Stereoboomm 150 - Reviews

7,7 Lees 11 reviews
Specificaties
Kleuren
zwart
Compatibele producten
Sluit de Stereoboomm 150 aan op een aux ingang van bijvoorbeeld een HiFi set en je kan via Bluetooth streamen vanaf je telefoon of tablet.
Lijn ingang
Nee
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 11 reviews

7,7

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

benboven 18-10-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Waarom ik deze review schrijf?

Ik ben één van de gelukkige winnaars op iBOOD die de StereoBOOMM 150 heeft mogen testen.

Waarom ik dit een goed apparaat vindt?

Door de StereoBOOMM 150 kan ik vanuit mijn luie zetel met mijn smartphone / laptop / tablet mijn favoriete muziek beluisteren op mijn geluidsinstallatie. Voordien deed ik dit met een kabel waardoor smartphone / laptop / tablet aan de versterker lag, daardoor moest ik rechtstaan als ik iets wou doen op mijn smartphone / laptop / tablet. Voor in de auto is dit ook wel handig, vooral als je een kabel vanachter je autoradio in het handschoenkastje hebt liggen. De StereoBOOMM 150 is ook handig voor op vakantie om aan de tv aan te sluiten op je hotelkamer, zo kan je de tv gebruiken als geluidsinstallatie.

Pluspunten:

Draadloos, snelle connectie, zuiver geluid, handig formaat, ingebouwde batterij, licht gewicht

Minpunten:

Batterijduur (6u)


De stereoBOOMM 150 zit in mijn jas en neem deze overal mee!

Review criteria:

Goed
Goed
mrdummy 12-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Na ongeveer een week in de bezit kan ik zeggen dat het product goed naar behoren werkt.

Je krijgt een pakket met product zelf, een 3,5mm-3,5mm en 3,5mm tot 2x cinch aansluiting. De eerste is natuurlijk voor bv autoradio ingang, en tweede is meestal voor speakers of receiver met cinch ingangen.

Het product is geheel van plastic, en daardoor weegt het heel licht. Het opladen gaat vlot over USB met de meegeleverde kabel. De rode laadled zal oplichten aan de bovenkant.

Er is een knopje aan de zijkant dat 'm aanzet. Het gaat zoals je gewend bent met elke bluetooth apparaat. Hou aantal seconden ingedrukt totdat blauwe led knippert. Nu kun je met je smartphone of tablet koppelen. Er is geen wachtwoord nodig hiervoor.

Het geluid komt goed eruit en ik heb ook geluidsniveau gecontroleerd of het ongeveer even luid is als de normale koptelefoonuitgang. En dat blijkt inderdaad te kloppen.

Ik heb afstand gecontroleerd of het nog blijft werken. Als ik naar andere kamer boven ga, is er nog steeds verbinding. De afstand is ongeveer 8 meter en ook nog door betonnen vloer. Dus met bluetooth ontvanger zit het goed. Het valt dus niet gelijk weg als je beetje verderop bent. Uitstekend.

Wat mogelijkheden betreft, het is niet zoveel. Er is geen volumeknop aanwezig om zelf in te stellen. Je zal dus vanuit de tablet/smartphone moeten doen. Maar het grappige is dat ik ook in slaag te kunnen koppelen met een bluetooth zender. Je kan dus ook hier geluidsbrug maken met bluetooth zender en SB150 als receiver. De Logitech zender, dat normaal voor BT koptelefoon is bedoeld, kan ermee koppelen.

Het is ook goed dat behuizing niet te klein is, anders zou je 'm misschien wel zoekraken.

SB150 is voor mij goed ontworpen apparaat dat prettig is in het gebruik. Het leuke is ook dat je tonen hoort als je koppelt of uitschakelt, dus je hoeft niet op leds kijken.

Als de prijs rond 40 Euro in de winkel is, dan zal je geen problemen mee hebben. Zelfs 50 Euro is nog te doen. Ik weet dat er op dit moment veel keuze is aan bluetooth receivers, maar hier weet ik zeker dat SB150 prima werkt zoals het moet en eenvoudig in gebruik is.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Frenk19 11-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Vorige week de Stereoboomm in gebruik genomen, erg leuk apparaat, ben er zeer tevreden over. Werkt uiterst simpel: aansluiten met bijgeleverde mini-jack aan de stereoboomm 150, aan de andere kant van de kabel tulpstekkers naar je stereo.
De Stereoboomm wordt geladen via meegeleverde usb kabel, ik leg de stereoboom vlakbij mijn versterker, daar heb ik ook een usb uitgang dus hij wordt direct geladen.
Aanzetten vd stereoboom met knopje, conncecten met bluetooth met je telefoon, en je hebt je muziek van je telefoon op je speakers thuis! Easy, en zeer bruikbaar.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
jerre21 10-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,5
Intussen heb ik het toestel ongeveer een week kunnen testen en ben er tot op heden nog steeds tevreden over.

Bij het ontvangen van het toestel staat op de doos dat de installatie slechts een minuut zou duren. Hier stond ik eerst nogal sceptisch tegenover, maar blijkt dat het effectief in één minuut gebakken is. Alle nodige kabels en toebehoren steken mooi in de doos, uitgezonderd een power to usb adapter. Indien je versterker niet over een usb poort beschikt of je geen computer in de buurt hebt staan, dan kan dit voor problemen zorgen. Aangezien het toestel over een batterij beschikt kan je deze eventueel opladen aan je laptop en vervolgens weer aan je versterker hangen. Echter zit je dan weer met bedrading te knoeien.

Om muziek naar je versterker te kunnen streamen moet je eerst het toestelletje manueel aanzetten (na enkele minuten inactiviteit zet het toestel zichzelf weer uit). De aan/uit knop bevindt zich naar mijn mening daarom op een slechte plaats. Deze bevindt zich tussen de Audio jack en de USB poort. Aangezien je de knop telkens bij gebruik vier seconden moet indrukken, hadden ze deze beter bovenaan het toestel geplaatst. Bij het aanzetten van het toestel hoor je even een vreemd kloppend geluid. Ligt dit aan het feit dat ik een oude versterker heb, ik weet het niet...

Eens het toestel aanstaat gaat het meteen op zoek naar je laatst geconnecteerde device. Vervolgens duw je gewoon op play op je smartphone/tablet/mp3 en hoor je meteen het geluid door je speakers vloeien. De kwaliteit van het geluid is hetzelfde als een audiojack. Qua vertraging valt het allemaal zeer goed mee. Je merkt dat er enkele milliseconden vertraging is, maar echt storend is dat niet. Zo kan je zonder problemen een film kijken waarbij je het geluid over Bluetooth laat streamen.

Positief:
+ Snelle installatie
+ Zuiver geluid met weinig vertraging
+ Beschikt over een batterij

Negatief:
- Toestel blijft niet permanent aanstaan
- Geen power to usb adapter meegeleverd
- Aan/uit knop staat op een slechte plaats

Review criteria:

Voldoende
Goed
DimitriBryssinck 10-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,5
Eindelijk weg met die kabels op mijn bureau!

Ik ben tevreden over het toestel aangezien hij eindelijk komaf maakt met een groot deel van kabels aan mijn ontvanger.
Ik gebruik hem vanaf nu vooral voor het sturen van muziek vanaf mijn iPhone.
Ben enorm tevreden over de kwaliteit voor dit klein doosje!

Alleen had ik wel iets meer verwacht naar bediening toe (Bv; batterijcontrole).

Verder een mooie score voor een mooi product!

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
boudewyn 10-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,5
De Stereoboomm 150 is een bluetooth receiver die door middel van bluetooth muziek ontvangt van een grote verscheidenheid aan apparaten.

De stereoboom 150 heeft een 3,5 mm aansluiting voor connectie met een speaker installatie en heeft een ingebouwde batterij waardoor je de stereoboom ook goed kan gebruiken in de auto.

De receiver is naar mijn observaties vrij gevoelig voor obstakels in zijn ontvangst pad hierdoor kan men het apparaatje helaas niet teveel achter de versterker verstoppen ook moet de Stereoboom telkens opnieuw worden gekoppeld aan een apparaat.

wat betreft geluids kwaliteit is dit product redelijk te noemen, de lage tonen worden wat gedempt maar door middel van een equalizer lijkt mij dit gemakkelijk op te lossen.

al met al zou ik voor de prijs toch wat meer mogelijkheden willen hebben zoals een plug and forget functie waarbij steeds opnieuw op het verbind knopje drukken niet meer nodig is.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
rj7211 09-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

5,5
Na ontvangst heb ik het apparaatje direct aangesloten op mijn versterker, om vervolgens muziek af te spelen vanaf mijn laptop. De meegeleverde audiokabel bleek defect, dus ik moest zelf even voor een alternatief zorgen. Na e-mailen met de leverancier heb ik heel snel nieuwe kabels opgestuurd gekregen. Verbinden met laptop/smartphone gaat heel eenvoudig, kwestie van een paar klikken. Wat wel vervelend is dat je steeds opnieuw het knopje op de Stereoboomm moet indrukken om te verbinden, waardoor je hem niet echt weg kan stoppen. Dat is natuurlijk niet anders bij bluetooth, maar blijft wel irritant. De oplader is gewoon met micro-usb. Ideaal want die liggen overal in mijn huis, om ook mijn telefoon mee op te laden. Over de geluidskwaliteit: ik heb de Stereoboomm getest i.c.m. een Pioneer versterker en Denon SC-F107 luidsprekers. De Stereoboomm ligt ongeveer 3 meter van mijn laptop, zonder obstakels. Bluetoothverbinding blijkt niet stabiel genoeg om constant muziek af te spelen. Ongeveer 3 keer per muzieknummer heeft hij een hapering of slaat hij over. Ik kreeg een beetje het oude walkman geval af en toe. Daarnaast heeft het apparaatje nog een hele rare afwijking, namelijk de veranderende toonhoogte. Bij sommige nummers hoor je duidelijk dat de toonhoogte gewoon hoger is. Niet heel vervelend, maar je nummers die je goed kent klinken ineens heel raar. Kortom: leuk apparaatje, maar ik ben er toch een beetje op afgeknapt. Bluetooth is niet geschikt om constant muziek te luisteren van goede kwaliteit. Ik denk dat het voor in de auto wel handig is, dan hecht je ook minder waarde aan de kwaliteit denk ik.

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Luc12412 09-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
UITERLIJK:
Het apparaatje is erg klein en ook erg licht. Het is dus heel gemakkelijk om hem bijvoorbeeld ergens naar toe te nemen. En ook ziet het er niet rommelig uit als de Stereoboomm bijvoorbeeld op je bureau ligt, vanwege het neutrale en kleine design.

GEBRUIKSGEMAK EN MOGELIJKHEDEN:
Ik ben zeer te spreken over het gebruiksgemak. Je kunt de Steroboomm met 3,5mm jack of tulp aansluiten op een versterker, autoradio, ... Daarna hoef je alleen nog maar op de aan/uit knop te drukken. Deze moet je even inhouden, wanneer jouw Bluetooth apparaat al gepaird is hoef je alleen op het eerste deuntje te wachten. Als je een nieuw apparaat wil aansluiten moet je iets langer wachten tot er een tweede geluidje klinkt. Daarna kun je je Bluetooth apparaat pairen.

Het bereik van de ontvanger heeft mij positief verrast. Hoeveel het precies is in meters weet ik niet, maar ik kon bijna het hele huis doorlopen zonder dat de muziek werd onderbroken. Ook heb ik wat testjes gedaan om te kijken of de geluidskwaliteit verminderde bij grotere afstanden, maar ook dit viel mij reuze mee. Ik kon zelf geen afname in de audiokwaliteit opmerken

De batterij heb ik nog niet kunnen testen, want daarvoor heb ik hem nog te kort in mijn bezit gehad. Wel weet ik dat hij vrij lang meegaat, want ik heb hem nu pas 1 keer hoeven opladen in een week tijd, met nagenoeg dagelijks gebruik. Het opladen gaat via USB, je moet de bijbehorende oplaadkabel inpluggen en vervolgens het uiteinde in je PC doen, of met een USB lader direct in het stopcontact.

Wat ik wel een nadeel vindt, maar anderen misschien als voordeel beschouwen, is dat de Stereoboomm zichzelf automatisch uitschakelt als je hem een tijdje niet gebruikt. Ook stopt soms de muziek automatisch, dan moet ik opnieuw op 'Play' drukken op mijn telefoon. Maar ik weet niet of dit probleem bij de Stereoboomm ligt of bij mijn telefoon (Jiayu G4).

GELUIDSKWALITEIT:
Hier valt eigenlijk weinig over te zeggen, ik vind de geluidskwaliteit erg goed. Sommige nummers (voornamelijk rock en klassiek) komen iets feller/grover over t.o.v. een kabel. Maar dit is een heel miniem verschil en ook gemakkelijk op te lossen door wat te vogelen in de equaliser instellingen.

CONCLUSIE:
Beschikt je huidige versterker niet over Bluetooth en wil je dit toch, maar heb je geen zin om een volledig nieuwe versterker te moeten kopen. Dan is de Audioboomm 150 de perfecte uitbreiding om dit toch toe te voegen zonder al teveel geld kwijt te zijn. Ook voor bijvoorbeeld in de auto is het een ideaal apparaatje.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Quido v Hien 08-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
| Algemeen |
De Stereoboomm 150 is het perfect apparaat met ingebouwde batterij om draadloos je muziek collectie door te sturen naar de autoradio, speakerset of receiver.

| Geluidskwaliteit |
Het geluidskwaliteit van het product is redelijk te noemen. Als je dit gaat vergelijken met een kabel naar je receiver/speaker set dan hoor je dat je bas mist en de hoge tonen wat schel overkomen. Na wat aanpassingen in de equalizer heb je dit probleem opgelost en een betere geluidskwaliteit voor een zeer nette prijs.

| Batterij |
Volgens de handleiding kan de Stereoboomm maar liefst 6 uur mee. Ook ben ik reeds in bezit van de Stereoboomm 500. Net zoals dit product gaat de batterij ver boven de aangegeven tijd mee. Dit is dan ook een dikke pluspunt! Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder draadloos muziek komt te zitten.

| Verbinding |
Het is zeer eenvoudig om verbinding te maken met de Stereoboom 150. Je houd de aan/uit knop 4 seconden ingedrukt en binnen 10 seconden kun je beginnen met het streamen van je muziek naar de ontvangen. Dit verbinden werkt allemaal probleemloos met de iPhone, iPad, iMac maar ook met Windows is dit geen enkel probleem. Het enige minpunt is dat je dit elke keer weer opnieuw moet verbinden.

| Gewicht |
Het leek net alsof er helemaal geen batterij in zit. Het product weegt bijna niks! Je neemt het product gemakkelijk mee.

| Conclusie |
Wil je draadloos je muziek kunnen streamen naar je versterker? Dan is dit product hier erg geschikt voor. De batterij duur is erg goed te noemen, de verbinding is erg snel opgezet en over de geluidskwaliteit is na wat aanpassing niet te klagen. Het product raad ik daarom ook iedereen aan die zijn kabelchaos makkelijk en snel verholpen wil hebben doormiddel van dit product!

Review criteria:

Goed
Goed
sunnybeam 08-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Dit toestel enkele dagen in mijn bezit en getest met een android smart Phone en een ipad. Wat ik mis bij dit toestel is een usb power adapter. Dus eerst het toestel opgeladen aan de pc. Daarna zonder problemen kunnen verbinden op mijn smartphone. Knop indrukken op het toestel ; op de telefoon laten scannen naar het toestel en klaar. Geluid is perfect. Wat ik wel merk is dat je niet steeds automatisch verbonden wordt. Dus steeds terug op de verbind knop drukken.

Review criteria:

Goed
Goed
viicky 07-10-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,5
Heb de Stereoboomm 150 net een paar dagen in gebruik, en ben er op zich wel tevreden mee! Het apparaatje is makkelijk te installeren, zo gedaan binnen 5 minuten! Heb alleen wel moeten opzoeken hoe bepaalde snoeren er uit zien, aangezien er een fout in de gebruiksaanwijzing staat (met verwijzing van nummer naar plaatje). Maar verder ging de installatie erg snel.

Eenmaal in gebruik werkt hij erg fijn. Wel is het nadeel van bluetooth dat je mobiel er erg snel leeg van gaat. Maar je kan wel gemakkelijk met je laptop op de bank werken terwijl de Stereoboomm in de boxen zit. Zelf moest ik even wat proberen met aux en het aan en uitzetten van de bluetooth maar daarna had ik verbinding.

Wel is een nadeel dat als je de stereoboomm even niet gebruikt hij daarna vanzelf uit gaat, ik had verwacht dat ik hem zo weer kon vinden maar dat was helaas niet zo. Je moet hem dus weer opnieuw aanzetten wil je hem weer gebruiken.

Als je geen bluetooth op je stereo heb zitten werkt dit wel perfect! Zo kan je tenminste wel goed je muziek luisteren op je boxen.

En ohja, je moet de stereoboomm wel opladen aan je computer, je kunt hem dus niet in het stopcontact opladen. Handig, maar dus ook onhandig aangezien je altijd een computer/laptop nodig hebt om hem op te laden.

Review criteria:

Goed
Voldoende