Braun Series 7 7850cc Wet&Dry - Reviews

Specificaties
Accu indicator
Ja
Nat en droog
Ja
trimmerfunctie/tondeuse
Ja

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 10 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,2

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

wesleyb 17-01-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Fijn scheerapparaat en resultaat.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
ik heb dit scheerapparaat gratis ontvangen om deze enige weken te testen om dan mijn oordeel te geven. Ik heb deze nu meerdere malen gebruikt om te scheren. Het is makkelijk schoon te houden en heb het bijgelevverde bakje niet gebruikt, dan als nog is die wel makkelijk schoon te houden.

verder is het handig dat die een vaste trimmer heeft. over het scheren zelf ben ik zelf super tevreden. scheert beter dan een roterende knop vind ik zelf, ik heb altijd een roterende knop gehad. ik ben er te vreden scheert goed, als je langzaam scheert, scheert die glad. en dat die de haren er niet uittrekt.

kortom een top scheerappraat
enige minpuntje is wellcht de prijs.

Pluspunten

  • vaste trimmer
  • glas resultaat

Minpunten

  • prijs
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Heyndrickx D 15-01-2018
  • Product gekregen

Beste Elektrische scheerervaring ooit

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Ik heb de Series 7 van Braun gratis gekregen om uitgebreid te testen. Het is de beste elektrische scheerervaring ooit. Het apparaat is krachtig genoeg om een zware baard van een week zonder enig probleem en zonder enige irritatie weg te werken. De scheermesjes passen zich perfect aan de vorm van het gezicht aan waardoor alle delen van de hals en de kaaklijn ook makkelijk geschoren kunnen worden. Het Clean&Charge station zorgt er voor dat je altijd kan rekenen op een perfect proper en volledig opgeladen scheerapparaat.

Pluspunten

  • Zeer krachtig apparaat
  • Past zich perfect aan je gezicht aan
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Frans 15-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Goede aankoop

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Als leuk cadeau gekregen een Braun serie 7 scheerapparaat!
Nou moet ik eerlijk toegeven dat scheren niet mijn grootste hobby is. Een ritueel dat ik graag over sla met het gevolg dat mijn stoppelbaard er altijd flink volwassen bij staat. Vroeger begonnen met een elektrisch scheerapparaat met 3 roterende koppen. Altijd last van mijn huis omdat het ding me te heet werd. Overgestapt op het scheermesje van bekende merken. Resultaat iets beter maar ook hier last van huidproblemen; niet te vermijden snijwondjes.
Nu dan de Braun. Zoals gezegd gratis gekregen en met de mogelijkheid om zowel droog als nat te scheren. Er staat in de documentatie dat het ding allerlei elektronica in zich heeft en zich aan je baard aanpast. Het zal wel denk ik dan en zet het apparaat op de grootst mogelijk intentie stand die het heeft. Denk dat mijn baardgroei dat wel nodig heeft. Er zit ook elektronica in het schoonmaak station wat erbij geleverd word. Daar kan ik kort over zijn. Het werkt prima. Het meet de vervuiling van je scheerapparaat en past hier het schoonmaak programma automatisch aan aan. Heb het getest met extra vuil laten worden. Hoe lang de speciale vloeistof tank het houd weet ik nu nog niet. Het vindicatielampje wijst aan dat het nog vol zit na een aantal schoonmaak beurten. Vervanging van de tank vind ik wel wat duur eerlijk gezegd.
Wat het scheren betreft ben ik gaan experimenteren. Het gewone droog scoren gaat prima. Het apparaat wordt gelukkig niet zo heet als ik gewend was. De snelheid van het verplaatsen over de huid was even uitzoeken. Gewoon rustig en niet te snel bevalt me het beste.
Nat scheren is nog effe wennen. Ik denk dat ik te veel scheerschuim gebruik en daardoor verhinder dat het apparaat grip krijgt op de haartjes. Uiteindelijk lukt het wel natuurlijk.
Nu werk ik de laatste restjes weg van mijn oude scheerschuim en er staat alweer een ander A-merk (volgens de consumentenbond de beste) klaar voor het vervolg.
Conclusie: Als je een nieuw scheerapparaat nodig hebt ga je met de Braun serie 7 een goede aankoop doen. Het is niet de goedkoopste maar zijn geld dik waard volgens mij.

Pluspunten

  • Goed scheer resultaat
  • Braun schoonmaak console
  • Zowel droog als nat scheren
  • Erg degelijke uitvoering

Minpunten

  • prijs vloeistof Braun schoonmaak console
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

DDH 14-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Perfect scheerresultaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Ik heb een scheerapparaat gekregen om deze te testen.
Van te voren wist ik niet welk scheerapparaat ik zou krijgen. Het werd dus de Braun Series 7 7850cc Grey.
Zelf heb ik al meerdere scheerapparaten gekocht en gebruikt maar dit was nooit een succes. Ik heb een gevoelige huid en krijg meestal uislag na het scheren met een scheerapparaat. Een scheerapparaat is dus niet snel zo geschikt voor mij en ik stond er dan ook erg sceptisch tegenover

De eerste keer dat ik de Braun Series 7 7850cc Grey was al direct een succes. Helemaal glad. Scheerapparaat gaat zeer soepel over de huid heen. En voor mij heel belangrijk, geen uitslag na het scheren.

Het scheerapparaat wordt in de houder goed schoon en fris gehouden en tegelijkertijd opgeladen en ontsmet.

Het scheerapparaat is zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Een aanrader voor mannen met een gevoelige huid.

Pluspunten

  • Scheerresultaat
  • Geen irritatie
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bart 01-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Kwalitatief hoogstaand product

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik heb deze 7850 cc nu een 2tal weken in mijn bezit. Het toestel werd mij gratis ter beschikking gesteld om het te testen.
Normaal scheer ik me om de 2-3 dagen met een gillette omdat ik vroeger wel wat last had van irritatie na het scheren met een elektrisch apparaat.
Ook bij dit toestel heb ik het om de 3 dagen gebruikt. Het resultaat is zeer goed en glad, en ik merk geen enkele vorm van irritatie achteraf.ook niet bij de meest intense stand, want als test heb ik elke stand geprobeerd. Uiteraard weet ik niet wat dat zou geven bij een dagelijkse scheerbeurt,
Het bijgeleverde onderhoudssysteem werkt prima, maar best wel enkel voor thuisgebruik wegens te omslachtig en te groot om mee te nemen.
De trimmer werkt ook prima en de batterij gaat langer mee dan aangegeven. Ook handig is de mogelijkheid om je te scheren onder de douche en de gemakkelijk verwijderbare scheerkop en het toestel zelf gewoon onder de kraan af te spoelen.
Kortom ... een topproduct waardoor ik soms twijfel wat te gebruiken ... scheermesje op deze gesofistikeerde Braun...
Ik kan het product dan ook met volle overtuiging aanraden !

Pluspunten

  • Stevigheid en uitrusting van het toestel
  • Zeer glad resultaat
  • Weinig tot geen irritatie
  • Zeer hygiėnisch voor reinigen en onderhoud

Minpunten

  • Basisstation te groot om mee te nemen
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Roelf M 25-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Super degelijk en super fijn scheerapparaat!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Sinds enkele weken heb ik de nieuwe Braun 7850 mogen testen .
Het is een zeer degelijk product met een automatische schoonmaak instrument(clean en charge) en een beschermhoesje.
Na het scheren heb ik geen enkele irritatie. Daarnaast kun je de snelheid zelf instellen door de + en - toets.
Daarnaast kun je hem ook gebruiken onder de douche en met scheergel als je wenst.
Ik heb hem nu een aantal keer gebruikt zowel droog als nat scheren en ik ben er zeer tevreden over en gebruik hem dan ook graag.
Het enige nadeel van dit product zou ik de prijs vinden echter is hij zijn geld zeker wel waard.
Na het gebruik plaats je hem in de clean en charge station en het scheerapparaat komt er weer helemaal schoon uit en ruikt direct fris.

De kop kun je vastzetten als je wilt en tevens heeft het een trimmer voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Nogmaals ben ik zeer tevreden en zal dit product dan ook zeker aanraden.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Geen irritatie
  • Clean & Charge station

Minpunten

  • Prijs
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Don B 13-07-2017
  • Product paar maanden in bezit

Voor langere tijd een gladde huid zonder dure scheermesjes

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Heerlijk compleet scheerapparaat.
Na eerst even te moeten wennen na het gebruik van scheermesjes wil ik nu niet anders meer.
Omdat ik gewenst was om nat te scheren, zocht ik een goede vervanger voor mijn altijd veel te dure en botte mesjes...
Dat ik in plaats van goed, UITSTEKEND terug kreeg is dan ook een zeer aangename verrassing.
Uitgekomen bij de Braun 7 series, waarbij je zowel nat als droog kunt scheren is dan gewoon heerlijk.
Ook de moeilijk bereikbare plekken kun je moeiteloos met het vastzetten van de scheerkop uitermate glad krijgen.
Wanneer er plekken zijn welke gevoeliger zijn, stel je met 1 druk op de knop, de Braun in voor gevoeliger huidtype.
Wanneer je klaar bent, kun je nog even met de ingebouwde trimmer je baard of bakkebaarden bijwerken.

Dan Hop...op z'n kop in het reiniging station en de rest gaat vanzelf.
De kosten van deze vloeistof zijn ook bij lange na niet zo een bodemloze put als de vervangende mesjes van de wel bekende merken.

Tijdens het reinigen wordt de Braun ook direct opgeladen waarbij hij zonder probleem elke dag een week lang gebruikt kan worden.
De Braun 7 series wordt compleet geleverd met reistas zodat (zoals ik nu) hem heerlijk mee kunt nemen op vakantie, want ook in Spanje werkt hij feilloos.

Kortom,
Voor mij geen dure scheermesjes meer.
Eindelijk een Braun zoals Opa.... Maar dan zonder snoertje...

Pluspunten

  • Goede accuduur
  • Ingebouwde trimmer
  • Compleet met reistas
  • Het reinigingssysteem is subliem.
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jack 12-07-2017
  • Product paar weken in bezit

Betrouwbaar en solide met mooie technieken.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Buiten dat de Braun 7850 een vernuftig schoonmaak-systeem heeft, scheert het apparaat erg goed. Met platliggende haartjes heeft het apparaat, net als alle andere elektrische scheersystemen wat moeite maar in combinatie met het kleine trimmertje is dat weer geen probleem. Het met de contouren meescheren van de kop is helemaal top.
Het schoonmaken is een makkie. Je kunt gebruik maken van de 'Clean & Charge station maar ook reinigen onder de kraan gaat heel goed hoor. Ik kan me voorstellen dat je de machine een paar keer onder de kraan schoonmaakt en na bijvoorbeeld vijf keer weer gebruik maakt van het station.
Ook is het niet nodig op vakantie het station mee te nemen, want met het snoer kan de machine gewoon geladen worden. Al met al een goede aankoop wat jaren meegaat. Zeker omdat de scheerblad en messenkop later te vervangen is.

Pluspunten

  • Solide
  • Ligt goed in de hand
  • Scheert erg goed
  • Makkelijk te reinigen
  • Station werkt zeer goed

Minpunten

  • Misschien de aanschaf van reinigingscartridge
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend

Reageer

Goal64 08-07-2017
  • Product paar weken in bezit

Lekker compact model

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Na jaren lang de ronde koppen machine gebruikt te hebben nu maar eens de Braun proberen.
In het verleden niet al te beste ervaringen opgedaan met de Braun machines.
Maar goed iedereen verdiend een extra kans.deze Braun is heerlijk compact en ligt lekker in de hand.het schoonmaak gedeelte met de houder met reservoir is erg wennen,zeker ook het geluid wat hierbij komt kijken en aardig lang duurt.
Maar goed het scheerresultaat is goed echter hij mist nog weleens de haartjes net onder de lip bij mij.erg irriterend.
Over het algemeen scheert hij wel lekker glad maar moet ik even wennen aan het gebruik rondom de lippen.

Pluspunten

  • Lekker model

Minpunten

  • Prijs
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Meer 07-07-2017
  • Product paar weken in bezit

Een uitstekend apparaat uit het hoge/top segment.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Deze Braun van de 7-serie ziet er niet alleen goed uit maar voelt ook, en dat vind ik erg belangrijk omdat je er toch jaren mee moet doen, degelijk aan. In het gebruik wijst eigenlijk alles van zelf. Nadat je voor jezelf de gevoeligheid op het toestel hebt ingesteld is het scheren een genot. Het gaat vrij geruisloos en ook snel. Wel even wennen als je een Philips apparaat gewend was.
Ook een baard van een paar dagen scheren gaat snel en probleemloos.
Vervolgens de afgeschoren haartjes uit het apparaat verwijderen met het borsteltje en dan eventueel terugplaatsen in de houder met de reinigingsvloeistof. Als je dat dan wenst, kun je vervolgens de reiniging automatisch laten uitvoeren. Het apparaat is na enkele minuten gereinigd en kan in de houder verder opdrogen. Dat reinigen gaat overigens uitstekend, je hebt keer op keer echt een heel schoon apparaat.
Die reinigingsvloeistof kost wel wat, op internet kun je wel prijsverschillen en aanbiedingen aantreffen, maar je moet je realiseren dat je er bij de aanschaf van de Braun toch bewust voor hebt gekozen! Ik heb ervaren dat je niet elke dag die reiniging moet uitvoeren. Je kunt er best een paar dagen mee wachten, waarmee je ook vloeistof bespaart.
Al met al merk je dat je een apparaat uit het hoge segment hebt en de verwachting is gerechtvaardigd dat je er jaren mee vooruit kunt met een perfect scheerresultaat. Echt een aanrader als je het geld er voor (over) hebt, deze Braun is immers niet goedkoop.
Ik zou overigens niet weten wat een Braun uit de 9-serie nog meer kan bieden.....

Pluspunten

  • voelt degelijk aan
  • geeft een uitstekend scheerresultaat
  • reiniging met vloeistof geeft goed resultaat
  • gevoeligheid huid is in te stellen

Minpunten

  • de reinigingsunit neemt wel wat plaats in
  • geen minpunten kunnen ontdekken
Geschreven voor: Braun Series 7 7850cc Wet&Dry

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer