Één van de redenen waarom je naar deze luchtreiniger kijkt is waarschijnlijk zijn design. In plaats van een rechthoekige witte plastic doos doet de AEG eerder aan als een Scandinavisch design object. Zachte, warme materialen zonder scherpe hoeken. In dat opzicht is deze AEG met vlag en wimpel geslaagd, het is geen doorn in het oog al is hij wel aan de forse kant.
Een andere reden om dit model te overwegen is wellicht het feit dat het geluidsniveau (op de laagste 3 van de 10 standen) onhoorbaar tot vrijwel onhoorbaar is. Ga je echter hoger ,en zeker alles boven standje 5, dan krijg je echter toch wel een flinke bak geluid die niet te negeren valt. Zelfs niet op 8m afstand als je tv zit te kijken.
Maar de hoofdreden voor een luchtreiniger blijft toch, hoe verrassend het ook mag klinken, zijn capaciteit om de lucht in huis te reinigen. Helaas is dat waar deze AEG in mijn ogen te kort schiet. De sensor, die je met de app kan uitlezen lijkt vrijwel nooit vervuiling waar te nemen. Iets dat ik eerlijk gezegd wel durf te betwijfelen met 3 katten in huis waarbij de luchtreiniger in de buurt van de kattenbak staat waar zowel het nodige stof alsook nare geurtjes vanaf komen. Ik heb zelfs geprobeerd moedwillig de sensor te triggeren door stof uit te kloppen in de nabijheid van de luchtreiniger, maar niets deed hem in actie schieten.
De enige keren dat hij ietsjes omhoog gaat, is wanneer wij de schuifpui open zetten en er "frisse" lucht naar binnen komt. Maar dan heb ik het nog over waardes die nog altijd binnen "Zeer goed" vallen (het hoogste niveau) en de Smart functie van de luchtreiniger gaat dan ook nooit verder dan stand 2 qua luchtcirculatie.
Ik heb hierover reeds contact gehad met AEG, maar daaruit bleek dat dit niet abnormaal gedrag is.
(Overigens werkt de app bij ons prima en was ook verbinden een fluitje van een cent)
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl