Bosch TCA6701 Benvenuto B60 antraciet, zilver - Reviews

Specificaties
Kleur(en)
antraciet, zilver
Aansluitwaarde
1300 watt
Type
espresso machine
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 11 reviews die zijn achtergelaten voor de Bosch TCA6701 Benvenuto B60 antraciet, zilver op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Peter S te B 28-05-2011
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
Na 5 jaar en 10.000 kopjes verder op het reinigen en ontkalken na nooit iets aan heb apparaat hoeven doen.
Prima apparaat, als deze ooit kapot gaat gewoon weer een Bosch.
Schuimen gaat ook prima je moet alleen zorgen dat je het eesrte stoom even in een apart kopje doet (komt eerst water uit en dan gaat de melk nooit meer schuimen) en vervolgens in de melk.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

hassebassie 20-12-2010
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
---------- update review 20-12-2010 ----------
Deze machine wordt regelmatig door Bosch geserviced. Enige tijd geleden bleef de melding "cleanen", ondanks het uitvoeren van het cleanprogramma. Volgens Bosch een gevolg van een afgebroken pin van de opvangschaal. Deze is door ons vervangen (€ 29,-), waardoor de melding verdween. Kort hierna hebben we een servicebeurt door Bosch laten uitvoeren (kosten € 140,-). Enige tijd (een maand) later bleef de melding "cleanen" weer hardnekkig verschijnen. De smaak van de koffie werd bovendien een stuk minder. Bosch stuurde na onze melding een monteur langs, die constateerde dat de softwaremodule de geest had gegeven. Kosten volgens de monteur: € 300,-. Bosch was bereid tot een coulanceregeling: € 150,- inclusief montage en voorrijdkosten. Ondanks deze wat tegenvallende ervaring zijn wij tevreden over de service van Bosch. De machine heeft inmiddels ruim 11.100 kopjes getapt.

---------- tweede review 21-11-2008 ----------
Update:
Na ruim 2 jaar gebruik en meer dan 6700 kopjes koffie verder heeft de machine de eerste onderhoudsbeurt gehad. Kort daarna ontstond er een lek. De Bosch-servicedienst is geweest en heeft een slangetje vervangen. Het was een bekend probleem bij deze machine en de reparatie is onder coulance gerepareerd. Goede service van Bosch!

---------- eerste review 03-06-2006 ----------
Deze machine bevalt ons uitstekend, mede omdat deze een gescheiden
heetwatersystem heeft voor koffie én voor stoom. Daarmee is een goede cappucino
zonder veel moeite te maken. Van belang is dat de onderdelen van de
cappucinotoren na gebruik zeer goed gereingid worden. Onze tip: gewoon alle
onderdelen los maken en in het zeepsop zetten. De beker kan hierbij handig
zijn. Daarnaast hebben wij een goede ervaring met de Frische Vlag Langlekker
(houdbare) Volle melk. Een mooie melkschuimlaag is het resultaat.
Enige nadeel wat ons tot nu toe opgevallen is: de koffiesterkte varieert als er
omgeschakeld wordt van 1 naar 2 kopjes. De handleiding meldt dit trouwnes ook.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

rene farla 11-02-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,2
Nu bijna 3 jaar in bezit en 12000! kopjes koffie verder kan ik zeggen dat deze Bosch een GEWELDIG espresso apparaat is. Prima smaak, uitstekende service bij een defecte waterreservoir en bij een onjuiste technische handeling van mij, keurig door een dame van de technische dienst geholpen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

an99 15-01-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,2
Waardeloos apparaat. Wij hebben hem nu 2 jaar en hij is al 4 x kapot geweest.
De koffie smaakt goed. Maar voor dat geld hadden wij er meer van verwacht. Er
zit veel onderhoud aan: ontkalken en reinigen. Capuccino maken met de
opschuimer is ons nog nooit gelukt. Geef mij maar senseo. Dit wil ik nooit
meer.

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Zebo 24-11-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

7,7
Deze machine zet heel lekkere koffie en espresso, maar voor cappuccino-drinkers
is het niets.

Het melkopschuimsysteem met het kannetje is waardeloos. De meeste machines
hebben een stoompijp die je in de melk houdt, waardoor de melk gaat schuimen.
Bij deze machine zit de melktoevoer halverwege de stoompijp aangesloten. Als er
stoom door de pijp gaat, wordt er melk aangezogen uit het kannetje. De melk
wordt door de stoom verhit en in het kopje gespoten. In de meeste gevallen
ontstaat hierdoor hete melk ipv schuim. Of het gaat spetteren en er ontstaat
iets schuim.

Resultaat is meestal koffie verkeerd. Wel heel lekkere en dat maakt het weer
enigszins goed...
De instructies in de handleiding (pijpje schoonmaken, melktoevoerkraantje
regelen) hebben nauwelijks tot geen effect. Verkeerd bedacht naar mijn mening.
Jammer voor zo'n duur apparaat!

De '5' als beoordeling voor 'mogelijkheden' slaat op dit punt en niet op andere
mogelijkheden, want die zijn ruim voldoende.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Voldoende

Reageer

aja 22-10-2005
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
Ik heb het apparaat nu anderhalf jaar dag in dag uit in gebruik, tot volle
tevredenheid, lekkere koffie en makkelijk in het gebruik.
Ik kan slechts een paar minpuntjes noemen die in het niet vallen bij de vele
goede eigenschappen.
-Als er niet genoeg bonen meer zitten in het bonenreservoir, geeft het apparaat
dat pas halverwege het malen aan en ben je de dan gemalen bonen kwijt.
Hetzelfde gebeurde een paar keer toen de machine vergat aan te geven dat het
water bijgevuld moest worden. Dus ook zelf de bonen en het waterpeil
controleren.
-Vaak krijg je midden tijdens het maken van een cappuccino de melding schalen
legen en dat moet dan ook eerst gebeuren voordat je verder kunt.
-De reinigingstabletten en ontkalkingsvloeistof zijn nogal duur, € 10 per
verpakking. Maar daar mag je niet over klagen, als je er een jaar mee toekomt.
Wat alleen maar pleit voor de machine is dat hij duur in gebruik is wat de
koffie betreft: je drinkt veel meer koffie dan vroeger!
En nog zo'n nadeel: je wordt verwend, bij een ander drink je nooit meer
lekkere koffie.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

René vdP 19-04-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,5
Wat een geweldig espressoapparaat! Toen het apparaat bezorgd werd dacht ik even
past dit qua formaat wel in mijn keuken...?, maar na de eerste koffie ben ik
razend enthousisast. Voortreffelijke koffie, kan niet anders zeggen, zowel wat
betreft smaak als temperatuur.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Piet P 16-03-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Heb de Bosch TCA 6701 B60 nu sinds twee weken thuis staan en er is nooit zoveel
koffie gedronken als deze twee weken. Apparaat werkt erg eenvoudig en je kunt
het bijna niet verkeerd doen. Leuk en spannend is het ook om nu verschillende
soorten koffie te proberen, je merkt dan dat er toch aardige verschillen zijn
tussen de diverse merken koffie en dat de smaak ook nog beinvloed wordt door de
maling.
Uiteraard is er na twee weken niet veel te zeggen over betrouwbaarheid, maar
het apparaat maakt wel een degelijke indruk.
Een detail is dat ik dacht dat dit apparaat twee boilers had en dus
gelijktijdig koffie kon maken en cappucino kon opschuimen, maar dat is niet
waar. Er is wel sprake van twee boilers, maar zodra je gaat opschuimen, dan
stopt de koffie. Er is blijkbaar maar 1 pomp.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Henkwil 05-08-2004
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Prachtig apparaat. Zet heerlijke espresso en capucino. Opschuimen van melk
vraagt enige oefening maar werkt uiteindelijk perfect.
Besteld bij webwinkel in Duitsland voor een superprijs. Met Nederlandstalige
gebruiksaanwijzing en internationale garantie.
Ook de gemalen koffie smaakt goed. Zeer handig voor als je 's vonds
caffeine-vrije koffie wil drinken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

kappie 03-05-2004
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
sinds 3 maand in ons bezit ,via internet gekocht. De koffie smaakt heerlijk en
is goed van temperatuur.
apparaat is makkelijk te bedienen.
een echte aanrader, ik wil hem niet meer missen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ronniew 27-03-2004
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Wij hebben het apparaat een week en ons bezit en zijn erg enthousiast. Het is
praktisch in het gebruik, makkelijk schoon te maken.De koffie smaakt
fantastisch en is bloedheet (keuze uit 3 standen). Het melkreservoir werkt ook
heel goed, vooral voor liefhebbers van cappucino en koffieverkeerd is het echt
een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer