Garmin nuvi 1490T - Reviews

Specificaties
Schermgrootte
5 inch
Kaarten
Europa
TMC
Ja
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 4 reviews die zijn achtergelaten voor de Garmin nuvi 1490T op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,8

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Goed
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Uitstekend
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

RJZ56 09-09-2011
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

2,2
Erg teleurstellend: niet te gebruiken als bluetoothcarkit (zelfs met volume op 100% is degene met wie je belt nauwelijks te verstaan, terwijl de navigatiestem prima te horen is bij 50%).
Om de haverklap gaat de verbinding met de satellieten verloren (soms wel 5 - 10 minuten lang), zelfs op de snelweg in het vlakke Nederland.
Verder gaat het berekenen van routes en laden van kaarten (vooral bij in- of uitzoomen) tergend langzaam, dus waarschijnlijk is er een veel te lichte processor geïnstalleerd.
Met deze klachten opgestuurd naar importeur. Na enkele weken een nieuw apparaat gekregen, maar die is precies hetzelfde, dus: dit type is gewoon niet goed!
Het enige wat leuk is is de tv, al is het sterk afhankelijk van de ontvangstkwaliteit, die niet overal zo goed is.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Slecht
Slecht

Reageer

diamondfan 06-03-2011
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,2
----------Update review, 6-3-2011----------
Nu ik de garmin 1490tv ruim een half jaar in bezit heb kan ik wat meer zeggen over dit apparaat. Afgelopen week heet de externe antenne/voeding het begeven. Vandaar de 5 voor duurzaamheid. Tv-kijken gaat prima, alhoewel er inderdaad blinde vlekken zijn. Ook in het buitenland prima zenders ontvangen(helaas niet overal). Over de navigatie ben ik nog steeds te spreken. Ik heb inmiddels een lifetime abonnement voor de kaarten aangeschaft. Het updaten is erg makkelijk via de pc/internet te regelen. Kortom erg tevreden, erg jammer dat de antenne de geest moest geven.

---------1e review, 23-6-2010-----------
Na 5 jaar tomtom go700 werd het tijd voor wat anders. Na lang zoeken en vergelijken kwam ik uit op deze garmin 1490tv. Vooral de mogelijkheid om ook tv te kunnen kijken trok me erg aan. Uit de testen die ik kon vinden kwam de 1490tv goed uit. Dus de garmin gekocht en direct uitgeprobeerd. De navigatie werkt prima. Routeherberekenen gaat erg snel. Rijstrookadvies doet het goed. Het apparaat wordt erg compleet geleverd. Helaas is de handleiding erg summier. Even puzzelen vooradt je alles uitgezocht hebt. Toch nog een minpunt; de Nederlandse stem klinkt blikkerig. Verder ziet de garmin er strak uit. Op internet zijn volop accessoires te vinden voor het apparaat. Daarnaast kun je er zelf poi op zetten. Ook deze zijn op het net te vinden. Over te betrouwbaarheid kan ik nog weinig zeggen, daarvoor heb ik het apparaat te kort.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Onvoldoende

Reageer

ddaddy 08-07-2010
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
k Heb het nu 1 week in bezit, zeker met de afgelopen voetbalwedstrijden een handig instrument om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws terwijl ik onderweg ben.
Lekker groot display, info goed zichtbaar, eenvoudig en dus gemakkelijk te gebruiken/installeren.
Het (tv) geluid had van mij iets meer volume mogen hebben. Herberekenen gaat erg vlot. Beeld is prima (zolang het signaal sterk genoeg is). Over duurzaamheid kan heb ik nog weinig te melden.Ik ben zeer tevreden.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
diepenbroek 20-10-2011

hallo, ik wil voor mijn man, voor in z`n vrachtwagen zo`n tv kopen, zou dat kunnen met deze tv.?

Reageer

reneetje1965 30-06-2010
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
---------Update review, 30-6-2010----------
Toch maar even een herziening van mijn vorige review.
De TV-functie is het één keer blijven doen tijdens het rijden, maar dat was dan ook de enigste keer, het lukt nu niet meer de beveiliging uit te zetten..helaas.
Het apparaat werkt dus gewoon zoals beschreven staat en je kan onder het autorijden dus geen TV kijken.

----------1e review, 23-5-2010----------
Dit is mijn eerste navigatie systeem en heb dus geen ervaring met andere merken.
Maar hij is geweldig, ben natuurlijk nog vanalles aan het uitproberen maar ik wilde niet wachten om deze review alvast te schrijven.
De gebruiksaanwijzing is een beetje sumier, maar deze heb je dan ook bijna niet nodig..het apparaat spreekt voor zich.
En de TV functie..WAT een beeld kwaliteit, gewoon echt digitale kwaliteit, verbluffend gewoon, had dit echt niet verwacht. En schrik niet van de veiligheidsfunctie die zegt de tv uit te schakelen als je boven de 12 km/u komt..je krijgt dan mooi een melding of je deze beveiliging uit wil zetten of niet..je passagiers kunnen dus gewoon lekker de voetbal blijven volgen ))
Ennuh,via de bluetooth kan ik mijn telefoon nu ook gewoon handsfree gebruiken, veiliger kan het toch bijna niet!!
Ik vindt dit echt een aanrader voor vaderdag..
Ik heb hem via kieskeurig bij Triderium besteld, ook geen problemen, alle stekkertjes, snoeren en bevestigings materialen zitten erbij, laat je dus niet verleiden door andere sites om deze erbij te bestellen in de zogenaamde voordeelpaketten.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer