg moet!
Ook na wat langdurig gebruik blijf ik het een prettig apparaat vinden. Onder de douche scheren gaat moeiteloos. Handig is ook de vermelding hoeveel batterijlading er nog over is. Ik scheer een paar keer per week langs mijn baardje bij en haal overtollig haar weg met de handige tondeusekop. De batterij is nog niet leeg, dus je kunt er lang mee doen.
De prijs vind ik persoonlijk wel aan de hoge kant. Je krijgt daar best veel voor terug in luxe (oplaadstation, opbergkoffertje, diverse opties die best handig zijn). Dit moet je dus goed overwegen voordat je het aanschaft. Er zijn wellicht andere modellen die dit niet hebben, maar wel een goed scheerresultaat geven.

Pluspunten

  • luxe uitvoering
  • inclusief trimmer
  • zowel nat als droog
  • draadloos

Minpunten

  • aan de dure kant

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Faber 21-11-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Mooie vormgeving

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

9,0
Een mooi vormgegeven scheerapparaat wat door wat hij beloofd scheert soepel en glad zonder irritatie
Levensduur van de batterij gaat goed en het opladen is helemaal makkelijk
Klein minpuntje een klein reisetui alleen voor het apparaat zit er niet bij

Pluspunten

  • Scheert soepel en glad
  • Mooie vormgeving ligt goed in de hand
  • Lange levensduur batterij

Minpunten

  • Geen klein reis etui

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

slavenburg24 21-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super goed scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

9,0
Dit is een super scheerapparaat.
Scheert prima glad.
Gaat lekker soepel over het gezicht en komt op alle plekken met gemak.
Ligt fijn in de hand en is goed schoon te maken.
Ik vind dit apparaat echt een aanrader.
Dit is mijn zoveelste Philips scheerapparaat en altijd bevallen ze prima.

Pluspunten

  • Ligt lekker in de hand
  • Prima scheer resultaat
  • Makkelijk schoon te maken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ivoha 20-11-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Fijn scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

8,0
Sinds enkele weken in het bezit van de SP9861/16. Bij het uitpakken viel gelijk de mooie stevige case op waar het apparaat en accessoires inzitten. Hierdoor is het alles makkelijk mee te nemen op reis, wel neemt deze redelijk wat plek in beslag. Vervolgens valt mijn blik op het mooie design van het toestel, het is een solide toestel met meer opties dan men gewend is, de scheersnelheid is namelijk instelbaar.
Verder zit er een handig draadloos oplaadstation bij en een baardtrimmer. Het oplaadstation is plat en laadt het apparaat heel snel weer op, dit door hem er alleen maar op te hoeven leggen. Het maakt aan de hand van verlichting duidelijk of het apparaat laad of dat het laden voltooid is.

Het apparaat zelf heeft dus de mogelijkheid om de snelheid aan te passen, zeker fijn als je het apparaat net nieuw hebt om het aan je huid te laten wennen. Daarnaast kun je tussen diverse opzetstukken wisselen zoals de achterop of baardtrimmer, dit gaat heel makkelijk en maakt het kopen van bijvoorbeeld een losse baardtrimmer onnodig.
We gebruiken dit apparaat met 2 personen, de ene scheert, de ander gebruikt de baardtrimmer. Beiden vinden we het apparaat makkelijk in gebruik en is het scheerresultaat goed en glad. Ook de baardtrimmer doet zijn werk zonder irritaties. Beide opzetstukken zijn zeer makkelijk en goed schoon te maken. Hoewel de kwaliteit van het product dus goed is, is de prijs wel erg hoog. Echter qua gebruik stemt dit apparaat wel naar tevredenheid.

Pluspunten

  • Multifunctioneel
  • Snelheid instelbaar
  • Draadloos laden

Minpunten

  • Hoge prijs

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Paul 19-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Luxe apparaat overtreft verwachtingen!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

8,0
Na jarenlang een Philips scheerapparaat te hebben gebruikt kon ik goed een nieuwe gebruiken. Ondanks dat ik niet had verwacht, is deze S9000 een hele verbetering! Hij is stil en scheert moeiteloos alle haartjes super strak weg (zowel na 1 dag als na enkele dagen niet geschoren te hebben). Mijn oude scheerapparaat was echt zo slecht nog niet, maar na het gebruik van de S9000 ben ik erachter gekomen dat scheren een stuk beter en sneller kan. Daarnaast voelt het apparaat zeer degelijk aan en heeft het een fancy oplaadapparaat. Eerlijk gezegd een beetje over de top, maar het geeft wel het gevoel van een premium product. De nieuwprijs is naar mijn mening aan de hoge kant voor het gebruik van het apparaat, maar daarvoor krijg je een zeer goed en degelijk apparaat met fancy features. Ik wil niet meer terug naar mijn oude apparaat! Of het een aanrader is hangt echter af van je budget...

Pluspunten

  • Scheert enorm goed
  • Voelt aan als premium product

Minpunten

  • Prijs
  • Grote oplader

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Woppa1972 19-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prachtig mooi design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

9,0
Sinds kort deze scheerapparaat in gebruik en ben er zeer tevreden over.Het is een mooi design en je laadt dit apparaat draadloos op.Qua scheren gaat het zeer snel en zonder rode vlekken,alleen in de halsstreek gaat het iets moeilijker.Ook de accuduur is perfect,na 6 keer scheren heeft ie nog 60 procent.Al met al een top scheerapparaat.Alleen de prijs is aan de hoge kant.

Pluspunten

  • Design
  • Accuduur
  • Scheerervaring
  • Draadloos opladen
  • Luxe reisetui

Minpunten

  • Prijs
  • Scheren in de halsstreek

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fire007 19-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi, degelijk en goed scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

8,0
Dit scheerapparaat doet zijn naam "S9000 Prestige" wel eer aan als je de doos openmaakt, de verpakking ziet, het scheerapparaat en accessoires uit de verpakking haalt. Het apparaat voelde meteen degelijk en goed aan, maar je zag er ook meteen aan dat er nagedacht is geworden over het design.

Bij dit scheerapparaat zit ook een draadloos oplaadpad, baardtrimmer en een opberg etui bij. Ook hier hebben ze nagedacht over het design. Voelde allemaal degelijk aan, maar zag er ook heel mooi uit. Het oplaadpad is wel heel fijn, maar helaas is hij aan de grote kant dat je hem niet zomaar op je badkamermeubel kunt laten liggen. Dus heb ik alles in de opberg etui gedaan, maar deze is ook vrij fors. Het opbergen van alles is minder prettig, maar ik had gelukkig nog ergens kastruimte gevonden.

Ik heb dit model op een aantal manieren uitgeprobeerd. Je kunt hem droog, nat, met scheerschuim en onder de douche gebruiken, maar ik heb het droog scheren van een stoppelbaard (1), nat scheren van een stoppelbaard (2), droog scheren van een baard van 7 dagen (3) en nat scheren van een baard van 7 dagen (4) geprobeerd.

Mijn bevindingen van deze 4 manieren zijn als volgt:
1) Dit is de manier zoals ik het vaakst scheer. Iedere dag even snel mijn stoppelbaard scheren. Met de S9000 Prestige werkt dit heel goed. Heb nauwelijks last van mijn huis, scheert snel en goed glad.

2) Het nat scheren voelde wel heel lekker koel aan, maar als ik hem onder de kraan hield en dan naar mijn gezicht deed viel er ook wel redelijk wat water uit. Wat logisch is maar het viel ook naast de wasbak. Dus is het voor een snel dagelijks gebruik niet zo geschikt of je moet hier rekening mee houden en dit onder de douche doen.

3) Droog scheren van een 7 dagen oude baard viel me eigenlijk wel mee. Dit ging beter dan verwacht. Glad werd het zeker, maar ik merkte ook dat niet elk haartje in het scheerapparaat verdween maar ook er naast viel. Als je er rekening mee houd is dit prima, maar dat had ik niet gedaan en kon ik het een en ander bij elkaar poetsen. Mijn huid begon ook een beetje te irriteren tegen het einde van de scheerbeurt.

4) I.v.m. de haartjes die overal vielen en de huidirritatie heb ik ook eens geprobeerd om de 7 dagen oude baard nat te scheren. Hierdoor bleef het allemaal bij elkaar plakken en als ik het scheerapparaat dan weer onder de kraan hield viel het allemaal bij elkaar. Het voelde nat ook lekker koel aan met scheren.

Al met al ben ik zeer tevreden met dit apparaat!!

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Eenvoudig in gebruik
  • Het design
  • Draadloos opladen

Minpunten

  • Hoge prijs
  • Grote reis etui

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

wouterbenk 19-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Elegant scheerapparaat.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

10,0
Het scheren met de S9000 prestige geeft een hele andere betekenis aan het scheren als je gewend bent. Het scheerapparaat weegt bijna niks. Het is makkelijk wendbaar mede door het geringe gewicht. Het scheergeluid is er bijna niet. Ook al staat ie op de hoogste scheerstand, je hoort hem haast niet. De accuduur is meer dan prima te noemen. Ik kan het apparaat dagelijks gebruiken en na ongeveer een week moet hij opgeladen worden. Het opladen gaat draadloos door middel van een oplaad pad. Wat een geniale innovatie zeg. Ook al is het scheerapparaat nat kun je hem gewoon op de pad leggen om te laden. Het scheren kan op meerder manieren, Droog, nat, met schuim, tijdens het douchen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het scheren met scheergel. Dit geeft net even een frisser gevoel aan mijn huid. Maar goed, dit is natuurlijk voor een ieder verschillend.
Kortom gezegd is dit een geweldig scheerapparaat met vele mogelijkheden en geweldige scheerresultaten.

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Lange accuduur
  • Geweldig scheerresultaat

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

dara_uasg 16-11-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Fijn en luxe scheerapparaat

Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

8,0
VERPAKKING
Na het uitpakken van de doos viel gelijk op dat er ook aandacht aan de verpakking is besteed. De reis-etui voelt luxe maar wellicht belangrijker, hij is stevig. Voor mij persoonlijk erg prettig omdat het scheerapparaat vaak mee gaat in de koffer het vliegtuig in. Bij mijn vorige (Philips) scheerapparaat ging de beschermingkap van de scheerkop al eens kapot na een vliegreis.

Scheerapparaat
Dan het apparaat zelf. Deze voelt enigszins zwaar wat een kwalitatieve indruk maakt. Ook het materiaal oogt mooi en ziet er stevig uit.

Oplader
De oplader oogt erg mooi en past binnen ons huishuiden aangezien we onze telefoons met de dezelfde techniek draadloos opladen. Alleen is het oplaadpad wel erg groot. Door zijn formaat is het niet echt handig om deze bijvoorbeeld op de wastafel te leggen om het apparaat op te laden. Het is maar goed dat het scheerapparaat behoorlijk lang met een volle accu doet.

Gebruik
Het eerste wat me opviel is dat het apparaat best wel stil zijn werk doet, ook op de hoogste stand. Zeker vergeleken met mijn "oude" Philips welke 4 jaar geleden een van de duurdere apparaten was. Het scheren gaat erg soepel en het is opvallend hoe snel je een glad resultaat hebt wat overigens zonder dat de huid geïrriteerd raakt bereikt wordt. Het scheerappaart zal ook tegen water kunnen en bijvoorbeeld onder de douche gebruikt kunnen worden. Dit heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Minpuntje
Wat is echter wel bij dit mooie apparaat mis is een simpele houder. Mijn vorige Philips had dit wel en ik vind dit persoonlijk erg handig dat je het apparaat rechtop in de badkamerkast kan opbergen. Nu ligt hij op de plank.

Conclusie
Tot nu toe ben ik erg tevreden over het apparaat.

Pluspunten

  • Luxe uitstraling
  • Voelt zwaar en kwalitatief
  • Waterdicht
  • Stil tijdens gebruik

Minpunten

  • Geen houder meegeleverd

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Tonydavid14 14-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Makkelijk in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

10,0
Perfect scheerresultaat makkelijk op te laden makkelijk in de hand.Beste scheerapparaat wat ik ooit heb gehad

Pluspunten

  • Makkelijk opladen
  • Perfect scheerresultaat

Minpunten

  • Vrij prijzig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

kemphaas 09-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Super scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SP9861

Algemene score

8,0
Design
Om te beginnen is het een mooi apparaat. Ziet er strak uit, en dat geldt ook voor het laadstation. Ligt lekker in de hand, en geeft een luxe gevoel.

Accu
Accuduur is prima. Indicatie is ongeveer tien scheerbeurten met een accu, en dat lijkt ook wel zo te zijn. Volledig opladen duurt een uur of drie, draadloos opladen via een design laadstation duurt nu eenmaal wat langer dan een fysieke connectie. Voordeel is wel dat als het laadstation ergens ingeplugd is in de buurt van de wastafel, hij eigenlijk altijd oplaad "zonder dat je het merkt".

Scheerresultaat
Voor een scheerapparaat is het resultaat echt heel goed. Meeste haren gaan weg, en er blijft een glad resultaat achter, erg kort. Sommige platliggende haartjes (vooral hals) zijn toch wel moeilijk, en "mikken" om precies die weg te krijgen is niet altijd super makkelijk. Scheren onder de doucht (met scheergel/schuim) gaat prima, en voelt erg fijn aan, nauwelijks meer als scheren zo soepel gaat dat.

Prijs
De prijs vind ik wel erg hoog. Nu ik het apparaat test is dat niet zo erg, maar de "normale consument" moet wel 349 euro neertellen voor dit apparaat, en dat is dan toch wel erg veel voor een scheerapparaat. De vraag is of dat design draadloos oplaadstation de prijs niet onnodig hoog maakt.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Scheerresultaat

Minpunten

  • Prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer