Konica Minolta Magicolor 2400W 32MB 20ppm A4 - Reviews

Specificaties
Printen in kleur
Ja
Printsnelheid (zwart)
20 pagina's/min
Website fabrikant
http://printer.konicaminoltaeurope.com/nl/du/printer_detail.php?id=26&color=Y
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 26 reviews die zijn achtergelaten voor de Konica Minolta Magicolor 2400W 32MB 20ppm A4 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,7

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Onvoldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Wi111 22-09-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,2
Frut printer! Helemaal eens met de meeste reviews. Afdruk is prima alt er tenminste papier wordt doorgevoord. Eén grote ergernis!!! Ik voeg deze review om de punten voor deze printer naar beneden te krijgen!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Onvoldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Henky123 26-06-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,0
Ook ik heb ongeveer een jaar met deze printer geworsteld. De printkwaliteit is wel in orde, mooie afdrukken. Maar de papierdoorvoer is inderdaad een probleem, veel vastlopers. Nu heeft het apparaat het helemaal begeven en nergens een indicatie van waarom. De software zwijgt en een handleiding is er ook al niet. Inmiddels ben ik overgestapt naar HP.

Overigens, een ander nadeel is dat de status software verdwijnt zodra je deze printer wil delen in een netwerk. Nogal middeleeuws als je mij vraagt.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Dubhan 05-04-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,8
Ik heb 2 jaar geleden 1 ernstige fout gemaakt bij het kiezen van m'n laserprinter. Ik heb bezuinigd.
2 jaar lang heb ik mij mateloos geërgerd aan deze printer. Continu gezeur met vastlopen en zeer langdurig opstarten alvorens te printen. Het ergste vond ik nog het niet kunnen zien wat het probleem nu werkelijk was als het ding weer eens niet wilde printen. Eén groot drama deze printer, vooral bij grotere printopdrachten (meer dan 20 st., laat staan 100+).
Maar mijn levenskwaliteit is enkele weken geleden sterk verbeterd; ik hen een HP 3800N gekocht. Dit is in vergelijk een wereld apparaat. Oke, een stuk duurder, maar in de aanbieding viel ook dat weer erg mee.
Prints zij mooier en vooral veel sneller, echt een genot en een absolute aanrader.

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Slecht
Voldoende
Slecht

Reageer

eric01 14-03-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,2
Deze printer twee jaar in bezit en meer en meer blijkt het een waardeloos apparaat te zijn, waar niet mee te werken valt.
Drie van de vier keer stokt de papierinvoer, als je de printer aanzet geeft die storingen aan die alleen op te lossen zijn door de printer te openen.
Lampjes van de toners branden terwijl er genoeg toner is. De printer gaat niet meer op standby en bij veel afdrukken schakelt hij zich soms zelf uit.

De afdrukken zijn prima, maar het product is waardeloos. Als de toners op zijn, gaat het hele apparaat naar de vuilisbelt. Jammer en zonde dat dit product zo weinig duurzaam is.
Ik zet nooit reviews op internet, maar ik heb het zo gehad met deze printer dat ik dit nu maar eens heb gedaan.
De afdrukken zijn wel van goede kwaliteit.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Slecht

Reageer

George Boersma 26-02-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,8
Ik heb de printer nu 1,5 jaar in mijn bezit en heb er niets dan ellende mee. Ik print niet veel (nu aan mijn 2e cartidge (zowel zwart als kleur). Het probleem is dat hij altijd in storing gaat. Het is zelden dat ik veel documenten achter elkaar kan printen. De storing wordt alleen verholpen door hem uit en aan te zetten dan wel de klep open en dicht te doen. Op forums kom ik deze klacht veelvuldig tegen. De support site van Minolta zwijgt in alle talen. Bij de aanschaf koos in voor Minolta omdat ik er vanuit ging dat dit toch gelijkwaardig aan HP zou zijn. Niet dus.
Het is echt een afrader. Ik denk dat volgende week hem bij het oud vuil zet en weer een HP anschaf.

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Dick Van Gelder 18-01-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
Geen enkel probleem met deze printer. Hij doet wat hij moet doen. Ik gebruik wel steeds 80gr papier en vraag geen uitersten van dit machien. Voor deze prijs mag je dit niet verwachten. Je gaat ten slotte ook niet racen met een Chinese wagen.
Aan te raden voor de normale gebruiker zonder meer.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

Bernie Overzee 17-01-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,2
NIET kopen!

Dit is echt een waardeloze machine! Het lijkt allemaal prachtig, zo'n goedkope kleurenlaser, maar ook bij mij blijft deze machine iedere keer weer hangen zodra het papier een beetje dikker (> 80 gr) is. (Specificatie zegt max 180 gr!). Om je kapot te ergeren!

Ik moet tot mijn eigen verbazing toegeven dat dit mijn tweede machine is. Bij de vorige gaf moest bij 8000 prints de drum vervangen moest worden, ook leuk.... Een nieuwe drum bestellen kan eigenlijk niet, dus moet je een nieuwe printer aanschaffen. En omdat ik net nieuwe cartridges gekocht had (€300!), dacht ik, ik probeer het nog één keer. Hoe kon ik zo dom zijn?!

Ook de servicemonteur die langskomt kan je niet helpen. Hij verving bij mij een wieltje en na 10 prints kreeg ik weer de aloude paper jam.

Het papier dat er wel doorhen gaat, trekt-ie ook niet 100% recht er doorheen. Dat is niet heel erg, maar bij een machine die toch niet naar behoren werkt, verbetert het de sfeer niet...

Review criteria:

Goed
Slecht
Slecht
Goed
Slecht

Reageer

JoyceN 03-11-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

3,8
Goede kwaliteit afdrukken. Maar dan moet hij wel het papier pakken. En dat doet
hij helaas vaker niet dan wel. We hebben met deze printer altijd problemen
gehad met papier transport! Waardoor de printer in storing springt. Buitengwoon
vervelend en dan is het toch een hoop geld voor een printer die het vaker niet
dan wel doet. Absoluut geen aanrader!

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Slecht
Onvoldoende
Slecht

Reageer

Fons W 06-10-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,0
Heel veel problemen met papierinvoer. 3 x monteur bijgeweest. Toen: je zult wel
het verkeerde papier hebben gebruikt... Niet dus: vnl. Xerox, geschikt voor
laser. M.n. dikker papier geeft problemen en als je dubbelzijdig wilt printen.
Een absolute ramp. Uiteindelijk is de printer vervangen door een nieuw
exemplaar. Ook daarmee dezelfde problemen. Weer monteur erbij. Er is al van
alles aan vervangen, maar het is gewoon een ding dat je niet moet hebben als je
veel print. Mooi voor af en toe, maar niet voor klein zakelijk gebruik. Ik ben
er klaar mee. Ga binnenkort maar een laser van HP aanschaffen. Overigens is de
service van Konica-Minolta prima. Dat moet worden gezegd. Helaas heeft het niet
de oplossing gebracht die zo gewenst was. Sorry, maar voor mij geen
Konica-Minolta meer.

Review criteria:

Voldoende
Slecht
Slecht
Voldoende
Slecht

Reageer

Louke 27-06-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,4
We hebben deze printer nu al zeker anderhalf jaar op ons bedrijf, maar we
hebben er al veel ellende mee gehad. Ik heb geen ervaring met andere
kleurenlaserprinters, maar deze heeft erg veel problemen met het pakken van
papier. Soms loopt ie hartstikke goed en andere keren kun je nog geen 10
afdrukken maken zonder dat het papier vastloopt. Een andere vervelende
eigenschap is dat ik alle kleuren altijd tegelijk moet vervangen (behalve
zwart). Je maakt het mij niet wijs dat alle kleuren altijd tegelijk op zijn.
Deze printer telt dus gewoon het aantal pagina's en zegt na een x aantal gewoon
dat de cartridges vervangen moeten worden. Mijn advies is om verder te kijken
voor een kleurenlaserprinter ook al heb ik geen ervaring met andere printers.
Mijn vraag is dan of er andere zijn die de kleurencartridges altijd tegelijk
moeten vervangen.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

GB2006 29-04-2006
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

4,4
NIET KOPEN, ik moet regelmatig 100-200 prints maken en is ellende met die
papierstoring. Klep open/dicht en na 5 prints weer foutmelding.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Slecht
Voldoende
Slecht

Reageer

Nienke1200 12-03-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

3,4
Printer inmiddels naar de fabriek geweest. Heeft het precies 3 weken
volgehouden zonder papiertransportproblemen. Daarna begon het weer van voren
af aan. Kortom, dit is geen printer voor meer dan 10 prints achter elkaar als
je tenminste niet totaal gefrustreerd achter je bureau wilt zitten.

Review criteria:

Goed
Slecht
Slecht
Voldoende
Slecht

Reageer

Jan Hof 17-01-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Uitstekende printer met perfecte afdrukkwaliteit. Ik heb hem nu 2 weken in
huis en ik ben er zeer positief over. Van die genoemde papierproblemen heb ik
totaal geen last.

Minpuntje is dat hij een wat langere opwarmtijd nodig heeft maar ik hoorde dat
dit voor alle laserprinters telt.

Aangezien mijn Hp op mijn kantoor veel problemen oplevert wil ik een Konica
Minolta 5430 als vervanger aanschaffen. Heeft iemand ervaring met dit model?

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Lees 27-12-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

6,4
Kleine kater,
Ik kende reeds de problematiek van de goedkope inktjetprinters. Je krijgt ze
namelijk gratis bij de patronen. KonicaMinolta past hier eenzelfde strategie
toe. na 1500 pagina's printen moet je een hele nieuwe set cartridges t.b.v. 388
Euro vervangen. Dat is maar liefst 25 cent per afdruk, maar dan wel in kleur.
Deze prijsberekening is niet geheel objectief gezien je met de nieuwe
cartridges 4500 pagina's vooruit kunt. Objectief gezien zakt de prijs dan naar
ca. 8 cent, dat klinkt al aardig sympathieker. De in deze reviews genoemde
(papier)storingen heb ik ook reeds ervaren en werpen een schaduw over het
gevoel dat je bij aanschaf van een nieuwe printer zou moeten beleven. Al met al
een grote omschakeling als je na zeven jaar je band met een trouwe HP LaserJet
6P verbreekt om plaats te maken voor zo'n wulpse kleurenlaser van
KonicaMinolta. Als ik nog een keer voor deze aankoop zou komen te staan, ging
ik toch nog een keer bij de concurenten kijken om misschien weer bij de KM 2400
uit te komen. Maar dat is dan minder zeker!

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

Q-color 01-12-2005
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

5,6
Ik heb deze printer een aantal maanden, tegelijk gekocht met een collega.
Allebei dezelfde problemen met het papiertransport bij het printen van grotere
aantallen. Leverancier verwijst naar helpdesk van Konica Minolta. Kunnen
probleem niet oplossen. Gezien eerdere beoordeling m.i. gewoon een
constructiefout. Afdrukkwaliteit is prima, maar als de toners leeg zijn gaat de
printer weg en schaf ik een HP aan.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Slecht
Onvoldoende
Onvoldoende

Reageer

Miepeding 25-11-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

6,4
Heb de printer voor klein zakelijk gebruikt aangschaft. Maakt vrij veel lawaai,
maar print goed. Wel regelmatig problemen met papierinvoer - pakt dan geen
papier op en dan stopt het hele proces. Geeft paperjam melding van de
invoerbak. Klep open - klep dicht en dan doet ie 't weer voor 2,5, 10 prints en
dan is het weer raak. Om gek van te worden. Lijkt of dit vaker optreedt als de
printer warm is. Er is een monteur bijgeweest, maar die weet het ook niet.
Mogelijk een sensor die het soms laat afweten. Soms, want er zijn ook momenten
dat ie zonder probleem 200 of meer prints maakt. Al met al niet zo'n beste
ervaring met Konica Minolta. Zijn er meer mensen met het bovenstaande
probleem?

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

Tramonto 15-11-2005
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,4
Ik heb onlangs een soort glossy papier gekocht voor deze printer. De resultaten
zijn erg bevredigend. Het is geen inktjetkwaliteit, maar op normale oogafstand
kun je het verschil nauwelijks zien.
Als enig minpuntje zou ik willen aangeven het geluidsniveau tijdens het
printen, dit weegt echter niet op tegen uitgedroogde inktcartiges e.d. zoals ik
jaren heb gehad bij inktjetprinters. Ik denk als je alles zou berekenen een
laserjet tenslotte goedkoper print dan een inktjet.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

FrankR14 04-11-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,0
We hebben sinds kort deze printer op ons bedrijf staan.
Hij print wel goed, maar bij het afdrukken van foto's
neigen de kleuren teveel naar geel (sepia achtig)
heeft iemand hier ook ervaringen mee ? heeft iemand een oplossing voor dit
probleem ? kan namelijk op internet EN in de docu niks hierover vinden.

Alvast bedankt voor jullie reacties

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

CPHaarlem 15-10-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,6
Wat een fantastische printer voor een fantastische prijs! De 2400W wordt niet
(meer?) geleverd met halfvolle toners zoals in een eerdere beoordeling vermeld,
maar met de standard capacity toners voor 1500 afdrukken.

Het vreemde is echter wel dat deze standard capacity toners los €80 per stuk
kosten, dus tegen de tijd dat ze aan vervanging toe zijn, is het voordeliger om
een nieuwe printer te kopen - waar immers deze toners al inzitten (4 x €80 =
€320 tegen €279 voor de printer inclusief toners).

Wellicht wordt het interessanter als je de *high* capacity toners (4500
afdrukken) als set koopt.

Installatie was een kwestie van de printer uitpakken, hier en daar wat
beschermingsmateriaal weghalen, de CD in de computer stoppen en de printer
aansluiten. De toners zijn al voor je geïnstalleerd.

Het enige nadeel is dat de printer status monitor na installatie slechts één
keer werkt - daarna wil het niet meer starten. Dus als ik wil zien hoeveel
toner er nog over is, ben ik verplicht de drivers en de utilities te
herinstalleren waarna de status monitor weer één keer werkt. Of dit een
probleem met de software is of mijn computer, is nog niet geheel duidelijk.

De opwarmtijd van deze printer is verbluffend kort. De handleiding vermeldt 45
seconden en dat is exact wat ikzelf ook gemeten heb. Bij andere kleuren
laserjets duurt het ook erg lang voordat ze de eerste pagina printen
(combinatie van trage data overdracht, weinig geheugen en het opwarmen van de
drum). Ook daar blinkt de 2400W in uit. Ook hier duurt het minder dan een
minuut voordat de eerste pagina (in kleur, met fotos) uit de printer komt
rollen.

Hoe goed de printer kleuren reproduceert, is erg moeilijk in te schatten. Zelf
heb ik het gevoel dat fotos wat aan de donkere kant zijn, maar dit kan heel
goed komen omdat mijn monitor/camera.printer niet op elkaar gecalibreerd zijn.
Is het origineel echter helder, dan is de afdruk ook helder met frisse kleuren.
Is de foto wat aan de donkere kant, dan lijkt de afdruk nog wat donkerder.

De printer gebruikt een dithering techniek die niet voor alle afdrukken even
geschikt is. Vooral bij effen vlakken in de niet-primaire kleuren zie je
duidelijk repetitie van de dithering. Bij fotos zie je dit echter niet en is de
kwaliteit slechts marginaal minder dan van een inkjet. Tekst (in het zwart) is
perfect scherp. De grootste batch die ik tot nog toe af gedrukt heb, is een
batch van 100 (dezelfde) pagina's bestaande uit een foto die de halve pagina in
beslag nam en tekst. De kwaliteit van de afdruk was gelijk voor iedere pagina.
Er zat er geen één tussen die iets minder was dan de anderen.

Een ander groot voordeel is dat deze printer - in tegenstelling tot vele andere
kleuren laserjets - thick stock papier aan kan. Tot maximaal 160 grams papier
moet de printer aan kunnen. Een absolute must als je van plan bent er
bijvoorbeeld ook visitekaarjtes mee af te drukken. Helaas is de printer minder
geschikt om op glanzend papier af te drukken. Bij een test was ik aanvoudig in
staat om de inkt van het papier af te krabben - zelfs het vouwen van het papier
was voldoende om een duidelijk zichtbare witte streep over te houden.

Eigenlijk het enige echte nadeel van deze printer is dat hij geen papierlade
heeft. Dit betekent dat je een klepje aan de voorkant van de printer moet open
doen om het papier er in te stoppen. Hierdoor steekt het papier half uit de
printer. Als je de printer niet gebruikt ben je eigenlijk verplicht het papier
te verwijderen om te voorkomen dat het bovenste vel stof vergadert hetgeen weer
schadelijk kan zijn voor de printer. Of als je - net als ik - een anderhalf
jarige dochter hebt rondlopen die het leuk vindt aan de klep te hangen of het
papier te verwijderen. :)

In conclusie:
Door mijn werk heb ik ervaring met vele kleuren laserjets, variërend van enkele
honderden tot vele duizenden euros. Ofschoon de veel duurdere kleuren laserjets
(uiteraard) betere prints maken, is er geen één die de prijs/kwaliteit
verhouding van deze printer benadert. De printer is minder geschikt als je
duizenden (of zelfs maar honderden) afdrukken per dag te maken hebt omdat je
dan toners blijft verwisselen. Maar heb je af en toe een afdruk te maken, en
hier en daar een batch van een paar honderd afdrukken, dan kan je eigenlijk
niet fout gaan met deze printer. De kosten per afdruk zijn véél lager dan bij
inkjet printers.

Voordelen:
- Relatief kleine en lichte (18kg) printer
- Zeer lage aanschafprijs
- Eenvoudige installatie
- Eenvoudig in gebruik
- Snelle opwarm tijd
- Snele afdruktijd (eerste pagina onder een minuut, daarna 5ppm in kleur, 20ppm
zwart/wit)
- Goed to zeer goede kleuren afdrukken
- Perfecte zwart/wit afdrukken
- Kan op papier tot 160grams afdrukken
- Lage kosten per afdruk

Nadelen:
- Dure toners in relatie tot de aanschafprijs
- Geen (uitneembare) papierlade
- Geen automatische duplex (dubbelzijdig afdrukken)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

dommel00 26-09-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,8
Prima printer voor zowel (klein) zakelijk als thuis gebruik. Erg mooie
afdrukken. Door de geringe afmeting, voor een kleurenlaser, past ie ook in mijn
computerkast.

Printer is eenvoudig in bediening. Ook de installatie verliep prima en
eenvoudig.

Het plaatsen in het netwerk was geen probleem. Ik gebruik de functie van
Windows om hem te delen(bij printers--> rechtermuistoets --> delen).

Duurzaamheid geef ik nu wel een 9 maar dat is o.b.v. tot nu toe. Nog geen enkel
probleem gehad nl.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews