De'Longhi DEX 16 - Reviews

Best Reviewed okt 2017 De'Longhi DEX 16
Best Reviewed - oktober 2017
Specificaties
Tankinhoud
2 liter
Maximale ontvochtiging in kubieke meters
75 m³
Geluidsniveau
37 dB

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 25 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Adri 17-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een mooie ontvochter met een goed resultaat!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Ondanks dubbelglas in de woonkamer, waren de ramen in herfst en winter vrijwel altijd beslagen. Dat was de reden dat we op zoek zijn gegaan naar een oplossing daar voor. Na vergelijking van voor- en nadelen van de verschillende ontvochtingsapparaten, kwamen we – mede rekening houdend met de prijs – uit op DeLonghi Dex16.
Het eerste wat opviel was dat de kunststof mantel degelijk aanvoelt.
Een bijkomend voordeel is dat het apparaat niet alleen mooi van vorm is, maar ook van kleur.
Handig is het handvat, dat mooi in de vormgeving is opgenomen. Daardoor kan je hem gemakkelijk verplaatsen.
Wonderlijk (voor ons) was dat na één nacht ontvochten er al een duidelijk resultaat was. In het reservoir zat ongeveer anderhalve liter condenswater. De hygrometer die we in de kamer hebben hangen, liet zien dat de verandering ook meetbaar is: van ruim 90% luchtvochtigheid liep hij na één nacht terug naar ongeveer 68.
Het instellen is een kwestie van stekker in het stopcontact, op de aan/uit-knop drukken en vervolgens de mate van drogen selecteren. Dat wordt aangegeven met een controlelampje bij duidelijke symbolen. Het is geen exacte instelling met een ingebouwde hygrometer. De bijgevoegde handleiding geeft aan dat het gaat om een instelling op ongeveer 40, 50 of 60% luchtvochtigheid. Er is zelfs een instelling voor de ruimte waar wasgoed te drogen hangt.
Het opvangreservoir voor het condens zit stevig bevestigd. Voor het legen ervan schuif je het reservoir uit het apparaat en zonder morsen kan je hem leeggieten in de wasbak of gootsteen.
Doordat er ook een (meegeleverde) afvoerslang aan te sluiten is, kan je hem continu laten draaien.
We zetten hem alleen 's nachts aan, omdat het zoeven van de ventilator wel hoorbaar is in een stille kamer. Als de radio of tv aanstaat, wordt dat geluid met gemak overstemd.
Omdat we het apparaat pas een paar dagen hebben, ben ik nog wat 'zuinig' in mijn cijferoordeel. Maar zo te merken hebben we met de aanschaf een goed apparaat in huis gehaald!

Pluspunten

  • Oogt degelijk
  • Mooi van vorm en kleur
  • Makkelijk verplaatsbaar
  • Eenvoudig in te stellen
  • Waterreservoir zonder knoeien te legen

Minpunten

  • Hygrometer ontbreekt
  • Nog geen andere minpunten ontdekt
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Ronald 29-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima ontvochtingscapaciteit

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
De ontvochtiger ziet er degelijk uit. En doet zijn werk meer dan prima.
Geluidsniveau is erg laag. Het apparaat hoor je haast niet in de woonkamer en dat is een groot voordeel.

Pluspunten

  • Zeer stil
  • Snelle ontvochtiging

Minpunten

  • Geen
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

Rutger 07-10-2017
  • Product paar weken in bezit

Handzaam, stil, simpele bediening, doet wat die moet doen!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Voor dit product gekozen, omdat uit de reviews bleek dat die stil zou zijn, redelijk makkelijk te verplaatsen en ook nog eens een redelijk design. De DEX16 is ontzettend stil op een harde (beton) ondergrond. Wanneer het apparaat op een parketvloer staat, waaronder het hol is, hoor je wel een duidelijke brom. Dit voorkom ik door op een handdoek te plaatsen of op een minder stijve verhoging (bijv. zacht houten tafeltje). Na deze kleine ingreep staat de DEX16 zonder storend geluid, ook in de nacht, te draaien in m'n slaapkamer. Verder zodra de opvangbak van 2 liter vol is, stopt die automatisch. Tevens is het mogelijk om directe afwatering aan te sluiten, zodat 24/7 draaien mogelijk is. Dit heb ik nog niet gebruikt. En de DEX16 is zeker geen doorn in 't oog wanneer die in de woonkamer staat.

Pluspunten

  • Stil
  • Grote opvangbak (2 Liter)
  • Eenvoudige bediening
  • Directe afvoer ook mogelijk.

Minpunten

  • Geen effectieve demping voor holle vloeren
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

Kunstvezel 22-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede luchtontvochtiger

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Goede werking bij ontvochtigen en reinigen van de binnenlucht. Geeft gekoelde luchtstroom af. Werkt ook bij snelle droging wasgoed. Mooie vormgeving.
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Musa 19-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Good but not perfect

Algemene score

7,0
The maximum room size of 75m3 is somehow misleading, I use it in one room 4*3*4 and it barely stops .. I would recommend a higher capacity even if you have such a room .
It is somhow silent, but I cannot leave it working during night, because it's still annoying
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Henk 18-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi design

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik heb reeds een ouder model van DeLognhi en had nog een apparaat nodig.
Op basis van mijn ervaring en het nieuwe design viel mijn keuze op de Dex 16

Pluspunten

  • Maakt bijna geen geluid
  • Mooi
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Alessandro 16-10-2018
  • Product gekocht

Really good machine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Good Product. I removed a lot of umdity with it. NOw the quality of the air is better because it's also cleaning it
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

C.H.de Hamer 03-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

mooie vormgegeven luchtontvochtiger

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik vind de vormgeving erg mooi.Het apparaat is gemakkelijk te verplaatsen naar elke
gewenste ruimte.Het geluidsniveau is laag, waardoor het ook in de slaapkamer goed is
te gebruiken.Het apparaat werkt prima.

Pluspunten

  • vormgeving
  • geluidsniveau

Minpunten

  • geen
  • geen
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Vanessa 23-09-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

We zijn het net aan het uitproberen

Algemene score

7,0
We hadden een philips luchtontvochtiger gezien, maar die was stukken duurder en luider dan deze. Tot nu toe lijkt het zijn werk goed te doen.
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

kees 22-09-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

mooi compact apparaat makkelijk bedienbaar

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Een makkelijk bedienbaar product met een mooie vormgeving met een goede prijs kwaliteit verhouding en bijna niet hoorbaar
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

riet 02-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

makkelijk hanteren, niet te groot, mooie uitstraling

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
het is een prima product, daar wij altijd een houtkachel stoken en war de was staat is het aanzienlijk minder warm. Nu ik de'longhi' heb gekocht is mijn was ook eerder droog. Ben zeer tevreden. Mijn schoonzus had de de'longhi dex 14 gekocht en deze ui en beviel haar goed, dus het was voor ons niet zo moeilijk om te kiezen, maar deze was helaas uitverkocht. Waarom wij voor jullie merk gekozen hebben als 1ste door het uitproberen van de dex14 en ten 2de dat wij een x-aantal jaren geleden erop gewezen zijn, bij aanschaf van een verrijdbare airco, dat deze firma goede producten maken en veel apparatuur in verzorgingstehuizen/ziekenhuizen gebruikt worden.

Pluspunten

  • je hoort hem bijna niet

Minpunten

  • te korte kabel
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

SJ 02-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Dex 16

Algemene score

8,0
Haalt veel vocht uit de lucht, doet wat het moet doen.
Werkt behoorlijk stil. Is te verplaatsen, wieltjes waren makkelijker geweest.

Pluspunten

  • Stil
  • Degelijk
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

Frank 30-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Delonghi Dex16 Luchtontvochtiger

Algemene score

7,0
Zorgt er goed voor dat onze kelder op de juiste vochtigheidsgraad blijft. Voldoiende grote opvangbak voor het water
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

LDW 30-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

mooi stil apparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Wij hebben gekozen voor de delonghi dex16, omdat we in de woonkamer regelmatig beslagen ramen hadden. Na te hebben gegoogeld viel onze keus op deze ontvochtiger, weinig lawaai (37db) en mooi design.
Gekocht bij Fonq, omdat ze ook nog een weerstation cadeau en een korting i.v.m. de black friday gaven.
Sinds vandaag in gebruik, dus ik kan nog niets vertellen over de resultaten. Gezien de vorige reviews ben ik daar niet bang voor.

Pluspunten

  • aardig stil
  • mooi design
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

poehbeer 30-11-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

DeLonghi DEX 16 Luchtontvochtiger

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Haalt meestal wel bijna 1.5 ltr vocht uit lucht in 24 uur. Niet zo stil als verwacht, maar goed mee te leven.

Pluspunten

  • Doet wat het zegt

Minpunten

  • Schakelt niet automatisch aan/uit
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

Paulo 23-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Stil en haalt snel vocht uit de betreffende ruimte, TOP.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Mooi design, zeer geluidsarm, 4 instel mogelijkheden, redelijk zuinig in verbruik en redelijke aankoopprijs.
De bediening is ook eenvoudig. En binnen een week al goede resultaten. Gebruik in onverwarmde opslag.
Absolute aanrader.

Pluspunten

  • Mooi design
  • zeer geluidsarm
  • 3 standen
  • zuinig
  • Eenvoudige bediening

Minpunten

  • Afvoerslang nu 1 meter had 2 meter mogen zijn
  • geen tot nu toe
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

Pim 22-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Stille en goede luchtontvochtiger

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Heb veel websites en reviews bezocht en gelezen. Uiteindelijk voor de Dex 16 van DeLonghi gekozen, omdat dit voor mijn situatie de beste optie leek: het hoge vochtgehalte in de garage omlaag brengen. De eerste indrukken zijn bemoedigend, ik zie de luchtvochtigheid gestaag dalen

Pluspunten

  • stil
  • degelijk
  • mooi apparaat
  • kan tot relatief lage temperaturen
  • instelbaar op 3 standen

Minpunten

  • niet verrijdbaar
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

Kees 18-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Eenvoudig, mooi, stil

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik heb goede ervaringen met een eerdere luchtontvochtiger van De'Longhi, maar die heeft uiteindelijk na vele jaren de geest gegeven. Dit apparaat doet het zeker zo goed, en is kleiner, mooier, en vooral veel stiller. De bediening is uiterst eenvoudig. Enige minpunten zijn dat het reservoir nogal klein is en dat van buiten niet goed te zien is hoever het gevuld is.

Pluspunten

  • Eenvoudige bediening
  • Weinig geluid
  • Fraaie vormgeving

Minpunten

  • Reservoir klein
  • Reservoirvulling van buiten niet goed af te lezen
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

I de Lange 12-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Doet wat ie moet doen

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Veel last van vocht in de woonkamer. Had last van beslagen ramen en schimmel op de muren. De schimmel zelf verwijderd en deze luchtontvochtiger aangeschaft. Sindsdien geen last meer van beslagen ramen em de schimmel is nog niet terug gekeert.

Pluspunten

  • Ontvocht de lucht goed
  • Mooi design

Minpunten

  • Had verwacht dat hij stiller zou zijn
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

joep 06-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima apparaat

Algemene score

8,0
Vanwege een vochtige badkamer aangeschaft. Werkt prima. Minpunt is gebrekkige vochtmeting. Geen inzicht in werkelijke vochtigheidsgraad. Perfect zou zijn dat je op basis van een percentage vocht het apparaat kan instellen. Nu moeten we het apparaat handmatig uitzetten.

Pluspunten

  • goede werking
  • relatief weinig geluid

Minpunten

  • geen inzichtelijke vochtmeter
Geschreven voor: De'Longhi DEX 16

Reageer

Toon meer reviews