Kobo AURA One, ComfortLight PRO, Waterbestendig zwart - Reviews

Specificaties
Touchscreen
Ja
Formaat scherm
7,8 inch
Verlichting
Ja
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 6 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,5

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

birdxx 15-11-2016 Product paar maanden in bezit

kobo one valt tegen in gebruik, zeker voor deze prijs

Algemene score

5,0
Na de vele enthousiaste recensies heb ik ook een Kobo One aangeschaft.
De werking is ok, maar de afwerking en fabrieks-eindcontrole is volgens mij onvoldoende.
Installatie en in werking stelling gaat vlot.
Maar als alles werkt, en je de kleurtemperatuur hebt ingesteld, ga je pas op het scherm letten.
En dan zie je een lichte maar duidelijke blauwzweem in de beide beneden hoeken
Hoe warmer de kleurtemperatuur is, hoe meer de blauwzweem opvalt.
Ik heb de Kobo One toen omgeruild voor een nieuwe.
Maar deze had dezelfde scherm tekortkoming.
Deze ook weer teruggestuurd, en - na enige tijd wachten - weer een nieuwe besteld bij een ander bedrijf.
Maar ook deze derde had - in mindere mate - hetzelfde probleem.
Ik heb toen contact gezocht met Kobo, waarbij men mij mededeelde dat het zou worden opgelost bij een nieuwe firmware update.
Niets van gemerkt.
Het is niet zo dat je niet meer kunt lezen, maar voor 229,- verwacht je wel een betere afwerking en eindcontrole.
Ik heb goedkopere ereaders gezien met een egaler uitgelicht scherm.
Misschien zijn de extra LEDs de oorzaak.
Maar ik had meer kwaliteit verwacht bij dit merk, en voor deze prijs
Ben niet erg enthousiast meer.

Pluspunten

  • groot scherm
  • makkelijk in gebruik

Minpunten

  • scherm problemen
  • blijkbaar matige eindcontrole
  • (te) hoog prijskaartje!
  • accu duur

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Meerdini 07-10-2016 Product paar dagen in bezit

Perfecte E-reader

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Na de Kobo Aura HD ben ik overgestapt op de Kobo Aura One. Ik moet zeggen een perfecte aankoop. Een mooi helder scherm en licht wat automatisch meegaat met het omgevingslicht. De schermgrootte is ook erg fijn, bijna een normaal boek. De E-reader is mooi plat en de originele Kobo beschermhoes rond het geheel mooi af.

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Helder
  • Automatische verlichting
  • Gewicht

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
jeeminee 09-10-2016

Ik overweeg hetzelfde te doen, maar twijfel nog tussen de H2O en de One.
In een winkel lagen ze naast elkaar en de H2O oogde scherper,ondanks de 300dpi van de One.
Wat zijn de ervaringen op dit gebied?

Reageer

Karel 23-09-2016 Product paar dagen in bezit

Nieuwe Kobo met groot scherm en verbeterde verlichting

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik lees al jaren mijn boeken op een Kobo Aura e-reader en ben daar zeer tevreden over. Deze week zag ik dat Kobo een nieuw type e-reader heeft uitgebracht met groot 7,8" scherm en verbeterde verlichting (9 led's).
Het formaat dat ik heb is handzaam, licht en betrouwbaar. Het enige nadeel is dat, bij gebruik van een groter lettertype, vaak een pagina 'geswiped' moet worden. De scherm van de nieuwe Kobo Aura One is 31% groter, dus kan er veel meer tekst op! Andere voordelen zijn een verbeterde verlichting, welke nog rustiger is voor je ogen. En last but not least de e-reader is waterdicht tot 2 meter. Dus in slaap vallen in bad is voor de e-reader géén probleem :-)

Pluspunten

  • prachtig groot scherm
  • verbeterde verlichting
  • waterdicht tot 2 meter

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Herman 15-03-2017 Product paar maanden in bezit

Fijne e-reader

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Dit is mijn derde Kobo e-reader in ongeveer 2 jaar tijd. Begonnen met een Kobo Aura, daarna de Kobo H2O en nu de Kobo Aura One.

Ik heb deze e-reader nu 2 maanden en gebruik hem vrijwel elke dag met veel plezier.
De e-reader is erg dun en mooi en netjes afgewerkt. Voor de bijbehorende Kobo hoes geldt hetzelfde.
Het grote scherm - dat vlak is met de randen - benaderd het lezen van een boek. Het geeft een prettige leeservaring.

Zelf maak ik weinig gebruik van de achtergrond verlichting. Met normaal omgevingslicht is dat naar mijn mening ook niet nodig. De tekst is helder en goed leesbaar. Voordeel is dat de batterij dan lang mee gaat, ook bij elke dag gebruik. In de 2 maanden dat ik hem heb, heb ik hem 2-3 keer opgeladen.

Doordat ik al langer de e-readers van Kobo gebruik ervaar ik de bediening als logisch en prettig. Wel lijkt het dat het scherm van de Aura One iets minder responsive is als de voorgaande modellen, maar ik ervaar het niet als storend.

Boeken koop ik meestal direct vanaf de e-reader bij de Kobo boekstore. Er zijn veel titels beschikbaar en aankopen worden in seconden geïnstalleerd.

Gedurende de twee maanden dat ik deze e-reader nu heb, heb ik hem leren waarderen en hoop er nog lang plezier van te hebben. Ik kan hem ook anderen aanbevelen.

Pluspunten

  • Groot, vlak en helder leesscherm
  • Scherpe resolutie
  • Ligt prettig in de hand
  • Mooi afgewerkt

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Ingrid 14-10-2016 Product paar weken in bezit

Fijne e-reader met mooi groot scherm

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Prachtige e-reader, met mooi groot, glad scherm. Net als een tablet. Boeken makkelijk importeren. Het automatisch aanpassen van het licht is werkelijk fantastisch. Lekker in bed lezen, niet meer onder een leeslampje moeten kruipen. Buiten in de zon is het net zo makkelijk lezen. En niet meer bang zijn dat er een spetter van het zwembad opkomt. Kort om de beste koop ever!! Een absolute aanrader. En zijn geld dubbel en dwars waard.

Pluspunten

  • automatisch licht
  • water bestendig
  • lekker groot scherm
  • licht in gewicht
  • leest fijn

Minpunten

  • duur
  • summiere uitleg, ook online.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Odette ten Bulte 04-03-2017 Product paar dagen in bezit

Kobo aura one

Algemene score

4,0
Ik heb de Kobo aura one aangeschaft nadat ik tot 3x toe problemen had met mijn Kobo H2O.

Ik moest €40 zelf bijbetalen. Intussen zijn we sinds de aanschaf van de aura one een week verder en ook nu heb ik weer problemen met mijn ereader. De verlichting is nu al een aantal keren vanzelf uitgegaan in het donker waardoor je dus niet meer kunt lezen. Je kunt het dan wel weer handmatig aanpassen als je een lamp aandoet maar dat is volgens mij niet de bedoeling. Het maakt niet uit of je de functie 'automatisch' aan of uitzet.

Ook de batterij is sinds de eerste keer volledig opladen na een week al teug gelopen naar 20%. Mijn vorige reader (ondanks alle overige mankementen) deed het soms wel 2 maanden bij hetzelfde gebruik.

Het gebruikers gemak is redelijk ook al is hij soms erg traag als je er veel boeken op plaats. Ik heb er ongeveer 200 boeken op staan. Vooral als je in een boek aan het lezen bent en je wil terug naar het hoofdmenu.

Daarnaast vind ik het persoonlijk vervelend dat als ik boeken in mappen heb gestopt dat ze dan alsnog in de verzamelingslijst blijven staan.

Pluspunten

  • De grootte van de ereader
  • Waterdicht

Minpunten

  • Prijs
  • Schermverlichting
  • Batterij

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Marloes 16-03-2017

Ik heb al verschillende kobo-ereaders gehad. Na heel wat frustraties ben ik er achter gekomen dat als je aan de linkerkant van het scherm naar beneden swipet, dan gaat het licht zwakker en weer naar boven dan wordt het licht weer sterker. Omdat ik links ben gebruik ik het linker deel van het scherm voor het bladeren. Ik heb heel wat keren het licht uit en weer aan gezet.

Reageer