Humax IRHD-5300C - Reviews

Specificaties
Type
kabel (DVB-C)
Aantal tuners
1
HDMI-aansluiting
Ja
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 7 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,4

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Onvoldoende
  • Onvoldoende
  • Onvoldoende
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Theo Tjeerd Ploegstra 11-11-2014 Product kwartaal in bezit

Algemene score

3,2
Deze ontvanger zat bij mijn Ziggo pakket(en daar betaal je dan indirect 100,- euro voor)
1: Het installeren met de usb dongel werkte met de bijgeleverde donel niet, dus Ziggo heeft een nieuwe toegestuurd.
2: De software van Humax is belachelijk traag! Echt verschrikkelijk. (Opstarten duurt soms zo een halve minuut, en zappen is gewoon onaangenaam.)
3: De afstand-bediening is zeer gebruiksONvriendelijk. (Slechte voormgeving, en onlogische indeling. Bijvoorbeeld het numeriek onderaan.... Niet handig als je het vast hebt, want normaliter zit je duim dan hoger.
4: Het kastje heeft geen audio-uitgangen voor evt. een versterker. (Evt. de hdmi voor je TV. Maar als ik bijv. radio luister wil ik mijn tv niet aan!) Het kastje zou gewoon rechtstreeks aan mijn versterker moeten kunnen toch..?)
Conclusie: Voor de "luttele" 100,- die ervoor betaald is(zit je aan vast bij Ziggo), vind ik het echt heeeeel waardeloos! Ik had voor hetzelfde en zelfs minder geld een veel betere ontvanger gehad, dat sneller, gebruiksvriendelijkere, mooier, van een beter/bekender merk, en met meer uitgangen/aansluitmogelijkheden gehad.
Ik baal.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Slecht
Slecht
Slecht
Willem-A 12-11-2014

Hallo Theo,

2) als je nou eerst eens de decoder leert kennen en deze even van de energiespaarstand haalt, versnelt dat het opstarten aanzienlijk. Dat duurt dan nog maar een paar seconden. Is heir en elders vaak genoemd.

3) dat is natuurlijk persoonlijk. Ik zie ook liever de nummeriek toetsen bovenaan, maar dat is ook een kwestie van gewenning.

4) De decoder heeft sowieso een optische uitgang, maar als je geen gebruik maakt van de scart uitgang kun je daar een verloop scart-->cinch in plaatsen, en vervolgens die audio uitgang aansluiten op de versterker. Probleem opgelost.

Over een beter en bekender merk ben ik het zeker niet eens. Weet je hoeveel mensen gebruik maken van een Humax decoder? Maar de 5300 is de goedkoopste PVR en heeft dus ook de minste opties. Daarom betekent dat nog niet dat het een slechte decoder is. Voor dat geld koop je geen decoder die alle opties heeft die je noemt, en bepaalde punten die je noemt zijn dus gewoon mogelijk of te veranderen in het menu, maar dat wordt vaak niet uitgeprobeerd. Men schrijft in die tijd dan liever een slechte review. Jammer. Als je niet tevreden bent, kun je dat beter aangeven bij Ziggo en kiezen voor een ander model van Humax. Want uiteraard kun je meer met een 5200 of 5400, welke over een dubbele tuner beschikken en een ingebouwde harde schijf hebben. Kijk eens hoe vaak die worden verkocht! Kijk ook eens bij de 5050, die al jaren goed wordt verkocht en een uitstekend apparat is. Humax een onbekend of slecht merk? Zeker niet! Maar je hebt zelf de keuze. Als je voor goedkoopste PVR gaat, weet je nou eenmaal dat die niet de opties kan hebben die een veel duurder apparaat heeft. Je bent er zelf bij om de juiste keuze te maken. Waarschijnlijk zal dit niet worden gelzen, maar ik wilde het toch even kwijt en als je het wel leest: doe er je voordeel me en benut je tijd goed door je te orienteren op de mogelijkheden, in plaats van het meteen schrijven van een negatieve review.

Mvg. Willem.

Willem-A 12-11-2014

PS:

Nog even wat punten:

Het geluid krijgt een heel laag cijfer, maar waar meet je dat aan af? Heb je decoder al eens op een goede receiver aangesloten? Dan is er niets mis met het gelud. Via een Tv klinkt dat niet gweldig, maar dat is te wijten aan de Tv en niet aan de decoder.

Mogelijkheden een halve ster? De decoder kan weergeven in HD. Geluid in DD 5.1 Sluit je en schijf aan op de decoder kun je daarmee opnemen, gebruik maken van time shift etc. Voorts is de decoder interactief met de daarbij behorende mogelijkheden, waarbij Zigoo het meest bied. Je kan de decoder tevens opnemen in je netwerk om bestanden uit te wisselen. Mogelijkheden te over dus voor deze prijs. Verder heb ik het er maar niet meer over.

Mvg. Willem.

Willem-A 17-11-2014

Kijk, dit is dus jammer. Wel een review schrijven, maar niet even de reactie daarop lezen, die wat oplossingen bevat. Had je daar ook even de tijd voor genomen, dan had dat al wat van je ergernissen weggenomen. Maar het is niet anders. Ik hoop dat je het nog leest en er wat mee kan.

Mvg. Willem.

Willem-A 20-03-2015

Op mijn schrijven is nooit gereageerd. Zonde. Een uitstekend apparaat wordt op deze manier de grond in geboord en men wíl kennelijk helemaal niet dat er oplossingen komen voor de problemen die men tegenkomt. Dit is altijd zo vreselijk jammer, maar aan zulke reviews hecht ik dan ook geen enkele waarde.

Mvg. Willem.

Reageer

pro-b 29-09-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,3
Ik ben gematigd tevreden helaas, al zijn de storingen hieronder mij gespaard gebleven. Ook het opnemen met een externe schijf heeft hij altijd accuraat gedaan, dit i.t.t. de rampzalige time machine II op mijn tv zelf. Mijn grootste ergenis aan de 5300c is de afstandsbediening, misschien persoonlijk maar ik vind hem niet lekker in de hand liggen. Verkeerde gewichtsverdeling, indeling en plaatsing van de knoppen en de vorm. De kanaal toetsen zitten meestal bovenaan op de ab, bij deze helemaal onderaan wat niet echt went. Wat niet persoonlijk is: de ergenis dat de knopjes weleens blijven haken en ze drukken ook niet echt fijn. Ook het opstarten vind ik te lang duren, net als het zappen. Misschien een instelling maar het is mij niet gelukt het te verbeteren. Je merkt gewoon dat het een wat goedkoper instapmodel is. Alle waar naar zn geld misschien maar ik zou hem niet aanraden, en dan vooral door de ab. Wel positief is de makkelijke menu indeling, zelfde als de duurdere Humax-en. Ik heb hem vervangen door de Humax 5200c die me een stuk beter bevalt tot nu toe.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende
Willem-A 30-09-2014

Voor wat betreft de afstandsbedining, en dan doel ik op de indeling is het natuurlijk een persoonlijke kwestie. Ik zie echter nooit dat men aangeeft dat de toetsen blijven haken, ook niet bij andere typen. Zappen gaat vaak trager bij en digitaal/HD signaal, maar je kan heel simpel het opstarten flink verkorten:

-Menu
-Energiebeheer
-Energiespaarstand uitschakelen
-Noot: hier kun je ook het automatisch uitschakelen uit zetten.

Gr. Willem.

pro-b 03-10-2014

@Willem-A: Bedankt voor uw reactie. Op tweakers zijn ook commentaren te lezen omtrent de hakende knoppen, de 1 zal het hebben en de ander niet. Echt fijn klikkende afstandsbedieningen maken ze al een tijd niet meer m.i. al komt die van de 5200c aardig in de goede richting, heb er al heel wat in de handen gehad. Zoals ik in de review al zei het is een persoonlijke mening, de 1 zal het misschien herkennen de ander niet. Zonder persoonlijke mening is het idee van deze site achterhaald natuurlijk, het is niet de bedoeling Humax of mensen die er werken af te kraken anders zou ik niet vermelden dat ik weer voor het merk Humax ben gegaan.

Reageer

Rob EduardKarel 28-04-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Wanneer er zo veel klachten zijn van één iemand over de Humax 5300C en het betreffende apparaat dan met onzindelijk lage beoordeling blijft zitten, heeft mijn inziens een totaalscore van Kieskeurig weinig zin. Dat had ik Kieskeurig al eens geschreven. De 5300C is een prachtig toestel (klein, licht) en heeft veel mogelijkheden, maar vraagt ook om een nauwkeurig vastleggen van alle stappen. Bvb deze PVR decoder kan wel degelijk free-to-air zenders ontvangen. Maar dan moet je het verborgen menu in om als kabelaar None te vermelden en daarna de juiste frequenties e.d. invoeren. De PVR functie moet je ook goed doorgronden en dan de juiste externe harddisk er op aansluiten. Er staan op andere gebruikerssites heel veel vragen en antwoorden over juist dit toestel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed
Willem-A 12-11-2014

Lees dan nu de nieuwste review eens...

Mvg. Willem.

Reageer

Antoon 08-03-2017

Humax IRHD 5300C

Algemene score

5,0
Ik kreeg deze Humax toegestuurd van Ziggo ter vervanging van mijn Samsung Mediabox die ik er gratis bij kreeg bij mijn abonnement van Ziggo 4 jaar geleden. Kosten van dit abonnement €45. Hier kon ik mee opnemen en terug kijken dmv van de ingebouwde harde schijf. Maar door mankementen een andere aangevraagd. Nu blijkt dat ik met deze nieuwe mediabox van Humax zelf een harde schijf dien aan te schaffen om op te kunnen nemen en dien op het zelfde kanaal te blijven kijken waar ik een programma opneem. Wil ik wel een mediabox van Ziggo die dit alles wel kan dan gaat mijn abonnement met €10 per maand omhoog. Slechte zaak van Ziggo omdat ze dit hadden moeten vermelden op het moment toen ik een andere mediabox aanvroeg.

Minpunten

  • geen ingebouwde harde schijf
  • tijdens opnemen geen ander kanaal beschikbaar

Reageer

Rav3n 19-03-2015 Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,2
Voor mij echt een miskleun van de bovenste plank.
Het toestel laat niet toe, dat je kijkt naar zender A én tegelijkertijd van zender B een programma opneemt. Opnemen werkt alleen als je naar zender B kijkt.
Meerdere firmwareupdates geprobeerd. Helaas.
Teleurstelling maakt zich van mij meester. Als ik de kans krijg om het toestel te verkopen dan laat ik dat niet na.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Slecht
Voldoende
Goed
Goed
mate 20-03-2015

Duidelijk gevalletje van je niet van tevoren verdiepen in een product. Dit apparaat heeft 1 tuner, dus je kan inderdaad niet het ene programma opnemen en een ander programma tegelijkertijd digitaal kijken. Als je je vooraf iets beter had laten informeren dan had je dit kunnen weten.

Willem-A 20-03-2015

@ Rav3n

Ik heb net op je vraag gereageerd. Waarom niet eerst een antwoord afwachten en meteen een 'review' schrijven? Overigens is het al lang bekend dat de 5100 en 5300 maar over één tuner beschikken, dus is het logisch dat je ook alleen maar, een paar uitzonderingen daar gelaten, naar dezelfde zender kan kijken die je opneemt.

Dat is toch helemaal geen tekortkoming van de decoder? Ik lees dit wel vaker, maar begrijp daar niets van. Op het internet is zoveel terug te vinden en als jezelf een beetje inleest weet je de mogelijkheden, en de beperkingen van het apparaat.

Die miskleun heb je dus zelf gemaakt, door je niet vooraf te orieënteren. Voorts begrijp ik niet dat je 'meerdere firmware updates' hebt uitgeprobeerd, want bij je vraag, vraag je of er een firmware update is om dit op te lossen en voorts begrijp ik niet welke fimware updates je allemaal hebt uitgeprobeerd, want je kan alleen downloaden wat je provider doorgeeft. En wat die ook doorgeeft: de decoder blijft over maar één tuner beschikken en dus zijn er beperkingen.

Maar nogmaals, ik begrijp niet dat je niet eerst even het anwoord op je vraag heb afgewacht. Je had jezelf ook eerst even kunnen inlezen. Ik zie dit vaak, maar zal het waarschijnlijk nooit begrijpen.

Mvg. Willem.

Willem-A 22-03-2015

Tja, Mate, inderdaad een gevalletje 'niet goed georiënteerd' want dit is toch wel bekend bij gebruikers zou je denken. Toch krijg ik er elders ook veel vragen over en kennelijk verdiepen die mensen zich niet vooraf in de opties en mogelijkheden.

Maar ja, na het duidelijk te hebben uitgelegd, is de vogel weer gevlogen. Gevalletje gal spuwen en niet meer kijken naar de reacties. Jammer is dat toch.

Mvg. Willem.

Rav3n 23-03-2015

Jammer die vooringenomenheid.
Neen, het vogeltje is niet gevlogen. Ik reageer alleen als het MIJ uitkomt.
En ja, ik heb me laten informeren door iemand die pretendeerde er verstand van te hebben. Ik werd dus onvolledig/onjuist geïnformeerd. Gelukkig hoef ik niet af te treden ;)
Enfin:
Uit mijn puntenbeoordeling is af te leiden dat ik het apparaat NIET de grond in boor, doch dat het toestel niet aan MIJN wensen voldoet tav de mogelijkheden. Da's voor mij een hot item en heb ik meer dan duidelijk te kennen gegeven.

Rob EduardKarel 23-03-2015

Beste Willem,

Mensen lezen niet, kopen een verkeerd toestel (of snappen het niet) en gaan dan schelden. Helaas. Jij hebt mij ooit beschreven hoe je de opnamen op een externe schijf gekoppeld aan de Humax op de pc kan zetten via LinuxReader64 en deze bewerken en de ts bestanden die deze dan produceert met Freemake Video Converter op mpeg kan omzetten wat je dan keurig op een ander tv kan afspelen. Was en ben je erg dankbaar voor alle adviezen en oplossingen.

Rob

Willem-A 23-03-2015

Dag Rav3n,

Dat heeft niets van doen met vooringenomenheid. Misschien was ik nu wat snel met deze reactie, maar ik plaats hier al geruime tijd en je wilt nioet weten hoe vaak het gebeut dat men nietys meer van zich laat horen, als je wat tips of adviezen achterlaat. En dat is jammer, want ten eerste is men dan nog niet geholpen, maar ten 2e krijgt ene apparaat vaak slechte cijfers, terwijl daar helemaal niets mis mee is.

Vooral bij reviews zie je vaak, dat men het hart even uitstort en de site dan snel weer achter zic laat. En in dit geval had je naar mijn mening even een antwoord op je vraag moeten afwachten. Daar ben ik inderdaad stellig in. Met het stellen van een vraag schiet je veel meer op.

Daarvor zijn mogelijkheden genoeg op dit grote Internet. En helaas zie ik vaker dat winkeliers niet de juiste info geven, maar als je dat bij thuiskomst merkt kun je toch evengoed nog de vraag altijd even hier of elders voorleggen en de decoder terug brengen of ruilen als die niet doet wat is beloofd?

Ik zeg ook niet dat het apparaat de grond word ingeboord, maar je geeft wel te kennen behoorlijk teleurgesteld te zijn, en dat had je ook bij de verkoper aan kunnen geven. Daarmee was je zelf veel meer geholpen.

Het is dus niet bedoeld als aanval, maar met alleen schrijven los je niets op. Met vragen stellen, terug gaan naar de winkel etc. wel. Ik heb ook niet voor niets de tijd genomen je zo goed mogelijk uit te leggen wat de oorzaak van je probleem is.

Maar het is een algemeen probleem dat men het Internet wast te snel kan vinden en niet werkt aan een oplossing,. Als je de decoder nu moet verkopen, kost je dat geld en dat was niet nodig geweest, evenals de ergernissen die je nu hebt. Mijn bedoelingen zijn dus goed.

Mvg. Willem.

Willem-A 23-03-2015

Dag Rob,

Graag gedaan. Fijn dat je nog steeds tevreden bent met je decoder. En inderdaad, men moet zich gewoon even goed inlezen en oriënteren. Mogelijkheden plenty lijkt me.

@ Rav3n,

sorry voor de schrijffouten eerder. Ben erg moe en er spelen wat andere dingen mee, waardoor ik niet altijd goed zie.

Mvg. Willem.

rlkempers 10-05-2015

ik begrijp je aanmerking niet start zeer snel op en beeld is erg goed, voordat je een toestel koopt kijk je toch of er een of twee tuners in zitten. Je probleem kun je oplossen door te kijken analoog en digitaal opnemen. IK had eerst de 5100 ook met een tuner maar het beeld is minder als de 5300 en de 5300 is zeker snel te noemen je moet alleen de energie stand uit zetten. De sisco bijvoorbeeld 4 kanalen maar start veel langzamer op. Ik ben er in ieder geval erg blij mee ook goed de gebruiksaanwijzing lezen

L.Waage 21-11-2015

Hoi, Ik heb deze humax 5300c ook onlangs aangeschaft. Ben zeer tevreden. Als ik op NPO1 kijk kan ik gewoon NPO2 opnemen, het is dus pertinent niet waar wat je schrijft. Ook kan ik pauzeren op NPO1 terwijl de opname op NPO2 gewoon doorloopt. Misschien helpt updaten of een andere externe harddisk?

Reageer Reageer op deze review

Reageer

Frank0311 12-11-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,2
Ik heb deze ontvanger 2 jaar en wil er een bijkopen voor de slaapkamer. Zo kwam ik weer op deze site. Te gek voor woorden wat hier staat. Het is een perfect en kwalitatief hoogwaardig apparaat. Deze reviews komen totaal niet overeen met mijn ervaring

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Willem-A 13-11-2014

Dag Frank,

Het is natuurlijk ook maar wat je ervan verwacht. Ik neem aan dat men weet wat men koopt als men tot de aanschaf overgaat. Maar ook als je weet dat je de decoder via je provider gaat ontvangen, kun je jezelf vooraf natuurlijk even inlezen. En als je het apparaat dan in huis hebt en bepaalde punten opmerkt, kun je daarover altijd nog een vraag stellen. Bijvoorbeeld het opstarten, of het aansluiten van de decoder op een stereo versterker. Is allemaal goed te doen, maar kennelijk is dat teveel werk. Wat me dan vaak opvalt is dat men wel meteen een (vrij) negatieve review schrijft, maar niet ingaat op de tips die worden gegeven en ook geen vragen stelt. Vaak heeft men lang niet alles nog goed uitgeprobeerd in de korte tijd dat men zo'n apparaat in huis heeft. Ik zal dat nooit begrijpen, maar ik zie op de vele onderwerpen wel een duidelijk verschil tussen de reviews, die vaak uit euforie of frustratie zijn geboren. In het eerste geval geeft men vaak overal een 10 voor en in het 2e deugt er niets. Dat is natuurlijk niet handig voor mensen die juist uitgaan van reviews om een apparaat aan te schaffen. Ik hoop dus maar dat de meesten zich wel goed inlezen, of zich goed laten voorlichten. Je weet nou eenmaal dat de 5300 niet de opties heeft van de 5200 of 5400, en dat het een wat goedkopere versie is van de 5100, die dus nog een 2e scart aansluiting heeft en een display. De 5200 en 5400 zijn wezenlijk anders, maar daar is de prijs ook naar. Ik zie b.v. ook vaak dat men ervan baalt dat de 5100 en 5300 alleen maar die zender kan opnemen waar naar wordt gekeken, en dat er ook nog eens een externe schijf aangesloten moet worden, maar dat zijn allemaal punten die men had kunnen weten. Ik ben dus verheugd te zien, dat er nog mensen zijn die zich wel orienteren en tevreden zijn.

Mvg. Willem.

Reageer

Henry Leenheers 22-10-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

4,7
Ondanks het zeer goede beeld en geluid van dit apparaat zou ik het toch aan niemand aan willen raden. Ik gebruik deze decoder icm een Samsong Tv en Ziggo als TV-aanbieder. Voorheen had ik een Humax 5050. De 5300C is wat mij betreft een hopeloos apparaat. Minimaal twee maal per week moet ik het ding resetten door het van de stroom af te halen omdat hij nergens meer op reageert. Heb hem al meerdere malen teruggezet naar de fabrieksinstellingen maar dat heeft niet geholpen. Groot nadeel hierbij is overigens dat dan telkens opnieuw de favorietenlijst ingesteld moet worden. Ik ben na een maand al op zoek naar een alternatief voor deze miskoop.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Onvoldoende
Slecht
Slecht
Slecht

Reageer