Tamron 17-50mm F/2.8 Di-II - Reviews

8,8 Lees 19 reviews
Specificaties
Beeldstabilisator
Nee
Objectiefbajonet
Canon EF
Filtermaat
67 mm
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 19 reviews

8,8

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

canonmen 09-02-2012 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,2
Supergoed objectief veel waar voor je geld.
Ik heb de 17/40 van Canon geprobeerd en deze is zo,n 400 euro duurder dan de Tamron maar ik zag het verschil niet wat scherpte en kleur betreft en daar gaat het om TOCH .
Het objectief is dus te vergelijken met de veel duuderer 17/40 van Canon .Een minpuntje is er toch tijdens het scherp stellen hoor je het motortje maar dit is voor mij niet storend .Niets dan lof dus over de Tamrom 17/50 een echte aanrader voor iemand die een goede en scherp geprijsde lens zoekt .

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
wouter3 29-10-2011 Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,8
Ik heb deze lens aangeschaft als vervanging van de kitlens. Wat me in eerste instantie het meeste aansprak was de grote diafragma opening van 2.8 in combinatie met de lage prijs. Ik heb een aantal erg mooie foto's met deze lens kunnen maken. Hij is werkelijk in staat tot zeer scherpe foto's. Kleuren en contrast waren ook prima. Van vervormingen had ik in praktijk niet veel last.
Reden dat ik hem uiteindelijk toch heb weggedaan was de autofocus. Alles is relatief maar ik vond hem traag en toch wel vrij hoorbaar. Het is natuurlijk wat je gewend bent, maar de sigma 17-50 2.8 en de pentax 17-70 zijn veel stiller en bovendien sneller. De autofocus zat er m.i. ook te vaak net naast (ik maak veel foto's in donkere omgevingen). De lens is kortom in staat tot erg mooie foto's mits de lens goed heeft scherpgesteld.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Goed
jan41 19-07-2011 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Ik gebruik deze lens i.c.m. een een Nikon D7000 en ben zeer tevreden over deze lichtsterke lens.
Heb bewust voor deze lens zonder stabilisatie (VC) gekozen omdat je dat in dit bereik niet nodig hebt maar vooral omdat de specificaties van deze lens zonder VC beter zijn dan de opvolger met VC. En daarbij is de prijs/kwaliteits verhouding zeer goed naar mijn oordeel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
ed99999 20-09-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb de lens 2e hands gekocht ter vervanging van mijn Pentax KX kitlens die niet eens slecht is. Maar de Tamron 17-50 is toch echt een stuk beter, je kunt er ragscherpe foto’s mee maken. Op 17mm 2.8 nog niet altijd super scherp, maar bv vanaf 17mm 5.6 of 24mm 2.8 is vlijm scherp. De kwaliteit is gewoon prima, de vorige eigenaar heeft de lens intensief gebruikt en werkt nu nog zonder problemen. De lens wordt veel vergeleken met de Sigma 17-70 waarbij wordt aangegeven dat je de 20 mm wellicht mist. Gewoon 1 tot 2 stappen naar voren toe, en het probleem is opgelost. Kortom superlens, ik zou deze gewoon nog nieuw kopen! Scherpe, diepte en kleur top!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Erwin010 13-01-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Vandaag wezen aanschaffen ter vervanging van mijn kitlens.
Even wennen aan het feit dat er geen stabilisatie op zit, maar merk nu al dat de kwaliteit een stuk beter is.
Scherpe plaatjes, een snelle AF, alleen onder mindere lichtomstandigheden toch nog wat wazig ( maar kan ook aan de fotograaf liggen).
Kortom een goede "all day use" lens.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
DeNak 06-11-2009 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
Ik gebruik deze lens in combinatie met een Canon 30d. Na een uitgebreide voorbereiding m.b.v. zowat alle testsites die er te vinden zijn op Internet heb ik deze lens verkozen boven de Canon 17-40mm L. Volgens veel experts zou het enige verschil tussen beide lenzen € 400 zijn. Daar kun je overigens de nodige vraagtekens bij zetten.

De Tamron is lichter, trager, luidruchtiger en bestaat voor een groot deel uit plastic.
Daar tegenover staat een lichtsterkte van 2.8 die je bij binnenfotografie goed van past komt.

De Tamron zit nu bijna 2 jaar op mijn Canon en ik kan niet anders zeggen dat hij mij nooit in de steek heeft gelaten. Mooie kleuren, scherpe foto's en zelden OOF. Voor mensen die een krappe beurs hebben en voor een dubbeltje op de 1e rij willen zitten is dit de absolute kampioen binnen lenzenland!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
JordiKlep 22-10-2009 Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
Wat een geweldige lens!
Heb hem gekocht ipv de kit lens bij mijn Canon 500D...
En daar heb ik zeker geen spijt van. Dankzij de 2.8 Diafragma kan hij echt een geweldige scherpte diepte maken.
De scherpte van de foto's is ook enorm goed.
En van misvorming is nauwelijks tot niet sprake, misschien een klein beetje op 17mm, maar niet echt zichtbaar.

Het enige nadeel wat ik zou kunnen bedenken is het geluid wat de lens maakt tijdens het focussen. Dat kan in sommige situaties nadelig werken omdat dit geluid duidelijk aanwezig is. Het lijkt hierdoor ook soms langzaam te focussen, maar dat is zeker niet het geval!

Overweeg je deze lens?
Kijk even op:
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Tamron-17-50mm-f-2.8-XR-Di-II-Lens-Review.aspx

Duidelijke review + sample pictures!

Conclusie:
Goede,scherpe lens: een aanrader!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
cgholland 30-07-2009 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb een sony a300 en gebruikte bijna een jaar de standaard lens. de beeld kwaliteit is dan niet indrukwekkend.

met de tamron lens maak ik opeens superscherpe en contrasstrijke fotoos. hiermee haal je echt het maximale uit de body.

ik vind deze lens met een opening van 2.8 over het gehele spectrum echt top

met een bedrag van 326 E is het ook goed te betalen.

achteraf had ik nooit de standaard lens bij de sonycamera moeten aanschaffen maar allen de body en deze tamron 17-50

groet

cg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
JoSony 12-07-2009 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb de lens een paar dagen in bezit. Ik gebruik hem in combinatie met een Sony A-300 echt een top lens!!Ik heb tijdens de aanschaf in de winkel ook de Sigma 17-70mm F2.8 macro uitvoerig kunnen testen.Maar wat mij opviel is dat deze lens erg ging overhellen op de camera in 70mm stand.Iets wat de Tamron absoluut niet heeft.kijkend naar kleur,detail,scherpte vond ik de Tamron beter scoren. Zoals het al was aan gegeven in een andere revieuw,is het jammer dat je de extra 20mm mist.Maar je krijgt met deze lens er wel meer voor terug.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
jwgoudkamp 04-05-2009 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Zeer goede lens, zeker voor de prijs. Ik had een 18-55 IS lens van canon, maar dat is gewoon niets vergeleken bij deze lens. Scherp, contrastrijk, lichtsterk, goede behuizing. Al met al een toplens!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Kleef 25-09-2008 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,0
Gebruik de lens nu een half jaar, zonder een moment spijt, op mijn Canon 40D.

Voordelen:
-Mooie kleine lens
-2.8!
-Scherp
-(Relatief) goedkoop
-Licht van gewicht
-Snelle scherpstelling

Nadeel(tjes):
-Scherpstellen hoorbaar
-Zoomring draait andere kant op als Canon lenzen
-Past niet of Full-Frame camera's zoals de 5D
-Niet zo sterk gebouwd als een Canon L lens
-Filtermaat wijkt af van mijn L lenzen, dus Polarisatiefilter niet uitwisselbaar.

Kortom zijn geld zéér zeker waard en stukken beter dan de kitlens.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Voldoende
hans141 10-06-2008 Product half jaar in bezit

Algemene score

9,2
Ik gebruik deze lens nu een half jaar. Voorafgaand aan de aanschaf verschillende andere lenzen vergeleken zowel in de tests als op mijn camera (canon 350D). Sigma 17-70 scoorde stuk minder, vooral qua scherpte. Jammer want die 20 mm extra op het eind zijn heel bruikbaar. Met de canon 17-55 USM IS ondervond ik weinig verschil. De scherpstelling van de Canon is met de USM en de IS beter in moeilijke omstandigheden. Maar in de praktijk laat mijn Tamron me alleen in de kou staan als ik zonder flits met erg weinig licht wil fotograferen. Gelukkig wil ik dat ook zelden dus heb ik geen problemen op dit gebied. De 2.8 is fantastisch in het gebruik. De lens scoort voor mij op alle onderdelen bijzonder goed. Ik gebruik hem vooral op straat en als portretlens. portretten zijn prima qua plaatje maar de 50 mm beperkt enigszins in het gebrek aan afstand dat je tot je onderwerp kunt nemen. Over de degelijkheid kan ik weinig zeggen. Misschien niet 'built like a tank' maar zit volgens mij best stevig in elkaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Vincent77 06-06-2008 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,2
Ik heb hem op een Canon EOS 350D zitten.

Voor het geld is het bijna onmogelijk om een betere lens te vinden. De 2 concurrenten in deze prijsklasse zijn m.i. de Sigma 17-70 (meer vervorming maar lagere CA) en de Canon 18-55 IS (goedkoop, maar veel minder lichtsterk).

Sterke punten: lichtsterkte, je kunt binnen vaak al met ISO 100 uit de voeten (met de Canon kitlens heb je buiten vaak al ISO 200 of 400 nodig). Scherpte en vervorming zijn goed over het hele bereik. Degelijkheid is goed, bevat metalen onderdelen.

Mindere punten: de focus is soms niet accuraat bij weinig licht, f/2.8, en f=50 mm. Kan ook een zwak punt van de 350D zijn.

De draairichting is omgekeerd t.o.v. Canon, maar ik vind de Tamron-oplossing logischer.

Okee, een Canon 17-55 IS is beter, maar die kost ook 250% meer.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
PeterH 27-04-2008 Product maand in bezit

Algemene score

8,0
Als portretlens ben ik er niet zo tevreden over maar voor buiten geeft hij zeker mooie plaatjes. Al met al een mooie en goede lens maar voor binnen ga ik iets anders zoeken.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Hsien 06-11-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
Ik heb deze lens gisteren de hele dag gebruikt op een bruiloft. Meest irritante aan deze lens is dat ik de zoomring andersom is dan die van Canon. Dus wanneer ik wil inzoomen, zoom ik uit; waardoor ik veel plaatjes gemist heb. Maar dat is een kwestie van wennen.
De lens voelt lekker aan en is nie te zwaar en niet te licht.
De scherpstelling is wat aan de rumoerige kant, het is zo'n irritant hoog geluidje en niet heel snel.
Ik heb nog een probleempje gehad gisteren, ik kon plotseling geen foto meer maken maar zag 00 in m'n display. Objectief ontkoppelen en weer koppelen op body en het probleem is verholpen. Is trouwens maar 1 keer gebeurd, lijkt me niet zo'n groot probleem.
Scherpte op 2.8 is niet zo goed, maar op 4 is hij al redelijk scherp. Vanaf 5.6 is hij geweldig.
Voor deze prijs vind ik 'm redelijk, alleen jammer dat er geen versie is met optische stabilisator.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende
Voldoende
MGoesH 14-07-2007 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Lens gekocht ter vervanging van mijn 18-55 kitlens op de Canon EOS 350D. Uitstekende lens in alle opzichten! Duidelijke verbetering t.o.v. kitlens, geeft prachtige kleuren, is zeer scherp en duidelijk veel minder vertekening. Mijn camera is nu een klasse hoger geworden met deze lens!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Dennis_ 03-07-2007 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Een verschrikkelijk goede, professionele lens voor een fractie van de prijs van een Nikkor. Alles aan deze lens is goed. Scherp, snel, contrast, kleur, diepte enz enz. Een aanrader!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
karel1-nl 02-02-2007 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,8
een echte aanrader dit objectief , het enige nadeel is het zoom bereik , maar als dit bereik groter zou zijn dan was de kwaliteit wel minder geweest want dat is weer een nadeel van een zoomlens met een groot bereik .
ik ben ook in bezit van een canon 50mm f 1,4 usm , wat ook een erg goede lens is , maar ik heb wat testjes gedaan t.o.v de tamron en kon niet echt veel verschil in scherpte zien

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
RafM 27-10-2006 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,2
Ik gebruik deze lens op mijn Canon 350D, en ben er opgetogen over. De scherpte,
het contrast en de kleurenweergave zou ik omschrijven als heel aangenaam en
vooral natuurlijk; nooit overdreven. Ze is bovendien nog licht om dragen en
staat mooi op deze reflex. Het is mijn standaardlens geworden samen met de wat
lompere budgetlens Sigma 70-300 APO DG macro .die mij echter dikwijls aangenaam
verrast.
Ik verkies deze Tamron 17-50 boven mijn Sigma 28-70 EX DG en zeker boven de
Sigma 18-125 DC.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed