Toshiba 320 GB Hard Drive - Reviews

Specificaties
Intern of extern
extern
Interface
USB 2.0
Capaciteit
320 GB
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 22 reviews die zijn achtergelaten voor de Toshiba 320 GB Hard Drive op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,5

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

JohanPi 13-03-2009
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

3,0
Toshiba USB 320 in december 2007 aangeschaft, in Januari 2009 defect en niet meer te repareren.

Reageer

Chanty87 23-08-2008
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,0
Na ~15 maanden intensief gebruik gaf ook mijn HDD vandaag een blauw/rood knipperend lampje. Balen natuurlijk, vanwege de vele hoeveelheid data die erop staat. Heb na tevergeefs het ding opnieuw op te starten 'm een 'subtiele' klap gegeven en wonder boven wonder doet 'ie het nu weer. Dus nu uit voorzorg de belangrijke data op mijn lokale harde schijf zetten, voor het geval dat.

Ik durf 'm alleen niet meer uit te zetten...

Reageer

m0wtJa 17-01-2008
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
4 jaar in bezit. Super externe schijf hoor! Tot nu toe geen problemen mee gehad. Ik heb deze 4 jaar geleden gehaald en zeker te weten geen spijt van.

Reageer

pierun 09-08-2007
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

1,0
Na driekwart jaar is het kapot gegaan. De kuren begonnen met in een regelmatig rood en blauw knipperen van het ledje. de HDD werk nog wel in de PC, maar de MBR was beschadigt. Ik heb de schijf dus moeten formateren.

Het lijkt er op dat de USB interface kapot, een andere HD werk niet in de behuizing.

Reageer

Kees1962 04-07-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,0
Na iets meer dan een jaar full time gebruik de geest gegeven.
Je zou willen dat een product voor back-ups 'langer meegaat'
Goed in gebruik, levensduur valt erg tegen!!

Reageer

JohnB 18-02-2007
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
Heb hem ongeveer een half jaar in bezit en ik vind het een fantastisch ding. Had eerst een nieuwe usb 2.0 geplaatst. Hij is snel, geruisloos, wordt niet overmatig warm en ik gebruik hem behoorlijk intensief.
Het ledje is inderdaad behoorlijk fel, maar deed het erg goed met de kerst .... ;0). Het flikkeren van blauw/rood van het ledje doet hij altijd als hij aan het werk is en in ruststand geeft hij alleen blauw licht.
Ik beleef er heel veel plezier aan!

Reageer

Dick Schouten1 31-01-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Het model op de foto is het oude aluminium model.
Er is nu een nieuwer model welke van zwart/zilver kunststof is.
Er zit een Western Digital HD in dus zou van goede kwaliteit moeten zijn. Maar met een HD van welk merk dan ook kun je problemen hebben.
Hij is in ieder geval relatief klein van formaat en fraai om te zien (als dat belangrijk is) verder is ie zonder fan en echt muisstil. Temperatuur blijft redelijk goed (in ieder geval stukken beter als mijn laptop HD). De snelheid is ook Ok in vergelijking tot vergelijkbare concurrenten.
Duurzaamheid dat moet nog blijken daar kan ik niks van zeggen als ie net buiten de garantie kapot gaat dan is het het slechtste apparaat wat ik ooit heb gezien natuurlijk. ;)

Reageer

motttley 04-01-2007
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

10,0
Prima harde schijf, snel, stil en super gemakkelijk in gebruik.

Reageer

JanDeHardDiskMan 24-12-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
De ophef die hier gemaakt wordt begrijp ik niet zo goed. Ik heb een Toshiba
laptop, een Toshiba pda, en nu ook een externe harde schijf dus. Tot nu toe
niks dan lof. Eenvoudig in het gebruik en zéér degelijk en mooi qua afwerking.
Ik heb blijkbaar wel het (oude ?) model in gegoten aluminium. Het ding is
inderdaad niet geruisloos, maar heeft wél een aan/uit knop. Dus na gebruik geef
ik m'n laptop het commando om de harde schijf van de usb te koppelen, en
vervolgens zet ik de schijf uit. Werkt prima !
Software installeren ging zeer vlot, al werd de procedure onderbroken door m'n
eigen laptop die 'nieuwe hardware' had gevonden (tijdens de installatie).
Gewoon op 'annuleren' drukken en de installatie gaat verder. Op 1 min. was ik
ermee aan de slag.

Reageer

Rob van Leeuwen 17-12-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

1,0
Ik heb 3 van deze apparaten gekocht, maar 2 zijn er al snel kapot gegaan. Niet
de interne Western Digital schijf, maar de USB interface. Western Digital gaan
gelukkig wat langer mee, zo´n 4 jaar gemiddeld. Een losse USB HDD behuizing is
gelukkig niet zo duur. Van garantie gebruik maken was geen optie omdat er
belangrijke data op stond.

Randaarde wel of niet, Windows PC of Mac, het maakte allemaal geen verschil. De
Toshiba´s gingen kapot na gemidded 3 maanden licht gebruik. Zelfs het felle
blauwe lampje flitste ´s-nachts terwijl de stroom er volledig af was. Eén van
de 3 doet het nog wel, maar die begint ook al kuren te vertonen. Deze verdwijnt
soms uit Deze Computer. Ik heb veel meegemaakt met hardware, maar dit is bizar.

Dit product verdient wat mij betreft het predikaat kermiskwaliteit.

Reageer

michael 007 25-11-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
zeer stil en snel geen moment spijt van ,niks geen plastic behuizing .

Reageer

Marco .w. 17-11-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb gekozen voor de Toshiba 320gb HD en ik heb er geen moment spijt van.
Hij is stil,snel en ook niet lelijk dus eingenlijk niks meer dan goeds.
Ik heb grote hoeveelheden aan data overgezet en het ging lekker snel.

Reageer

curca_beata 14-11-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

6,0
Deze hard disk die hier te zien is (foto) is blijkbaar NIET meer te krijgen,
wel de neuwe versie/model. Grote kans dat als je dit model (foto hier) bestelt,
krijg je automatisch de nieuwe versie, ook zgn. 320 GB (eigenlijk het heeft
maar 298 GB).
Deze (nieuwe versie) die ik heb (al ruim een maand, de oude versie besteld en
deze nieuwe versie gekregen, dezelfde prijs) is zeker NIET een van de snelste,
ook met USB-2 kabel en USB-2 aansluitingen. Het is wel still, behalve als de
amateuristische omhulsel gemaakt als goedkope plastic (i.p.v. aluminium, zoals
de oudere versie die hier op de site te zien is) gaat trillen (en dat doet hij
vaak!), dan hoor je een zooom maar als je slaat of aanrakt (en hard de
drive-doos grijpt/knijpt) dan stopt hij (totdat hij weer begint, natuurlijk)...
:-D)

Reageer

mootro 25-10-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

1,0
Ik heb dit ding nu ruim een half jaar. Plotseling heeft ie de geest gegeven.
Ledje knippert beurtelings blauw en rood.
Balen, want ik had net een backup van m'n PC gemaakt omdat daar de HDD op
sterven stond en inmiddels helemaal overleden is.
De backup ging OK maar nu ik een restore wil doen.... nada.
Ik vermoed dat het IC bordje van de harddisk kapot is.
Iemand ervaring met HDD reparatie van een Western Digital WD3200??

Reageer

J. Peters 02-10-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb hem nu een paar dagen en gebruik hem tot nu toe vooral voor school en
games. Hij werkt prima, veel sneller dan mijn oude freecom externe hardeschijf.
Wat wel minder is is dat er een aparte adapter bij zit, maar dat word weer
goedgemaakt door de 7200 rpm en 8 mb cache. Ik vind overigens het lampje
helemaal niet storend, bestwel stylish eigenlijk. Hij maakt wel het een en
ander gebrom, maar daar zit ik niet mee, kwa prijs / opslag cap. vind ik het
een perfect apparaat!

Reageer

vincent_pc1 28-09-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,0
Ik heb ook een toshiba 320G harddisk aangeschaft. Echter ik vind hem zo piepen
, een scherpe hoge toon , waarschijnlijk van het motortje. Heeft iemand anders
daar ook last van ?
Grt Vincent




Reageer

Dave1989 25-07-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Heb de disk vandaag ontvangen.

Het is een ram te gek ding. Je kan er gewoon games op instaleren en ze dan
gewoon spelen zonder dat ze je interne HD leeg zuigen met Gb's Handleiding is
ook duidelijk.

Er zit netjes een usb kabel bij (volgens mij van hoge qualitieit).

De instalatie verloopt netzoals een uab stick alleen springt deze naast je
andere HD's.

De snelheid is ook super lekker snel vooral met gamen. Nog geen lags gehad me
muziek spelen of gamen.

Het apparaat is heel stil je hoort em amper ik heb hooguit een of twee keer
beweging gehoord in de case.

Ik zelf gebruik het apparaatje rechtopstaand hij werkt ook perfect zo. Ik vind
het lampje niet storend het geeft best wel een modern effect erbij. (het lampje
in mijn pc zelf is feller).

Kortom top ding!

Reageer

Edo van der Zouwen 10-07-2006
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,0
Werking is prima. Wel vind ik hem vrij lawaaiïg en het lampje aan de voorkant
is wel heel erg fel. Heb dat zelfs afgedekt nu.
Ook als computer uit staat, weigert de schijf kennelijk in slaapstand te gaan
want de koeling blijf je horen.

Wel heel veel GB's voor je geld, eerlijk is eerlijk.

Reageer

Laurens2006 01-07-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb deze disc gekocht nadat een collega van mij deze ook gekocht had. Hij
was er zeer tevreden over en ik kan het alleen maar beamen. Snel, stil, etc.
Probleem wat eerder genoemd werd over een IC verhaal wat kapot ging, tja, kan
met alles gebeuren. Het is en blijft een harde schijf. Zal alles toch backuppen
op DVD maar voor overige downloads is deze ideaal. De 250 variant van toshiba
kreeg een hoog cijfer. Ik verwacht qua electronica dat het net zo betrouwbaar
zal zijn. Hoog cijfer dus en van harte aanbevolen.

Owh ja, een 'nadeel'. De 320Gig is natuurlijk op theoretische basis. Effectief
is dit 300Gig.

groeten
Laurens.

Reageer

Ton Bouw 10-06-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

1,0
ik ben helemaal NIET blij met deze Toshiba.
na een week of 3 was hij ineens niet meer te zien als harddrive in mijn
computer.
hij vroeg steeds naar een niet bestaande driver.
volgens de forums was er een comlink IC kapot.
en dat schijnt vaker te gebeuren met USB apparatuur.
ik ben de winkel zeer dankbaar voor het redden van de data ,en met wat bijbetalen
heb ik een andere gekocht.
je zult begrijpen dat mijn vertrouwen in Toshiba hardware niet erg groot meer
is.
mvgr Ton.

Reageer

Toon meer reviews