Sony STR-DN860 - Reviews

8,7 Lees 21 reviews
Best Reviewed apr 2016 Sony STR-DN860
Best Reviewed april 2016
Specificaties
Aantal kanalen
7.2
Uitgangsvermogen (per luidspreker)
150 watt
Hdmi in
5
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 21 reviews

8,7

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Yuki 20-03-2016 Product maand in bezit

Sony STR-DN860

Algemene score

10,0
Na heel veel informatie en reviews op internet te hebben opgezocht en vergeleken is mijn keuze uiteindelijk gevallen op deze Sony receiver. Geluidskwaliteit en aansluitmogelijkheden zijn zonder meer uitstekend, ook als het gaat om stereo-weergave bij het luisteren naar muziek. Het apparaat levert voldoende vermogen bij elke toepassing en de connectiviteit met mijn Sony Ultra HD-tv en playstation laat niks te wensen over. Ook de afwerking en het robuuste uiterlijk spreken mij zeer aan. Wat mij betreft Een topper in zijn klasse en zonder meer zeer aan te bevelen!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Sony soundbar SACT380 11-03-2016 Product paar dagen in bezit

Sony soundbar

Algemene score

9,2
Heb de soundbar nu een aantal weken.
Goede prijs kwaliteit verhouding.
Goed bas geluid en goede voor instellingen.
De compactheid van de soundbar sprak mij aan.
Nette vormgeving.
Zijn er erg blij mee.
Werkt uitstekend

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Marcha Kuipers 04-03-2016 Product maand in bezit

Algemene score

9,4
Ik heb het apparaat begin dit jaar gekocht en tot nu toe ben ik er heel tevreden mee. heel veel functies en een mooi uiterlijk veel aansluitpunten wat ook met ander merk speakers gekoppeld kan worden kortom veel waar voor je geld

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Frans 04-03-2016 Product maand in bezit

Algemene score

8,6
Mijn vorige receiver was eveneens een Sony versterker en deze had al een prima geluid. Omdat ik HDMI-aansluitingen miste ben ik voor deze STR-DN860 gegaan. De geluidskwaliteit vind ik uitstekend en zorgt voor een kwalitatief hoogstaande thuisbioscoop.
Ik ben enorm te spreken over het gebruiksgemak als het gaat om de samenwerking met mijn andere Sony apparatuur via HDMI-CEC. Ik kan mijn Logitech Harmony in de kast laten liggen want mijn deze receiver, mijn Sony TV, PS3 en Cubox (mediaplayer), kun je feilloos bedienen met de afstandsbediening van de TV. Ik moet alleen de Samsung kabelontvanger handmatig aanzetten, helaas.
De connectie met mijn smartphone, mijn thuisnetwerk en internet werkt goed. Ik zou alleen een Spotify abonnement moeten aanschaffen om de mogelijkheden van de versterker helemaal goed te kunnen benutten...

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Aadtwee 29-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,8
Geweldige geluidskwaliteit, met name vol laag. Bij streamen geeft display helaas niet de afgespeelde nummers weer. De FM-antenne (simpel snoertje en geen kabelaansluiting) is ronduit slecht. Het doorkoppelen van de HDMI ingang naar de tv als het apparaat niet aanstaat gaat enigszins ingewikkeld.
Over het geheel genomen wel tevreden met dezexaankoop.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Goed
Riche 24-02-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Mooi apparaat, werkt naar behoren. De geluidskwaliteit is goed. De instelmogelijkheden zijn ruim. Afstandsbediening werkt ook goed zonder al te veel te hoeven richten.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Rens 15-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Heb het product nu een paar weken in bezit in combinatie met een Sony TV & Playstation 4 en ben er zeer tevreden mee. Installatie was makkelijk en het afstellen is ook makkelijk geregeld met de mee geleverde microfoon hier voor en heb zelf geen aanpassing meer aan gedaan want stond gelijk allemaal goed.

Er zijn een hoop mogelijkheden zoals Spotify en Tunein standaard mee geleverd.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
ind88 06-02-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Mijn rede voor de aanschaf van de STR-DN860 is dat ik mijn oude STR-DG500 wilde upgraden. Het geluid van deze receiver heeft mij altijd goed bevallen, vandaar dat ik bij Sony ben gebleven.

Extra redenen dat ik voor dit apparaat heb gekozen zijn:
- 7.2 mogelijkheid. Setup is momenteel 5.1
- Hi-Res audio
- 5X HDMI 4K input
- Wi-Fi
- Google Cast

De STR-DN860 heeft veel connectiviteit mogelijkheden.
Voordelen:
- Bluetooth
- NFC
- Google Cast
- Airplay
- MHL
- Multiroom via Songpal

Met een eenvoudige (On screen) setup de speaker- en internetinstellingen binnen enkele seconden geconfigureerd.

De sound presets zijn even wennen, omdat ik bij mijn oude receiver een aantal favoriete settings had voor muziek en films. Deze moet ik dan ook nog goed instellen voor het optimale geluid. Muziek wil ik namelijk niet via Dolby Surround maar via een 2.1 opstelling.

De connectiviteit mogelijkheden heb ik direct getest. Deze werken echt goed en gemakkelijk. Helaas werkt Multiroom alleen met bepaalde speakers en niet tussen bluetooth apparaten (zonder Wi-Fi) en een multiroom receiver.

Helaas merk ik ook dat de receiver redelijk warm wordt aan de bovenzijde. Dit heb ik wel bij meerdere reviews gelezen.

Verder vindt ik de afwerking prima. Strakke zwarte uiterlijk met een handige optie om het display te dimmen of zelf uit te schakelen.

Daarnaast vindt ik het een pluspunt dat Sony de Firmware kan upgraden. Bij de setup de kreeg ik al snel een firmware upgrade binnen. Dat vindt ik erg netjes van Sony!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
JS 02-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Hele nette en strakke receiver waarmee je alles wat je je maar kunt voorstellen op kunt aansluiten. Ideaal vond ik dat de hdmi kabel die naar de tv loopt, via deze receiver ook nog eens het geluid van de tv kan laten afspelen. Met mn oude receiver moest dat nog met een optisch kabeltje.

Een nette, moderne on screen display waarbij je alles tot op de puntjes kunt instellen.
Dan nog eens wifi, airplay, google cast, bluetooth, nou wat wil een mens nog meer. Via de app kun je heel gemakkelijk alles wat je tegenkomt afspelen.

Klein dingetje is wel de warmteproductie in een gesloten kastje. Ook in de standby stand wordt het behoorlijk warm.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende
Marcel 02-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,4
Via vele vergelijken op het internet op basis van functionaliteit hebt ik de keuze gemaakt voor de Sony STR DN860. Deze heeft meer dan voldoende vermogen om mijn speakers (Dali Zensor 5) aan te sturen. De doorslag kwam door de uitgebreide connectiemogelijkheden als Spotify connect, WIFI, Airplay, Google Cast. Installatie was vrij simpel waarbij Sony nog eens goed mag kijken naar de aansluitingen voor de speakerdraden. Dit is van plastic en best wat gepriegel. In het begin viel de receiver automatisch uit wanneer de tv uit stond of werd uitgezet. Bij het zoeken in de instellingen bleek dit euvel afkomstig uit de aansturing vanuit de HDMI. Nu werkt alles perfect.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
vennes 02-02-2016 Product maand in bezit

Algemene score

8,6
Nadat mijn vorige (analoge) versterker de geest had gegeven, deze receiver aangeschaft. Dit had ik jaren eerder moeten doen, daar het kijken naar de tv nu een heel andere belevenis is. Verbindingsmogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt en werkt simpel. Geluidskwaliteit is top. Er is geen aansluiting voor een COAX antenne, dit is een minpunt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Paulus 02-02-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Zeer goede vervanger voor mijn oude Onkyo. De geluidskwaliteit duidelijk een stap hoger. Mijn oude speakers komen nog beter uit de verf, mede door de Bi-amp mogelijkheid. Helder, rustig en veel detail.
Installatie gaat redelijk eenvoudig. Op internet bied Sony een uitgebreide handleiding. Meer voor de puntjes op de i.
De extra mogelijkheden zijn en werken mooi! Netwerk- of bluetooth-streaming als ook mirroring van je tablet of smartphone. Geweldige toevoeging!
Het apparaat ziet er ook nog eens strak uit! Maar enkele knoppen, hoeveel heb je er ook nodig?! Bediening gewoon met de afstandsbediening, eventueel met het uitgebreide onscreen menu of met de app.
Duurzaamheid. .. . Tja moet nog blijken. In iedergeval zitten alle 14 speakerdraden goed vast. En ik had niet het gevoel dat ik ze voorzichtig moest aanschroeven. Degelijke en stevige kast. Afstandsbediening is van kunststof.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
jimpii 20-01-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,4
Mooie receiver met handige app waarmee je heel gemakkelijk alles wat je maar kunt indenken kunt streamen naar de receiver. En via airplay is het al helemaal een eitje. Mooie gebruikersinterface en simpel in gebruik maar groots in prestaties. Hij wordt alleen heel erg warm, dus of het ook geschikt is om in een dichte kast te plaatsen vraag ik me af.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Ljt 18-01-2016 Product maand in bezit

Algemene score

8,8
Geluidskwaliteit is goed. In gebruik met een 5.1 set en ik kan de subwoofer voelen in de bank. Mogelijkheden genoeg: Spotify connect, zowel wifi als lan, equalizer, Google Cast.
Gebruiksgemak is ook in orde. Je kunt aangeven welke opties je wel of niet wilt zien en eventueel aan een knop toewijzen waardoor je snel van input kunt wisselen. Daarnaast heb ik ook een Sony tv en het is erg prettig als ik de tv aan zet dat de receiver ook gelijk aan gaat. Enige wat wel eens problemen geeft is spotify connect via de wifi. Via lan werkt het prima.

Al met al zeker geen spijt van deze aankoop!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
IJssel 16-01-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
De receiver geeft een erg mooi en gedetailleerd zuiver geluid op midden en hoog. De bas is diep en blijft zuiver. Mooie nuances zijn hoorbaar in de muziek in stereo modus. Kortom goede geluidskwaliteit en daar gaat het om.
Standaard staat het geluid goed ingesteld. Aanpassing van bas en treble alsmede afstand en volume per speaker kan eenvoudig door het systeem gekalibreerd worden of met de hand ingesteld worden.
Volume van de receiver kan via de AB van de tv bediend worden door HDMI aansluiting. Overige apparatuur via de HDMI aangesloten werkt eveneens prima samen.
Het is een 7.1 receiver maar ik heb hem aangesloten op 5 speakers en dit geeft uitstekende home cinema beleving.
Via smartphone is muziek te streamen en mirrorcasting werkt eveneens.
Aanpassingen gaan via het menu en op tv. Afstandsbediening heeft alleen de basic functies.
Waar Sony wel voor oudere type receivers een afstandsbediening app heeft om de receiver (via wifi netwerk)te bedienen ben ik die voor dit model nog niet tegengekomen.
Handleiding even via internet downloaden.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Dennis 15-01-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Makkelijk bedienbare receiver. Heel fijn om alles te kunnen instellen en bedienen met je IPhone. Eenvoudige bediening.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Renze 29-12-2015 Product maand in bezit

Algemene score

9,2
Hoofdreden van aankoop van deze STR-DN860 is de Spotify functie en omdat de oude STR-DA2400ES het HDMI signaal van de KPN ITV ontvanger niet meer doorstuurde {andere signaal opbouw?} naar de TV.
Het is mijn derde STR van Sony en de vorige 2 hebben altijd probleemloos gefunctioneerd..... vandaar deze keuze.
Uiterlijk is het na verwijderen van de grote stickers een professioneel ogende receiver met wederom 2 fijn aanvoelende draaiknoppen.
De ontvanger is goedkoper dan mijn vorige echter ook lichter in gewicht en na het aansluiten op mijn bestaande Magnat luidsprekerset in 5.1 opstelling komt er een zeer gebruiksvriendelijke interface op de TV die je stap voor stap de juiste wifi/internet en met de bijgeleverde microfoon automatisch de geluid niveau/keuze instelling vastlegt.
De sound is verbluffend goed van de aangeleverde spotify nummers en makkelijk kiesbaar vanaf smartphone of tablet. Wat mij verder opvalt is dat het signaal naar de actieve Magnat sub heerlijk laag klinkt {bij een wat hoger volume}. Er zijn veel handige instellingen qua geluid via de TV interface voor jou persoonlijk voorkeur.
Het resultaat is dat de 50+ cd wisselaar uit de kast is verdwenen en ik de stap heb genomen naar een nieuw tijdperk van betaalde muziekstream.
Aangezien er software en update mogelijkheden zijn vanaf de Sony server ga ik er vanuit dat ik er qua toekomst wel weer even "klaar" voor ben!
Kortom een heel goed product met een prima prijs/kwaliteit verhouding... {vandaar de 10 voor geluid} Goedkoper en ook nog beter dan de oudere 2400ES Dank aan Sony!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Thomas 23-12-2015 Product maand in bezit

Algemene score

9,0
Sony's DN860 receiver doet waar de meeste gebruikers om vragen. Hij produceert een mooi geluid in combinatie met mijn speakers. De interface is overzichtelijk. Het is daarnaast reuze handig dat je de receiver kan starten door hem via Bluetooth te koppelen aan bijvoorbeeld je telefoon. Zo heb ik bijvoorbeeld als ik thuis kom van werk binnen enkele seconden muziek opgezet.

Toch heb ik wel wat verbeterpunten voor de receiver. Graag had ik een uitgebreidere equaliser tot mijn beschikking gehad en de mogelijkheid om beeld van één bron te combineren met het geluid van een andere bron.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
henk 18-12-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,4
Het is een hele goede versterker met heel veel mogelijkheden. Jammer is dat er geen coax aansluiting meer op zit voor de radio.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende
Marc Beekhuizen 18-12-2015 Product maand in bezit

Algemene score

8,5
Stevige kabelaansluitingen voor de boxen, simpel grafisch setup-menu, goede geluidsdiepte. Deze vervangt mijn vorige Sony receiver, en de kwaliteit is er vanuit mijn ervaring alleen maar op vooruit gegaan. Als ze er Atmos-ondersteuning in hadden gestopt was hij iets toekomstvaster geweest, maar dit is voor mij geen probleem.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Toon meer reviews