Google Chromecast 2 - Reviews

Specificaties
Streaming
Ja
Video-uitgang
HDMI
Interface
USB 2.0, WiFi

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

JoostB 03-05-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Hopeloos

Algemene score

3,0
Als het apparaat werkt, gaat alles prima, maar aan die voorwaarde wordt zelden voldaan. Als je een paar dagen het niet hebt gebruikt, wordt het niet gevonden, noch door de ipad, noch door mijn telefoon. Alles uitzetten, de Chromecast uit de tv en de stekker uit het stopcontact en alles opnieuw aansluiten en installeren. De volgende keer dat je hem wil gebruiken, kan dat alles weer worden gedaan. Inmiddels is de dongle een jaar oud en krijg ik hem met geen mogelijkheid meer aan de praat. Goedkoop is dus duurkoop.

Pluspunten

  • Goedkoop

Minpunten

  • Moet steeds opnieuw worden geïnstalleerd
  • Te korte levensduur
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Onvoldoende
Slecht

Reageer

Peter A 24-12-2016
  • Product paar maanden in bezit

Chromecast 2

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Inmiddels twee Chromecast apparaten in huis. Ik ben zeer tevreden mee. Het installeren is een fluitje van een cent. Binnen een paar minuten geconfigureerd. De bediening is erg makkelijk. Ik vind het wel jammer dat je met Apple producten geen screen mirrorring kan doen. Dit is wel mogelijk met Android apparaten. Helaas heb ik niet overal in huis goed bereik en daarom had ik bij een van de Chromecast veel haperingen. Ik heb het opgelost door de Chromecast via standaard ethernet UTP kabel te verbinden. Er hiervoor twee mogelijkheden als je via UTP wilt verbinden. De eerste methode is de UTP ethernet adapter van Google te bestellen. Dit betekent in mijn geval weer een extra apparaat in het stopcontact terwijl ik Een USB voeding in mijn televisie heb. Dat vind ik dan onwenselijk. Ik heb gekozen voor de tweede methode door gebruik te maken van een USB OTG Y kabel en een Ethernet naar USB-2 adapter. Letop dat deze adapter USB-2 standaard heeft met de AX887xxxchipset. Dan gaat het perfect werken en geen haperingen meer in de video's. Gebruik je een USB-3 adapter dan gaat het niet werken.
Dus al met al tevreden en een zeer groot gebruikersgemak.

Pluspunten

  • Makkelijke installatie
  • Werkt met zowel Android als Apple

Minpunten

  • Minder stabiel op WIFI
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Anoniem 23-04-2016
  • Product paar dagen in bezit

Google cast 2, zeer goed

Algemene score

10,0
Installatie: aansluiten, software installeren en klaar
; snel en makkelijk. Ik gebruik hem met een iPad en dan werkt ie 100% volgens verwachting. Getest met de Youtube app, NPO Uitzending gemist app en Spotify.
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Reageer

Danny 27-06-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Simpel doeltreffende apperaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Simpele installatie. Het apparaat insteken en klaar. Bijna allles wat je wil casten lukt ook. Wel zorgen voor sterke WiFi

Pluspunten

  • Simpel
  • Klein
  • Makkelijk
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

MacEd 27-06-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Klein en sterk in gebruik - deel 2

Algemene score

10,0
In mijn eerdere review schreef ik al dat de:
Eenvoudige installatie en sterke app voor gebruik met de mobiel en dat je werkelijk alles kan streamen en als je alles goed gedaan heb wat betreft installeren, dat je 'normale tv' in een oogwenk is veranderd in een 'smart tv'.

Na lange tijd gebruik te maken van de chromecast ben ik niet van mening veranderd er is zelfs nog een tweede chromecast bijgekomen. Ook deze werkt uitstekend, overigens alles in WiFi mode. In ons vier verdiepingen tellend huis heb ik gebruik gemaakt van één extender. Alles werkt naar behoren, muziek installaties; tv's; computers; tablets en mobile's alles via WiFi.
M.a.w. ook met WiFi is de Chromecast nog steeds een goed product.

Pluspunten

  • Sterk apparaat met uitstekende signaal verbinding
  • Eenvoudige installatie
  • Geweldige bijbehorende app
  • Ziggo Go app werkt uitstekend
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Aylasas 14-05-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Heerlijk kijken op tv

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Fantastisch product waarmee je via je telefoon op de tv kan kijken. Werkt heel goed. Ik had een Franse versie (op de doos) ontvangen maar bij de installatie werd dit gewoon Nederlands. Werkt dus heel fijn. En ben er erg blij mee.

Pluspunten

  • Werkt op alle tv's met een HDMI poort
  • Klein en makkelijk mee te nemen

Minpunten

  • Hij heeft ook stroom nodig naast aansluiting hdmi
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Erwin 17-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Eenvoudige installatie

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Het installeren is kinderlijk eenvoudig gemaakt. Sluit de chromecast aan op je tv en er wordt precies aangegeven wat je moet doen. Eenmaal geïnstalleerd werkt het super goed.
Had ik veel eerder moeten hebben.

Pluspunten

  • Eenvoudige installatie
  • Werkt super
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

MacEd 02-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Klein en sterk in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Eenvoudige installatie, sterke app voor gebruik met de mobiel, je kan werkelijk alles streamen en je 'normale tv' is in een oogwenk veranderd in een 'smart tv'.

Pluspunten

  • Sterk apparaat met uitstekende signaal verbinding
  • Eenvoudige installatie
  • Geweldige bijbehorende app
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bert 24-02-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima product

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
De handleiding van het product is kort en krachtig, maar goed te begrijpen. De installatie was dan ook een fluitje van een cent. Het product zorgt voor een prima beeld.

Pluspunten

  • Snelle installatie
  • Geeft prima beeld

Minpunten

  • Nog geen minpunten ontdekt.
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

beammeup 21-02-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Makkelijke installatie, doet wat hij beloofd

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Zoals verwacht en voorspeld door de verkoper doet dit product precies wat het beloofd: snelle installatie en makkelijk casten vanaf de NAS.

Pluspunten

  • Installatie
  • Goede kwaliteit

Minpunten

  • Externe stroom bron nodig
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Loek pot 12-10-2017
  • Product paar dagen in bezit

Makkelijk om te installeren

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Simpel een eenvoudig product. Werkte gelijk en gaat prima. De bijsluiter over het installeren was helaas in het Frans. Goed dat er internet is en dus vond ik het in het Nederlands. Daarna was het zo gepiept zowel op mijn ipad als op mijn telefoon

Pluspunten

  • Eenvoudig te installeren
  • Prima uitleg in de winkel
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

berenpas 28-12-2016
  • Product paar dagen in bezit

super handig

Algemene score

8,0
Super handig om filmpjes van je telefoon naar je tv te streamen zodat iedereen gezellig mee kan kijken

Pluspunten

  • snelheid
  • compact
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Roy 08-12-2016
  • Product paar maanden in bezit

Geen ontvangst

Algemene score

4,0
ALS het werkt is het prima en kun je makkelijk streamen.. Maar mijn laptop (Macbook Pro) herkent hij vaak niet en dan moet je het apparaat constant resetten erg erg erg irritant!! Oftewel beter doorzoeken naar een optie wat direct functioneert ipv 15 min. voordat je iets wilt kijken lopen te hannessen GEEN aanrader

Pluspunten

  • kwaliteit op tv

Minpunten

  • Ontvangst
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Slecht
Voldoende

Reageer

Ron 67 23-11-2016
  • Product paar weken in bezit

Onstabiel

Algemene score

5,0
Deed het heel even en binnen een paar dagen: dan weer wel, dan weer niet. Zeer onstabiel. Precies dezelfde klachten als we met de originele Chromecast had, alleen nu vrijwel meteen. Afrader!

Pluspunten

  • Als hij werkt: goede beeldkwaliteit

Minpunten

  • Werkt niet zoals verwacht
  • Zeer onstabiel
  • Niet erg compatible met oudere Android versies
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Slecht
Onvoldoende
Onvoldoende
Onvoldoende

Reageer

Joop120 06-08-2016
  • Product paar dagen in bezit

Werkt perfect

Algemene score

8,8
Vanmorgen geïnstalleerd en werkt perfect.
Nu ook Netflix op vakantie.
Als het goed is ook in het buitenland.
Geschreven voor: Google Chromecast 2

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer