Infographic over Sinterklaas in 2015November 2015

Wil jij alles weten over de populariteit van de Sint, waar hij zijn inkopen doet en wat een cadeau ongeveer mag kosten? Deze infographic laat het je allemaal zien!

Ruim 900 respondenten gaven antwoord op vragen als “Waar koop je de Sinterklaascadeaus?”, “Hoeveel geef je hieraan uit?” en “Weet jij waar Sinterklaas vandaan komt?”

Het merendeel van de Nederlanders (64%) viert nog steeds Sinterklaas. De grootste reden waarom het feest niet gevierd wordt is omdat men het te commercieel vindt.
Pakjesavond wordt door 69% van de respondenten gevierd, waarbij 31% gedichten schrijft en 29% zijn best doet voor een mooie surprise. Bij 27% wordt de schoen thuis gezet. Hoe vaak mogen de kinderen thuis hun schoen zetten? Bij 28% is dit twee keer per week en bij 22% is dit één keer per week. Bij 6% van de deelnemers wordt de schoen maar liefst elke dag gezet! Het meest geschikte schoencadeau volgen de Nederlanders is speelgoed. Hierna kiest men voor snoepgoed.

De cadeaus hebben we het liefst op tijd in huis, dat blijkt uit de 72% die heeft aangegeven dat de sinterklaascadeaus minimaal 2 weken van tevoren worden gekocht. Maar 18% koopt de cadeaus op het laatste moment.
Kieskeurig.nl onderzocht hoe de Nederlander denkt over het Sinterklaasfeest. De resultaten bekijk je in de infographic hieronder.

  
PERSBERICHT

Sinterklaas cadeaubudget ongewijzigd
Onderzoek Kieskeurig.nl: Aantrekkende economie geen invloed op bestedingspatroon sinterklaascadeaus

Hoofddorp, 19 november 2015 – 80% van de Nederlanders kan niet wachten tot de feestdagen zich aandienen. Ondanks dat de crisis over z’n hoogtepunt is, is driekwart van de ondervraagden niet van plan meer uit te geven dan de afgelopen jaren. Dit blijkt uit de enquête over Sinterklaas die Kieskeurig.nl uitvoerde onder ruim 900 respondenten.

Meer dan de helft van de Nederlanders viert Sinterklaas dit jaar. 69%, viert het met Pakjesavond en 42% doet aan de traditie schoen zetten.

Sinterklaas shopt vooral in de winkelstraat
De gemiddelde wil niet meer dan €100 uitgeven aan Sinterklaas, dat is inclusief pakjes en schoencadeaus. Een cadeau voor Pakjesavond kost tussen de €10 en €50 en aan schoencadeaus besteedt men bij voorkeur niet meer dan €5. De consument oriënteert zich voornamelijk op sinterklaascadeaus door speelgoedfolders en -boekjes en koopt bij voorkeur in fysieke winkels. 79% koopt sinterklaas cadeaus er de meeste cadeaus, de rest online. We kopen cadeaus overigens wel op tijd. 72% van de Nederlanders die Sinterklaas vieren, kopen de cadeaus voor Pakjesavond minimaal 2 weken van tevoren.

Het populairste speelgoed op de verlanglijstjes van kinderen is bouwspeelgoed (19%), games (17%) en knutselspullen (16%). Dit is op kieskeurig.nl terug te zien in het zoekgedrag naar speelgoed. In de maand november (d.d.) wordt het meest gezocht naar games, bouwspeelgoed en elektronisch speelgoed.

Nederlander weet niet waarom Sinterklaasavond op 5 december is
De meeste Nederlanders weten niet waarom wij op 5 december Pakjesavond vieren. 32% zegt dat we het vieren vanwege de geboorte van Sint Nicolaas op 5 december. 26% zegt dit oprecht niet te weten. De overlevering verteld ons dat Sinterklaas wordt gevierd omdat zijn sterfdag op 6 december is. De avond voorafgaand werden schoentjes gevuld met snoep en speelgoed . Wel weten we waar de Goedheiligman vandaan komt, dat is Turkije (81%) Volgens 17% komt de Sint uit Spanje.

De Kieskeurig.nl enquête over Sinterklaas is uitgevoerd onder 988 Nederlanders.

In de media


 

 

 
 
Klik hier om alle infographics te bekijken >>
- Afvallen 2015

- Vakantiegeld 2015
- Vader- en Moederdag 2015
- Valentijnsdag 2015
- Laptop VS Tablet >>
- Wie is de online reviewer >>
- Smartphones >>
- Tablets >>
- Digitale camera's >>
- Barbecues >>